3 faktaa viikon puhutuimmasta hatusta

Tyylitietotoimisto

Kuva/Pic: 2pintaa Instagram

Se Pharrellin hattu... Vaikka internet on jo pullollaan toinen toistaan nokkelampia postauksia Pharrellin hassunhauskasta Grammy-hatusta (täällä ja täällä erinomaiset esimerkit), laitan vielä minäkin lusikkani soppaan. Nimittäin pakkohan minun on, jos haluan kutsua itseäni minkään sortin muotihistorian asiantuntijaksi.

Kun kyseessä ei siis ollut mikä tahansa lakki, vaan Vivienne Westwoodin klassikko "Mountain Hat" vuodelta 1982 (lisää hatun historiasta täällä).

Ja kuten monet muoti-ilmiöt usein tekevät, jakaa tämäkin vahvasti mielipiteitä. Olipa siis mielipiteesi mikä hyvänsä, ehdotan, että luet läpi kolme seuraavaa faktaa. Ne saattavat nimittäin herättää ajatuksia siitä, miksi hattuun kannattaa suhtautua muutenkin kuin huumorilla.

Fakta 1.

Vaikka hattu kieltämättä näytti Pharrellin päässä hieman hassulta, niin väitän, toisella tavalla puettuna se voi olla myös tyrmäävän tyylikäs asuste. Vai mitä sanotte 2pintaa-Mikon (yläkuva) head-to-toe Westwood-lookista?! Sama hattu, eikä ollenkaan enää hassu! Ehkä tähän faktaan perustuu myös hatun klassikkostatus: persoonallinen design, joka kestää aikaa, trendejä ja näyttää parhaimmillaan supertyylikkäältä.

Sivuhuomautuksena lienee paikallaan mainita, että Mikko se taitaa kuitenkin olla tämän tarinan todellinen trend-setter, sillä hän edusti hatussa jo viime viikon torstaina Designmuseon Henrik Vibskov -näyttelyn avajaisissa. Pharrell nimittäin kohautti omalla lakillaan vasta saman viikon sunnuntaina. Just saying...

 

Kuva/Pic: Stockholm Street Style at Stockholm Fashion Week via Style.com

Fakta 2.

Pidit tai et, hattu ei katoa ensi viikon uutisten ja tyylimokien myötä internetin syövereihin tai kukkapuskien kääreiksi. Mountain Hat saattoi viime vuodet olla vain hc-muotiharrastajien vaatekaappeja koristava asuste, mutta nyt siitä puhuvat jälleen kaikki.

Ennustankin, että hattua tullaan näkemään runsaasti myös tulevalla muotiviikkosesongilla. Alkusoiton hattutrendille antoi rohkea muotiviikkovieras Tukholmassa. Sama tyttö ja hattu muuten vilahtivat myös Jennin inspiroivassa muotiviikkopostauksessa.

 

Kuva/Pic: Vivienne Westwood Instagram

Fakta 3.

Sen saa myös PINKKINÄ!

Kuten klassikoilla on tapana, myös Mountain Hat on monikäyttöinen ja moneen taipuva asuste. Hattua on saatavilla useassa eri värissä ja materiaalissa: kesäkaudelle se muuntautuu esimerkiksi olkiversioksi.

Älä siis ihmettele, jos ensi kesän rantalomalla tiedostavien tyylitaitureiden päässä keikkuu tyylikkäät olki-mountainit.

 

Loppuun on kuitenkin pakko todeta, että vain rohkea kantaa tämän hatun kunnialla! Se on hatunnoston paikka siis!

-------

About THAT hat...

Few facts about the now infamous Vivienne Westwood hat Pharrell wore at the Grammy's.

1. It's called the Mountain Hat and it was first introduced in 1982. And as a classic piece, it can also be pretty stylish. If you know how to wear it right, that is. Luckily Mikko from 2pintaa shows Pharrell and the rest of world how to rock that hat!

2. Like it or not, it's not going anywhere! It has already been spotted at Stockholm Fashion Week and I have a feeling it will also be spotted in New York, London, Milan and Paris as well.

3. It comes in PINK! Like a true classic, it's very versatile and comes in many shades of color and materials. So you better watch out fort those straw-Mountains come next summer.

Kuvat/Pics: Lähteet yllä/As credited above

 

Kommentit

Nina Enroth

<3 Mikko.

Jenniii
Pupulandia

Mikolle tuo hattu kyllä sopii niin älyttömän hyvin! :) Myönnän, että olin tyystin missannut koko Pharrellin aiheuttaman hattukohun, kun heti maanantaina bongasin tuon typsyn (stylisti Nicole Walker) Tukholman muotiviikolta. En tiedä, oliko mimmi Pharrellin innoittamana päättänyt laittaa hatun päähänsä muotiviikolle vai mistä inspis oli syntynyt, mutta kaapista tuon lakin on täytynyt mimmillä löytyä jo ennen kuin Pharrell siinä esiintyi, koska eroa tapahtumien välillä ei ollut kuin puoli vuorokautta. :)

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Epäilen vahvasti, että mimmi kaivoi hatun kaapistaan juurikin Pharrellin innoittamana. Tai sitten tämä yllättävä villitys on jokin Westiwoodin jengin salakavala juoni :D

Laura P...
Tyylitietotoimisto

*Westwoodin

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.