Fashion Film Festival tulee taas

Tyylitietotoimisto

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Fashion Film Festival tulee taas. Tällä kerralla muotielokuviin keskittyvä festivaali järjestetään kuitenkin uuden Season Film Festivalin yhteydessä jo 4.-7.4.2013.

Elokuvafestivaalilla pääosaan nousee muodin, designin ja elokuvan moninaiset yhteydet: nähdään tarinoita muodin maailmasta, lumoudutaan puvustuksen ja lavastuksen kerronnallisesta voimasta ja käännetään valokeila muodin tekijöihin ja taitureihin.

Tyylitietotoimisto bongasi festivaaliohjelmiston mielenkiintoisimmat tärpit!

Dokumentti Diana Vreeland: The Eye Has to Travel tarjoaa kiehtovan katsauksen muotivaikuttajan ja Vogue-lehden uraauurtavan päätoimittaja Diana Vreelandin (1903-1989) elämään ja työhön. Haastateltavina ovat muun muassa kenkäsuunnittelija Manolo Blahnik, näyttelijä Angelica Huston ja valokuvaaja David Bailey – sekä ainutlaatuisen arkistomateriaalin myötä myös sukkelasanainen Vreeland itse.

Elokuva esitetään perjantaina 5.4. klo 18.15 (Maxim 2) ja sunnuntaina 7.4. klo 14.30 (Maxim 1).

---

Veteraaniohjaaja Benoît Jacquotin Farewell, My Queen on viime vuosien hienoimpia historiallisia elokuvia, jännitysnäytelmän ja loisteliaan pukudraaman yhdistelmä. Tarina sijoittuu Versailles'n linnaan vuoden 1789 heinäkuulle, Ranskan vallankumouksen alkupäiviin. Palatsissa tapahtumien keskelle tempautuu kuningatar Marie Antoinetten nuori lukija Sidonie Laborde. Elokuvan pääosissa nähdään muotimaailman lemmikit Diane Kruger ja Léa Seydoux. Farewell, My Queen pokkasi helmikuussa Ranskan arvostetut César-palkinnot parhaasta puvustuksesta, lavastuksesta ja kuvauksesta.

Elokuva esitetään lauantaina 6.4. klo 18.30 (Maxim 1) ja sunnuntaina 7.4. klo 18.30 (Bio Rex).

---

Keväällä ensi-iltaan saapuu Baz Luhrmannin uutuus Kultahattu. Ennen Luhrmannin elokuvaa on hyvä hetki palata Francis Ford Coppolan käsikirjoittamaan ja Jack Claytonin ohjaamaan versioon Kultahattu vuodelta 1974. New Yorkin Long Islandille sijoittuvan tarinan pääosissa nähdään Robert Redford salaperäisenä miljonääri Jay Gatsbyna ja Mia Farrow hänen rakastettunaan Daisyna. Upeasti puvustettu ja lavastettu elokuva ei syyttä ole noussut muotifilmien klassikoksi. Elokuvasta esitetään vastikään valmistunut, restauroitu digikopio.

Elokuva esitetään sunnuntaina 7.4. klo 13.15 (Bio Rex).

---

Fashion Film Festivalin lipun myynti on alkanut tänään.

Tutustu koko ohjelmistoon Fashion Film Festivalin nettisivuilla. Kurkkaa myös samaan aikaan järjestettävän Season Film Festivalin ohjelmisto täältä.

Kuva: Fashion Film Festival/Facebook

Lähde: Fashion Film Festival

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.