John Gallianon sovitus

Tyylitietotoimisto

Viime viikolla Toimituksen blogissa kerrottiin John Gallianon Vanity Fairille antamasta haastattelusta. Haastattelussa katuvainen muotisuunnittelija yrittää selittää muutaman vuoden takaisia törttöilyjään*. Lehtihaastattelu ei kuitenkaan jäänyt suunnittelijan ainoaksi, sillä nyt Galliano on antanut ensimmäisen televisiohaastattelunsa, sitten kohutun tapauksen.

Charlie Rosen haastattelussa esiintyy katuvainen, raitistunut ja rationaalinen Galliano. Suunnittelija kertoo avoimesti alkoholismistaan ja emotionaalisista lukoistaa, jotka juontavat aina hänen lapsuuteensa saakka. Paineiden alla pahentunut päihdeongelma johti lopulta totaaliseen hermoromahdukseen, jonka seurausta myös paljon huomiota osakseen saanut törttöily oli.

Vieroitushoidosta apua hakenut Galliano on itsekin yrittänyt ymmärtää, mistä pariisilaisbaarissa lausutut rasistiset kommentit oikein kumpusivat. Suunnittelija kieltää jyrkästi olevansa rasisti, eikä hän -omien sanojensa mukaan- muista tapauksesta mitään.

Vaikka haastattelussa esiintyvä John Galliano saakin sympatiat puolelleen, aiheuttaa haastattelu samalla hyvin ristiriitaisia tuntemuksia. Kun toisaalta haluaisi tsempata kovia kokenutta suunnittelijaa, mutta vaakakupissa painavat myös raskaat asiat. On hyvä, että suunnittelija myöntää ja tiedostaa virheensä ja ongelmansa, mutta rasismiin tulee aina suhtautua vakavuudella.

Yksi asia on kuitenkin varmaa: Gallianon lahjakkuutta muotisuunnittelijana ei voi kieltää. Haastattelun yhteydessä näytetyt muotinäytöstallenteet saavat miltei kylmät väreet iholle. Siitä syystä olisikin toivottavaa, että Gallianon kova työ maineensa puhdistamisessa tuottaisi tulosta. Olisi sääli, jos muotimaailma menettäisi moisen lahjakkuuden.

Katso koko haastattelu täältä!

* Pariisilaisessa kahvilassa sattunut tapaus ja siitä taltioitu video käydään läpi heti haastattelun alussa. Kyseessä on hyvin vakavasti otettava rasistinen kommentointi, jota ei ole tarpeen enää täällä toistaa.

-------

John Galliano's Atonement

John Galliano has opened up about his resent troubles.

In Charlie Rose's interview the troubled designer opens up about his alcoholism, emotional breakdown and the much talked about incident in one Parisian cafe.

In the interview Galliano seems remorseful, calm and rational. He has now been sober for over two years and is trying to make amends with his racist rants.

Although he is making many valid points and understands that what he did was wrong, you can't feel but conflicted. Racism should never be overlooked.

One thing is for sure though; you just can't deny his talent! And for that reason, I do hope that he gets the atonement he seems to be so genuinely asking for.

Watch the whole interview here!

 

 

Kommentit

tiia_

Kiitos Laura, kun jaoit haastattelulinkin! Katsoin mielenkiinnolla koko ohjelman. Mulle jäi päällimmäisenä mieleen, kuinka tolkuttoman onnelliselta Galliano näytti puhuessaan vaatesuunnittelusta. Minä jäin miettimään, minkälaisiin asioihin pitää syyllistyä, ettei koskaan saisi sovitettua tekemäänsä. Vaikka Gallianon sanomiset olivatkin aivan hirvittäviä ja oksettavia, en kuitenkaan sydämessäni pysty ajattelemaan, että vihapuhe olisi sellainen asia, jota ei voi koskaan sovittaa. Mielestäni Galliano ansaitsee toisen tilaisuuden, kunhan aika on kypsä. 

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Olet aivan oikeassa! Haastattelusta esiintyi mies, joka oikeasti haluaisi vain päästä takaisin töiden pariin. Mutta kuten totesit, vaatii se vielä aikaa. Anteeksianto kun vaatii varmasti itsetutkiskelua myös anteeksiantavalta osapuolelta. Olen myös sitä mieltä, että Galliano ansaitsee uuden mahdollisuuden.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.