Kahvipöydän suosikit ja muutama haaste


Toisin kuin saattaisi kuvitella, postauksen otsikko ei viittaa pulliin, leivoksiin tai muihinkaan kahvipöydän herkkuihin.

Poimin taannoin lanseeratun Porter-lehden ensimmäisestä numerosta hauskan idean. Lehden sivuilla kiinalainen näyttelijä Fan Bingbing esittelee lukijoille omat "kahvipöytäkirja" suosikkinsa. Muotikirjojen ystävänä ja wannabe-keräilijänä innostuin oitis jutusta ja päätin esitellä blogin puolella omat suosikkini.

Postausta kirjoittaessani tajusin, että tässähän olisi ainesta myös Trendin ja Lilyn toimituksen esittämään sisustushaasteeseen. Ennen kuin mennään itse kirjoihin, povaan tässä siis seuraavan sisustustrendin: vanhat puiset kaljalaatikot sohvapöydän korvikkeena! (Omani "lainasin" äidin vierashuoneesta...) Kas näin!

Ja sitten niihin kirjoihin!

---

Lee Alexander McQueen: Love Looks  Not With The Eyes, Anne Deniau

Ensimmäinen esiteltävä kirja on suuri ja painava valokuvakirja. Lee Alexander McQueen: Love Looks Not With The Eyes on valokuvaaja Anne Deniaun kokoelmateos, jossa seurataan jo edesmenneen Lee McQueenin uraa kolmentoista vuoden ajan. Deniaun tallentamat behind the scenes -otokset avaavat McQueenin luovaa prosessia ja tarjoavat kurkistuksen muotimaailman kulisseihin.

Kirja on ehdoton suosikkini, sillä Lee McQueenin on/oli  yksi inspiroivimmista muotisuunnittelijoista kautta aikojen.

---

100 Years of Fashion, Cally Blackman

Tämä kirja on lähellä sydäntäni kahdesta syystä: se tarjoaa kattavan ja informatiivisen katsauksen muodin historiaan kauniiden valokuvien kautta, ja sen on koonnut yksi opettajistani London College of Fashionista. Cally Blackman on julkaissut vastaavia teoksia myös muotikuvituksesta ja miesten pukeutumisesta. Kannattaa tutustua!

---

Wild: Fashion Untamed, The Metropolitan Museum of Art

Tämä kirja valikoutui suosikkeihini siitä syystä, että se on paitsi sisällöltään, mutta myös ulkomuodoltaa todella mielenkiintoinen. New Yorkin Metropolita museossa vuonna 2005 pidetyn Wild: Fashion Untamed -näyttelyn oheiskirjana toiminut teos avaa luonnon ja muodin välistä yhteyttä. Teema näkyy myös itse kirjassa, jonka helmiäsvalkoinen kansi mukailee käärmennahan tekstuuria. Kirjan alkusanat on kirjoittanut eläinkuoseja mallistoissaan runsaasti suosiva Roberto Cavalli.

Kirja on mieleeni myös siitä syystä, että sen toi minulle NYCin tuliaisina muodista vähät välittävä veljeni, joka poikkesi museoon vain ja ainoastaan tämän kirjan takia!

---

Loppuksi haluaisin heittää haasteen myös lukijoilleni!

Kerro minkälaisia kahvipöytäkirjoja sinulta löytyy! Voit paljastaa omat suosikkisi joko kommenteissa tai tehdä omaan blogiisi vastaavan postauksen. Haluaisin nimittäin kuulla hyviä vinkkejä myös seuraavia kirjahankintojani ajatellen!

-------

My favourite coffee table books!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.