Kevään kuumin mekko

Tyylitietotoimisto

Tänä keväänä Marc Jacobs -muiden muassa- tutustutti kaikki muodinnälkäiset pastellien hempeään maailmaan. Vaikutti kuitenkin siltä, että Marc ei saanut karkkiväreistä tarpeekseen yhdessä kokoelmassa, sillä niitä nähtiin sekä hänen omaa nimeään kantavassa Marc Jacobs -mallistossa, kuten myös herran suunnitelemassa Louis Vuitton -kevätkokoelmassa. Marcin tulkinta pastelleista ei kuitenkaan ollut yksiselitteinen. Molemmissa suunnittelemissaan kokoelmissa hän yhdisti väreihin hieman metallinhohtoa, saaden aikaan kauniita 'fluoripalstelleja'. Haaleiden värien lisäksi Marc Jacobs leikki kokoelmissa materiaaleilla. Vaatteet saivat syvyyttä yhdistelemällä erilaisia ja eri tavalla käyttäytyviä kankaita. Ulkopinnan valtaa kiiltoa luova päällyskangas, jonka alta pilkistää vaatteen rakenteen muodostava aluskerros.

Siinä missä Louis Vuittonilla keskityttiin hempeilyyn, Marc Jacobs otti hieman sporttisemman linjan. Molemmista mallistoista kuitenkin erottaa suunnittelijan kädenjäljen ja siten ne mukailevatkin Marc Jacobsin selkeää linjaa.

Kuten muodissa on tapana, ilmestyvät kauden trendit pian myös 'high street' kauppoihin. Joskus mallistot kopioidaan pienintäkin yksityiskohtaa myöden, mutta useammin näytöslavoilta poimitaan jokin juju, jota lähdetään varioimaan. H&M on tällä kerralla onnistunut viimeksi mainitussa erinomaisesti yhdistäessään Marcin lempitrendit yhteen mekkoon.

 

Tämä vedenvihreä mekko ottaa selvästi vaikutteensa molemmista Marc Jacobsin suunnittelemista mallistoista. Hempeys on säilytetty yksinkertaisessa mallissa ja värivalinnassa, kun taas alusmekon malli ja ryhdikkäät kaulukset henkivät sporttisuutta.  Tämän mekon voisi kuvitella osaksi kumpaakin Marc Jacobsin suunnittelemaa mallistoa.

Mekon nerokkuuden ja monikäyttöisyyden ovat huomanneet muutkin; mekko on vilahdellut tiuhaan niin koti- kuin ulkomaistenkin muotilehtien sivuilla. Mikäli aikomuksesi onkin satsata tänä keväänä vain yhteen kausituotteeseen, Tyylitietotoimisto suosittelee pikaista visiittiä H&M:lle.

Kuvat: Style.com ja H&M.

Kommentit

PB (Ei varmistettu)

Kiitos hyvin tehdyistä jutuista ja ajankohtaisista nostoista! M.

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Kiitos paljon mukavasta palautteesta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.