'Kill the Night' by Phillip Lim

3.1 Phillip Limin syyskokoelma hakee inspiraationsa sarjakuvista. Esimakua nähtiin jo pop art -teemaisessa pre fall kokoelmassa, mutta syksyn tulle Lim siirtynyt V for Vendetan ja Sin Cityn tumman puhuviin tunnelmiin. Suunnittelijan ideana oli luoda nykypäivän supersankareita, jotka kulkevat joukossamme. Vaikka inspiraatio haettiinkin sarjakuvamaailmasta, ei Phillip Limin syyskokoelma kuitenkaan huuda sarjakuvamaisuutta aivan pre fall kokoelman tavoin. Ajatus onkin jätetty taka-alalle, ikään kuin luomaan taustakertomusta malliston vaatteille.

Nyt Lim on kuitenkin vienyt mallistonsa teeman astetta pidemmälle. Ensi viikolla vietettävän Fashion's Night Out -tapahtuman kunniaksi suunnittelija on siirtänyt kokoelmansa tarinan oikean sarjakuvan muotoon.

'Kill the Night' nimisen sarjakuvakirjan on kuvittanut ja kirjoittanut kaksikko John Ostrander ja Jan Duursema. Kaksikon kynästä on aikaisemmin syntynyt muiden muassa Star Wars -sarjakuvia. Sarjakuvakirjan sankarittaret ovat saaneet ylleen 3.1 Phillip Limin koko syyskokoelman, joten kaikki kirjan sivuilla vilahtelevat lookit ovat myös ostettavissa. Kirjaa jaetaan FNO iltana Phillip Limin New Yorkin liikkeessä asioiville.

Tämä sarjakuva kirja olisi varmasti mielenkiintoista luettavaa, vaikka sarjakuvat eivät olisikaan suurin intohimosi. On myös aina piristävää havaita tämän kaltaisia yhteistyökuvioita, joissa kaksi taide- ja ilmaisumuotoa löytävät yhteisen sävelen. Tämän sarjakuvakirjan avulla kaksi toisilleen vierasta maailmaa kohtaavat ja parhaassa tapauksessa oppivat toisistaan jotain uutta. Monitaiteellinen ja -alainen ilmaisu onkin rikkaus, joka voi luoda uusia katsontakantoja. Tyylitietotoimisto toivoo lisää tällaisia yhteistyökuvioita!

Phillip Limin nettisivuilta löytyy parhaillaan lomake, jonka täyttämällä voi kirjan saada ensimmäisten joukossa. Tyylitietotoimisto kuitenkin pettymyksekseen havaitsi, että mitä ilmeisemmin Suomeen asti sarjakuvakirjoja ei toimiteta. Kysymys kuuluukin, mistä 3.1 Phillip Lim kansainväliset fanit voivat hankkia omansa?

Kuvat ja osittainen lähde: Style.com.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.