The Little Black Jacket

Tyylitietotoimisto

Chanel -jakku on klassikko, jokaisen muodin ystävän unelma ja ajaton tyylikkyyden kulmakivi. Coco Chanel esitteli perinteikkään jakkunsa jo vuonna 1925. Jakku on siitä saakka kuulunut Chanelin valikoimaan ja siitä on muodostunut muotitalon tavaramerkki. Nyt tämä klassinen vaateparsi on saanut oman näyttelynsä.

Tokiossa vast'ikään avattu The Little Black Jacket -näyttely esittelee valokuvin jakun monimuotoisuutta. Valokuvissa esiintyy kuuluisia kasvoja elämän eri osa-alueilta. Kuvat on ottanut Chanelin pääsuunnittelijana toimivan Karl Lagereld ja stailauksesta vastaa Carine Roitfeld. Kuvissa nähdään sama musta jakku niin Anna Wintourin, Alexander Wangin, Yoko Onon kuin Jane Birkininkin yllä.

Näyttelyn sijaitessa Tokiossa, jää se monelta halukkaalta kuitenkin näkemättä. Chanel on huomioinut myös tämän seikan, sillä näyttelyn 'kylkeen' lanseerattu The Little Black Jacket -verkkonäyttely tuo kuvat kaikkien nähtäville. Verkkosivun ulosannissa on pyritty mukailemaan museo-olosuhteita. Kuvat ikään kuin 'roikkuvat' sivulla ja katsoja voi itse päättää missä järjestyksessä niitä katsoo. Näyttelytilan tuntua sivulle on pyritty tuomaan omalla soundtrackilla, joka kieltämättä luo galleriamaisen tunnelman ja auttaa katsojaa eläytymään kuviin. Sivuston ainoaksi ongelmaksi muodostuu se, että sitä on erittäin hankala navigoida. Katsojalla loppuu kärsivällisyys nopeasti ja suuri osa kuvista jää katsomatta.

Vaikka The Little Black Jacket ei tällä kerralla onnistukkaan täydellisesti, on se katsomisen arvoinen siitä huolimatta. Näyttelystä on myös tuttuun tapaan toimitettu kirja, jonka sivuilta voi jatkaa kuvien ihailua. Ennen kaikkea on virkistävää huomata, että tämän kaltaisia verkkonäyttelyitä on alettu toteuttaa enenevässä määrin. Tällä tavoin kaukanakin sijaitsevat näyttelyt tulevat meidän kaikkien ulottuville.

Kuvat Fashionista, mutta oikeudet omistaa Chanel.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.