Muutama sana muodista ja kauhukirjallisuudesta

Taisin olla 13- tai 14-vuotias, kun löysin entisen kotipaikkakuntani kirjastosta Mary Shelleyn Frankenstein -kirjan. Lainasin sen hieman jännityksen sekaisin tuntein, vein kotiin, luin ja viehätyin. Sittemmin ihastusta ovat aiheuttaneet myös Bram Stokerin Dracula, Edgar Allan Poen runot ja tarinat sekä viimeisimpänä tuttavuutena myös goottilaisesta kauhuhkirjallisuudesta inspiroitunut HBO Nordicilla esitettävä Penny Dreadful -sarja. Toisin sanoen, minua on aina viehättänyt klassisen kauhukirjallisuuden synkän romanttinen tunnelma.

Johtuu kenties edellä mainitusta sekin, että olen aina ollut suuri Alexander McQueen -fani. Lee McQueenin kieroutuneen nerokkaassa mielenmaisemassa kun oli paikoitelle hyvinkin paljon viitteitä kauhukirjallisuuden klassikoiden maailmaan. Ja vaikka mestari McQueen ei enää keskuudessamme vaikutakaan, elää hänen jättämänsä visuaalinen perintö edelleen vahvana Sarah Burtonin luotsaaman muotitalon tuotannossa.

Viimeisimpänä esimerkkinä tästä toimikoon Alexander McQueenin sisarmerkin McQ:n resort 2015 -mallisto. Kuten McQueenille usein on tyypillistä, ei tässäkään kokoelmassa ole kaikki aivan sitä, miltä se ensin näyttää. Tummanpuhava kukkaprintti sisällyttää kauniin pintansa alle muiden muassa kuvia tupakantumpeista ja tyhjistä pulloista. Style.comia lainatakseni, "tässä esimerkki todellisesta festariprintistä".

Malliston goottimaisen kieroutuneet kasvoprintitkään eivät ole aivan "tuulesta temmattuja". Niissä nimittäin tehdään kunniaa itselleen Lee McQueenille. Valkoisen kauluspaidan helmaan painettu kasvoprintit on esimerkiksi haettu Alexander McQueenin S/S 1996 -malliston catwalk-kuvista. Ohessa Kristin Knoxin Alexander McQueen: Genius of a Generation -kirjasta napattu "todistekuva".

Onko joukossa muita Alexander McQueen -faneja tai kauhukirjallisuuden ystäviä?

PS: Mites noi kengät?! Ne on ehkä PAKKO saada!

-------

McQ Resort 2015

Not only is McQ's resort 2015 collection very fun and wearable but it also offers few interesting and fun details.

First of all the flower print is not quite what you'd think it is: in fact the print is composed of flowers and debris. This feels all but odd; after all we are talking about Alexander McQueen here!

The second thing is that some of the other prints seen on the shirts are actually taken from Alexander McQueen's S/S1996 catwalk photos. If this isn't a great nod to the master Lee McQueen himself, nothing is!

I rest my case!

Kuvat/Pics: Style.com & snap from Alexander McQueen: Genius of a Generation by Kristin Knox (taken by me)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.