Out with the new... and in with the old?

Tyylitietotoimisto

Vuosi sitten muotimaailmassa kuohui, kun John Galliano päästeli sammakoita suustaan eräässä pariisilaisessa ravintolassa. Diorilla tapahtumaa ei katsottu hyvällä ja Johnin oli aika siirtyä syrjään muotitalon pääsuunnittelijan penkiltä. Dior ei ole edelleenkään nimennyt uutta taiteellista johtajaa Gallianon seuraajaksi, mutta saattaa olla, että tilanteeseen on tulossa pian korjaus.

Parhaillaan käynnissä oleville Milanon muotiviikoilla Jil Sander esitteli mallistonsa, joka jäi talon pääsunnittelijan Raf Simonsin viimeiseksi. Viikonlopun aikana on alkanut liikkua huhuja siitä, että muotitalon perustaja, itse Jil Sander, palaisi takaisin nimeään kantavan merkin ohjaksiin. Tämä tapahtumaketju jättää Raf Simonsin 'vapaaksi agentiksi' ja täten tekee hänestä jälleen yhden mahdollisen ehdokkaan Diorin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi.

Kuvio ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Menneenä viikonloppuna myös Yves Saint Laurentilla tapahtui, kun Stefano Pilati ilmoitti väistyvänsä talon taiteellisesta johdosta. Hänen seuraajakseen ollaan nyt kovasti veikkaamassa Hedi Slimane'a, joka ennen merkittävää pistäytymistään Dior Hommella vastasi Yves Saint Laurentin miesten mallistosta. Mikäli Slimane palaa YSL:lle hyppii varmasti moni muodin ystävä riemusta, häntä kun moni on jäänyt kaipaamaan syystä. Nyt vapailla markkinoilla on kuitenkin kaksi merkittävää suunnittelijaa, joilla molemmilla olisi varmasti eväitä Diorin taiteelliseksi johtaksi.

Edessä on siis jännittävät ajat, kun muotitalot alkavat nimeämään uusia suunnittelijoitaan. Meneekö kaikki käsikirjoituksen mukaan, vai piileekö kulisseissa yllätys? Sitä jäämme jännityksellä odottamaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.