Punaisten korkojen pauloissa

Christian Louboutinin kengät ovat varmasti yksi maailman halutuimmista muoti- ja luksustuotteista. Louboutinin kengissä on jotain, joka saa kenkähullun esteetikon sydämmen sykkimään. Herra Louboutinin suunnittelemat punaiset korot eivät kuitenkaan päästä naisia aina helpolla, sillä mitä niiden korkeuteen tulee, enemmän on ehdottomasti enemmän.

Christian Louboutin perusti nimeään kantavan merkin 1990-luvun alkupuolella. Suuren yleisön tietoisuuteen Louboutinit tulivat viimeistään Sinkkuelämää -sarjan myötä, kun Mirandan lapsivedet pilasivat Carrien fuksiat unelmakengät sarjan neljännen kauden päättyessä. Viime vuosina Louboutinit ovat muodostuneet osaksi jokaisen fashionistan vakiovarustusta, eikä yksikään punainen matto ole enää punainen matto ilman punaisia korkoja. Christian Louboutinin merkitys muodin ja designin historiassa on nyt huomioitu myös Lontoon Design Museumin taholta, sillä museossa aukesi juuri laaja Christian Louboutin retrospektiivi -näyttely.

Näyttely avaa kävijöilleen ovet Christian Louboutinin kaksikymmenvuotiseen uran taakse. Näyttelyn keskiössä on Louboutinin suunnittelutyö, aina luonnoksesta prototyyppien kautta valmiiseen kenkään. Esille on laitettu noin 200 paria ikonisia Louboutin -kenkiä. Kävijät pääsevät ihailemaan glamourin, feminiinisyyden ja eleganssin kulmakiviksi muodostuneita kenkäkaunottaria näyttävän esillepanon saattelemana. Louboutinin suunnittelutyötä inspiroivat ennen kaikkea matkustelu, arkkitehtuuri sekä Dita von Teesen kaltaiset showtytöt. Nämä ovat myös teemoja, joita näyttelyä rakennettaessa on pyritty ottamaan huomioon sekä tuomaan osaksi näytteilleasettelua. Koska Christian Louboutin ei liiemmin erottele yksityiselmäänsä ja uraansa suunnittelijana, myönsi hän Women's Wear Dailylle, näyttelyn kokoamisen olleen henkisesti raskas prosessi. Tämä seikka antaa näyttelylle syvyyttä, herättää kysymyksiä sekä avaa katsojalle mahdollisuuden erilaisille tulkinnoille.

Näyttely avattiin yleisölle 1.5. ja se on auki heinäkuun 9. päivään asti Lontoon Design Museumissa. Mielenkiintoisen lisän näyttelylle tuo se, että herkempiä kävijöitä kehotetaan välttämään joitain osia näyttelystä, sillä näytteillä oleva kuvamateriaalia saattaa sisältää loukkaavaa kuvastoa. Museo sijaitsee aivan London Bridgen kupeessa, samalla seudulla Fashion and Textile Museumin kanssa. Muodin ystävän kannattaakin vierailla samalla reissulla molemmissa museoissa.

Kuvat: WWD, oikeudet omistaa Design Museum London/Luke Hayes.

 

Kommentit

Jii (Ei varmistettu)

Tää on niin listalla ensi viikon Lontoon reissulla, can't wait!

Laura P...

Jee! Tule ihmeessä kertomaan miltä näytti! :) Oma Lontoon reissu sijoittuu ikävästi siten, että näyttely on juuri päättynyt. Harmittaa kovasti!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.