Tom Fordin siveyden sipulit

Tyylitietotoimisto

Tom Ford on tehnyt jotain ennenkuulumatonta ja julkaissut mallistokuvia Lontoon muotiviikolla esitellystä kevät-kesä 2013 mallistostaan. Ford on kuuluisa siitä, että hän ei anna valokuvata näytöksiään. Toimenpiteellä pyritään välttämään ketjuliikkeiden kopioita, mutta samalla sillä myös ylläpidetään tietynlaista mystiikkaa.

Muuttavan maailman edessä Tom Fordkin joutuu taipumaan ja siitä syystä maestro on nyt raottanut salaisuuden verhoa mallistonsa edessä. Fordille tyypilliseen tapaan löytyy tästäkin kokoelmasta pieni eroottinen vire. Mallistoa rakennettaessa Fordia alkoi kiehtomaan äärimmilleen viety siveellisyys. Fordin mielestä siveydestä löytyy myös perverssi vivahde, jota hän pyrkikin tutkimaan mallistonsa kautta.

Esimakuna julkistetut mallistokuvat kuvaavat Fordin konseptia hyvin, sillä niistä löytyy vivahteita suunnittelijan kuvailemiin teemoihin. Toisaalta asut paljastavat, mutta samalla kätkevät. Jokaisen asukokonaisuuden jujuna on paljastaa ja korostaa yhtä kehon osaa samalla piilottaen muut. Näytetään vähän, mutta jätetään mielikuvitukselle tilaa.

Ja kuinka osuvaa, että Tom Ford paljasti kokoelmastaan vain nämä viisi kokonaisuutta!

Ei sinänsä uusi ajatus muotimaailmassa, mutta ajankohtainen kylläkin. Vilauttelu kun tuntuu nyt olevan tapetilla.

Kuvat: Vogue UK.

Lähde: Vogue UK.

PS. Kävitkö jo valitsemassa joukkosi Toimituksen palstalla?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.