Uutisia Saint Laurentilta ja pari sanaa Yves Saint Laurent -leffasta

Varoituksen sana: tästä postauksesta tulee todellinen sekametelisoppa! No, onhan kohta käsiteltävillä aiheilla toki jokin punainen lanka, nimittäin Saint Laurent.

Saint Laurentin väellä on tällä viikolla riittänyt kiireitä. Ensin Twitterissä paljastettiin uutinen pääsuunnittelija Hedi Slimanen Elle-lehdelle kuvaamasta ja Angelina Jolien tähdittämästä kansijutusta. Angelina Jolie on tunnettu Slimane-fani ja usein valitseekin edustusasunsa nimenomaan Saint Laurentin valikoimista. Siinä mielessä on siis täysin luontevaa, että nainen poseeraa jutussa pelkästään Saint Laurentin asuissa. Ellen haastattelussa Angie avautuu paitsi perheestään, mutta myös rakkaussuhteestaan Brad Pittiin. Parasta jutussa on kuitenkin se, että se tullaan julkaisemaan ainakin 20 kansainvälisessä Elle-lehdessä. Kuka tietää, vaikka juttu päätyisi myös Suomen Elleen?!

---

Toinen suuri Saint Laurent -uutinen tulikin sitten Instagramin puolelta. Yves Saint Laurentin kosmetiikkapuoli paljasti nimittäin palkanneensa brittimalli Edie Campbellin uudeksi YSL Black Poison -tuoksun mainoskasvoksi. Edie on tuttu jo Saint Laurentin näytöslavoilta sekä RTW-mallistojen mainoskampanjoista, joten tämä lienee vain luonnollinen siirtymä Hedi Slimanen muusamallille.

---

Viimeinen Saint Laurent -someuutinen tulee tässä! Torstai-iltana Saint Laurentin viralliselle Twitter-tilille ilmestyi julistus, jossa muotitalo ilmoittautui mukaan maailmanlaajuiseen boikottiin Dorchester-ketjun hotelleja vastaan. Boikotti juontaa juurensa Dorchester-ketjun omistavan Brunein sulttaanin päätöksestä ottaa maassaan käyttöön brutaali ja ihmisoikeuksia rikkova sharia-laki. Lisäinformaatiota asiasta löytyy muiden muassa täältä ja täältä.

On hyvä, että muotitalot nostavat esille myös ajankohtaisia ja yhteiskunnallisia asioita. Ehkä tässä tapauksessa olisi kuitenkin ollut tarpeen laatia asiasta hieman avaavampi tiedote, sillä tämä melko random twiittiketju sai ainakin meikäläisessä aikaan vain ihmettelevän reaktion. Sittemmin asiaan tarkemmin perehtyneenä, voin jo todeta boikotin ja julistuksen olleen paikallaan.

---

Ja kun kerran Saint Laurentista puhutaan, on pakko avautua hieman myös tuoreesta Yves Saint Laurent -filmatisoinnista. Odotukseni elokuvan suhteen olivat korkealla. Oltiinhan elokuvalle saatu Pierre Bergén siunaus ja käyttöön muotitalon mittavat arkistot. Puvut elokuvassa ovat siis sitä aitoa ja oikeata YSL:ää ja nähtävät luonnoksetkin suurilta osin suoraan Yvesin kynästä lähtöisin. Silti jouduin hieman pettymään!

Tässä oli potentiaalia suureksi muotielokuvaksi, mutta siihen ei nyt ylletty. Ymmärrän toki, että elokuvan keskiössä olivat Yvesin henkilökohtainen elämä ja sen haasteet, sekä tietenkin suunnittelijan suhde Pierre Bergén kanssa. Yves Saint Laurentia ei siis lähestytty vain suunnittelijana, vaan herkkänä, lahjakkaana ja ongelmaisena persoonana. Silti kerronta jäi näidenkin näkökulmien suhteen hieman ontumaan.

No ne puvut olivat toki mahtavia, mutta ei niistäkään kaikkea saatu irti. Katsojalle, jolle Yves Saint Laurentin ura ei ole ennestään tuttu, ei elokuva välttämättä onnistu avaamaan miehen suurtekoja muodin uranuurtajana. Niihin isoihin muotihetkiin kun vain viitattiin löyhästi, eli katsojan oletettiin tuntevan muodin historian suuret käänteet jo etukäteen.

Eipä sillä, ihan ok elokuva Yves Saint Laurent on, mutta ehkä odotukseni olivat vain liian korkealla. Tälläistä siis tällä kerralla, ja ensi kerralla sitten paremmalla onnella!

PS. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka jaksoi lukea tänne asti! :)

-------

All sorts of Saint Laurent News

Hedi Slimane has photographed Angelina Jolie for Elle magazine's international cover feature. Angie is of course wearing Saint Laurent in the pages long feature.

-

Edie Campbell is the new face of YSL Black Poison perfume. This seems just natural, as Edie seems to be Hedi Slimane's favorite model.

-

The House of Saint Laurent went on a Twitter rant yesterday and announced that it is going to join the worldwide boycott against Dorchester properties. This is due to the brutal sharia laws that the Sultan of Brunei (and the owner of Dorchester Collections) has decided to implement in his country. Good cause, but maybe a bit weird way to announce it!?

Lähteet, kuvat ja kuvakaappaukset/Sources, Pics & Screencaps: Saint Laurent Twitter & YSL Beauty Instagram

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.