Ladataan...
Tyylitietotoimisto

Minkälaista musiikkia kuuntelee malli Freja Beha Erichsen? Mitkä kappaleet inspiroivat muotisuunnittelija Gareth Pugh'n kokoelmia? Mitä löytyy valokuvaaja Nick Knightin studion soundtrackilta? Entä mitkä populaarimusiikin klassikot ovat toimineet catkwalk -näytösten tautamusiikkina?

Kaikkiin edellä esitettyihin kysymyksiin löytyy vastaus SHOWstudion Fashion Mix -sivulta. Marraskuussa 2011 startannut projekti pyrkii avamaan muoti- ja musiikkimaailman yhteyttä pyytämällä muodin vaikuttajia, aina valokuvaajista suunnittelijoihin, listaamaan oman Greatest Hits -soittolistansa. Uusia Fashion Mix -listoja ilmestyy SHOWstudion sivuille kahdesti viikossa.

Tässä omaa sielunmaisemaansa avaa aina yhtä mystinen Daphne Guinness.

 

Fashion Mix: Daphne Guinness by Showstudio on Mixcloud

 

Vinkki! Mikäli suurin intohimosi on muoti, valokuva- ja/tai videotaide on SHOWstudio 'the place to be'! Tämä Nick Knightin aloitteesta syntynyt sivusto toimii alustana monitaiteellisille projekteille, jotka avaavat muotimaailman kulisseja juurikin valokuvauksen ja videoinstallaatioiden kautta.

Ladataan...
Tyylitietotoimisto

Palataan vielä hetkeksi Oscareihin. Rooney Mara hurmasi punaisella matolla pirteän erilaisella ja hieman epä-hollywoodmaisella hiustyylillään. Lontoon muotiviikkoja seuranneet saattoivat kuitenkin hieraista silmiään, kun Rooney ilmestyi kuvaruuduille. Rooneyn ydennäköisyys Nicole Farhin näytöksessä kävelleen hollantilaismalli Patricia van der Vlietin kanssa kun oli erityisen silmiinpistävä. Patricia esitteli uuden hiustyylinsä jo New Yorkin muotiviikoilla Calvin Kleinin näytöksessä.  Samaisessa näytöksessä nähtiin myös Rooney Mara istumassa front row'lla. Rooneyn sanotaankin inspiroineen näitä catwalk-lookeja. Lisbeth Salanderin rooli vakiinnutti Rooney Maran Hollywoodin A-listalaisten joukkoon, mutta se teki hänestä myös todellisen muotimuusan.

Patricia van der Vliet @ Nicole Farhi Fall 2012, London 19.2.2012

Rooney Mara @ Oscars, Los Angeles 26.2.2012

Kuvat 1 & 2.

 

Ladataan...
Tyylitietotoimisto

Vuosi sitten muotimaailmassa kuohui, kun John Galliano päästeli sammakoita suustaan eräässä pariisilaisessa ravintolassa. Diorilla tapahtumaa ei katsottu hyvällä ja Johnin oli aika siirtyä syrjään muotitalon pääsuunnittelijan penkiltä. Dior ei ole edelleenkään nimennyt uutta taiteellista johtajaa Gallianon seuraajaksi, mutta saattaa olla, että tilanteeseen on tulossa pian korjaus.

Parhaillaan käynnissä oleville Milanon muotiviikoilla Jil Sander esitteli mallistonsa, joka jäi talon pääsunnittelijan Raf Simonsin viimeiseksi. Viikonlopun aikana on alkanut liikkua huhuja siitä, että muotitalon perustaja, itse Jil Sander, palaisi takaisin nimeään kantavan merkin ohjaksiin. Tämä tapahtumaketju jättää Raf Simonsin 'vapaaksi agentiksi' ja täten tekee hänestä jälleen yhden mahdollisen ehdokkaan Diorin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi.

Kuvio ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Menneenä viikonloppuna myös Yves Saint Laurentilla tapahtui, kun Stefano Pilati ilmoitti väistyvänsä talon taiteellisesta johdosta. Hänen seuraajakseen ollaan nyt kovasti veikkaamassa Hedi Slimane'a, joka ennen merkittävää pistäytymistään Dior Hommella vastasi Yves Saint Laurentin miesten mallistosta. Mikäli Slimane palaa YSL:lle hyppii varmasti moni muodin ystävä riemusta, häntä kun moni on jäänyt kaipaamaan syystä. Nyt vapailla markkinoilla on kuitenkin kaksi merkittävää suunnittelijaa, joilla molemmilla olisi varmasti eväitä Diorin taiteelliseksi johtaksi.

Edessä on siis jännittävät ajat, kun muotitalot alkavat nimeämään uusia suunnittelijoitaan. Meneekö kaikki käsikirjoituksen mukaan, vai piileekö kulisseissa yllätys? Sitä jäämme jännityksellä odottamaan.

Pages