Ladataan...
Tyylitietotoimisto

Topshop laajentaa valikoimaansa kesäkuussa myös morsiusvaatteisiin. Seitsemästä mekosta koostuvan erikoismallisto on suunnitellut Richard Nicoll ja se pitää sisällään sekä lyhyitä cocktail-mekkoja että kokopitkiä hääpukuja.

Mekoissa nähdään niin hennon pinkkejä ja puuterisia sävyjä, kuin perinteistä valkoistakin. Malliston linja jatkaa Richard Nicollin kesän 2012 mallistossa nähtyjä teemoja. Mekot ovat yksinkertaisia, naisellisia ja helposti käytettäviä. Vaikka kokoelma kulkeekin morsiuskokoelman nimellä, mekot ovat monikäyttöisiä ja sopivat  myös muihin juhlallisiin tilaisuuksiin.

Kokoelma asettuu hintaluokaltaan Topshopille tuttuun haarukkaan. Tässä onkin siis oiva vaihtoehto, mikäli suunnitteilla on budjettihäät ja toiveissa designer-mekko. Kokoelman kallein mekko kun maksaa vain £350. Muutoin Tyylitietotoimisto voisi suositella tätä kokoelmaa vaikkapa morsiusneidoille tai kaasoille.

Kuvat: Grazia.

Lähde: Vogue.

Ladataan...
Tyylitietotoimisto

Kuvan kenkä kieltämättä näyttää hienolta, mutta ajatus sen taustalla onkin sitten oma lukunsa. Thaimaasta käsin toimiva Rayfish Footwear on nimittäin lanseeramassa kenkämalliston, jossa asiakas saa kustomoida itselleen toiveidensa mukaiset kengät. Kengät valmistetaan keihäsrauskun nahasta ja yhtiö kertoo nettisivuillaan manipuloivansa rauskujen dna:ta siten, että asiakas saa tilauksesta halauamansa väriset tai kuvioiset kengät. Toisin sanoen, asiakas saa siis itse 'kasvattaa' omat kenkänsä, sillä jokaista kenkäparia varten yhtiön altaissa kasvaa oma rausku.

Muotiteollisuudessa on toki nähty keihäsrauskun nahkaa ennenkin ja monet muotitalot käyttävät sitä asusteissaan ja laukuissaan, mutta kun kyseessä on palvelu, jossa asiakkaan tilaus johtaa geenimanipulaatioon, herää kysymys toiminnan eettisyydestä. Toisaalta, muotiteollisuudessa käytetään yhtä kaikki turkista ja muita eksoottisia nahkoja, joten onko tämäkään kenkä sitten yhtään sen kummallisempi juttu? Suomessa usein keskustelua herättävä turkisteollisuus tuvautuu myös eri asteiseen jalostukseen. Puhutaanko siis Thaimaassa kasvatettun geenimanipuloidun keihäsrauskun kohdalla samasta asiasta? Tyylitietotoimisto jää pohtimaan asiaa, mutta mitä mieltä on lukijaraati?

Niin ja jos joku jo innostui itse kengistä, Rayfish Footwear kertoo lanseeravansa kenkämalliston virallisesti myöhemmin tänä vuonna. Toistaiseksi heidän nettisivuillaan voi ainoastaan osallistua kenkäsuunnittelukilpailuun, jonka palkintona on tietenkin itse 'kasvatetut' kengät. Kenkien arvioiduksi hinnaksi Rayfish Footwear ilmoittaa 1800 dollaria ja niiden 'kasvatus' kestää noin kymmenen kuukautta.

Kuva ja lisätietoa.

Huom! Tämän kirjoituksen ei ole tarkoitus ottaa kantaa turkistarhaukseen tai muihin muotiteollisuutta kalvaviin eettisiin kysymyksiin. Tyylitietotoimisto pyrkii pysymään neutraalina kenttänä, sillä jokainen lukija ja kuluttaja on oikeutettu tekemään oman arvionsa siitä mihin vetää rajansa, kun kyse tulee pukeutumiseen ja muotiin.

Ladataan...
Tyylitietotoimisto

Pitäydytäänpä vielä hetken aikaa britti-tunnelmissa. Tänä kesänä brittiläisyydeltä kun ei voi välttyä, mikäli yhtään seuraa mediaa. Kesäkuussa saarivaltiossa juhlistetaan Kuningatar Elisabethin hallintokauden 60-vuotisjuhlia ja heinäkuun lopulla Lontoon valtaavat olympialaiset. Molemmat tapahtumat ovat tärkeitä sekä briteille, että kiinnostavia myös turisteille. Ei siis olekaan ihme, että Union Jackin värit ja kuninkaalliset symbolit vilkkuvat nyt joka paikassa. Anglomania on vallannut myös Tyylitietotoimiston ja kaikki brittiläisyyteen viittaava tuntuukin nyt erityisen raikkaalta. Väriä voi tänä kesänä tunnustaa oikein urakalla, sillä teeman mukaisia vaatteita, asusteita ja ihan kaikkea muutakin löytyy nyt jokaiseen makuun. Tyylitietotoimisto kokosi suosikit moneen tarpeeseen.

Fashionista panostaa nyt Topshopin Union Jack - cropattuun toppiin, Alexander McQueenin pashminaan, Pretty Ballerinas Jubilee -tohveleihin ja Topshopin näyttävään kruunusormukseen.

 

Asusteista ja kosmetiikasta innostuvan kannattaa vilkuilla nyt Burberry Britin Canvas -reppua, Monica Vinaderin Harrodsille suunnittelemia Fiji -rannerenkaita, YSL:n Selfridgesille erikoispainoksena toteuttamaa luomiväripalettia sekä Aspinalin Union Jack -matkalompakkoa.

Rennon kesäviikonlopun kruunaavat Harrodsilta yksinoikeudella saatava Zumban Big Ben t-paita, Ison-Britannian olympiajoukkueen viralliset treenihousut ja Dr Martensin Alfred Windsor -kävelykengät. Kello viiden teekin maistuu paremmalle Emma Bridgewaterin suunnittelemasta Diamond Jubilee -mukista.

Palataan kuitenkin vielä hetkeksi Kuningatar Elisabethiin ja eritoten hänen kuuluisaan käsilaukkuunsa. Viime viikolla Helsinki Fashion Summitissakin vieraillut Lulu Kennedy nimittäin ihmetteli -muidenmuassa- mitä kuningatar mahtaa käsilaukussaan oikein kantaa. Tyylitietotoimisto voi paljastaa saaneensa ensikäden tietoa asiasta, vieraillessaan Saville Row'lla sijaitsevassa perinteikkäässä Hardy Amies -muotitalossa. Hardy Amiesin arkistonhoitaja kun tiesi kertoa, että kuningattaren käsilaukusta löytyy ainakin kynsisakset, joilla voi tarpeen vaatiessa poistaa edustusasuista ylimääräisiä rusetteja ja muita häiritseviä yksityiskohtia.

Tämä rusetti häiritsi kuningatarta siitä syystä, että samassa tilaisuudessa puhuneella Hollywood -tähdellä oli puvussaan samanlainen.

Kuvat

Kollaasi 1: Topshop 1 & 2, Alexander McQueen, Pretty Ballerinas.

Kollaasi 2: Burberry, Harrods, Selfridges 1 & 2.

Kollaasi 3: Harrods 1 & 2, Dr Martens, London 2012 Official Olympic Shop.

The Offending Bow: Laura P...

 

 

Pages