Ladataan...

Olen oppinut parin viimeisen päivän aikana aivan liian monta asiaa. Mikä hauskinta, kantapään kautta.

I feel like I've learned (too) many things during these couple of days. What’s more, and best, through the hard way. Find out more below!

 

 

Siksi olen tarvinnut päivittäisiä mindfulness- ja meditaatioharjoituksia enemmän kuin aikoihin. Mindfulness-harjoitteet ovat tuoneet päiviini annoksen tyyneyttä, rentoutumista, keskittymistä sekä auttaneet lieventämään kielteisiä tunteita ja stressiä.

Eilen illalla valitellessani murheita ystäväni komensi minua meditoimaan: ”Sä tarvitset nyt tätä”, ja linkkasi Sam Harrisin 26 minuutin meditaation sekä 7 minuutin videopätkän, jossa kerrotaan elämän tarkoitus.

Tein meditaation eilen illalla ennen nukkumaanmenoa. Tänään aloitin aamun kuuntelemalla Harrisin näkemyksen elämän tarkoituksesta ja tekemällä 10 sormen kiitollisuusharjoituksen. Ja kas kummaa, tästä päivästä tulikin aika kiva. Lisäksi keskittynyt olo on kestänyt ihan iltaan saakka. Eli suurkiitos ystäväni ja Harris!

 

Lyhyt 3 minuutin meditaatio

Vinkkaamani Sam Harrisin matsku on englanniksi, joten tässä vielä kaksi suomenkielistä kolmen minuutin meditaatioharjoitusta:

Kolmen minuutin hengähdystauko - normaali versio (mp3)

Kolmen minuutin hengähdystauko – versio erityisen levottomaan mielentilaan  :D (mp3)

Äänitteet ovat kirjasta Mindfulness masennuksen hoidossa (Segal Z.V., Williams J.M.G., & Teasdale J.D. 2013: Mindfulness masennuksen hoidossa. Basam Books.) ja löytyvät myös Mielenterveystalosta.

 

 

Jaa ihmeessä lempimeditaatiosi tai rentoutumisharjoituksesi! Kyllästyn aika ajoin kuuntelemaan saman meditaatiotyypin ääntä, joten uudet harjoitukset ovat aina erittäin tervetulleita :)!

Rauhallista iltaa!

Bisous, Niina

P.S. Käy osallistumassa luonnonkosmetiikka-arvontaan!

Behind the scenes & ekomuoti: Postauksen kuvat on napsittu Tampereen Kupittaalla, missä käytiin retkiluistelemassa viikonloppuna. Oli huippua!! Pipo on ostettu kolmisen vuotta sitten Montréalin Topshopista, juoksutrikoot hiljattain Stadiumista ja kengät noin kuusi vuotta sitten Clarksilta. Aurinkolasien alkuperästä ei ole havaintoa. Muistelisin että olen löytänyt kyseiset plehat viime kesänä jostakin, mistä en uskonut kenenkään tulevan etsimään halpisaurinkolasejaan, joten röyhkeästi omin ne itselleni. Jos joku tunnistaa omakseen, niin huutakoon hep :D! Kuvissa näkyvä asu on lähes sama, joka mulla oli jo tässä postauksessa. Kurkkaa sieltä lisää, jos kiinnostaa. Asun ekopisteet noin 6/8.

// I feel like I've learned many things during these couple of days. What’s more, and best, through the hard way. But hey, like Sam Harris says: "My mind begins to seem like a video game: I can either play it intelligently, learning more in each round, or I can be killed in the same spot by the same monster, again and again." There's something to think and learn about.

Last night, when I was upset, my friend told me to meditate: “You need this”, and linked the guided meditation (26 min) by Sam Harris and 7 minutes video where Harris tells you the meaning of life. I did meditation yesterday, before I went to sleep, and started this morning by listening the meaning of life and doing 10 finger gratitude exercise. Thanks to my friend, Sam Harris and these practices, today was quite nice after all. Moreover, I felt more focused during whole day. Feel free to share your favorite mindfulness practice or meditation! Have a great and peaceful evening! Bisous, Niina

P.S. Une petite life is nominee of Finland's "Best Storyteller 2018"  ("Tarinankertoja") in Blog Awards. You can vote me here! Thank you<3

 

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

 

Share

Ladataan...

Heippa! Kuten viime postauksessa lupailin, tänään on ensimmäisen maanantaiarvonnan aika! Arvonnan voittajaa hemmotellaan Dr. Hauschkan uuden Purple Light Limited Edition -meikkisarjan tuotteilla. Värimaailmaltaan lilat tuotteet tulivat kauppoihin helmikuussa 2018. Pääsin blogin kautta tutustumaan meikkeihin ennakkoon ja sain muutamia tuotteita kotiin viemisiksi. Ihania, kauniita sävyjä ja laadukkaan oloisia tuotteita!

Have you already tried Dr. Hauschka's new Purple Light Limited Edition make-up?

 

 

Dr. Hauschkan tuotteet ovat 100 % luonnonkosmetiikkaa ja brändillä on paljon vegaanisia tuotteita. Tuotteiden aineosien pitäisi olla hoitavia ja hellävaraisia iholle. Voit tutustua tarkemmin tuotteisiin täältä. Koitin etsiä arvonnan palkintoina olevista tuotteista speksejä, ovatko ne vegaanisia, mutta en valitettavasti ole täysin varma.

Sitten arvontaan! Arvonnan voittaja saa kuvassa näkyvät tuotteet eli väripuuterin Teint Powder 01 Purple Light sekä harmaanlilan silmänrajauskynän Eye Definer 07 Purple Light.

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä postausta (liitä mukaan toimiva sähköpostiosoite, näkyy vain mulle). Paranna mahdollisuuksiasi voittaa tykkäämällä blogin Facebook-sivusta ja/tai Instagramista @unepetitelife, jolloin saat 1-2 arpaa lisää. Voit osallistua lauantaihin 7.4.2018 klo 12 saakka. Olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Ovatko Dr. Hauschkan tuotteet sinulle entuudestaan tuttuja? Entä luonnonkosmetiikka ylipäänsä?

 

Paljon onnea arvontaan ja ihanaa uutta viikkoa<3!

Bisous, Niina

* Dr. Hauschkan Purple Light Limited Edition -tuotteet saatu blogin kautta.

P.S. Tsekkaa myös nämä luonnonkosmetiikkapostaukset:

Pintakuivan talvi-ihon pelastajat x 5

Auttoiko Ekopharma-testijakso akneen?

Elämäni paras kasvohoito Ekopharman eettisillä tuotteilla

Holaa! Have you already tried Dr. Hauschka's new Purple Light Limited Edition make-up? How did you find it? I really like the lipstick and the fact that Dr. Hauschka is 100 % natural cosmetics. Btw, Une petite life is nominee of Finland's "Best Storyteller 2018"  ("Tarinankertoja") in Blog Awards. You can vote me here! Have a great new week! Bisous, Niina

 

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

Share

Ladataan...

Tältäkö se tuntuu, kun unelmat käyvät toteen? Is this how it feels like when your dreams come true?

Eilen sain kuulla kulkevani pää pilvissä, olevani sekaisin tai ilokaasupöllyissä. Suositeltiinpa mulle myös pulahtamista hyiseen avantoon, jotta rauhoittuisin vähän. Kävin avannossa, ei auttanut. Illan tunnelmiani kuvaa hyvin hysteerinen ja onnellinen ilmapallo, joka on lähdössä lentoon.

Kuten blogia ja somekanaviani seuranneet jo tietävät, Une petite life pääsi ehdolle Vuoden Tarinankertoja-kategoriaan Suomen Inspiration Blog Awardseissa. Sain kuulla tästä kunniasta jo alkuviikosta, ja voit lukea ensireaktioni täältä. P.S. En ole saanut kirjallista varoitusta naapureilta ainakaan vielä.

 

 

 

Toisen kierroksen äänestyksen auettua eilen illalla, riensin katsomaan, keiden kanssa kamppailen Vuoden Satutäti/-setä -tittelistä. Oletin, että joukossa on kymmeniä tai jopa lähemmäs sata blogia. Varmasti moni sai tarvittavat sata ääntä lukijoiltaan päästäkseen ehdolle. Pasmani menivät aivan sekaisin ja kädet alkoivat täristä tajuttuani, että ehdolla on vain 13 blogia Une petite life lisäksi!!!!!! Ja kattokaa vähän, mitä muita blogeja. Ensin tulin ihan valtavan iloiseksi, seuraavaksi tuli todella pieni olo ja lopuksi aloin epäillä, että on tapahtunut virhe.

Miten mun never heard blogini on päätynyt tuollaisten kovien tekijöiden joukkoon?! Kävin tarkastamassa sähköpostini muutamaan kertaan. Josko sinne olisi tullut pahoitteluviesti, että nyt kävi semmoinen harmillinen juttu, että laitettiin sun blogi tuonne ehdolle ja ehdittiin onnitteluviestikin lähettää, mutta valitettavasti se oli vahinko. Pakko käydä taas tarkastamassa meili.

Ei ainakaan vielä mitään. Ehdokaslistallakin kiikun vielä. Shieeeet?! Ei auta kuin uskoa, että te olette todella käyneet antamassa ne yli sata ääntä. Nöyrä ja valtavan suuri kiitos teille, jotka kävitte äänestämässä Une petite lifea ekalla kierroksella<3! Toivottavasti haluatte äänestää tälläkin kertaa (uuteen äänestykseen pääset tästä!). Yleisöäänestyksen lisäksi voittajan valintaan osallistuvat someihmisistä ja tuomaristosta koostuva raati.

 

 

Tältäkö se tuntuu, kun unelmat käyvät toteen? No ei aivan. En tajunnut edes haaveilla ehdokkuudesta Suomen suosituimpien blogien rinnalla. En lähimainkaan osannut unelmoida tällaisesta kunniasta. Nyt on aivan selkeä kiitoksen ja tunteellisen vuodatuksen paikka, watch out!

Olen todella kiitollinen kaikesta hyvästä, mitä bloggaaminen on tuonut elämääni. Kirjoittamisen ja valokuvaamisen kautta olen päässyt toteuttamaan luovaa puoltani, joka oli yliopistovuosien aikana jäänyt syntaxien, artikkelien ja tenttien jalkoihin. Olen kehittynyt kirjoittajana, ja lapsuuden haave oman kirjan kirjoittamisesta ei tunnu enää yhtään niin korkealentoiselta ajatukselta kuin puolitoista vuotta sitten. Bloggaamisen kautta olen saanut kaksi rakasta ystävää ja useita ihania kavereita. Olen päässyt paasaamaan intohimoisesti psykologiasta, hyvinvoinnista, Ranskasta, vaihto-opiskelusta, matkustelusta ja vegaaniudesta. Olen jakanut kanssanne elämäni kohokohtia kuten alkuvuoden Thaimaan reissun ja vaihtovuoden 2015. Olen päässyt tekemään hienoja ja antoisia blogiyhteistöitä.

Kommenteillanne, tykkäyksillänne ja ihan vain lukemalla blogiani, olette antaneet todella paljon: Yleisön kirjoituksilleni. Päivän piristävää ja sydämeen menevää palautetta. Olette haastaneet mua ajattelemaan uusilla tavoilla, jakaneet elämänviisauksianne ja lembibiisejänne. KIITOS!!! Kiitos juuri sinulle.

 

 

 

Kaikesta tästä kiitollisuudesta pakahtuneena, aion järjestää teille lukijoille kolme arvontaa lähiviikkojen aikana! Arvonnat julkistetaan maanantaiaamuisin 19.3, 26.3 ja 2.4, koska mutulla heittäisin, että moni kaipaa etenkin alkuviikosta pientä piristystä ;)

Kiitos vielä kaikille<3! Olen todella todella otettu ja ihmeissäni. Ajattelin leijailla hysteerisesti vielä varmaan pari päivää. Lähipiirille voi lähettää osanottoja, kannustavia sanoja ja vinkkejä, kuinka sietää tätä ärsyttävän iloista naamaa.

Bisous ja woop woop, Niina

Behind the scenes & ekomuoti: Meillä oli ihanan Moonan kanssa jäätävän hyytävä kuvaushetki Helsingin kauppatorilla pari päivää sitten. Kuvan untuvatakki on saatu käytettynä sukulaiselta, lenkkarit ostettu vuonna 2014 Nykistä ja kaulahuivi on muistaakseni saatu ystävältä. Rukkaset olen saanut joululahjaksi useampi vuosi sitten ja repun sain Zürichistä elektronisen musiikin festareilta viime kesänä. Asun ekopisteet kutakuinkin 5/5.

//

This is soooo crazy. I can’t believe this is really happening.

Thanks to you, Une petite life is nominated in “Best Storyteller of the Year” category in Finnish Blog Awards! I thought that there would be tens or even hundred nominated blogs in my category, but there are only 13 plus Une petite life! And guess, who are these other 13 blogs?! The most popular Finnish blogs. Compared to the other nominated, my blog is the never heard one. Really, what is this?! I’m so glad, hysteric and confused at the same time, ahah. Thank you so much for supporting me in the first round. Now, I’m asking you a favor: Please help me to make my dreams come true and vote Une petite life again! Go HERE and select "Tarinankertoja" -category to find my blog or search with my blog's name. Click "ÄÄNESTÄ" under my picture and voilà! Thank you so much!

Bisous and woop woop, Niina

 

unepetitelife@gmail.com | Facebook | Instagram

Share

Ladataan...

Pyydän anteeksi naapurit. Tiistai-iltana korviinne saattoi kantautua karjuntaa, kirosanoja ja villiä tuuletusta.

Arvaa miksi!!!!! Guess what!! Well, if you want to know, you need to scroll down a little bit.

Tällainen sähköposti tupsahti mulle auringonlaskun aikaan ja keikautti hetkessä sateisen, harmaan ja tunteikkaan päivän monta astetta paremmaksi:

”Onneksi olkoon, sait seuraajiltasi Inspiration Blog Awards -ehdokashaussa yli 100 suositusta, joten Une Petite Life -blogisi on päässyt ehdolle Vuoden Tarinankertoja -kategoriassa! Tämän sarjan vaikuttajien kirjoituksia luetaan kuin hyvää lehteä tai koukuttavaa kirjaa. Nämä vaikuttajat osaavat maalata hetkestä kuin hetkestä mielenkiintoisen ja heidän kuulumisensa kiinnostavat laajaa yleisöä.”

 

I was looking for happy face pic for this blog post and this is what I found: Cheering at the desert in Dubai :D

 

Wow!! Mitä ihmettä?! KIITOS!!!! KIITOS!!!

Kuvittelin, että viikkokausia jatkuneen uhkailujen, maanittelun ja lahjonnan ansiosta lähisukuni ja parhaimmat ystäväni käyvät äänestämässä blogiani. Laskin näillä keinoin saavani reilu kymmenkunta ääntä. Mutta että +100? Mulla on suht iso suku ja lojaaleja ystäviä, mutta ei kyllä noin montaa. Vitsit miten hieno ja jännä tunne. Aika nöyräksi vetää, mutta tosi iloiseksi! Huh.

Kilvoittelu sen kun jatkuu. Pääset äänestämään Vuoden Tarinankertoja-kategorian parasta blogia täällä. Toivottavasti olen yhä teidän mielestä kaikkein paras tarinankertoja, haha. Eli on suotavaa ja sallittua antaa uudestaan äänensä Une petite life:lle. Tällä kertaa äänestys on superhelppoa, klikkaa vaan blogini alta "Äänestä". Kiitos paljon, jos jaksat käydä vielä uusiksi äänestämässä!<3

 

 

Alun perin olin tulossa kirjoittamaan tätä postausta jostakin ihan järkevästä aiheesta – kai - mutta nyt on pää sen verran pyörällä, että tyydyn linkkailemaan tähän vanhempia kirjoituksiani ja joitakin Psykologiaa-sivuston postauksia.

Une petite lifen kaikkien aikojen suosituimmat postaukset:

  1. Tee-se -itse hiustenleikkuu
  2. Älä tee häämatkaa Dubaihin
  3. Anna, kun luen ajatuksesi t. psykologi
  4. Helppo kermainen pasta tai risotto (ve)
  5. Liian fiksu lääkikseen?

Lue myös kootut psykologiapostaukset, kootut vegaanipostaukset ja -reseptit sekä Thaimaan reissun matkapäiväkirjat!

Lisäksi tsekkaa ainakin nämä Psykologiaa-sivuston postaukset: Mitä olisit aina halunnut tietää psykologiasta? – Kysy Psykologilta, 11 x Mitä ihmettä psykologi tekee työkseen? ja Mihin psykologiset hoidot perustuvat?

 

 

Palataan!! Kiitos, ootte mahtavia<3! (Tuulettaminen, karjuminen ja kiroilu jatkuu! Sorry not sorry naapurit!)

Bisous, Niina

P.S. Eka biisi, jonka halusin kuunnella tämän ilouutisen jälkeen, oli Kuben All Jucci. Hauskaa, että viimeksi vastaavanlaisen yllärin saatuani, juurikin Kube sanoitti mun fiiliksiä :D.

Nostanu rimannu ja metskannu matalii aitoi (a-aa, ay)

Pitäny tän gamen ittelleni aiton (kyl kyl)

Siks oon ollu hyvis vibois viime aikoin (wooh)

Siks oon ollu hyvis vibois viime aikoin (wooh wooh, ya)

Oon ollu hyvis vibois viime aikoin (goddamn, ay)

 

// WOAH!!! THANK YOU! And WTF?! You gave me more than 100 votes in Finnish Inspiration Blog Awards! Thank you so much! I’m very surprised, happy and feeling humble. This really made my day, wow.

Thanks to you, Une petite life is nominated in “Best storyteller of the year” category. Please vote me again here to win this whole thing. Select "Tarinankertoja" category to find my blog or search with my blog's name. Click "ÄÄNESTÄ" under my picture and voilà!

Now my head is full of joy, confusion and gratitude so this time I’ll just link some of my older posts:

Vegan recipes and posts

3 good things -challenge

Start this week wisely.

See you soon and have a great day! And thank you! Bisous, Niina

 

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

Share

Ladataan...

Oletko jo kokeillut kehomeditaatiota tai rentoutumisharjoituksia? Have you already tried body scan meditation or relaxation practices?

 

 

Tässä olisi Mielenterveystalosta löytyvä ilmainen ja suomenkielinen 35 minuutin mittainen kehomeditaatioharjoitus, joka soveltuu hyvin rauhoittumiseen ennen nukahtamista, rentoutumiseen sekä keskittymisharjoitukseksi. Jos 35 minuuttia tuntuu liian pitkältä ajalta, niin kokeile näitä aiemmin vinkkaamiani lyhyempiä tietoisuustaitoharjoitteita:

Missä haluaisit olla juuri nyt?

Apua nukahtamiseen: Hyvän yön meditaatio

10 sormen kiitollisuusharjoitus

 

Tai tsekkaa viikon voimalauseet:

Viikon voimalause

Viikon voimalause ja voimabiisi: Ole oma itsesi!

Viikon voimalause: Ystävyys ja rakkaus

3 x Deep shit

 

Jee jee, ihanaa keskiviikkoa<3!

Bisous, Niina

 

// Coucou! I want to share this Jon Kabat Zinn’s guided body scan meditation with you. It’s in English, and duration is 45 min. Feel free to share your favorite meditation! Have a mindful and lovely day<3! Bisous, Niina

P.S. You might like also this blog post "3 x Deep shit" ;)!

 

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

 

Share

Pages