Rivieran reissu ja ensi syksyn (vaihto)suunnitelmia

tiistai, 21. huhtikuu 2015

Rivieran reissu ja ensi syksyn (vaihto)suunnitelmia

Ciao!

 

Viime viikonloppuna oli siis superupea ja hauska Côte d'Azurin/Rivieran reissu: Nizza - St. Jean - Antibes. Yövyttiin Nizzassa kolme yötä ihan rannan tuntumassa hostellissa, ja tehtiin sieltä päiväretkiä lähikaupunkeihin. Hauska sattuma, että samassa huoneessa majoittui ekana yönä KUUSI suomalaista :D! Melkeimpä enemmän suomalaisia, kun olen nähnyt koko Ranskassa oloaikanani yhteensä :D

 

Seuraavaksi kuvia viikonlopusta, ja lopuksi vähän valitusta sekä ensisyksyn suunnitelmia.

 

NIZZA <3:

 

Kukkaloistoa Nizzan kukkatorilla.

 

 

 

 

 

 

Babushka vahtii, kun lapset uivat :,D

 

 

Ma chère Jushka <3<3

 

 

Auringolta suojautuminen à la finlandaise.

 

 

 

 

Merivesi oli jo 17 asteista!!!

 

 

Brunssi Amerikan tyyliin, kerrankin sai kunnolla syödäkseen. Ranskalainen aamupala/brunssi on suomalaisittain naurettavan pieni.

 

 

ST. JEAN<3 aka mini St. Tropez: Tällä pienellä paratiisiniemennokalla on lähteiden mukaan maailman kallein talo, sekä entisen FB-agentin, Tina Turnerin, George Clooneyn ja Brad Pittin(!!!!!!!) kesäasunnot. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänne vois jäädä.

 

 

Was geht bei dir? <3

 

 

Australialainen yrittää epätoivoisesti etsiä St. Jeanin rannalta hiekkaa.

 

 

Lepotauko :D 

 

 

 

 

 

 

 

ANTIBES<3: Tuuli ja sade oli vaan plussaa; en ole koskaan nähnyt niin isoja aaltoja!!

 

 

 

 

Meidän tiimi <3

 

 

Tänään on ensimmäinen päivä, kun kyllästyttää vähän olla täällä. Tai en mä Lyoniin ja täällä oloon ole varsinaisesti kyllästynyt vaan siihen, että kaikki suunnitelmat kesäkuusta alkaen ovat vielä avoinna.

 

Mulla on nyt vaihtohakemus vireillä sekä Lyoniin että Montréaliin syksyksi 2015. Montréaliin otetaan sisälle vain 90 % vaihtoon hakijoista (selvennykseksi Erasmus-hauissa eli Euroopan välisissä vaihdoissa otetaan käsittääkseni lähes 100 %), ja yliopiston sivuilla on mainittu erikseen, että psykologia kuuluu kolmen vaikeimman aineen joukkoon, ja kilpailu vaihtopaikoista on siis todella kovaa. Lisäksi lisämaininta psykologian maisterivaiheen hakijoille (eli minulle), että kilpailu on entistä kovempaa, ja pitää olla erinomaiset arvosanat. Onhan mulla hyvät arvosanat, mutta en nyt tiedä onko riittävän erinomaiset, sillä en omista kuitenkaan vitosen keskiarvoa. Halusin lisätä mahdollisuuksiani päästä vielä ensi syksyksi vaihtoon ja hain siis Montréalin lisäksi uudestaan Lyoniin, mihin olen saanut jo Helsingin yliopistolta myöntävän vahvistuksen. Lopullisen vahvistuksen saan Montréalin vaihdosta toukokuun aikana ja Lyonista kesäkuun 15pv mennessä. Eli katsotaan mitä tapahtuu, pääsenkö valitsemaan vaihtopaikkojen välillä vai jäänkö ilman. Mikään vaihtoehto ei tunnu täysin huonolta, vaikka aivan varmasti eniten harmittaa, jos jää kokonaan ilman vaihtopaikkaa. Toisaalta kaipaan välillä meidän psykan opiskelijoiden yhteisöä ja psykan opetusta niin paljon, että en malttaisi olla yhteensä vuotta poissa!

 

Toiseksi on ihan auki missä asun kesällä vaihtojen välissä (jos nyt oletetaan, että saan jommankumman vaihtopaikan). Mulla on poikaystävän kanssa HOASille avoin hakemus, mutta asunnosta saa tietysti tietää vasta viime tingassa.

 

Sekin on vielä auki koska ylipäätään palaan Suomeen. Joka tapauksessa ennen juhannusta, sillä meillä on jo kaveriporukan kanssa festarimökki varattuna (jihuu)!! Onneksi SASin nuorisomatkojen hinnat näyttävät pysyvän samoina, ettei tarvitse kytätä halvimpia lentoja. Viimeisten tenttien jälkeen ajattelin hengata täällä vielä 2-3 viikkoa, että saa rauhassa lopetettua kaikki pankki- ja kännykkäliittymäasiat, matkustella ehkä vähän ja puhua/opiskella lisää ranskaa.

 

Mulla on ensi viikolla pari luentoa, ja loppuaika itsenäistä tentteihin lukemista 18.5. saakka, jolloin on viimeinen tentti!! Mulla on onneksi ruhtinaallisesti aikaa lukea kaikkiin tentteihin , melkein viikko per tentti (joka saattaa olla liikaa, sillä havaitusti olen tehokkaimmillani “pienen” paineen alla, eli päivää/paria/muutamaa tuntia ennen tenttiä :D).

 

Nyt illanviettoon asuntolafrendien kanssa -->

 

Bisous & bonne nuit!

 

<3: Niina

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.