Ladataan...

The Night Before (2015) - Pääosissa mm. Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt, Anthony Mackie - Netflix

Kaikkien aikojen kaverikohelluskomediassa lähdetään säätämään vielä viimeiset kunnon joulubileet, kunnes viimeisetkin hidastelijat kaveriporukasta aikuistuvat kunnolla. Yksi tuputtaa, kaksi hankaa vastaan, ystävyys on tiukoilla, aikuisten karkkirasialla käydään... Kaikki on niin kuin aina ennenkin, eikä mikään toisaalta ole enää samaa kuin ennen.

Video: The Night Before trailer (red band)

Elokuvan taustalla ovat päätähti Seth Rogen ja hänen lapsuudenystävänsä Evan Goldberg, ja tämä kaksikko on monen muunkin suositun kohelluskomedian taustalla, muun muassa SuperbadKnocked Up ja Neighbors. Kaikkia näitä elokuvia yhdistää pahemman laadun FOMO ('fear of missing out'), kun elämässä pitäisi siirtyä yhdestä elämännvaiheesta toiseen. Kyllä siitä aiheesta aina kelpo komedian saa.

Office Christmas Party (suom. Firman pikkujoulut; 2016) - Pääosissa mm. Jason Bateman, T.J. Miller, Olivia Munn, Jennifer Aniston - Viaplay

Jos edellinen elokuva oli kunnon aikuistumista vastustavien kavereiden pikkujoulut, siirrytään nyt suoraan firman bileisiin. Vaikka elokuvan alusta asti on selvää, että bileiden lopputulos ei ole hyvä, on matka sinne hemmetin hauska! Vaikka voisi kuvitella arvaavansa kaiken hauskan, mitä tällaiseen leffaan voidaan ympätä, kyllä tässä silti pääsee yllättymään, ja ne ennakoitavatkin jutut on tehty harvinaisen hauskasti.

Video: Office Christmas Party trailer

The Night Before ja Office Christmas Party vaikuttavat todella samanlaisilta elokuvilta, eikä niitä pysty katsomaan peräjälkeen, eikä välttämättä molempia ollenkaan. Kävin katsomassa Office Christmas Party -leffan elokuvissa viime jouluna, eikä The Night Before innostanut tässä muutama kuukausi sitten alkuunkaan, vaikutti vain huonolta kopiolta. Nämä kaksi elokuvaa ovat varmasti yhtä hyviä jouluaiheisia komedioita, mutta kannattaa katsoa ensin se, mikä kiinnostaa enemmän.

Bad Moms (2016) - Pääosissa mm. Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn - C More

Yleensä komedioissa koheltavat miesporukat tai sinkkutytöt, ja oli jo aikakin, että arjessa säätämisen sankareina tunnettavat äidit saavat oman komediansa. Bad Moms ei varsinaisesti ole jouluaiheinen elokuva, mutta siinä on samaa kohellushenkeä kuin tämän listan kahdessa muussakin valinnassa. Vaikka elokuvan käsikirjoittajamiehet tunnetaankin parhaiten The Hangover -elokuvasarjasta, onnistuu Bad Moms nostamaan esille hyviä pointteja äitiydestä ja vanhemmuudesta, eli aiheista, jotka ovat tuttuja myös täällä Lilyssä.

Video: Bad Moms trailer

Jouluaiheellisen tästä elokuvasta tekee sen tuore jatko-osa A Bad Moms Christmas, joka pyörii elokuvissa paraikaa ja joka pureutuu nimenomaan joulun rasittavuuteen äitiyden näkökulmasta. Jatko-osasta tekee erityisen herkullisen päähahmojen äidit, jotka saapuvat sekoittamaan tyttäriensä joulusuunnitelmat.

 

Jos kaipaat railakasta pikkujoulutunnelmaa oman kotisohvan nurkassa, pane ruutuun pyörimään kohelluskomedia!

 

P.S. Muistathan, että kaikki nämä kolme suoratoistopalvelua saa testiin ilmaiseksi? :)

 

 

 

 

Kuvat: Columbia Pictures, Paramount Pictures, STX Entertainment.
Share

Ladataan...

Pukudraamafanien onnenpäivä koittaa perjantaina 8. joulukuuta, kun Netflix julkaisee kokonaisuudessaan toisen tuotantokauden The Crown-sarjasta. Luvassa on kymmenen uutta jaksoa tositapahtumiin perustuvaa laadukasta brittidraamaa, joten tyhjentäkää kalenterit ja sohvat!

The Crown -sarjan toinen kausi kulkee vuodesta 1957 vuoteen 1964, jonka aikana syntyvät hallitsijaparin kaksi nuorinta lasta Andrew ja Edward. Kauden trailerikin vihjaa koko kuninkaallisen instituution olevan vaarassa tuhoutua menneisyyteen jumittumisen takia, muun maailman porhaltaessa vauhdilla eteenpäin 60-luvun innostuksessa.

Toisen kauden päätarina keskittyy kuningar Elisabetin (Claire Foy) sijaan prinssi Philipin (Matt Smith) levottomuuteen ja kyvyttömyyteen olla vaimonsa varjossa. Myönnytyksenä Philipistä tehdään virallisesti uuden kotimaansa prinssi, mutta tähän päiväänkään mennessä prinssi Philip, Edinburghin herttua ei ole virallinen prinssipuoliso, kuten Viktorian puoliso Albert oli. Toisen maailmansodan jälkeisessä maailmassa tällainen epäsuhta avioliitossa aiheuttaa ongelmia, eikä se välttämättä nykypäivänäkään ole täysin helppoa syrjään jääville miehille, vaikka alempiarvoiset vaimot harvemmin titteleistään valittavat.

Kuningattaren sisar prinsessa Margaret (Vanessa Kirby) kärsi ensimmäisen kauden aikana vapautensa rajoittamisesta ja epäonnisesta romanssistaan ja kihlauksestaan kuningattaren kuninkaallisen tallimestari Peter Townsendin kanssa. Tällä toisella kaudella Margaret kapinoi aitoon 60-luvun henkeen ja ajautuu tietoisesti romanssiin valokuvaaja Antony Armstrong-Jonesin kanssa, jota esittää ihana Matthew Goode (Downton Abbey).

Video: The Crown kausi 2 traileri (Netflix)

Huhujen mukaan sarjan ensimmäisestä kaudesta mm. Emmy-palkinnon voittanutta John Lithgow'ta ei nähdä tällä toisella kaudella, sillä kauden tapahtumien aikana hänen esittämänsä Winston Churchill ei ole enää brittien pääministeri. The Crownin toisella kaudella nähdään kuitenkin esimerkiksi Michael C. Hall (Dexter) Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedynä.

Suurin muutos on kuitenkin luvassa tulevalla kolmannella tuotantokaudella, sillä ajan kulumisen takia The Crown vaihtaa pääosan esittäjät. Kuningatar Elisabetinä nähdään jatkossa Olivia Colman, joka on viime aikoina vakuuttanut mm. Broadchurch- ja The Night Manager -sarjoissa. Sarjan tuottajat ovat myös paljastaneet, että kolmannen kauden siirtyessä 70-luvulle sarjassa esitellään Camilla, joka aloittaa pitkäaikaisen romanssinsa prinssi Charlesin kanssa.

The Crown -sarjan toisellakin kaudella liikutaan ulkomaailmassa uuden maailmankiertueen muodossa, ja kuningatar puolisoineen nähdään ainakin alusmaissaan Afrikassa. Lukuisat eri kuvauspaikat kulisseineen selittävät omalta osaltaan sarjan hulppeaa budjettia, mutta eihän tällaista sarjaa voisi tehdä hyvin halvalla. Laatu näkyy kaikessa näyttelemisestä puvustukseen ja lavastukseen, mikä tekeekin sarjasta erityisen herkullisen katsoa.

 

The Crown 2. kausi Netflix 8. joulukuuta

 

 

 

Uutuussarja The Crown: Brittimonarkiaa Netflixissä
Pukudraamauutiset: Suosikkien pitkä odotus

 

 

 

 

Kuvat: Netflix, Robert Viglasky / Netflix, Alex Bailey / Netflix, Coco Van Oppens / Netflix.
Share

Ladataan...

Lievästi dramatisoituna elämäni parasta ja pahinta aikaa oli raskauden ensimmäinen kolmannes. Tulin töistä kotiin väsyneenä ja nälkäisenä, ja jokainen mahdollinen ilta kului omalla sohvalla SuomiLOVE-ohjelmaa katsellen.

Itkin ruudussa nähtyjä ja kuultuja tarinoita, sekä niitä iloisia että surullisia, itkin elämääni ja edessä olevia jättimäisiä muutoksia, itkin vain, koska SuomiLOVE nyt vain on parasta itkuterapiaa.

Tuolloin kaksi vuotta sitten oli alkamassa vasta ohjelman 2. kausi, mutta nyt tämän viikon lauantaina alkaa jo 4. tuotantokausi SuomiLOVEa. Juontajina jatkavat viime kaudella ohjelmassa debytoineet Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.

Tämä uusin tuotantokausi sidotaan vahvasti Suomen juhlavuoteen, mutta oikeastaan aihetta on juhlistettu koko ohjelman tekemisen ajan: SuomiLOVE on niin suomalaisuuden ytimessä, että sen nimi on täysin ansaittu.

Osa esityksistä ja yllätyksistä on niin vähäeleisiä ja hiljaisia, että ne sopivat vastaanottajilleen aivan täydellisesti, ja osa esityksistä ravistelee ne ujoimmatkin suomalaiset innostumaan musiikin ja elämän risteyksistä. SuomiLOVE on hyvässä tasapainossa pienen ja suuren, elämän ja esityksen välissä.

 

 

 

SuomiLOVE 

YLE TV1 alkaen la 9.12. klo 21.15

Yle Areena

 

P.S. Tunnelmaan voi virittäytyä edellisien kausien jaksoin Areenassa tai ohjelman nettisivujen koskettavien artikkeleiden kautta!

 

 

 

 

Kuva: Yle.
Share

Pages