Ladataan...
The Variety Show

Nyt, kun Upfrontsien raakuudesta on selvitty, alkaa kesäkausi olla käsillä. Vaikka yleensä televisiokauden ajatellaan olevan se perinteinen kouluvuoden mukainen, jakautuu se tosiasiassa useampaan kokonaisuuteen. Kesäisin huomio kiinnittyy enemmän kaapelitelevision puolelle, joten loppukeväästä kansalliset ilmaiskanavat antavat jo maistiaisia tulevan syksyn ohjelmistosta pysyäkseen katsojien mielissä.

Video: Game of Thrones Season 7 Official trailer

Viikon suurin viihdeuutinen on ollut odotetun Game of Thrones -sarjan tulevan seitsemännen kauden ensimmäisen trailerin julkaisu. Uudesta kaudesta on saatu ärsyttävän vähän tietoa etukäteen, muutamia pieniä makupaloja ('teaser') lukuun ottamatta, ja vasta viime viikkojen aikana on nähty uudelta kaudelta ensimmäisiä valokuvia, joista ei kyllä selviä mitään juonellista.

Uusi traileri kertoo seitsemännen kauden keskittyvän eri joukkojen ja valtiasehdokkaiden väliseen suureen sotaan, mistä kielii myös uusi tunnuslause ('tagline') "The Great Was Is Here". Daenerys, Jon Snow, Cersei Lannister ja muut panevat parastaan voittaakseen rautavaltaistuimen itselleen, mutta taustalla häämöttää kuitenkin tuleva ja vielä vaikeampi taistelu valkoisia kulkijoita vastaan. Itse tapahtumien paljastamisen osalta traileri on aika peruskauraa, mutta trailerin musiikki oli erityylistä kuin sarjassa yleensä, mikä sai ainakin minut innostumaan tulevasta kaudesta enemmän!

Video: Will & Grace New episodes (preview)

NBC-kanavan esitellessä omaa tulevan syksyn ohjelmistoaan mainostajille ja medialle keskittyi huomio ruutuun palaavaan suosikkisarjaan. Komediasarja Will & Grace loppui vuonna 2006 kahdeksan tuotantokauden jälkeen, ja viime vuonna sarjan päänelikko teki spesiaalivideon Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja niissä äänestämiseen liittyen. Jo useamman vuoden ajan sarjalle on toivottu jatkoa, ja viime vuoden suotuisasti vastaanotettu minipaluu ('reunion') kartotti hyvin katsojien tunnelmia asiasta.

Will & Grace -sarjan yhdeksäs tuotantokausi alkaa ensi syksynä, mutta tarkempaa ajankohtaa ei ole vielä kerrottu. Alun perin uusia jaksoja tilattiin 10 kappaletta, mutta hiljattain jaksomäärä nostettiin 12:een. Moni sarjan faneista on näistä uusista jaksoista aivan innoissaan, ja uusi maistiaisvideo näyttäisi sarjan jengin olevan ihan ennallaan. Mitenköhän uusien jaksojen käy: tuleeko menestykselle jatkoa vai loppuuko sarja uudestaan?

Video: Victoria Season 2: First Look (Masterpiece PBS)

Viime viikolla nähtiin Ylellä brittiläisen Victoria-sarjan ensimmäisen kauden viimeinen jakso, ja onneksi luvassa on lisää! Sarjan toisen kauden kuvaukset alkoivat jo helmikuussa, ja toisen kauden ennustetaan alkavan Briteissä alkusyksystä, sillä toisen kauden perään on tilattu myös joulun erikoisjakso. Suomessa nämä toisen kauden tulevat jaksot nähdään keväällä 2018.

Psst! Tiesitkö sarjan päätähtien Jenna Colemanin ja Tom Hughesin olevan pari myös oikeassa elämässä?

 

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Amerikkalainen myöhäisillan talk show The Late Late Show with James Corden alkaa keskiviikkona 24. toukokuuta Ylellä, sekä television puolella Yle TV2:ssa että verkossa Yle Areenassa. Brittiläinen monilahjakkuus James Corden juontaa omaa ohjelmaansa CBS-kanavalla, ja harva se viikko joku ohjelman osuus päätyy sosiaalisessa mediassa hitiksi.

Suomessa ei olla perinteisesti ymmärretty amerikkalaisten talk show -ohjelmien päälle, sillä vaikka satunnaisesti on näytetty jotain ohjelmaa, ei genreä ole kokonaisuudessaan nähty kotimaisessa ohjelmakartassa. Tästä huolimatta suomalainenkin viihdemedia poimii näistä ohjelmista paljon klikkiotsikoita ja varsinkin sometäkyjä. Tällä hetkellä Subilla nähdään saman CBS-kanavan pääkeskusteluohjelmaa eli The Late Show with Stephen Colbert, ja nyt Yle tekee itsestään kertaheitolla ajankohtaisen ja trendikkään, sillä Cordenin ohjelma on puhutuimpien talk show -ohjelmien joukossa.

Video: The Late Late Show with James Corden - Adele Carpool Karaoke

Nykyään talk show ei ole vain keskustelusta kiinni. Perinteisestihän näihin ohjelmiin kutsutaan vieraiksi julkkiksia, jotka ovat jollain tavalla ajankohtaisia; joko he ovat ohjelmassa markkinoimassa uutta tuotettaan, oli se sitten elokuva, albumi tai vaatemallisto, tai sitten he ovat osa jotain muodikasta ilmiötä. Vieraat höpöttelevät suurimman osan omasta osuudestaan joistain hassuista sattumuksista elämässään tai urallaan, ja lopuksi tutustutaan minimaalisen ajan verran varsinaiseen markkinointisyyhyn.

Tämän humoristisen höpöttelyosuuden merkitys on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti, ja sille on tehty harmittoman keskustelun lisäksi tilaa muuallekin ohjelmaan. Sohvalla juttelemisen lisäksi ohjelman juontajat haastavat vieraansa erilaisiin leikkeihin, sketseihin ja hassutteluihin, joista saadaan älyttömän hyviä videoita somejakoon. Oli kyseessä sitten Jimmy Fallonin ja Michelle Obaman "Evolution of Mom Dancing", Conan O'Brienin Suomi-jutut, tai Jimmy Kimmelin muka-riita Matt Damonin kanssa, keskittyy talk show -ohjelmien rakenne sekä julkkisten pärjääminen niissä pitkälti aivan muuhun kuin kyseisten vieraiden ammattitaitoon.

VIDEO: THE LATE LATE SHOW WITH JAMES CORDEN - TOM CRUISE ACTS OUT HIS FILM CAREER W/ JAMES CORDEN

Vuonna 2015 alkanut The Late Late Show with James Corden on muiden vastaavien ohjelmien tavoin täynnä tällaisia erikoisosuuksia, mikä on helppoa Cordenin monilahjakkuuden takia. Laulaminen, tanssiminen, näytteleminen, pokan pitäminen, pokan menettäminen kuuluvat kaikki siihen moderniin hauskanpitoon, joiden avulla monet julkkikset voivat muokata imagoaan aivan täysin. Tuskin Jennifer Lawrence olisi niin pidetty ja rakastettu, jos hän ei olisi aivan täydellinen talk show -vieras: avoin, hauska, normaalin oloinen, ja täysin valmis nolaamaan itsensä. Sääliksi käy ne julkkikset, jotka eivät osaa tai halua sopeutua tähän uuteen maailmanjärjestykseen, sillä niin suosittua se on!

James Cordenin suurin erikoisuus omassa ohjelmassaan on "Carpool Karaoke", jossa Corden ajaa autoa kyydissään joku artisti, jonka suurimpia hittejä lauletaan mukavan ja hauskan jutustelun lomassa. Adelen jakso räjäytti pankin, mutta myöhemminkin esimerkiksi Lady Gagan ja Michelle Obaman ajelut ovat osoittautuneet äärettömän suosituiksi. Näiden videoiden pohjalta on suunnitteilla parikin eri televisio-ohjelmaa, ja Suomessakin Radio Aalto teki oman versionsa "Autokaraoke"-nimellä.

Video: The Late Late Show with James Corden - Spill Your Guts or Fill Your Guts w/ Kendall Jenner

Oma suosikkini The Late Late Show with James Corden -ohjelman osuuksista on "Spill Your Guts or Fill Your Guts", jossa julkkisvieras kyselee Cordenin kanssa toisiltaan noloja kysymyksiä, Jos kysymykseen ei halua vastata, joutuu syömään tai juomaan vastustajan ennalta valitseman ällöttävän ruoan. Käsite 'ruoka' venyy ja vanuu näissä pätkissä, sillä tarjolla on mitä tahansa chilikastikkeista eläinten aivoihin, peniksiin ja tuotoksiin. Pelin kulun määrittävät kysymykset ovat oikeasti todella hankalia, ja vaa'assa painavat ihmisten loukkaaminen, oman maineen vaarantaminen sekä tietysti nuo ällöttävät ruoat. Huikeaa viihdettä!

Kuten useimmat muutkin amerikkalaiset myöhäisillan keskusteluohjelmat, tulee James Cordenin ohjelmakin televisiosta jokaisena arki-iltana, joten Yle myös näyttää ohjelmaa useampana päivänä viikossa. Yle TV2 näyttää uuden jakson joka ilta keskiviikosta lauantaihin, uusintojen sijoittuessa aina seuraavan päivän aamupäivään. Jos Yhdysvalloissa on taukoa ensiesityksistä, näyttää Yle aiempia ennennäkemättömiä jaksoja. Jaksot ovat myös katsottavissa Yle Areenassa. Hyvä, Yle!

 

P.S. James Corden on lähettänyt omat terveiset meille suomalaisille katsojille!

 

 

 

 

Kuva: Yle/CBS.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Maanantai 22. toukokuuta on se päivä, jota tuhannet suomalaiset tv-fanit ovat odottaneet: 90-luvun alun kulttisarja Twin Peaks jatkuu uusin jaksoin!

Alun perin ABC-kanavalla nähty Twin Peaks tekee paluun Showtime-kaapelikanavalla limited series -sarjana, eli luvassa on ennalta määrätty määrä jaksoja normaalin kausittaisen rakenteen sijaan. Suomessa nämä uudet jaksot nähdään yksinoikeudella HBO Nordicilla, ja jaksot saadaan meillä näkyviin samaa tahtia alkuperäisesitysten kanssa. Uusia jaksoja julkaistaan yhteensä 18 kappaletta, joista kaksi saadaan katsottavaksi heti maanantaiaamuna ja kaksi seuraavaa myöhemmin samana päivänä. Loput jaksot tulevat saataville kerran viikossa.

Video: Twin Peaks The Phenomenon Part 1

Alkuperäisen Twin Peaks -sarjan tapahtumat ja hahmot herättivät paljon ihastusta ja pakkomielteistä seurantaa, eikä monesta sarjasta puhuta yhtä lämpimästi ja kiihkoillen kuin tästä David Lynchin oudosta luomuksesta. Sarjan varsinaista genreä on mahdotonta määrittää lopullisesti, sillä ulkoisesta draaman ja jännityksen kuoresta huolimatta Twin Peaks on täynnä yliluonnollista, kauhua, saippuaa ja sitä jotain, mitä on vain tässä sarjassa.

Hyvin suuri joukko sarjan alkuperäisiä tähtiä ja hahmoja on mukana tässä tarinan jatkossa, vaikka joitakin suosikkeja on jäänyt pois uusista tapahtumista. Sarjahan ei olisi mitään ilman FBI-agentti Dale Cooperia, ja uudet jaksot käynnistyvätkin siitä, että Kyle MacLachlanin esittämä Cooper palaa 25 vuoden takaisiin maisemiin. Kahvia ja piirakkaa kuluu varmasti sekä ruudussa että sen ääressä, vaikka näiden uusien jaksojen varsinainen sisältö onkin pidetty salassa käsikirjoittaja-ohjaaja Lynchin ehdottomasta vaatimuksesta. Tämän takia sarjan uudesta alusta ei ole varsinaisia trailereita, vaan videot kertovat lähinnä alkuperäisestä sarjasta ja sen synnyttämästä ilmiöstä.

 

Oletko innoissasi uusista Twin Peaks -jaksoista?

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic.
Share

Pages