Ladataan...
The Variety Show

Televisiosarjojen cooleimmat eläkeläiset jatkavat seikkailuitaan uusien jaksojen merkeissä, kun Netflixin alkuperäissarja Grace and Frankie julkaisi tänään 3. tuotantokautensa suoratoistopalveluun. Luvassa on luonnollisesti Gracen pingottamista ja Frankien hippeilyä sekä molempien perheiden säätämistä, sillä naisten ex-miehet jatkavat onnellista yhteiseloaan viime kauden kompastelun jälkeen.

Yllä oleva kuva näyttää Gracen ja Frankien uuden yhteisprojektin, kun viime kauden lopussa keksitty yritysidea ikääntyville ihmisille tarkoitetuista vibraattoreista ottaa tulta alleen. Vaikka tämä uusi projekti saattaa sarjassa vaikuttaa hiukan päälleliimatulta lähinnä sen nopean laajenemisen myötä, antaa se sarjalle ja sen päähahmoille jotain muutakin tekemistä ja pohtimista kuin omat ihmissuhteet. Toki tämä uusi yhteisyritys saattaa Gracen ja Frankien keskinäisen suhteen koetukselle, koska naiset ovat niin järjettömän erilaisia pohjimmiltaan, mutta uskoisin pohjalla vahvana olevan ystävyyden ja yhteyden vievän voiton riitelystä, jälleen kerran!


Video: Grace and Frankie 3. kausi traileri

Grace and Frankie on katsomisen arvoinen sarja monestakin syystä. Päällimmäisenä ovat tietysti huiput näyttelijät ja heidän suorituksensa. Amerikkalaisen viihdemaailman legendat Jane Fonda (Grace) ja Lily Tomlin (Frankie) pääsevät näyttämään laajat repertuaarinsa, ja roolit tuntuvat olevan vielä pohjattu jonkin verran naisten tosielämän olemuksiin. Sivuosissakaan ei ole säästelty, sillä naisten lapset ja ex-miehet ovat myös erinomaisia. Martin Sheen (Robert) ja Sam Waterston (Sol) poikkeavat rooleissaan totutuista, ja lopputulos on välillä puhdasta komediakultaa ja välillä upeaa draamaa. Gracella on kaksi tytärtä ja Frankiella kaksi poikaa, joista suosikkejani ovat Gracen sarkastinen tytär Brianna (June Diane Raphael) sekä Frankien usein hukassa oleva poika Coyote (Ethan Embry).

Upeiden roolisuoritusten lisäksi sarja onnistuu draamakomediassaan keskittymään aiheiseen, jota ei normaalista väestorakenteesta huolimatta hyödynnetä nykyään televisiomaailmassa ollenkaan: eläkeikäisten ihmisten arki sekä ilot ja surut. En äkkiseltään muista muita televisiosarjoja, missä olisi pääosassa työelämästä jo pääosin poistuneet ihmiset, joiden arki ei pyöri enää työelämän, lapsien tai bailaamisen ympärillä. Toki Grace ja Frankie säätävät myös näillä osa-alueilla arjessaan, mutta he myös miettivät ikääntymisen ongelmia ja miten ne vaikuttavat siihen tavalliseen päivittäiseen menoon. Nämä ongelmat tuovat sarjaan paljon huumoria mutta myös draamaa kadonneista ihmissuhteista ja menetetyistä mahdollisuuksista. Grace ja Frankie ovat kuitenkin molemmat vahvoja naisia, joten heidän taivaltaan on hauskaa ja voimaannuttavaa katsoa.

Jos et ole Graceen ja Frankieen vielä tutustunut, voit nyt onnellisesti katsoa Netflixissä kaikki kolme tuotantokautta, ja meille sarjan faneille on tästä päivästä alkaen luvassa perinteiset 13 jaksoa huippukomediaa!

 

 

 

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Kuva: Netflix.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Aika on luonnollisesti kortilla elämässä tällä hetkellä, kun kaikkiin vuorokauden tunteihin tunkeva ammattinimike on nykyään 'äiti', mutta televisiosarjoja ehtii katsoa hetken silloin, toisen tällöin, ja toisinaan jopa jaksokaupalla hyvän unimäärän kärsiessä siinä sivussa. Joitakin kotimaisia viihdeohjelmia pyrin katsomaan pojan seurassa, koska ne käyvät rauhalliseksi leikkimistaustaksi eivätkä sinänsä haittaa pienen pojan omia leikkejä. Parasta on kuitenkin käpertyä sohvan nurkkaan teemukin tai iltapalan kanssa ja antaa kropan sekä pään nollata päivän kiireet.

Viimeisen pari kuukautta katsotuin sarjani on ehdottomasti ollut Supergirl, jonka katsoin kiinni amerikkalaiseen esitystahtiin. Reaaliaikainen seuraaminen on mahdollista HBO Nordicilla, joka esittää Suomessa tämän CW-kanavan alkuperäissarjan uudet jaksot heti Yhdysvaltain ensi-illan jälkeen. Tutustuin sarjaan yhden jakson verran, kun se toissa syksynä debytoi CBS-kanavalla, ja muutaman jakson katsoin sarjan alettua HBO Nordicilla, mutta varsinainen sarjasta innostuminen oli jäänyt. Nyt olen sitten innostunut sarjasta senkin edestä, enkä millään malttaisi odottaa uusia jaksoja, varsinkin, kun uusimmissa juonikuvioissa on ihan huikeita vierailevia tähtiä.

Supergirl-sarja on onnistunut parissakin mahdottomalta tuntuneessa tehtävässä. Kara eli Supergirl itse on hahmona moderni ja perinteinen, ja hän on oma herttainen itsensä, pystyen samalla tyrmäämään kaikki uhittelevat pahikset. Sarjaa syytettiin aluksi antifeminismistä, mutta Kara osoittaa pystyvänsä kaikkeen vähintään yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin kuuluisa miespuolinen serkkunsa. Kyseinen serkku eli Superman (suom. Teräsmies) tuotiin sarjaan kunnolla kakkoskauden alussa, ja tässä todella hankalassa roolituksessa onnistuttiin loistavasti! Teen Wolf -sarjasta tuttu Tyler Hoechlin on uskottava sekä sliipattuna ja kaikkivoipana supersankarina että tavallisena ja mokailevana ihmisenä. Useamman jakson vierailun tehnyt Hoechlin nähtäneen sarjassa jatkossakin, vaikka tällä hetkellä Karan elämässä onkin toinen supersankaria leikkivä muukalainen.

Supergirl-sarjan jälkeen aloin katsoa Orphan Black -sarjaa ajan tasalle. Sarjan neljäs tuotantokausi on ilmestynyt Netflixiin jo aikoja sitten, mutta sekin vain odotti minulla oikeaa aikaa ja oikeaa fiilistä, joka nyt on käsillä täydellä tunteella. Sarjan kakkoskausi oli aikamoinen pettymys upean avauskauden jälkeen, mutta kolmoskausi oli jälleen todella hyvä, ja tämä neljäs kausi on aika huikea. Mysteerin syvetessä päästään näkemään enemmän myös sen alkulähteitä, ja panokset kovenevat kaikilla osapuolilla.

Sarjan tekijät ovat ilmoittaneet lopettavansa sarjan tulevaan viidenteen kauteen. Nämä viimeiset jaksot saavat ensi-iltansa ensi kesäkuussa, ja voisin kuvitella Netflixin näyttävän nämäkin jaksot tuoreeltaan kerran viikossa. Vaikka näin upean sarjan loppuminen luonnollisesti harmittaa, en voi harmitella harkitun lopun tekemistä, sillä aina on riskinä esityspaikan vieminen yhtäkkiä, fanien jäädessä suremaan järkyttyneinä kesken jäänyttä tarinaa. Näin eeppinen sarja ansaitsee yhtä mahtavan lopetuksen ja useana kloonina rehkivä päätähti Tatiana Maslany varmasti ansaitsee loman tai kolme.

Sain muutama viikko sitten Viaplayn suoratoistopalveluun pressitunnukset, ja yhtäkkiä, tuosta vaan, katselulistani sai järjettömän määrän lisää täytettä! Näistä paras ja eniten odottamani on ABC-kanavan komediasarja black-ish, joka on ensi-illastaan asti löytynyt tuolta blogin sivupalkin tutustumisen arvoisista sarjoista. Aika perinteiseen sitcomkaavaan pohjautuva sarja onnistuu olemaan hauska, raikas ja moderni, vaikka se käsitteleekin stereotypioita kohtuullisen perinteisellä ABC-kanavalla.

black-ish kertoo keskiluokkaisesta ja mukavasti pärjäävästä perheestä, jonka isä on mainosalalla, äiti on lääkäri, ja lapset käyvät yksityiskoulua. Perheen isä (Anthony Anderson) huolestuu perinteisen mustan kulttuurin häviämisestä valkoisen kulttuurin ympäröimistä lapsistaan, ja hän alkaa ujuttaa enemmän tai vähemmän ovelasti perinteiseksi katsomiaan elementtejä perheensä elämään. Eihän tässä yleensä mene kovin hyvin.

Anthony Anderson on hauska sekoilevana isänä, ja tykkään hänen komediatyylistään, mutta varsinainen paras yllätys tässä sarjassa on äitiä näyttelevä Tracee Ellis Ross, joka on parhaimmillaan äitiyttä suorittaessaan. Sarjan lapsinäyttelijät ovat myös huikeita, joten kokonaisuus toimii sarkastistinen isoisä (Laurence Fishburne) mukaan lukien. Samaa mieltä ovat selkeästi myös monet muut tahot, sillä tämä kolmannelle kaudelle ehtinyt sarja on saanut suuret määrät palkintoehdokkuuksia heti ensimmäisestä kaudestaan alkaen.

 

Mitä televisiosarjoja sinä olet katsonut viime aikoina? :)

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic/CW, BBC America, ABC.
Share

Ladataan...
The Variety Show

#tisuomi

Temptation Island Suomi -sarja jatkuu uusin kolmannen kauden jaksoin keskiviikkona 22. maaliskuuta klo 22.00 alkaen Nelosella. Uudet pariskunnat, uudet sinkut, mutta samat, vanhat viinanhuuruiset ja pikkutuhmat kujeet. Pariskunnat uhkuvat intoa ja luottamusta parisuhteisiinsa, ja sinkut ovat ehkä jopa vielä trashimman näköisiä ja oloisia kuin aikaisemmilla kausilla.

Vaikka ensimmäisen jakson ennakkovilkaisun perusteella luvassa ei ole mitään uutta, seuraan varmasti tälläkin kaudella jokaisen jakson. Heti tuli valittua ne pariskunnat, joiden puolesta tsemppaa, ja sinkkumiehistä tuli valkattua ne itseen eniten vetoavat. Puolet ohjelman vedosta on reilu tirkistelyn ilo, kun pariskunnat pilaavat suhteensa, ja puolet on oman suhtautumisen ja oman käyttäytymisen mietintää samassa tilanteessa.

#bachelorsuomi

Bachelor Suomi -sarjan uuden version toinen tuotantokausi alkaa tiistaina 21. maaliskuuta klo 21.00 Liv-kanavalla. Naislauman huomion keskipisteenä on tällä kertaa 30-vuotias lentäjä Tuomas Sahimaa, joka luonnollisesti haluaa löytää sen oikean täydentämään muuten jo aika täydelliseltä kuulostavaa elämäänsä. Tuomasta havittelevat naiset ovat nättejä ja nuoria, ja heitä yhdistävät lisäksi tälle sarjaformaatille yleiset pitkät hiukset ja geneeriset iltapuvut.

Ensimmäisen jakson jännityksen ja pönöttämisen sijaan eksyisin mieluummin sarjan pariin myöhemmissä jaksoissa, kun tunteet alkavat kehittyä ja pukeutuminen normalisoituu. Sarjan jenkkiversio on jo monta vuotta kuulunut omiin suosikkisarjoihini, vaikka tämän uusimman kauden lopputulos ei itseäni miellytäkään. Tämä kotimainen bachelor on kyllä ihan mukavan ja miellyttävän oloinen!

 

Kumpaa katsot vai molempia? :)

 

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen Media.
Share

Pages