Ladataan...
The Variety Show

Moni hyvä sarja ja muu ohjelma jää suurien televisiotapausten jalkoihin, ja minunkin kirjanmerkit sekä Instagramissa että Facebookissa pursuavat erilaisia vinkkejä, joista kaikista ei vain ehdi tehdä omia postauksiaan. Kasasin tähän postaukseen viimeisen parin kuukauden vinkit Yle Areenasta ja HBO Nordicilta, ja jatkan varmasti myöhemmin muidenkin palveluiden vinkkien parissa. Hyviä katseluhetkiä, ja kerrothan kommenteissa, jos joku näistä ohjelmista päätyi sinulla katseluun! :)

 

--- Yle Areena ---

 

Olen Heath Ledger: Hiukan vajaa kymmenen vuotta sitten aivan liian nuorena kuollut näyttelijä Heath Ledger on jäänyt monille mieliin hienojen roolisuoritustensa vuoksi, ja tässsä tuoreessa dokumentissa käydään läpi hänen uransa ja elämänsä lukuisten videoiden ja haastatteluiden muodossa. Dokumentilla on Ledgerin perheen hyväksyntä, ja sen ensi-ilta viime keväänä oli runsaasti otsikoissa.

Mä halusin olla suffragetti: Nykypäivänä harvinainen radiomusikaali on Maija Vilkkumaan kirjoittama ja säveltämä eikä siis todellakaan ole televisiosarja! Eipä sillä ole niin väliä, sillä tämä täytyy kokea! Musiikkia, komediaa, feministisessä aatteessa pyöriviä nuoria kyseenalaistamassa kaikkea, ja iso kasa huippunäyttelijöitä. Ota riski ja kokeile vaikka iltalenkillä!

Make It Pop: Summerissa nähtävä amerikkalainen nuorten- ja varhaisnuortensarja kertoo sisäoppilaitoksen kämppiksistä, jotka perustavat K-pop-tyylisen bändin ja löytävät samalla itsensä koulumaailman myllerryksen keskellä. Kevyttä Nickelodeon-hömppää on katsottavissa ensimmäinen kausi eli yhteensä 20 jaksoa.

 

--- HBO Nordic ---

 

Pharmacy Road: Maantiepyöräilyä avoimesti pilkkaava mokumentti eli muka-dokumentti sijoittuu 80-luvulle, ja dopingin kanssa sekoilee sekopäinen ryhmä urheilijoita ja virkailijoita, joita esittävät esimerkiksi Andy Samberg, Orlando Bloom ja Kevin Dacon.

Snowfall: FX-kanavan uusi sarja kertoo huumeista Los Angelesissa 80-luvulla. Crack saapuu sekoittamaan kaiken, ja sen maailmaan joutuvat mukaan sekä diilerit, käyttäjät että virallisemmat tahot. Tämän kunnianhimoisen sarjan luoja on lukuisista legendaarisista elokuvista (mm. Boyz n the Hood, Poetic Justice) vastuussa oleva John Singleton.

The Mindy Project: Yksi viime vuosien hehkutetuimmista komedioista on jäänyt suomalaiselle yleisölle aika tuntemattomaksi, mutta asian voi nyt korjata viiden kauden voimin! Sarjan pääosassa on elämänsä rakkautta etsivä nuori lääkäri, joka ei meinaa millään löytää haluamaansa elokuvamaista rakkaustarinaa.

 

 

 

 

 

Kuvat: I Am Heath Ledger, Yle, Yle, HBO Nordic, HBO Nordic, HBO Nordic.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Sunnuntai ei suinkaan ollut vain Game of Thrones -fanien juhlapäivä, vaan toisenkin suositun sarjan fanit pureskelivat kynsiään odotuksesta sekaisin. Brittiläisellä Doctor Who -sarjalla on yhdet televisiomaailman uskollisimmista ja intohimoisimmista faneista, ja BBC:n muutaman päivän takainen ilmoitus uuden Tohtorin julkistamisesta sai spekulaatiot käymään kuumina. Mikään ei kuitenkaan ehkä valmistanut sarjan faneja tai muuta maailmaa sarjan ratkaisuun: 13. Tohtori on nainen!

Englantilaisnäyttelijä Jodie Whittaker (Broadchurch) nousi kerralla maailmankuuluisuuteen, kun sunnuntai-iltana julkaistu YouTube-video paljasti hänen ottavan vastaan Tohtorin roolin ensi jouluna nähtävässä erikoisjaksossa. Doctor Who on sarjana kuuluisa pääosan vaihtuvista näyttelijöistä, sillä Tohtori on vuosisatoja vanha avaruusolento, joka ottaa eri muotoja uudentumisen kautta. Tällä hetkellä aikamatkaajana nähdään vielä Peter Cabaldi, joka on näytellyt 12. Tohtoria vuodesta 2014. Samaan aikaan Tohtorin kanssa vaihtuu myös Doctor Who -sarjan vastaava tuottaja Steven Moffatista Chris Chibnalliin.

Video: The Thirteenth Doctor revealed Doctor Who (BBC)

Whittakerin valinta Tohtoriksi on nostattanut aikamoisen myrskyn sarjan fanien ja muidenkin ihmisten keskuudessa kahdesta pääsyystä: pieni osa faneista on suorastaan raivoissaan, että perinteisesti miehiseen rooliin on valittu nainen, ja todella moni on samasta seikasta aivan innoissaan, sillä sarjan faneissa on paljon pieniä tyttöjä, jotka saavat nyt kerralla hienon esikuvan itselleen. Suuttuneet fanit ovat sitä mieltä, että sarjan tekijät ovat antaneet periksi feministien painostukselle, eikä sarjan Time Lord voi heidän mielestään mitenkään olla nainen, sillä ainahan se on ollut mies. Ilmoituksesta riemastuneet ihmiset ovat heitelleet ilmoille sellaisia riemunkiljahduksia, kuten "jo oli aikakin" ja "miksi ihmeessä ei".

Tohtorin hahmolla eli itse aikamatkaavalla avaruusolennolla ei ole varsinaista sukupuolta, joten mikään ei estä häntä uusiintumasta naisen näköiseksi, ja monet asiasta suuttuneita ihmisiä pilkkaavat tosifanit ovatkin viitanneet Tohtorin omaan lausahdukseen, että tämä haluaisi kovasti olla punapää. Whittaker itse kehottaa faneja olemaan avoimia muutokselle, sillä se on synnynnäinen osa koko Doctor Who -sarjaa ja sen tematiikkaa. Asiaan on ottanut kantaa todella moni taho, mutta mikin tiputti mielestäni lopullisesti Merriam-Webster-sanakirja, jonka twiitti julistaa

'Doctor' has no gender in English.

 

 

 

 

 

 

Kuva: BBC.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Ensi yönä loppuu yli vuoden kestänyt piina: Game of Thrones jatkuu uusin 7. kauden jaksoin! Ennätysmäärä suomalaisiakin herää hämmentävän aikaisin huomenna, sillä klo 4 aamuyöllä HBO Nordiciin tulee katsottavaksi uuden kauden avausjakso, samaan aikaan muun maailman ensi-illan kanssa. Uusia jaksoja on luvassa yhteensä vain seitsemän kappaletta viikon välein esitettynä, mutta osa jaksoista on reippaasti totuttua pidempiä, finaalijakson paukuttaessa 81 minuuttia täyttä toimintaa!

Haluatko mukaan huomiseen ensi-iltatunnelmaan kotisohvalta käsin? Tsekkaa tarkemmat ohjeet postauksen lopusta!

Uusi seitsemäs tuotantokausi on totuttuun tapaan ollut ennakkoon hämärän peitossa, eikä juonesta tai muista yksityiskohdista ole tihkunut paljoakaan tietoa faneille. Jotain etukäteistietoa voi tavoitella Game of Thrones -sarjan pohjana olevasta George R. R. Martinin kirjasarjasta, mutta televisiosarjan edetessä pidemmälle kuin kirjasarjan julkaisut alkavat juonikuviot pakostakin eriytyä hiukan. Martin itse on puhunut paljon kirjojen itsenäisyydestä televisioversioon verrattuna, joten mitkään tapahtumat tai hahmot eivät enää takuuvarmasti siirry kirjojen sivuilta televisioruutuun.

Loppukeväästä ja alkukesästä julkaistut uuden kauden valokuvat olisivat aivan hyvin voineet olla melkein minkä tahansa GoT-kauden promokuvia, niin vähän niistä sai irti mitään juoneen liittyvää, mutta aikaisemmin tällä viikolla julkaistuista kuvista voi nähdä jo paljon mielenkiintoista. Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa eniten yllä olevassa kuvassa näkyvä Daeneryksen paluu juurilleen Targaryenien perinteiseen Dragonstone-linnakkeeseen, sillä vihdoinkin hän on maantieteellisestikin samalla pelikentällä muiden isojen pelureiden kanssa, ja toiminnan tiivistyminen alkaa olla käsillä.

Video: Game of Thrones season 7 trailer (HBO)

Seitsemännen eli toiseksi viimeisen Game of Thrones -kauden teema on selkeästi konfliktien kärjistyminen, niiden kaikkien, jotka ovat muhineet koko sarjan ajan eri tahoilla. Eri suvut ja joukot johtajineen kahistelevat keskenään, mutta pohjoisen väki kohtaa ensimmäisenä sen suurimman uhan, ja oletettavasti tällä kaudella pedataan sitä suurta viimeistä taistelua, missä ihmisten pitäisi kaikkien yhdistää voimansa White Walker -pahiksia vastaan. [blog. huom. pahoittelut englanninkielisistä nimityksistä; sarjan kautta mieleen on tarttunut parhaiten alkuperäiset nimet eivätkä niiden käännökset]

Monella hahmolla on kuitenkin reippaasti matkaa sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti ennen kuin viimeisen kauden oletettavasti suuret ryminät voivat päästä vauhtiin. Arya on teillä tietymättömillä, eikä vielä ole millään lailla varmaa, että hän kokisi Jonin ja Sansan kaltaisen onnellisen jälleennäkemisen kenenkään sukulaisensa kanssa. Rakkaudesta riutuva raukka Jorah reissaa ties missä sairauttaan parantamassa, mutta Gendry ei ilmeisesti enää ikuisesti olekaan pienen veneensä vanki, sillä hän on jälleen mukana toiminnassa tällä uusimmalla kaudella.

Video: Game of Thrones season 7 trailer #2 (HBO)

Ensimmäinen uusi jakso julkaistaan, siis, huomenna aamuyöllä, ja uuden kauden ensi-iltaa juhlistetaan kutsuvierasnäytöksellä Helsingin Tennispalatsissa huomenna illalla. Ennen ja jälkeen ensi-iltajakson katsomisen kuullaan paneelikeskustelu uuden kauden odotuksista ja reaktioista ensimmäiseen jaksoon. Minä, teidän luotettu televisiobloggaajanne, olen mukana tuossa paneelikeskustelussa! Voitte seurata keskustelua livestreaminä Helsingin Sanomien Nyt-liitteen omilta Facebook-sivuilta klo 18 alkaen! Jännitys alkaa olla aika kova, mutta toivon voivani tuoda keskusteluun televisiofanin näkökulman eli miten GoT nähdään muualla televisiomaailmassa. Klo 17 alkaen kannattaa myös seurailla HBO Nordicin omaa Facebook-sivua, sillä sielläkin tapahtuu jotain jännää illalla! Päivittelen itse myös tunnelmia mahdollisuuksien mukaan Instagram-tililleni.

Jos uuden jakson odotus on jo sietämätöntä, voit huvittaa itseäsi kaikella Game of Thrones -extramateriaalilla, mitä jokainen itseään kunnioittava mediataho on viime päivinä tuottanut. Esimerkiksi Hesarin sivuilla on kätevä karttakokoelma muistin virkistämiseksi, HBO Nordicin Instagram-tililtä voi poimia ohjeet hauskan Snapchat-filtterin käyttämiseksi, Fangirl Quest listaa sarjan kuvauspaikkoja, ja Buzzfeed tarjoaa pohdintaa oudoimmista faniteorioista. Minä olen ainakin kerrannut sarjan tapahtumia YouTuben recap-videoiden kautta, sillä viimeiseen kuuteen kauteen on mahtunut aivan järjetön määrä toimintaa. Nyt siirryn jännittämään huomista paneelikeskustelua ja pohtimaan, miten vältyn ensimmäisen jakson tapahtumien spoilaantumiselta, koska näen jakson vasta illalla...

 

Mitä sinä odotat eniten uudelta Game of Thrones -kaudelta? :)

 

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic.
Share

Pages