Ladataan...
The Variety Show

Yle esittää tuoreen filmatisoinnin yhdestä kirjallisuuden suuresta klassikkoteoksesta, kun Sota ja rauha (War & Peace) alkaa tänään tiistaina 23. elokuuta Yle TV1:llä. Leo Tolstoin samannimiseen romaaniin perustuva eeppinen tarina nähdään tällä kertaa kuusiosaisena minisarjana. Aikaisemmista sovituksista tunnetaan kenties parhaiten vuoden 1956 amerikkalainen elokuvaversio, jonka pääosassa hurmaa legendaarinen Audrey Hepburn, mutta englanninkielistä televisioversiota ei ole tehty vuoden 1972 jälkeen. Tuolloinkin asialla oli BBC, joka onkin niitä harvoja tahoja, jotka pystyvät tällaiseen suurtuotantoon.

Minisarjan pääkolmikkona nähdään Lily James (Downton Abbey), Paul Zano (12 Years a Slave) ja James Norton (Death Comes to Pemberley). Kovassa huudossa oleva Lily James on sarjan ehdoton tähti varsinkin ulkomailla, mutta Norton on hyvin tunnettu englantilaisista televisiosarjoista. Muita tuttuja kasvoja sarjan rooleissa on muun muassa Gillian Anderson (The X-Files) ja Jim Broadbent (Bridget Jones's Diary).

Tätä BBC:n suurta pukudraamaa on seurattu mielenkiinnolla Briteissä, ja sarjan tapahtumista on saatu aikaiseksi monia otsikoita. Jotta minisarja säilyttää katsojien mielenkiinnon klassikkoromaanin tarinan tunnettuudesta huolimatta, on tuotantotiimi tehnyt muutamia muutoksia tarinaan. Myös verta ja alastomuutta löytyy ruudusta, joten ei ole mikään ihme, että Sota ja rauha on saanut hyvän vastaanoton! Katsojia ei varmasti myöskään ole haitannut sarjan käsikirjoituksesta vastaava Andrew Davies, joka on vastuussa monista upeista BBC:n pukudraamoista, kuten vuoden 1995 Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjasta.

Video: War & Peace trailer (BBC)

Yle TV1 esittää Sota ja rauha -minisarjan kuusi jaksoa tiistai-illoissa klo 21.00, ja perinteisesti jaksot ovat myös nähtävissä Yle Areenassa. Jaksoja ei nähdä pian ensiesityksen jälkeen uusintana, ja jaksot ovat Yle Areenassa katsottavina vain 14 päivän ajan, joten sarjan pariin kannattaa kiiruhtaa saman tien!

 

 

 

 

Kuva: Yle, BBC.
Share

Ladataan...
The Variety Show

The Variety Show täyttää tänään 3 vuotta!!

Istuin koneelle kirjoittamaan tavanomaista televisioaiheista postausta, kunnes katseeni osui kalenterini kannessa olevaan muistilappuun: "22.8. BLOGI 3VEE". Huh! Kylläpäs taas aika rientää! Luonnollisesti tämä koko kesä on mennyt aika vauhdilla ohi, varsinkin tuosta juhannuksesta eteenpäin, ja blogi on valitettavasti jäänyt hiukan taka-alalle. Joka päivä blogiasiat ovat mielessä, ja ahkerasti seuraan viihdeuutisia, ja yllättävästi olen ehtinyt myös sarjoja seurata. En ole kokonaan kadonnut vauvakuplaan, mutta ymmärrettävästi uuden ihmisen kultivoiminen vie aikaa harrastuksilta. Vauvajuttuja voi edelleenkin seurata enemmän vauvablogini The Baby Show puolelta, ja täällä televisiosarjojen blogimekassa lupaan päästä pian taas kunnon vauhtiin!

Blogissa on synttäriarvonta myöhemmin tällä viikolla! :)

 

 

 

 

Kuva: The Variety Show.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Ti 16.8. klo 22.00 TV5: Shades of Blue JLo in da house! TV5:n uutuussarja Shades of Blue sijoittuu New Yorkin poliisipiireihin, ja tämän draamasarjan keskiössä on villinä rehottava korruptio. Yleensä poliisisarjoissa korruptio paljastuu vasta myöhemmin sarjan kehittyessä, mutta tällä kertaa korruptio on lähtökohtana. FBI tutkii lahjuksia ottavia poliiseja ja värvää erään korruptioon syyllistyneen poliisietsivän riveihinsä sisäpiirin tietoa saadakseen. Sarjan pääosassa on iki-ihana Jennifer Lopez, joka on ensimmäistä kertaa kunnolla näyttelijänä television puolella. Enimmäkseen elokuvia ja musiikkia tekevä Lopez on televisiosta tuttu American Idol -realityohjelmasta, mutta Shades of Blue on perinteinen poliisidraamasarja.

Sarjaa markkinoidaan suuresti Lopezilla, luonnollisesti, mutta toisessa pääosassa on myös kohtalaisen iso nimi, Ray Liotta. Klassikkoelokuvasta GoodFellas tuttu Liotta on nykyään enemmän tunnettu kauneusleikkauksien muuttamasta naamastaan, mutta Shades of Blue -sarjassa hän näyttelee Lopezin hahmon pomoa, joka on FBI:n tutkimuksien pääkohteena. Sivuosassa nähdään muun muassa Sopranos ja Sons of Anarchy -sarjoista tuttu Drea de MatteoShades of Blue sai sarjatilauksen jo helmikuussa 2014, mutta ensi-ilta oli vasta tämän vuoden tammikuussa. Paraikaa kuvataan sarjan toista tuotantokautta, joka oletettavasti tulee ruutuihin ensi vuoden alussa. Mid-season-sarjana toistaiseksi kulkeva Shades joutuu pyörimään varsinkin Lopezin kiireisen aikataulun ympärillä, mutta hän on aivan selvästi sarjan suurin vetonaula. On varmasti helpompaa muutenkin saada Lopez sitoutumaan 13-jaksoisiin kausiin täyspitkien sijaan. Sarjan toisella kaudella tullaan näkemään ainakin Breaking Bad -sarjasta tuttu Anna Gunn!

To 18.8. klo 21.00 Liv: Blindspot Kerroin viime syksynä amerikkalaisen sarjakauden kiinnostavimmista uutuuksista, ja jo silloin kiinnitin huomion Blindspot-nimiseen rikosjännärisarjaan. Vanhasta postauksestani voi käydä lukemassa tarkemman esittelyn ja katsomassa trailerin, mutta tiivistettynä sarja menee näin: päästä varpaisiin tatuoitu nuori nainen löytyy urheilukassista keskellä Times Squarea, mutta nainen ei muista itsestään mitään! Tatuoinnit ovat avain hänen menneisyyteensä sekä FBI:n tutkimuksiin, joten tämä Jane Doe (yleisnimitys tuntemattomalle naiselle) ryhtyy liittovaltion poliisin kanssa yhteistyöhön. Sarjan alkuperäisen markkinointiohjelman mukaisesti myös Helsingissä toteutettiin epäilyttävä laukku aukiolla -tempaus, joka ei välttämättä ole kaikista viisain idea... Blindspot sai tilauksen toisesta tuotantokaudesta jo muutaman esitetyn jakson jälkeen viime syksynä, joten tähän sarjaan voi huoletta ihastua!

Su 21.8. klo 21.00 TV5: Opas upeaan eroon (Girlfriends' Guide to Divorce) Jos avioero uhkaa tai toteutuu, parasta seuraa naiselle ovat ystävät, eikö? Tähän universaaliin selviytymistapaan nojaa TV5:n uutuussarja Opas upeaan eroon, jonka pääosassa on Abby ja hänen tuleva avioeronsa sekä siitä selviytyminen. Abbynä nähdään House-sarjan Cuddynä parhaiten tunnettu Lisa Edelstein, ja Abbyn ystävinä nähdään sarjan alussa Beau Garrett (Criminal Minds: Suspect Behavior) ja koomikko-näyttelijä Janeane Garofalo (myös Criminal Minds: Suspect Behavior). Talvisarjana näytettävä Girlfriends' Guide to Divorce on Bravo-kaapelikanavan ensimmäinen käsikirjoitettu fiktiosarja, ja paremmin Bravo tunnetaan reality-viihteen kehtona (mm. The Real Housewives -sarjat ja Top Chef). Kaksi kautta esitetty GG2D on uusittu jo kausille 3-5, mutta pari viikkoa sitten vahvistettiin viidennen kauden jäävän tulevaisuudessa sarjan viimeiseksi.

 

 

 

 

 

Kuvat: TV5, NBC (Liv), TV5.
Share

Pages