Ladataan...
The Variety Show

Oscar-gaala ma 27.2. klo 03.30 Yle Teema

Oscarit ovat täällä! Tosifanit katsovat vuoden suurimman elokuvagaalan suorana lähetyksenä yöllä Suomen aikaa, ja Yle näyttää lisäksi ennen varsinaista gaalaa punaisen maton lähetyksen klo 02.00 alkaen. Punaisen maton osuus on osa virallista Oscar-lähetystä, joka tänä vuonna nähdään ABC-kanavalla. Oscar-gaalan esitysvuoro kiertää neljän suuren kansallisen ilmaiskanavan välillä, ja lisäksi kaikki mahdolliset kanavat ja muut mediatahot tekevät omaa lähetystään punaiselta matolta. Show'n voi katsoa jälkikäteen Yle Areenasta, ja suomenkielisellä tekstityksellä punainen matto ja gaala ovat katsottavissa Yle Teemalta maanantai-iltana klo 19.00 alkaen.

Tänä vuonna en pääse katsomaan ohjelmaa suorana, sillä en jaksaisi hoitaa poikaa päivällä silmät ristissä, mutta erilaisia uutisia ja kuvia ahmin varmasti heti aamusta alkaen. Oscar-gaalan katsomiseen liittyy paljon hyviä muistoja. Yhtenä vuonna olin juuri lähdössä töihin, kun aamulla näin parhaiden pääosien palkinnot jaettavan, ja eräänä vuonna osallistuin osakunnallani Oscar-valvojaisiin. Parasta on kuitenkin katsoa gaala omassa rauhassa, yksin, seurana vain television ja ruoan lisäksi tabletti ja kännykkä reaaliaikaisen kuvavirran ja somesisällön seuraamiseksi!

Nashville ma 27.2. klo 14.45 Hero

Olkoonkin uusinta, ja olkoonkin sarja liian monta kautta alkuperäisesityksiä jäljessä, mutta Nashville on niin hyvä sarja, että se ansaitsee useamman katselukerran! Tammikuussa Yhdysvalloissa alkoi sarjan viides tuotantokausi, joka on sen ensimmäinen uudella kanavakodilla CMT:llä (Country Music Television). Nashville sai ansaitsemansa ja faniensa suuresti toivoman jatkon, ja kriitikot ovat ylistäneet sarjan uutta ja rauhallisempaa tahtia. Kaikki ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista sarjan hahmoille, ja viime viikon jakson uusin muutos on saanut fanit haukkomaan henkeään. Kaikesta draamasta huolimatta Nashville:n musiikki on upeaa, ja se hivelee tämän country-fanin sydäntä.

Anssi Kela ja isot biisit ma 27.2. klo 21.00 TV5

Anssi Kelan viihdearvo tajuttiin Vain elämää -ohjelmaan osallistumisen ansiosta, ja miehen uusi musiikkiohjelma Anssi Kela ja isot biisit onkin sille suoraa jatkoa. Kelan upeat versiot toisten artistien hittikappaleista kaikuvat jälleen radioissa ja soittimissa ympäri Suomen, sillä uudessa ohjelmassa Kela ja artistivieras versioivat molemmat samantyyliset tai -aikaiset kappaleet. Mukaan otetaan alkuperäisiin kappaleisiin liittyviä musiikin ammattilaisia, ja tuloksena syntyy suomalaisen musiikin historiaa ja uudentuntuisia hittikappaleita.

Kaikki ohjelman vierailevat artistit ovat joko Kelan ikäluokkaa tai nuorempia, joten suomalaisnuoret saavat toivottavasti hyvän pikakurssin suomalaisen musiikin ytimeen omien suosikkiartistiensa opastuksella. Vanhat hittikappaleet saavat uudet muodot uusissa käsissä, ja tuloksena toivotaan olevan näiden kappaleiden paluu listojen kärkiin. Odotan mielenkiinnolla ohjelmaa, sillä rakastan kuulla erilaisten asioiden taustoja, eivätkä musiikkikappaleet ole tästä poikkeus. Tämä ohjelma sekä Kelan musiikillisen ja viihteellisen osaamisen hyödyntäminen on hyvä veto TV5:ltä! 

 

 

 

 

 

Kuvat: Yle, Hero, TV5.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Suomalaisiin perhe-elämän perinteisiin kuuluu lauantai-illan saunavuoro ja rentoutuminen perheen kanssa. Yhdessä laitetaan kenties jotain pientä, hyvää, arjesta poikkeavaa herkkuruokaa, kokoonnutaan olohuoneeseen ja laitetaan televisio päälle. Koko perhe katselee yhdessä jotain koko kansan rakastamaa viihdeohjelmaa, josta puhutaan työpaikkojen taukohuoneissa ja radio-ohjelmissa.

Kuulut sitten tällaiseen stereotyyppiseen suomalaiseen perheeseen tai et, millä tavalla sinä vietät lauantai-iltasi? Oletetaan, että olet kotona viettämässä vapaailtaa ja haluat katsoa jotain kivaa televisiosta, siitä fyysisestä kapistuksesta olohuoneessasi. Mitä valitset ruutuusi pyörimään? Katsotko suositun pari vuotta vanhan elokuvan, joka saa ensiesityksensä televisiossa iltayhdeksältä parhaaseen katseluaikaan? Vietätkö mukavan mutkatonta iltaa koko perheen viihdeohjelman parissa, sillä näissä on mistä valita? Vai laitatko televisiosta pyörimään sovelluksen tai toisen laitteen avulla aivan itse valitsemasi sarjan tai dokumentin, jota ei luetella sanomalehden takasivun ohjelmalistauksessa?

Minä toivon olevani lauantai-iltana kotisohvalla ihanassa miniloman jälkeisessä onnellisuuden pöhnässä, jos vain tähdet ovat oikeassa asennossa eikä mikään perhonen räpyttele siipiään maapallon toisella laidalla. Sormet ristiin!

Mitä sinä valitset televisioruutuun ihan tavallisena lauantaina?

Kommentoi alle!

 

Tämän viikon lauantaina 25. helmikuuta ruutuun voi valita muun muassa seuraavia ohjelmia:

Stadi vs. Lande: Maikkarin uusi koko perheen viihdeohjelma alkaa perjantaina 24.2. mutta uusitaan heti lauantaina 25.2. klo 20.00 Subilla

Ted: muutaman vuoden takainen hittielokuva ison pojan rääväsuisesta pehmolelusta nähdään TV5:llä la 25.2. klo 21.00

Taboo: Tom Hardyn luoma ja tähdittämä uutuussarja 1800-luvun alun brittien ja jenkkien välisestä kahnauksesta, timanteista ja keplottelusta on katsottavissa HBO Nordicilla.

 

 

 

 

 

Kuvat: MTV, TV5, HBO Nordic.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Tiedättekö sen tunteen, kun kuulet jostain älyttömän mahtavasta tapahtumasta vasta jälkikäteen? Ja kuinka silloin harmittaa aivan vietävästi, koska sellaisia tapahtumia ei satu omalle kohdalle liian usein? Tänään leikin pelastavaa enkeliä televisiosarjafaneille mutta eritoten Making a Murderer - ja Narcos-sarjojen faneille: tänä keväänä Helsingissä on kaksi näihin sarjoihin liittyvää oheistapahtumaa, joihin on aivan pakko päästä!

* * *

Torstai 23.3.2017 Kulttuuritalo, Helsinki A conversation on Making a Murderer with Attorneys

Netflixin dokumenttisarja Making a Murderer oli yksi viime vuoden puhutuimmista sarjoista, ja nyt Kulttuuritalon keskusteluiltaan saapuvat Steven Averyn puolustusasianajajat Dean Strang ja Jerry Buting, Syyttömänä vapautetun ja uudestaan tuomitun Averyn tapaus puhututtaa edelleenkin, eikä amerikkalaiseen oikeusjärjestelmään pureutuva vyyhti tuskin tule koskaan selviämään kunnolla.

Torstai 4.5.2017 Kulttuuritalo, Helsinki Capturing Pablo - an Evening with Javier Pena and Steve Murphy

Puolitoista vuotta sitten Netflixissä alkanut Narcos esittää yhden maailman suurimman huumepomon Pablo Escobarin nousun ja tuhon, sekä hänen itsensä että häntä jahdanneiden agenttien näkökulmasta. Draamasarja perustuu tositapahtumiin, eikä lopputulos ole yllätys kenellekään, ja nyt nämä Escobarin napanneet amerikkalaisagentit saapuvat Helsinkiin! Javier Pena ja Steve Murphy kertovat keskusteluillassaan Escobarin jahdista sekä siitä tehdystä sarjasta.

Lippuja molempiin tapahtumiin voi ostaa Lippu.fi-palvelusta, ja lisätietoa illoista voi lukea sekä kotimaisen järjestäjän W&T Comedyn että Helsingin Sanomien sivuilta. Vaikka molemmat sarjat tapahtumien taustalla ovat Netflixin, ei sillä kuitenkaan ole virallista yhteyttä näihin tapahtumiin.

Aivan mahtavaa, että tällaisia oheistapahtumia tuodaan nyt myös Suomeen! Lisää tällaista! Niin monessa sarjassa olisi mahdollisuutta tällaiseen fanitapahtumaan, ja heti päässä alkoi pyöriä mahdollisuudet tuleviin tapahtumiin. Miksi, oi, miksi, en pääse noina päivinä Helsinkiin?!?

 

 

 

 

 

Kuvat: W&T Comedy.
Share

Pages