Ladataan...
The Variety Show

Yhteistyössä TLC Suomi

Uusi TLC Suomi -kanava aloitti televisiolähetykset viime viikolla! Aikaisemmin maksukanavana Suomessa nähty TLC on nykyään valtakunnallinen ja vapaasti katsottava kanava, ja samalla myös sisältö on muuttunut hiukan. Tämä kotimaisen kanavakartan uusin lisäys on virallisesti suunnattu nuorille naisille, mutta monipuolisesta sisällöstä löytyy katsottavaa varmasti muillekin kiinnostuneille. Pirteä ja rento TLC majailee kanavapaikalla 18.

Testasin uudelta TLC-kanavalta muutamaa ohjelmaa yhteistyön merkeissä. Kanavan sisältö on suurimmaksi osaksi erilaisia tosi-tv-ohjelmia, mutta joukossa on myös dokumentteja ja perinteisiä fiktiosarjoja. Tätä jälkimmäistä kategoriaa edustaa Täydelliset naiset (eng. Desperate Housewives) -draamasta tunnetun Eva Longorian komediasarja Telenovela, joka pilailee latinalaisessa maailmassa suosittujen telenovelasarjojen kustannuksella. Aivan överiksi viedyssä sitcomissa Longorian hahmo tähdittää omaa telenovelaansa, jonka kulisseissa tapahtuu vähintäänkin yhtä värikkäitä asioita kuin heidän kuvaamassa telenovelassaan.

Kuten jo Täykkäreissä nähtiin Eva Longoria on huikea komedian taitaja, ja tässä uudessa roolissaan hän ammentaa Gabrielle Solisin luonteesta vääntäen mittarin ainakin yhteentoista. Telenovela rakentuu telenoveloiden lainalaisuuksille, mutta niistä tietämättömätkin katsojat pystyvät nauramaan hänen hahmonsa sekoiluille, joissa yhdistyvät sekä latinalaisominaisuudet että perusamerikkalaiset piirteet. Monet sarjan hahmoista ovat karikatyyrejä, joko näyttelijöistä tai ihmisistä ylipäätään, joten hyvin komedian peruslähteillä liikutaan. Kulissit ja ihmiset ovat kauniita, puheet ja teot liioiteltuja, ja puolituntinen sarjan parissa kuluu yhdessä hujauksessa. Sarjaa on tehty 13 jaksoa, joten sarja on mukavan kompakti paketti.

Telenovela su klo 22.00

Jodie Marsh on nainen, joka on ammatiltaan julkkis. Hän on ollut glamour-malli, eli eroottisten mutta usein mauttomien kuvien ammattilainen, sekä kehonrakentaja, mutta varsinaisesti brittiläisen Marshin tunnettuvuus rakentuu erilaisten julkkistempausten varaan, kuten tosi-tv-ohjelmat, kirjat, parisuhteet ja yleinen palstoilla pysyminen. Astetta vakavampaa suuntaa hänen urallaan edustaa parin vuoden takainen dokumenttisarja, jossa hän tutustuu erilaisiin ilmiöihin ja ottaa niihin kantaa.

Katsoin neitsyyden käsitettä tutkivan dokumenttijakson, ja yllätyksekseni pidin sen sisällöstä paljon. Marsh on hyvin perinteinen turha julkkis ja monille liian kärkäs ja itseään esille tuova, mutta näissä omaa nimeään kantavissa dokumenteissa hän laittaa itsensä peliin. Jaksot ovat osittain perinteistä journalismia, koska niissä valotetaan erilaisia ilmiöitä katsojille faktojen ja ihmiskohtaloiden avulla. Perinteisestä kaavasta poiketen nämä asiat koetaan hyvin pitkälti Marshin kautta, joten katsoja pystyy helposti samaistumaan Marshin tunnereaktioihin sekä pohtimaan omaa suhtautumistaan Marshin miettiessä kameran edessä samaa. Jokaisella jaksolla on oma naisiin liittyvä teemansa (esim. ProstituoidutPostimyyntimorsiamet), joten omalle katsomislistalle on helppo lisätä juuri se jakso, jonka teema kiinnostaa eniten.

Jodie Marsh -dokumentit ti klo 20.30

Vihdoin yhdessä kertoo ihmisistä, jotka sairastavat äärimmäisen harvinaisia sairauksia, ja jotka eivät arkielämässään kohtaa toisia kaltaisiaan. Ohjelma opettaa perusasiat sekä sairauksista että niiden kanssa elävistä ihmisistä, mutta pääpaino on saattaa yhteen kaksi samasta sairaudesta kärsivää. Vertaistuki on missä tahansa kriisissä erittäin tärkeää, ja maailman harvinaisimpia tauteja sairastavat eivät välttämättä ikinä pääse tapaamaan toista samanlaista ihmistä.

Katsoin ohjelman avausjakson, jossa kaksi Schwartz-Jampelin oireyhtymää sairastavaa pikkupoikaa kohtaavat toisensa. Monenlaisia fyysisiä kehitysongelmia aiheuttava tauti tekee molemmista pojista massasta erottuvia, eivätkä he ole ikinä saaneet tuntea itseään normaaleiksi. Englantilainen Owen saapuu tapaamaan amerikkalaista Giovannia, ja pojista tulee heti ylimmät ystävät, vanhempien halatessa toisiaan kyyneleet silmissä. Monesti tällaiset sairauksiin liittyvät ohjelmat ovat vain sensaationhakuisia, mutta ainakin minulle poikien tarina iski suoraan sydämeen. Poikien äidit hakevat toisistaan vertaistukea muistellen raskauksiaan ja sairaudesta johtuvaa syyllisyyden tunnetta, ja pystyn samaistumaan tunteisiin, sillä pelko oman lapsen hyvinvoinnista on läsnä heti siitä raskaustestin plussasta lähtien. Kyyneleet ovat silmissä myös poikien vaikeuksista kuunnellessa, sillä heitä kiusataan, eivätkä he tunne itseään normaaleiksi pojiksi, kaikesta fyysisestä kivusta puhumattakaan. Yleistiedon kasvattamisen lisäksi Vihdoin yhdessä opettaa empatiaa, sillä täysin kylmänä ei tätä ohjelmaa kyllä pysty katsomaan.

Vihdoin yhdessä to klo 20.20

Video: TLC Suomi

TLC:n ohjelmisto voidaan jaotella helposti eri ryhmiin, joista erottuu ainakin ruoka-, hää-, hyvinvointi- ja lifestyleohjelmat. Minä olen aina ollut heikkona TLC:n amerikkalaisen alkuperäiskanavan Say Yes to the Dress -realityyn, jossa tosielämän morsiamet valikoivat unelmiensa hääpukuja newyorkilaisessa huippuliikkeessä. Näitä ohjelmia on onneksi luvassa myös kotimaisella TLC:llä! Muissakin ohjelmissa on sellaista hyväntyylistä tirkistelyteemaa, eli hiukan kurkistetaan normista poikkeavien ihmisten elämään, mutta toisaalta lukuisat tällaiset ohjelmat opettavat, että kaikki ovat hiukan erilaisia, ja sitä 'normia' on onneksi yhä vaikeampi määrittää.

Ruokaohjelmista minua kiinnostaa ainakin huippukokki Heston Blumenthalin Hestonin brittiherkut, jossa Blumenthal uppoutuu erilaisiin brittiruokaklassikoihin. Brittiläinen ruoka on välillä ihan vain outoa, joten voisi olla mielenkiintoista kuulla ruokien taustasta enemmän. Lisäksi Cake Boss -sarjan spin-off Kakkukuningas: Paras leipuri taitaa päätyä listalleni, sillä on vain niin ihanaa tuijotella taitavaa kakuntekoa. Sitä aina jotenkin kuvittelee sen olevan helppoa, mutta sitä se ei todellakaan ole!

Jos TLC Suomi ei ole automaattisesti päivittynyt televisiossasi kanavapaikalle 18, kannattaa kanava ehdottomasti virittää manuaalisesti. TLC:llä tullaan jatkossa näkemään entistä enemmän Friiltä ja TV5:ltä tuttua realitysisältöä, ja Friille jää enemmän rikossarjoja. TLC on häpeilemättä rento ja viihdyttävä, mikä on hyvä asia, sillä aina välillä tarvitsee rentouttavia ohjelmia, jotka saavat ajatukset muualle. Omasta sohvannurkasta käsin on helppo tutustua uusiin ihmisiin ja rentoutua!

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: TLC Suomi.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Foxilla alkoi tällä viikolla uusi sarja Atlanta, joka saattoi mennä monelta ohi. Sarja on kuitenkin katsottavissa Fox Play -verkkopalvelussa, joten sen kelkkaan on vielä helppo hypätä mukaan! Uudet jaksot esitetään tuplajaksoina tiistai-illoissa.

Atlanta kertoo loistavan tulevaisuuden mokanneesta Earnista, jonka elämä rullaa monotonisesti eteenpäin ilman vakituista asuntoa ja ilman varsinaista tarkoitusta. Yhtäkkiä hänen koko olemassaoloaan alkaa ajaa hänen serkkunsa lupaava rap-ura, jonka ansiosta he kaikki pääsisivät pois lähiöelämän kuluttavuudesta. Earn haluaisi myös paremman elämän tyttärelleen, eikä pahitteeksi olisi hyvä tulevaisuus myös tytön äidin kanssa.

Video: Atlanta (FX) trailer

Atlanta-sarjan pääosaa näyttelee Donald Glover, joka on myös vastuussa sarjan luomisesta. Glover on harhaanjohtavasta nimestään huolimatta nuoren polven viihteen moniottelija, jonka nimellä sarja pitkälti ratsastaa. Hän on tunnetuin suurelle yleisölle omalaatuisesta Community-komediasarjasta, josta hän lähti suureleisesti paremmille apajille muutama vuosi sitten. Yksittäisiä pikkurooleja lukuunottamatta uutisointi hänestä on keskittynyt tulevan sarjan luomiseen, mihin hän sai niin sanotun kehityssopimuksen jo aikoja sitten. Nyt tämä mystinen ja jo etukäteen kohuttu sarja on ilmestynyt, ja se nähdään tuoreeltaan myös Suomessa.

Atlanta nähdään Yhdysvalloissa FX-kaapelikanavalla, joka on amerikkalaisen Fox-kanavan jatkekanava, mikä selittää sarjan esittämisen suomalaisella Fox-kanavalla. Sarja sai ensi-iltansa syyskuun alussa, ja heti tuoreeltaan se uusittiin toiselle kaudelleAtlanta ja Glover itse ovat jo saaneet pari palkintoehdokkuutta, joten sarja kenties on kaiken etukäteiskohun arvoinen.

Glover on itse Atlantasta kotoisin, ja sarjassa yhdistyy hänen kotiseuturakkautensa ja intohimo musiikkia kohtaan. Minulle sarjan sijainti on myös omakohtainen, sillä olin opiskeluaikanani vaihdossa Atlantan metropolialueella, ja jo nyt katselin trailerista tiiviisti tuttuja maamerkkejä! Atlanta on kyllä kaupunkina mukava ja ehdottomasti vierailun arvoinen, vaikka sinne harva matkustaa varsinkin täältä Suomesta.

 

Atlanta

Fox tiistaisin klo 22 ja 22.30

Fox Play

 

 

 

 

 

Kuvat: FX, Fox.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Minä, hiukan päälle kolmekymppinen tuore perheenäiti, katson äitiysvapaalla vauvaa hoitaessa teinisarjaa ihmissusista ja kaikesta muusta mahdollisesta yliluonnollisesta. Täysin normaalia, eikö totta?

Kuten jo ensimmäisessä äitiyssarjapostauksessani kerroin, tarvitsin viihdytystä vauvan ensiviikkoihin, sillä alussa vauva syö ja nukkuu melkein koko ajan. Päädyin katsomaan paljon televisiosarjoja, sillä luonnollisesti niiden pariin on helppo palata, ja niitä on helppo katsoa lyhyissäkin pätkissä. Vauvan kasvaessa kohisten ruokailuhetkiin meni päivässä monta tuntia aikaa, joten sarjat pyörivät televisioruudussani ahkeraan tahtiin. Tiesin ehtiväni katsomaan useammankin kauden peräkkäin, joten oli hyvä tilaisuus kokeilla jotain sarjaa, joka oli kiinnostanut jo pidempään.

Minun huomioni Netflixissä katseltavana oleva MTV-kanavan Teen Wolf -sarja sai päätähtensä ansiosta: teini-ikäistä ihmissutta näyttelevä Tyler Posey oli suloisena pikkupoikana Jennifer Lopezin lapsi romanttisessa komediassa Maid in Manhattan! Sarja oli myös pyörinyt tasaisin väliajoin seuraamieni viihdesivustojen uutisissa, joten totesin aikaa olevan tarpeeksi tämänkin sarjan testaamiseen.

Teen Wolf lähtee liikkeelle siitä, kun täydellisen keskinkertaista Scottia puree ihmissusi. Scott kamppailee muutoksen kanssa, ja pikkuhiljaa hänen lähipiirinsä laajenee uusista ystävistä ja vihollisista, joista moni on myös jollakin tapaa yliluonnollinen. Kuukausien ja vuosien saatossa Scott kehittyy sekä ihmisenä että ihmissutena, ja laumansa kanssa hän kohtaa lukuisia yliluonnollisia ja ihmislähtöisiä uhkia.

Video: What is Teen Wolf? [Remember] Fan video by SzaSzi

Teen Wolf on perinteinen yliluonnollinen jännityssarja, jossa erilaisia kauhukuvia vastaan taistellaan sekalaisella altavastaajaporukalla. Teen Wolf on myös perinteinen kasvutarina, jossa muutokseen pakotettu päähenkilö kasvaa rooliinsa ja alkaa määrätä itse omaa kohtaloaan sen vietävänä ajelehtimisen sijaan. Teen Wolf on ennen kaikkea perinteinen teinisarja täynnä suuria muutoksia, eeppisiä rakkaustarinoita, ja angstisia arkipäiviä.

Ensimmäisen kauden haparoivan alun jälkeen Teen Wolf on ottanut paikkansa suosittujen teinisarjojen joukossa, mutta pian siihenkin tulee loppu. MTV ilmoitti sarjan loppuvan kuudennen tuotantokauden jälkeen, joka saikin ensi-iltansa juuri pari viikkoa sitten. Netflixissä on tällä hetkellä katsottavissa sarjan viisi ensimmäistä kautta, jotka luonnollisesti tuijottelin pojan pulloruokailujen lomassa.

Hyvin kaavamaisesta teinisarjaulkomuodostaan huolimatta Teen Wolf on tutustumisen arvoinen sarja, suosittelen!

 

* Äitiyssarja = vauvaa hoitaessani katsomiani sarjoja (ei vain äideille)

 

 

 

 

Äitiyssarja: Uusi mahdollisuus Outlanderille

 

 

 

Kuvat: MTV, MTV, TV Guide.
Share

Pages