Ladataan...
The Variety Show

Hei, mitä haluaisit tietää televisiosarjoista? Juonipaljastuksia tai jotain kulissien takaisesta toiminnasta? Kiinnostaako kuulla enemmän televisiosarjojen tekemisestä tai niihin liittyvästä bisnespuolesta? Vai haluatko kenties kysyä jotain minulta, joko bloggaamisesta tai muuten vain?

Koen itse kysy-postaukset hiukan ongelmallisiksi, sillä en useinkaan keksi mitään, mitä haluaisin tietää bloggaajista. Oman blogini suhteen tilanne on ehkä vähän erilainen, sillä kirjoitan oman intohimon ja kiinnostusten lisäksi jakaakseni tietoa toisille televisiosarjafaneille, joten on loogista kysyä, että mikä sitten oikeasti kiinnostaa. Välillä kirjoitan vain lempisarjoistani, toisinaan kirjoitan vain niistä sarjoista, mistä muutkin kirjoittavat, ja toisinaan unohdan kokonaan päivittää omat kuulumiseni. Toki palautetta ja toiveita saa kertoa aina, vaikka sähköpostissa tai muulla viestillä, mutta tässä on myös helppo ja vaivaton mahdollisuus samaan.

Nyt on tilaisuutesi päästä vaikuttamaan blogin sisältöön ja kysymään mieltäsi askarruttavista asioista! Anna palaa!

 

 

 

 

 

Kuva: The Variety Show (bloggaaminen voi viedä vaikka Tavastian takahuoneeseen!).
Share

Ladataan...
The Variety Show

Uusia kanavia Suomeen! Comedy Central!!

Perinteiset televisiokanavien toimiluvat haettiin ja myönnettiin viime viikolla, ja mukaan karkeloihin pääsi muutama uusi tulokas. Uusia maksullisia kanavia ovat dokumenttikanavat History ja H2 sekä Cartoon Networks. Paljon mielenkiintoisempaa on, tietysti, ilmaiskanavat, ja uutuudet ovat: Discovery Networksin Olympiakanava ja SBS Extra (tämän sisällöstä ei ole vielä tarkempaa tietoa), ja Nickelodeonin Comedy Central. Comedy Central, jeeee!!! Missäköhän muodossa kanava Suomeen tulee? Tämänhetkisistä ohjelmista kiinnostaa ainakin Inside Amy SchumerDrunk History ja The Daily Show with Trevor Noah.

Golden Globesit jaettiin

Illan suurinta antia oli selkeästi Cecil B. DeMille -elämäntyöpalkinnon saaneen Meryl Streepin puhe. Streep puhui suvaitsevaisuudesta ja toisten huomioonottamisesta, tasa-arvosta ja rauhasta, ja kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että tässä nyt kritisoidaan Trumpia ja etenkin hänen muukalaisvihapuheitaan. Tyylilleen uskollisesti Trump seuraavana päivänä haukkui sekä Streepin, tämän puheen että Hollywoodin ylipäätään, mutta kukaan ei oikeasti odottanut yhtään enempää.

Palkinnoissa tapahtui mukavasti uutta ja virkistävää! Musikaalielokuva La La Land dominoi elokuvakategorioita, mistä moni riemuitsee ihan vain Ryan Goslingin lisääntyneen näkyvyyden takia. Televisiosarjojen puolella Netflixin The Crown vei yllättäen sekä parhaan draamasarjan että parhaan draamanaispääosan (Claire Foy) palkinnot, komediasarjoissa juhli Atlanta (paras komediasarja ja paras komediamiespääosa), ja miniseries- ja limited series -kategorioissa loistivat The Night Manager ja The People V. O.J. Simpson: American Crime Story.

Game of Thrones edistyy - monessakin mielessä

GoT-kirjailija George R.R. Martin yllätti fanit päivittämällä tietoja kirjoitusprosessistaan: "Not done yet, but I've made progress. But not as much as I hoped a year ago, when I thought to be done by now. I think it will be out this year. (But hey, I thought the same thing last year)." Televisiosarjallahan on ollut jo jonkin aikaa se ongelma, että julkaistujen kirjojen materiaali ei riitä kattamaan sarjan tapahtumia, joten Martinin seuraavaa GoT-kirjaa on odotettu kuin kuuta nousevaa.

Jos seuraat Game of Thrones -sarjaa Yleltä, on kuudes tuotantokausi vihdoin alkanut! Ensimmäiset viisi jaksoa ovat jo Yle Areenassa, ja viisi jälkimmäistä jaksoa tulee Areenaan 13. helmikuuta (ah, mikä ystävänpäivä!). Jaksot esitetään myös viikoittain televisiossa Yle TV2:lla maanantaisin klo 21, ja näistä televisioesityksistä on ensimmäinen jo mennyt, eli ensi maanantaina on kauden toisen jakson vuoro. Seitsemännen kauden kuvaukset ovatkin jo kovassa käynnissä ympäri Eurooppaa...

Televisiosarjat: jatkoon vai ei?

Tällä hetkellä on käynnissä puolivuosittain tapahtuva Television Critics Associatonin (televisio-ohjelmien toimittajat) lehdistötapahtuma, johon kokoontuvat kaikki suuret televisiokanavat kertomaan kevään ja kesän sarjoistaan. Samalla kerrotaan monen sarjan kohtalosta, joten jännityksellä odotetaan lisää uutisia. Juuri tänään uusittiin Foxin Empire 4. tuotantokaudelle, ja viime päivinä on uusittu seuraaville kausille esimerkiksi SupergirlThe AffairThe FostersArrowThe Flash ja Supernatural.

Samassa tapahtumassa televisiokanavien johtajat saavat vastailla tiedusteluihin vanhojen sarjojen uusien jaksojen jatkoista. Juuri saatiin varmistettua, että Twin Peaks:in uudet jaksot saavat ensi-iltansa 21. toukokuuta, mutta samalla sanottiin suoraan, että toista uutta kautta on turha odottaa. Foxin The X-Files voi hyvinkin saada vielä lisää jatkoa, mutta asia on monimutkainen, kuten on myös mahdollinen Gilmore Girls -jatko.

Nashville soi jälleen!

Vaikka itseäni hiukan ahdistaa nykyajan televisiosarjojen taustalla olevien kanavien, suoratoistopalveluiden ja muiden yritysten monimuotoisuus ja pirstaleisuus, on siinä hyvätkin puolensa: peruutusuutisen armotta saanut televisiosarja voi saada jatkoa. Jos sarjan esityksestä vastaava kanava tai muu vastaava taho ei halua enää jatkaa sarjan esittämistä, voi useimmissa tapauksissa sarjan oikeudet ja tuotannon omistava tuotantoyhtiö kaupata ohjelmaansa muille esittäville tahoille. Aina välillä jotain sarjaa voi onnistaa tätä kautta, ja niin on käynyt ihanalle Nashville-sarjalle.

Viime toukokuussa ABC peruutti sarjan neljännen tuotantokauden juuri loputtua, mutta jo kesäkuussa kantrimusiikkikanava CMT osti sarjan esitysoikeudet itselleen. Jo alusta saakka CMT:tä veikattiin sarjan uudeksi esityspaikaksi, ja näyttää siltä, että juuri tuonne kantrimusiikin kehtoon Nashville:n kuuluikin päätyä. Viime viikolla kokonaisuudessaan esitetty viidennen kauden ensi-iltajakso sai CMT-kanavalle onneksi hyvät katsojaluvut! Vaikka muutama päähahmo onkin jätetty uusista jaksoista pois, tuntuu sarjan uusi ja rauhallisempi tahti olevan se juuri oikea tälle musiikkisarjalle.

Syke loppuu - vai loppuuko?

Kotimainen Syke loppuu nyt tällä hetkellä esitettävän neljännen tuotantokauden jälkeen. Ylen edustaja selittää kyseessä olevan aivan normaalin sarjojen kierrätysprosessin, joka on nykyään kuulemma osa Ylen strategiaa, mutta hiukan selittelyltä tuo kuulostaa! Syke yrittää tehdä nashvillet ja saada jatkoa jollain muulla taholla, ja tässä tapauksessa voisi kuvitella sarjan päätyvän johonkin maksulliseen palveluun, kuten vaikka Elisalle. Sarjaa tuottava Yellow Films kaupittelee sarjan esitysoikeuksia kovaa tahtia muille tahoille, joten fanien hyväksi toivotaan pikaisia mutta hyviä uutisia.

 

 

Mikä uutinen sykähdytti eniten? :)

 

 

 

 

 

Kuvat: Comedy Central, Golden Globes, HBO/Yle, Fox, CMT, Yellow Film & TV/Yle.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Juuri päättynyt syyskausi toi televisiosarjoihin mukavaa piristystä ja vaihtelua monen upean sarjan ansiosta, joista moni on päätynyt myös suureen suosioon. Joka syksy kanavat pursuavat uutuussarjoja, joista läheskään kaikki eivät tavoita tarpeeksi yleisöä, ja moni päätyy kaikessa hiljaisuudessa sarjojen pohjattomalle hautausmaalle. Jotkut sarjat alkavat tasaisesti kasvattaa suosiotaan, kilpaillen samalla koko ajan kellon kanssa, sillä katsojalukujen pitää olla suuria heti alusta alkaen, jos sarjalle aikoo saada jatkoa. Aina välillä tulee myös isoja hittejä, jotka tarjoavat oikeasti jotain uutta ja tuoretta, ja joiden tarinat ovat kaikkien huulilla. Viime syksynä Yhdysvalloissa tällaisia sarjoja oli kolme kappaletta.

 

Westworld (HBO)

Sci-fiä, historiallista tunnelmaa, jännitystä ja draamaa yhdistelevä HBO:n uutuussarja kuulutettiin televisiosarjojen areenalle suureen ääneen, sillä tämän jättituotannon näyttelijöihin kuuluu esimerkiksi näyttelijälegenda Anthony Hopkins. HBO:lla on ollut jo muutaman vuoden ajan kohtuullisen suuret tavoitteet uuden Game of Thrones -sarjan luomisen suhteen, sillä kyseisen sarjan tiedetään loppuvan ensi vuonna. Jo pelkkä Westworld:in kuvaus kertoo, että nyt liikutaan aika eeppisillä preerioilla: menneiden aikojen villiä länttä kuvaava maailma on täysin keinotekoisesti luotu tyydyttämään rikkaiden asiakkaidensa kaikki haaveet, ja taustalla on tulevaisuuden huipputeknologiaa tekoälyineen kaikkineen.

Sarjan ensimmäisen kauden kymmenen jaksoa esitettiin lokakuusta alkaen, ja jo kauan ennen joulukuun alun finaalijaksoa oli selvää, että sarja on suuri hitti. Ensimmäisen kauden budjetin huhutaan olleen 100 miljoonan dollarin luokkaa, aivan kuten syksyn toisella uudella menestyssarjalla The Crown, ja sarjaa katsoessa on helppo huomata, mihin rahat on käytetty. Näyttelijät ovat nimekkäitä, maisemat huikeita, toteutus tarkkaa, eikä mikään ruudussa näkyvä todellakaan vihjaa kiristetyistä kukkaronnyöreistä. 

Video: Westworld series trailer

Puheenaiheeksi sarja päätyi viikko toisensa jälkeen uusien jaksojen viedessä huikeaa tarinaa eteenpäin, mutta varsinaiseksi sensaatioksi sarja vahvistui loppuvuodesta, kun palkintokausi käynnistyi rytinällä. Joulukuussa Evan Rachel Wood ja Thandie Newton voittivat arvostetut kriitikoiden palkinnot rooleistaan, vaikka yleensä uusilla sarjoilla on tarpeeksi haastavaa päästä edes ehdolle. Samoihin aikoihin ilmoitettiin, että Westworld on kerännyt roppakaupalla ehdokkuuksia muun muassa Golden Globes ja Screen Actors Guild -gaaloissa. Jopa George R. R. Martin, kirjailija vastuussa Game of Thrones -maailmasta, on sitä mieltä, että Westworld voi hyvinkin voittaa Game of Thrones:in näissä karkeloissa!

Westworld-sarjan toinen tuotantokausi on luvassa vasta ensi vuonna, eikä tarkempaa ajankohtaa ole vielä kerrottu, joten sarjan ensimmäiset kymmenen jaksoa ahmineille faneille tulee pitkä odotus. Sarjan massiivisuuden ja näyttelijöiden nimekkyyden huomioonottaen ei ole mikään ihme, että sarjan jatkossa hieman kestää; jouduttiinhan sarjan ensimmäisen kauden tuotantokin pysäyttämään kesken kaiken kahdeksi kuukaudeksi tuotannon massiivisuuden takia.

* * *

Stranger Things (Netflix)

Pienen pojan katoaminen käynnistää sarjan tapahtumia, jossa ystävät ja tuttavat etsivät poikaa, törmäten salaisiin tutkimuksiin, yliluonnollisiin olentoihin, ja outoihin ihmisiin. Stranger Things -jännityssarja tuntuu olevan täynnä koukuttavia ominaisuuksia, ja se onkin tribuutti 80-luvun klassikkoelokuville.

Vaikka Netflixin Stranger Things -sarjan ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin kokonaisuudessaan jo heinäkuun puolivälissä, voidaan se laskea syyskauden sarjaksi, sillä varsinaiset kesäsarjat julkaistaan yleensä viimeistään kesäkuun alussa. Heti julkaisun jälkeen alkoi suuri hehkutus, ja viikkojen kuluessa kävi ilmi, että katsojat rakastavat sarjaa, aivan kuten kriitikotkin. Uransa kertaheitolla elvyttäneen Winona Ryderin lisäksi hehkutusta ovat keränneet sarjan lapsinäyttelijät, jotka päätyvät otsikoihin aina osallistuessaan tapahtumiin. Syyskuisessa Emmy-gaalassa näyttelijät olivat mukana hauskassa voileipävitsissä, ja heidän touhujaan on ollut hellyyttävää seurata varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Video: Stranger Things series trailer

Stranger Things -sarjan todellinen tähti on ollut Eleven-nimistä tyttöä näyttelevä Millie Bobby Brown. Tämä amerikkalaistunut englantilaisnäyttelijä on viihtynyt televisioruudussa aikaisemminkin, mutta kiinnostus häntä kohtaan räjähti uutuussarjan myötä. Tytön huikea roolisuoritus on huomioitu myös palkintoehdokkuuksilla, ja hän jatkaa rooliaan myös sarjan toisella kaudella.

* * *

This Is Us (NBC)

Kahden aikaisemman sarjan edustaessa suoratoistopalveluiden trendikkäitä sarjoja, joita on melkeinpä pakko seurata pysyäkseen televisiosarjojen aallonharjalla, on kansallisen peruskanava NBC:n This Is Us lämminhenkisyyden ja ihmisläheisyyden sanansaattaja. Pienellä positiivisella kohinalla alkanut sarja sai varmasti reippaasti alkuun katsojia näyttelijöiden Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown ja Justin Hartley ansiosta, mutta jo ensimmäisestä jaksosta alkaen katsojat koukuttuivat tähän erikoiseen tarinaan samoista syntymäpäivistä, perhesiteistä ja elämän totuuksista. Sarjan tähdet alkoivat pompahdella enemmän viihdemaailman tapahtumissa, haastatteluissa ja nettiartikkeleissa. Huipentumana loppuvuodesta tuli kasa palkintoehdokkuuksia!

Video: This Is Us series trailer

This Is Us -sarjan lisäksi Westworld ja Stranger Things onnistuivat tunkeutumaan ensimmäisillä tuotantokausillaan useisiin palkintokategorioihin suurissa gaaloissa. Nämä kaikki kolme sarjaa kilpailevat draamasarjojen palkinnoista, joita yleensä hallitsevat samat ehdokkaat vuodesta toiseen, vain minimaalisella luonnollisella vaihtuvuudella sarjojen loppuessa. Ilahtuneena pistin merkille, että näiden sarjojen ansiosta monet draamakategoriat ovat täysin uudistuneita, joten palkintogaaloissa on jälleen jotain jännitettävää!

Jos pitäisi nimetä neljäs sarja, joka on puhututtanut viihdemaailmassa tänä syksynä JA saanut mukavasti palkintoehdokkuuksia heti ensimmäisen kautensa ansiosta, sanoisin The Crown. Näistä neljästä sarjasta vain This Is Us ei ole nähtävissä Suomessa, ainakaan toistaiseksi. Voi, kunpa vaikka Yle ostaisi sen tänne meillekin!

 

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, Netflix, NBC.
Share

Pages