Ladataan...

Kun Temptation Island Suomi alkoi muutama vuosi sitten, olin ennen osallistujien julkistamista pelko p****essä, että aivan varmasti siellä joku tuttu on. Ja olihan siellä, vaikkakaan ei ihan oma kaveri. Suomen kokoisessa maassa melkeinpä jokainen tuntee joko itse tai välillisesti jonkun realitymaailmaan osallistuneen.

Oma luokkakaveri, isoveljen luokkakaveri, pikkuveljen tupakaveri... Viimeisten vuosien aikana tuttuja tai tutun tuttuja on jotenkin tuntunut näkyvän tosi-tv-ohjelmissa aiempaa enemmän, mutta kyllä muistan oman kotipaikkakuntani kohisseen jo 90-luvulla, kun paikkakunnalla hyvin tunnettu mies oli Napakympissä Herra X:nä.

Jollakin hassulla tavalla on mahtavaa tuntea edes välillisesti julkkiksia, tulevat he sitten tunnetuksi kännäämisestä Thaimaassa tai puolison etsimisestä maajussina. Minua itseäni on aina kiehtonut televisio-ohjelmien tekeminen varsinaisen lopputuotteen lisäksi, joten haluaisin aina päästä kyselemään fiiliksiä ja kulissien takaisia tunnelmia, mutta en oikein ikinä kehtaa. Tänne blogiinkin voisi haastatella näitä ihmisiä, mutta emmie kehtaa kysyy.

Jonkun tosi-tv-ohjelmaan osallistuneen tunteminen on jopa parempaa kuin itse ohjelmaan osallistuminen: saa fiilistellä kokemusta joutumatta itse kokemaan mitään konkreettista!

 

Ketä tosi-tv-ohjelmiin osallistuneita sinä tunnet? Paljasta anonyymisti itsesi ja tuttusi kommenteissa!

 

P.S. Pelko tuttujen olemisesta tosi-tv-ohjelmissa ei liity sinänsä itse ohjelmaan tai sen maineeseen; kokemani myötähäpeä on kuin katsoisi itseään ohjelmassa. :)

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen Media / Lars Johnson.
Share

Ladataan...

Oletko huomannut, että melkein joka toinen bloggaaja on innostunut tekemään podcasteja? Ja kaikki käyttäytyvät kuin kyseessä olisi joku todella uusi keksintö ja villitys? Vaikka asiassa on hyvätkin puolensa, minusta tuntuu kuin vuosi olisi jälleen 2005 ja kuuntelisin Harry Potter -podcasteja.

Media ja sosiaalinen media varsinkin uudistuu jatkuvasti ja aallonharjalla kulkevat monesti eri medioita ammattimaisesti tai vähintään puoliammattimaisesti käyttävät hahmot. Parin vuoden sisällä on voinut seurata villitysten vaihtumista Pinterestistä Instagramiin ja vlogeista Snapchattiin.

Villitysten nousun merkittävälle tasolle huomaa monesti bloggaajien tarttumisesta asiaan. Blogit ovat niitä vanhoja tapoja elää ja luoda verkossa, ja bloggaamisessa menestyvien tai siitä haaveilevien epäkiitollinen tehtävä on yrittää pysyä muodin mukana muita alustoja hyödyntäen.

Podcastit ovat radio-ohjelmien tyylisiä lyhyitä tai pitkiä ääniohjelmia, joita voi kuunnella eri laitteiden ja sovellusten avulla itse valittuun aikaan ja itse valitussa paikassa. Tuntuu hassulta selittää konseptia, joka on jo yli 15 vuotta vanha, mutta podcast on ollut pitkään pimennossa, joten selityksiä tarvittaneen.

Käytännössä podcastin tekemiseen tarvitsee yksinkertaisimmillaan ainoastaan mikrofonin ja äänitysohjelman, mutta viime aikojen podcast-villityksessä huippubloggaajat vuokraavat studion äänitystä varten ja sponsorit kustannuksia varten.

Maailman viihdepiireistä Suomeenkin levinnyt podcast-buumi on näkynyt monilla muoti- ja lifestyle-bloggaajilla, ja kaikenlaista vaihtelevaa sisältöä ohjelmiin löytyy.

Itseäni häiritsee uudessa podcast-aallossa ohjelmien pituus, enkä usein haluaisi edes lähteä yli tunnin pituisten jaksojen pariin, vaikka ne kuinka pystyisi keskeyttämään ja jatkamaan miten haluaa. Kuuntelen silti monia pitkäjaksoisiakin podcasteja, ja useimmiten yhdistän kännykkäni bluetooth-yhteydellä minikaiuttimeen, joka kulkee mukanani kotona huoneesta toiseen.

Vaikka kuinka ärsyttää lähteä villitykseen mukaan "koska kaikki muutkin", olen kyllä jo muutaman kuukauden ajan pohtinut podcastien aloittamista. Samalla tavalla mietin viime vuonna vloggaamisen aloittamista, mutta en itse tykkää katsoa vlogeja myötähäpeän takia, joten en koe sitä hyväksi muodoksi omaan tekemiseenkään.

Podcast tuntuisi hyvin minunlaiselta tavalta viestiä, vaikka kirjoittaminen on aina ykkösmediani. Haluaisin tehdä lyhyitä, n. 10-15 minuuttisia jaksoja, joissa kävisin läpi kaikkia viime aikojen TV-uutisia ja juoruja. Haluaisin höpöttää podcastissani kuin kaverilleni, jolla on täysin sama maku TV-ohjelmissa kuin minulla. Haluaisin tarjota jotain niillekin TV-faneille, jotka eivät niinkään ehdi lukea mutta jotka voisivat vaikka työmatkan tai iltalenkin aikana haluta vaihtaa viihteelle kuuntelemisen avulla.

Tekemisen monipuolistaminen ei ikinä olisi pahaksi, ja olisi hauskaa kokeilla, miten homma toimii.

Mitä mieltä olette? Onko uusi podcast-villitys jo ärsyttävä kaikessa huumassaan, vai pitäisikö minun kokeilla myös podcastin tekemistä? Mistä viihdeasioista haluaisit kuulla podcastissani?

 

Voisin vinkata teille erillisessä postauksessa kuuntelemiani tv-alan podcasteja!

 

 

 

 

Kuulokkeet on saatu lahjaksi HBO Nordicilta!

Kuva: Maria Hakkala / The Variety Show.
Share

Ladataan...

Luulitko lukevasi täältä tänään jotain syväluotaavaa analyysiä kevääseen erityisen hyvin sopivista televisiosarjoista tai jopa kevään ja television katselun parhaimmasta mahdollisesta yhdistämistavasta? Häh-häh-hää! Halusin vain hehkuttaa aurinkoista kevätperjantaita ja televisiosarjoja, joista voin taas nauttia hiukan paremmin.

Viimeiset viikot on meidän perheessä uitu jälleen aika syvissä vesissä, sillä ensimmäisissä syöpäkontrolleissa paljastui yhdestä sisäelimestä jotain hälyyttävää. Lisäkuvauksien tulokset kertoivat kuitenkin eilen, että ainakaan toistaiseksi ei ole syytä huoleen. Ainakin kesäkuun seuraaviin seurantakuvauksiin asti voin katsoa toisia ihmisiä tuntematta järjetöntä kateutta elämän pituudesta tai voin seurata pienen poikani mainioita touhuja miettimättä, mitä jätän hänelle muistoksi itsestäni.

Kyllä nämä elämäni todennäköisestä lyhyydestä johtuvat ajatukset jäävät tuonne takaraivoon jylläämään itsekseen, mutta on se toisaalta hyväkin asia: elämää ja sen tuomia mahdollisuuksia osaa arvostaa. Olen viime aikoina miettinyt paljonkin tottumuksia ja tapoja, ja miten niitä liiallisesti noudattamalla voi jäädä paljon kaikkea kivaa kokematta. Ostan nykyään useammin jäätelöä ja patonkia, teen rohkeammin uusia juttuja, ja yritän muistaa kehua ja kiittää ihmisiä ympärilläni.

 

Kyllä elämä on niin fifty-sixty ja ihmisen parasta aikaa ja laiffii. Hymyillään, eikö vaan? :)

 

 

 

 

Kuva: Maria Hakkala / The Variety Show.
Share

Pages