Ladataan...
The Variety Show

Uusi kanava TLC aloittaa Suomessa joulukuun alussa kanavapaikalla 18. Aiemmin maksukanavana saatavana ollut TLC on kohdennettu nuorille naisille, ja luvassa on muilta Discovery Networksin kanavilta tuttua tosi-tv-sisältöä sekä hyviä sarjoja. Ensimmäisten tietojen mukaan ruutuun tulee esimerkiksi Eva Longorian tähdittämä telenovelaparodia sekä ilmiöksi noussut ja inspiroiva Whitney Thoren realityohjelma. Lisää tietoa lähempänä kanavan aloittamista!

Marja Hintikka Live on alkanut uusin, 3. kauden jaksoin! Käy The Baby Show -äitiysblogini puolella lukemassa uuden kauden lanseeraustilaisuudesta, johon osallistuin perheeni kanssa. Kuten yllä olevassa kuvassakin sanotaan, voi ohjelman yleisöön ilmoittautua kuka tahansa, joten ripeää toimintaa, jos live-ohjelman tekeminen kiinnostaa (on muuten hauskaa, kokeilin itsekin talvella)!

No, se BumtsiBum! ja Kokkisota! Nyt sentään vanhojen ideoiden kierrättämiseen on syynä Maikkarin 60-vuotisjuhlat, mutta Marcoa ei ole pyydetty mukaan lantiotaan heiluttamaan, vaan tilalle halutaan uutta ja raikasta menoa. Uudet versiot voivat toimiakin, ja odotan niitä kauhunsekaisella mielenkiinnolla!

Ensi yönä saa Yhdysvalloissa ensi-iltansa uusintaversio vuoden 1975 klassikkoelokuvasta The Rocky Horror Picture Show. Muutaman viime vuoden livemusikaalivillityksestä poiketen tämä uusi versio on ihan perinteinen televisioelokuva. Elokuvan kertojanrooliin on saatu houkuteltua alkuperäisen elokuvan suurin tähti Tim Curry, jonka Dr. Frank-N-Furter -hahmoa näyttelee tänä vuonna Laverne Cox (OITNB).

Vuosi sitten amerikkalaisten huippumallikokelaiden faneja kohdeltiin kylmästi, kun America's Next Top Model -realityn kerrottiin loppuvan 22 tuotantokauden jälkeen. Muu maailma kenties huoahti helpotuksesta, sillä ohjelmasta ei ikinä noussut oikeaa huippumallia, muiden alojen ammattilaisia kylläkin. Helmikuussa ilmoitettiin sarjan jatkavan CW-kanavan sijaan musiikkivideoistaan aikaisemmin tunnetulla VH1-kaapelikanavalla. Tyra Banks jatkaa ohjelman taustatiimissä ja vierailee välillä ruudussakin, mutta ohjelman vetäjänä nähdään laulaja Rita Ora. Tuomaripaneelin tunnetuin jäsen on yksi tämän hetken kuumimmista malleista Ashley Graham. Saadaankohan tämä uusi versio joskus Suomen ruutuihin? Ohjelma saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa joulukuun 12. päivä.

 

 

 

 

 

Kuvat: TLC, Yle, MTV3, Fox, VH1.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Tänään 14.10. on kansallinen Roosa nauha -päivä, ja sekä konkreettisessa että virtuaalisessa maailmassa moni asia on värjätty vaaleanpunaiseksi muistuttamaan rintasyövän vastaisesta taistelusta ja sitä tukevasta kampanjasta. Jo vuodesta 2003 pyörinyt Roosa nauha -kampanja on useimmille suomalaisille tuttu sen tunnusomaisesta nauhasta, jonka voi ostaa sellaisenaan tai koristamassa jotain lukuisista kampanjaa tukevista tuotteista. Tänä vuonna nauhan on suunnitellut Michael Monroe täyttäen sen tähdillä ja sydämillä rohkaisuksi rintasyövän vaikutuksiin.

Minä sain toissa viikolla kansallisena korvapuustipäivänä viestintätoimistolta pullalähetyksen Vaasan Roosa nauha -kanelipullia. En yleensä saa tämän tyyppisiä yhteydenottoja, joten pullat lämmittivät vatsan lisäksi mieltä, eritoten tärkeän asian vuoksi. Vaikka lähiperheeni ei ole sairastanut syöpää, on useammalla tädilläni ollut nimenomaan rintasyöpä, ja sen vaikutukset ovat olleet läsnä läpi lapsuuteni. Eräs lähipiirini perhe sai jokin aikaa sitten tietää jo toisen perheenjäsenensä sairastavan syöpää, menetettyään viime vuonna yhden omistaan syövälle. Sydän on tällaista uutisista raskas mutta samalla, ja aina, toivoa täynnä.

Video: Samantha saa tietää rintasyövästään (Sex and the City)

Koska kirjoitan televisioblogia, lähestyn asiaa kuin asiaa television tuottaman popkulttuurin kautta, eikä Roosa nauha -rintasyöpäkampanja poikkea tästä mitenkään. Syöpä ylipäätään on hankala aihe televisiosarjoissa. Koska viihteen pohjimmainen tarkoitus on viihdyttää, miellyttää ihmisiä, on vakavien sairauksien käsitteleminen kaksijakoinen kerronnan väline. Asiaa täytyy kohdella kunnioittavasti ja realistisesti, sillä kaikki muu voi kostautua sarjan tekijöille negatiivisena palautteena. Hyvin tehtynä tarina syövästä tuo televisiosarjaan uskottavuutta ja syvyyttä, parhaimmillaan luoden yhteyttä syövästä kärsineiden ja televisiosarjan välille.

Sex and the City (suom. Sinkkuelämää) oli yksi vuosituhannen vaihteen suosituimmista televisiosarjoista, ja se nauttii edelleenkin suurta suosiota lukuisten uusintojen ja kahden elokuvan siivittämänä. Sarjassa on monia muistettavia juonikuvioita ja hetkiä, mutta kukaan sarjan katsonut tuskin voi unohtaa Samanthan syöpätaistelua. Komediasarjassakin voi käsitellä vaikeita asioita, ja Samantha vahvana hahmona tuo esille rintasyövän monet puolet. Hän yrittää aluksi suhtautua syöpään omalla hällä väliä -asenteellaan mutta joutuu pian kamppailemaan terveydellisten ja ulkonäöllisten seikkojen parissa.

Video: Samanthan puhe syöpägaalassa (Sex and the City)

Samanthan ikimuistoinen hiustenajo ja sen jälkeinen peruukkien käyttö huipentuu hyväntekeväisyysgaalaan, jossa Samanthan huolellisesti muodostettu mutta kolkko puhe vaihtuu lopulta hänen spontaaniin kiroiluun syöpähoitojen kuumista aalloista ja niiden kanssa selviämisestä. Smithin ja tyttöjen tuki Samanthalle on sekä realistista että koskettavaa, ja miljoonien katsojien sydämet sulivat ja surivat hahmojen kanssa samaan tahtiin.

Koska Sex and the City käsittelee komedian keinoin 30-40-vuotiaiden naisten elämiä, on luonnollista ja tilastojen valossa uskottavaa, että jollakin hahmoista on nimenomaan rintasyöpä. Sairaus tuotiin rohkeasti esille, nimenomaan räväkän ja näyttävän hahmon tarinassa, ja juonta kuljetettiin eteenpäin sekä komedian että draaman keinoin.

Koska rintasyöpä on vakava sairaus, on luonnollista ja viihteellisesti järkevintä luoda siihen liittyvät juonikuviot vahvojen naishahmojen ympärille. Draaman kaaressa on kiinnostavaa katsoa, miten vahva hahmo selviää elämän suurista koettelemuksista, vaikka oikeassa elämässä syöpä ei tietenkään katso aikaa eikä paikkaa. Useimmiten televisiosarjoissa syöpään sairastuneet hahmot selviävät, ja epäonnisemmat tarinat nähdään yleensä elokuvien puolella. Kokonaan syövän ympärille rakentuu The Big C -sarja, jossa Laura Linneyn esittämä Cathy sairastuu melanoomaan.

Video: Kristina Braverman - Breast cancer story (Parenthood) by Lynettevideo

Televisiosarjojen piilotettu helmi, ainakin meillä täällä Suomessa, Parenthood (suom. Samaa sukua) käsittelee monia elämän haasteita realistisesti ja uskottavasti, ja yksi näistä juonikuvioista on perheenäiti Kristinan rintasyöpä. Hän on tavallaan tyypillinen amerikkalainen kotiäiti, joka rakastaa vahvasti ja pingottaa samassa suhteessa. Sarjan pohjimmiltaan hyväsydämisin ja hyvätahtoisin hahmo saa rintasyövän diagnoosin, ja katsojien kyynelkanavia koetellaan yhden tuotantokauden verran aktiivisesti. Hänen tapauksessaan syöpähoidoilla on kauaskantoiset vaikutukset hänen perheensä elämään. Yllä olevaan videoon on tiivistetty hänen tarinansa rintasyövän keskellä.

 

Jos rintasyöpä, tai mikään muukaan syöpä, ei ole koskettanut sinua henkilökohtaisesti, voit hakea tietoa sekä Roosa nauha -kampanjasta että sen taustalla olevan Syöpäsäätiön työstä. Televisiomaailman tarinat rintasyövästä eivät välttämättä ole suoraan jonkun oikeasta elämästä, mutta oikein käsiteltynä ne voisivat hyvinkin olla. Syöpää ei voi täysin estää, joten siitä on hyvä olla tietoinen, tapahtui se sitten vaikka television välityksellä. Tukekaa Roosa nauha -kampanjaa joko lahjoittamalla suoraan tai ostamalla kampanjaan kuuluvia tuotteita! Pullien, korujen ja pysäköintikiekkojen avulla voit osallistua rintasyövän vastaiseen taisteluun.

 

 

#roosanauha #roosapulla #rinnakkain

 

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.
Share

Ladataan...
The Variety Show

Divorce alkoi HBO Nordicilla! Lilyn toimituksenkin esittelemä sarja on pinnalla, koska se on Sarah Jessica Parkerin (Sex and the City) paluu televisioon. Komediaksi virallisesti määritelty sarja vaikuttaa ainakin minulle enemmän draamakomedialta, jossa keski-ikäinen pariskunta käy läpi avioeroa. Trailerin perusteella sarja näyttää ihan mielenkiintoiselta, ja minulle sarjan myy lopullisesti trailerissa vilahtanut ihana Dean Winters, joka näyttelee miehen avioerojuristia. Sarjan ensimmäinen jakso on nyt katsottavissa HBO Nordicilla, ja joka maanantai tulee katsottavaksi uusi jakso.

Video: Divorce trailer

 

* * *

 

Broad City on sekoilua, kasvamista, New Yorkia, pilveä, säätämistä, oman paikan etsimistä ja projekteja. Se on myös yksi viime vuosien hehkutetuimmista helmistä, johon moni ei siltikään törmää. Samannimiseen webbisarjaan perustuva komedia sai ensi-iltansa Comedy Central -kaapelikanavalla vajaa pari vuotta sitten, ja siitä on tähän mennessä esitetty kolme ensimmäistä kautta, jotka ovat kaikki nyt katsottavissa Yle Areenassa. Kriitikot rakastavat Broad City:ä ja sen päätähtiä Ilana Glazeria ja Abbi Jacobsonia, ja he ovat kovassa nosteessa. Sarja on uusittu jo neljännelle ja viidennelle kaudelle, joten katsottavaa riittää jatkossakin. Broad City:n kolme ensimmäistä kautta ovat Yle Areenassa katsottavissa vielä yli neljän kuukauden ajan.

Video: Broad City trailer (Comedy Central)

 

* * *

 

Kun 24-jännityssarja pyöri televisiossa, kaikkihan tiesivät, että suojelemiaan presidenttejä parempi olisi toki ollut Jack Bauer itse, eikö totta? Nyt siihen saadaan tilaisuus, kun Designated Survivor on alkanut ilmestyä Netflixissä. Amerikkalaisen ABC-kanavan sarja on Netflixin levityksessä Pohjois-Amerikan ulkopuolella, ja meillä Suomessakin sarjaa saadaan Netflixiin jakso kerrallaan, vain muutama päivä alkuperäisesityksen jälkeen.

Sarjan alussa Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) on vähäisen huomion ministeri, joka jää ainoana hallituksen jäsenenä henkiin tuhoisan hyökkäyksen jälkeen. Hänestä tulee Yhdysvaltain presidentti kaaoksen keskellä, ja hänen täytyy selvitä maailmansodan uhasta, pitäen samalla perheensä yhdessä ja onnellisena. Designated Survivor sai Yhdysvalloissa vahvan alun, ja jo toisen jakson esityksen jälkeen sarja sai tilauksen loppukaudeksi.

Video: Designated Survivor trailer (ABC)

 

Pääseekö joku näistä sarjoista omalle katsontalistallesi? :)

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, Yle, ABC.
Share

Pages