Bloggaaja seikkailee: TLC-kanavan lanseeraustilaisuus

The Variety Show

Torstaina joulukuun 1. päivänä Suomessa lähetykset aloittaa uusi valtakunnallinen kanava TLC. Aikaisemmin maksukanavana ollut TLC muuttuu ilmaiseksi, ja sen taustalla on TV5-, Kutonen- ja Frii-kanavista tuttu Discovery Networks Finland. TLC on suunnattu pääasiallisesti nuorille naisille, mutta katsottavaa voi hyvinkin löytyä laajemmallekin katsojakunnalle!

Osallistuin pari viikkoa sitten Helsingissä TLC-kanavan lanseeraustilaisuuteen Hotelli Klaus K:n kokoustiloissa. Paikalle oli kutsuttu toimittajia, bloggaajia sekä markkinointiväkeä tutustumaan uuteen kanavaan lounaan merkeissä. En yleensä pääse osallistumaan näihin tapahtumiin välimatkan takia, ja nyt myös tuo pieni poika lisää haasteita, mutta tällä kertaa mieheni oli pojan kanssa kotona päivän, ja minä karautin bussilla blogiseikkailuihin!

Ohjelmajohtaja Katja Santala esitteli TLC-kanavan sisältöä sekä sen sijoittumista yhtiön muiden kanavien joukkoon. TLC:tä tituleerataan uudehkon Frii-kanavan pikkusiskoksi, miespainotteisen Kutosen ja yleisen leffakanavan TV5:n rinnalla. TLC:n sisältö tulee olemaan pitkälti tosi-tv-painotteinen muutamien hittisarjojen höystämänä, ja jotkut ohjelmat tulevat siirtymään Frii:ltä TLC:lle.

Discoveryn tapahtumiin on aina mukava tulla, sillä yhtiön PR-väki on jo tuttua aikaisemmista vastaavista tapahtumista. En vieläkään tunne hirveästi muuta näissä tapahtumissa käyvää väkeä, vaikka Suomen kokoisessa maassa viihde- ja tv-asioista kirjoittavat ihmiset eivät ole järin suuri joukko. Tavoitteeni näissä tapahtumissa on joka kerta tutustua vähintään yhteen uuteen ihmiseen, ja tämä onnistui! Minulle tuli juttelemaan Liina, joka on hiljattain myös aloittanut televisioaiheisen blogin. Ajatelkaa, hän tunnisti minut!

Lounaan tarjoilu on hyvä tapa saada varsinkin toimittajat paikalle, ja usein nämä pressitilaisuudet ovatkin lounasaikana pressilounaiksi nimitettynä. TLC-pressin tarjoilut olivat suorastaan aivan törkeän hyvät, ja jälleen tankkasin pääruokia pari lautasellista sekä reippaasti aivan tajuttoman ihania jälkiruokia. Sitähän voisi luulla, että olin saapunut paikan päälle verkostoitumaan ja tutustumaan uuteen kanavaan, tekemään blogijuttuja, mutta toisin voisi kuvitella lapattuani ruokaa suuhun melkein kaksin käsin. Että anteeksi vaan, Jenni, että ammattimainen keskustelumme jäi hieman herkutteluni varjoon!

Pressitilaisuuksissa usein aloitetaan ruoalla, käydään asialista läpi pikaisesti ihmisten ollessa jumissa ruokapöydissä, ja loppuaika on omistettu lisäherkuttelun lisäksi yleiselle seurustelulle ja verkostoitumiselle. Minulla on vielä hiukan vaikeuksia mennä vain esittelemään itseäni näissä tilaisuuksissa, mutta rohkeus lisääntyy sitä mukaa, mitä enemmän tapahtumissa käyn. Pressitilaisuuksien tietyt lainalaisuudet ovat jo aika hyvin selvillä, ja toivoisin voivani käyvän näissä enemmänkin. Hyvää ruokaa, hyviä viihdejuttuja, ja paljon intoa bloggaamiseen!

TLC-pressissä oli tarjolla muutama aiheeseen liittyvä extra-aktiviteetti. Koska kanavalla tullaan näkemään paljon hääaiheisia realitysarjoja, sai itsensä kuvauttaa häätunnelmissa! Hyvin naisvoittoinen osallistujaporukka otti kuvauksista kaiken irti, ja aika moni varmaan onnistui säikäyttämään puolisonsa (uusinta-)häähaaveilla. Minä halusin ehdottomasti testata huntua, sillä sellaista ei minulla omana hääpäivänäni ollutkaan.

Pressitilaisuudessa sai lisäksi käydä lakkauttamassa kyntensä, mikä oli aika mukava lisä ainakin näin tuoreelle äidille. Ihanan vaaleanpunaiset kynteni olivat tosin jo aika karun näköiset bussiin päästyäni, mutta niin vain venytin niiden ihailua monta päivää. Myös tämä päivä kokonaisuudessaan piristi arkea mukavasti!

TLC-kanavan aloitukseen on vielä reilu viikko aikaa, ja kirjoittelen kanavan sisällöstä tarkemmin vielä myöhemmin. Kiitos, Discovery Networks Finland, kutsusta ja mukavasta lounastilaisuudesta! :)

 

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Kommentit

Oletpa taas ollut mukavassa tapahtumassa! Hienoa!

Maria Hakkala
The Variety Show

Kiitos! Oli kyllä kivaa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.