Bloggaaja seikkailee: Vinyl-ennakkonäytös Tavastialla

Ihanaa, pitkästä aikaa sarjatapahtumassa! Olimme viime viikolla mieheni kanssa Helsingissä HBO Nordicin järjestämässä Vinyl-sarjauutuuden ennakkonäytöksessä. Tapahtumapaikkana oli legendaarinen Tavastia, eikä sen osuvampaa tilaa olisi Suomesta voinut keksiä tätä 70-luvun musiikkimaailmaan sijoittuvaa sarjaa varten. Itse sarjan tapahtumapaikkana on enimmäkseen New Yorkin legendaariset musiikkipiirit, ja sarjan tuottajina ovat muun muassa Martin Scorsese ja Mick Jagger.

Harvinaisesti meillä ei kummallakaan ollut mitään menoa tuona kyseisenä arki-iltana, ja mieheni oli helppo suostutella matkaan mukaan. Mieheni oli matkassa seuran lisäksi kuskina, ja varsinkin tämä jälkimmäinen osuus taisi häntä alkaa kaduttaa heti takkimme narikkaan jätettyämme, sillä tapahtuman alkumaljoina oli jallushotteja. Luonnollisesti minultakin meni nämä 'alkumaljat' ohi, ja ilmaistiskiltä tilasin enimmäkseen kokista. Tapahtuman sponsorina oli muutamakin alkoholibrändi, joten autottomilla ja raskaudettomilla osallistujilla oli aika lokoisat oltavat. Naureskeltiinkin miehen kanssa, että olisi aika rankkaa olla ammattitoimittaja.

Tavastia oli tapahtumaan erinomaisen sopiva, mutta sitä oli vielä koristeltu hiukan paremmin teemaan sopivaksi. Överikankain päällystetyillä baaripöydillä oli peilit, jauheet ja rullatut setelit simuloimassa 70-luvulle tyypillistä klubihauskanpitoa. Seinille ja kattoon oli kiinnitetty vanhoja LP-levyjä, ja esimerkiksi Tapani Kansan vanhat levyt hihityttivät ainakin tätä bloggaajaa. 

Satuin naistenvessaan jossain vaiheessa yksin, ja halusin luonnollisesti hyväksikäyttää tilaisuutta hauskan kuvan ottamiseen. Tätä kuvaa olenkin jo ehtinyt runsaasti jakaa, ja näkyyhän siinä hauskana kontrastina sekä pallomahani että peiliin raapustetut aiheeseen sopivat rocktekstit. Toki otin kuvia noin kymmenen lisää, mutta ensimmäinen onnistui mielestäni parhaiten. Vielä on selkeästi petrattavaa omakuvien ottamisessa. Vessassa oli muuten omat peilit jauheineen rekvisiittana!

Itse ennakkonäytös kesti melkein kaksi tuntia, sillä Vinyl-sarjan pilottijakso on tuplapitkä. Tavastian keikkasali oli täynnä tuoleja, ja lavan edessä oli jättisuuri valkokangas. Tapahtumassa oli soittamassa levyjä Axl Smith, joka myös toimi tapahtuman juontajana. Aluksi arvottiin osallistujien kesken Chromecast-palkintoja, ja sitten HBO Nordicin edustaja toivotti osallistujat tervetulleiksi. Varsinaisen ennakkonäytöksen aikana sai mutustaa minisipsipussien sisältöä, ja tarjoilijoilta sai tilata lisää juotavaa ihan omalta paikalta käsin. Kieltämättä Tavastian puitteet olivat aika mielettömät tämän sarjan ensikosketukseen.

Näytöksen jälkeen tuolit siivottiin salista pois sillä aikaa, kun me kaikki jonotimme baarin puolella hodareita. En todellakaan tyytynyt yhteen herkkuhodariin, mutta minulla on tuossa edessä sellainen rantapallon muotoinen tekosyy ruoan ahmimiselle, joten en siitä stressannut liikaa. Loppuillan vieraita viihdytti coverbändi, jonka solistiksi ilmestyi yllätyksenä Veeti Kallio. Soundit olivat mahtavat, ja Veeti mieletön!

Lisätekemiseksi tapahtumassa oli hauska kuvanottoväline, jonka avulla pystyi ottamaan kuvan itsestä Vinyl-nimisen lehden kanteen, ja kuvat pystyi lähettämään itselle tai sosiaaliseen mediaan. Meidän kuva ei todellakaan ole ihan siitä parhaimmasta päästä, joten se jää ihan meidän omiin muistoihin! Vieraat pääsivät myös vierailemaan Tavastian legendaarisella bäkkärillä, jossa tapahtuman valokuvaaja otti kaikista halukkaista kuvia. Eipä paljon tämän legendaarisemmaksi pääse, joten toki otimme itsekin kuvia bäkkärillä ja sen portaikossa. Mieheni myös kertoi, että hän on joskus ollut soittamassa naapurissa Semifinalin puolella. Cool!

Tämän tulevan mamman silmät alkoivat pilkkimään jo aika pian vapaan osuuden alettua, joten suunnistimme kotia kohti jo kohtuullisen ajoissa. Kiitos HBO Nordicille mahtavasta illasta! Oli hauskaa päästä pitkästä aikaa osallistumaan sarja-aiheiseen tapahtumaan, ja toivottavasti näihin pääsee osallistumaan vielä pari kertaa ennen beben saapumista.

Video: Vinyl Invitation to the Set

Itse Vinyl-sarja on aivan huipun oloinen, ja voin sitä lämpimästi suositella kaikille pitkän pilottijakson perusteella. Sarjan pääosassa on kuolevaa levy-yhtiötä johtava Richie (Bobby Cannavale), joka yrittää tasapainoilla rauhallista perhe-elämää toivovan vaimon (Olivia Wilde) ja sieluun vetoavan musiikkimaailman välillä. Levy-yhtiössä Richietä auttavat mm. Zak (Ray Romano) ja motivoitunut assistentti Jamie (Juno Temple). Ensimmäisessä jaksossa New Yorkin musiikkipiireissä katsoja kohtaa huumeita, viinaa, seksiä, väkivaltaa, hyvää meininkiä ja suoraa hulluutta. Sarjan pääosassa on kuitenkin varsinaisesti musiikki, jota kuullaan sekä tuttuina hitteinä taustalla että originaalina musiikkina lavaesityksissä. Yhtenä nousevana kykynä sarjassa nähdään tuottaja Mick Jaggerin poika James Jagger, joka emuloi hienosti legendaarisen isänsä rokkikukkoutta.

Martin Scorsese ohjasi itse Vinyl:in pilottijakson, ja huikea ammattilaisuus kaikuu mukanaan vievien tapahtumien joka nurkassa. Tekijöiden ansiosta sarjaan on saatu isoja nimiä myös näyttelijöiksi, ja sarjan katsomiseen liittyvää hauskaa hupia onkin tuttujen naamojen tunnistaminen kaikkien reteiden releiden seasta. Vinyl:in ensimmäisessä kaudessa on kymmenen jaksoa.

Vinyl

HBO Nordic

Maanantaisin 15.2. alkaen

 

 

ARVONTA

Tapahtuman goodiebagistä paljastui pari LP-levyä sekä 3 kk:n katselukoodi HBO Nordicille!

Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän alas Vinyl-sarjan kiinnostavuudesta!

Osallistumisaikaa on tämän viikon ajan eli 28.2. loppuun asti.

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show, HBO Nordic.

Kommentit

Pax
Liikehdintää

Noh, arvonnankaan takia en huijaa. :) Ihan hillittömiä ennakko-odotuksia ei sarjan kuvailu tuottanut. Musiikkipuoli kiinnostaisi, mutta se muu "musiikkibisneksen perushöttö" ei välttämättä niinkään. Kolmen kuukauden HBO Nordic sen sijaan olisi taas ihan tosi hieno homma! Voisinpa sitten antaa tällekin sarjalle mahdollisuuden...

JaanaK (Ei varmistettu)

Musasta/musabisneksestä kertovat sarjat kiinnostavat kovasti! Ja jos sarjan tiimoilta järjestetään noinkin hulppeat ennakkobileet, niin nyt sarja kiinnostaa vielä enemmän :)

Eeru
Packing peanuts

Hyvältä kuullostaa. Musiikkiteemaiset sarjat ovat selkeästi nyt in. Nashvillestä ja Empirestä oon tykännyt kovasti, vaikka hyvin erilaisissa musagenreissä menevätkin. Vinyl osuu hyvin tässä vielä omaan lokeroonsa rokkaavalla sisällöllään. Ehdottomasti 3kk katselukoodille olisi käyttöä!

Minäkin muuten pääsin Tavastialle ekaa kertaa vasta viime syksynä... silloin sopivasti Helsingin visiittimme aikaan Roope Salminen & Koirat kokoonpanolla oli keikka tuolla.

Niksuu (Ei varmistettu)

Hienot bileet olis kiva ollut olla mukana.
Olen nyt sitten ainakin arvonnassa mukana.
Vinyl taitaa olla sarja minun makuuni.
Olisi kiva katsoa sitä.

Sarja kiinnostaa kovasti vaikka Jaggerista en erityisemmin välitäkään, musiikkiala kovasti ja varsinkin sen historia (jolloin vielä tehtiin oikeata musiikkia... ;) ). Vielä en ole päässyt katsomaan kun ei ole HBO:ta joten ilmaiskoodi kelpaisi. ;)

 

Tavastia on kyllä hieno paikka, siellä on tullut käytyä monesti nuorempana kun vielä asuin Helsingissä. Jotenkin suosikkibändien Tavastian keikat oli aina hienompi kokemus kuin keikka muualla. :)

kankan (Ei varmistettu)

Aikasemmin sivusilmällä nähdyt jutut ei ole herättänyt kiinnostusta kyseistä sarjaa kohtaan, mut postauksesi sai mielinkiintoni heräämään ja pitää varmaan katsoa miltä pilottijakso näyttää. Blogistasi on usein tullut bongattua uusia mielenkiintoisia sarjoja katsottavaksi entisten loputtua :)

Maria Hakkala

Onneksi olkoon, olet voittanut arvonnan! Tarkistaisitko sähköpostisi, kiitos! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.