#CallMeCaitlyn: Bruce Jenner on nyt Caitlyn Jenner!

Keeping Up with the Kardashians -sarjasta tuttu entinen olympiavoittaja Bruce Jenner on nyt Caitlyn Jenner! Pitkän prosessin läpikäynyt Caitlyn esitteli itsensä vaatimattomasti Vanity Fair -lehden kannessa huippuvalokuvaaja Annie Leibovitzin kuvaamana. Internet räjähti eilen illalla ensimmäisten kuvien ilmestyttyä, ja lehtijutusta käy myös ilmi, että Jenneriin viitataan vihdoinkin naispronominilla. Koko Kardashianien klaani on ollut näyttävästi Jennerin tukena, mutta he ovat myös avoimesti puhuneet hämmästyksestään ja omasta hyväksynnän matkastaan. Jenner on harvinaisen rohkeasti avannut varsinkin henkistä prosessiaan ja niin sanottuja kasvukipujaan, ja Vanity Fairin kansikuvajuttu on Jennerin ensimmäinen haastattelu sukupuolenvaihdoksen jälkeen.

 

“I’m not doing this to be interesting. I’m doing this to live.”

- Caitlyn Jenner, Vanity Fair

 

Kuva: Vanity Fair / Annie Leibovitz

Kommentit

Sagu (Ei varmistettu)

SukupuolenKORJAUKSEN, ei vaihdoksen. Pakko kommentoida tälleen pikkuaktivistina ;)

Maria Hakkala

Hei, kiitos kommentista! Mietinkin, että miten käännän termin, mutta alkuperäisessä jutussa puhuttiin englanniksi 'gender transition', joten päädyin sanomaan sukupuolenvaihdos, viitaten samalla siihen, että Jenner käsittääkseni vaihtoi sukupuolta myös lain silmissä.

Amma
Why you little!!

Vaikka Kardashianit ei noin muuten kiinnostakaan, niin kyllä ihan ilolla seuraan tätä tilannetta, sillä nimenomaan Kardashien (ehkä turhankin) julkisuuden takia saadaan kuitenkin pinnalle tällainen tärkeä asia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.