Elämäni ensimmäinen dieetti

The Variety Show

Vielä maanantaina vannoin, että en kerro tästä asiasta kenellekään miestäni lukuunottamatta, vaikka toiveenani onkin väliaikaisen tilan mukanaan tuoma pysyvä muutos. Ei, en ole raskaana, mutta tuohon mahanseutuun tämäkin muutos liittyy: olen aloittanut virallisen dieetin ensimmäistä kertaa elämässäni. 

Olin läpi teinivuodet näin jälkikäteen katsottuna aina todella laiha, mutta kiinteyden puuttuessa kuvittelin kropassani aina olevan jotain ylimääräistä, joten parempaa haaveilin asialle kuitenkaan mitään todellista tekemättä. Nuoren ihmisen aineenvaihdunnan lisäksi harrastin lentopalloa säännöllisesti 15 vuotta, ja nyt molemmat noista painoa kurissa pitävistä asioista on poissa. Varsinaisesti lihoin tavattuani nykyisen aviomieheni, kun vietimme rakkaudenhuumassa suhteemme ensimmäiset kuukaudet kotisohvalla poistuen sieltä vain tasaisin väliajoin kebabille. Vuodet toivat muutaman lisäkilon, kunnes pari vuotta sitten otin itseäni niskasta kiinni, ja onnistuin ruoan summittaisella tarkkailulla ja kuntoilulla pääsemään viralliselle normaalipainon rajalle. Tuudittauduin onnistumisen tunteeseen, ja suunnittelemani laihduttamisen jatkaminen vain kummallisesti siirtyi ja siirtyi. Ajattelin laihduttavani häihin, mutta sekin projekti aina siirtyi ja siirtyi, kunnes luovutin edes sen ajattelun, ja päätin vain nauttia häitä edeltävästä ajasta.

Suurimmat ongelmani viimeisien vuosien aikana kiinteytymisprojektin etenemisen suhteen ovat olleet yksinkertaiset: rakkaus ruokaan ja rakkaus. Mieheni ja minä tykkäämme ruoasta, sekä siitä huonosta että vähän fiinimmästä, ja olemmekin siunailleet, että täysi pallomaisuus on pystytty estämään vain verrattaisella piheydellämme! Kerroimme hääinfossamme rakkaudestamme hyviin ravintoloihin, joita Turussa on riittämiin, ja saimme ihanan määrän ravintolalahjakortteja parillekin eri paikkakunnalle. Nyt lahjakortit ovat muutaman viikon hyllyllä, kun yritän hiukan muuttaa syömistottumuksiani. Tässä projektissani on yleisenä (mutta ei suinkaan negatiivisena) haittapuolena myös aviomieheni rakkaus, jonka ansiosta en ole ikinä tuntenut itseäni ei-halutuksi fyysisellä tai psyykkiselläkään tasolla. Minun ei tarvitse laihduttaa hänen takiaan vaan itseni hyväksi. Haluan näyttää siltä, miksi tunnen itseni, mikä tuntuu eniten minulta, missä tuntuu hyvältä.

Toivon dieettiohjelman tuovan minulta puuttuvaa pitkäjänteisyyttä, sillä ohjelma keskittyy eniten ruokavalion tasapainottamiseen. En kaipaa itseni näännyttämistä, eikä sitä ole luvassakaan. Omaa kehoani toivon oppivani kuuntelemaan paremmin, mutta samalla haluan päästä omiin hyvinvoinnin tavoitteisiini, sekä henkisellä että fyysisellä puolella. Nyt palaan kuitenkin television ääreen ennen kuin muutun kokonaan fitnessbloggaajaksi!

Video: The Gilmores' plan to survive four Thanksgiving dinners

 

Kuva: WB.
Share

Kommentit

Onnea projektille! Hyvä, että olet huomannut, että koskaan ei pidä laihduttaa muiden takia vaan oman itsensä takia. Se on tärkeintä, miltä itsestä tuntuu. 

Maria Hakkala
The Variety Show

Kiitos! :) Olihan tää jo aikakin, kun oon jo jonkin aikaa kotona katellut, kun te muut ootte alkaneet samaan projektiin omilla tavoillanne, ja tosi onnistuneesti vielä! :)

Annemaris

Dieetillä ei sit kannata kattoo Gilmore Girlsiä :D se on oikeestaan tärkein neuvo, jonka voin sulle antaa! :D

Maria Hakkala
The Variety Show

Todellakin! :D Se eeppinen syömisen määrä...

Häämatkalla oli muuten pakko Jenkeissä ostaa Twinkiesejä, kun ne Roryn lemppareita ovat: oli ihan hirveitä, yäk! Ja olin niiiin pettynyt nimenomaan GG-fanina :D :D

Annemaris

Jenkkiherkut on vähän sellainen asia, et niitä syödessä on pakko unohtaa kaikki ihanat suomalaiset leivokset ja herkut jos haluaa niistä jenkkiherkuista nauttia :D

Eeru
Packing peanuts

Tsemppiä ja pitkäjänteisyyttä dietille. Hieno juttu että uskalsit siitä julkisesti kertoa, ei ole mikään helpoin asia, mutta näin meitä tsemppaajia on enemmän kuin pelkkä lähipiirisi. Varmasti myös kysellään perästä, että missä mennään ;-)

Itse kanssa tartuin kolmen vuoden tauon jälkeen pumppitankoon. Pitkään mietin vetämätöntä oloani ja tulin siihen tulokseen että säännöllisellä liikunnalla voisin saada kaipaamaani reippautta elämääni. Olin jo unohtanut endorfiinipöllyjen huikean tunteen, mutta näin seitsemän viikon aktiivisuuden jälkeen paluuta velttoiluun ei kyllä ole! Pitäisi myös palata bloggailunkin pariin, nyt kun sitä virtaa tuntuu olevan enemmän kuin piiiitkiin aikoihin...

Maria Hakkala
The Variety Show

Kiitos tsempistä! :) Ensin en kertonut ees mun perheelle, vain aviokille, mutta sitten istuin vaan koneelle keskiviikkona ja kirjoitin koko homman auki. Olen muutenkin yrittänyt opetella olemaan avoimempi yksityiselämässäkin, joten on ihan luonnollista ulottaa se myös tänne blogin puolelle.

Hienoa, ja tsemppiä sullekin! Lisävirta ei ikinä ole pahitteeksi! :)

Toimitus
Toimitus

Hei Maria! Nostimme postauksesi Lilyn etusivulle Päivän puheenaiheeksi. <3

Maria Hakkala
The Variety Show

Ihana yllätys, kiitos! :) Aviomiestä hiukan nauratti se valitsemanne lause, kun ei hän siihen mennessä ollut postaustakaan lukenut. :D

Maria Hakkala
The Variety Show

Kiitos! :) Hämmentävästi tän ruokavalion alussa syödään kuin hevoset, mutta terveellisesti! Mulla suurin juttu on se pitkäjänteisyys ja ulkopuolisen tahon tekemä käskytys, jonka uskon toimivan. Parempi, ettei ole vaan itsestä kiinni, pitääkö dieetistä kiinni vai ei. Jatkossa ruokamääriä vähennetään sitten, eli katsotaan tuleeko tästä kovin tuskaista. :)

En minäkään olisi onnistunut ilman ulkopuolista apua, vrt. Otto ym.

Vierailija (Ei varmistettu)

kuulostaa jutut tutuilta! Entisen mieheni kanssa itselleni kävi samalla tavalla. Siitä ei siis mitään katkeria fiiliksiä jäänyt ja hän rakasti minua kuusi vuotta juuri sellaisena kuin olin, painoin sitten plus/miinus 20kg. Uuden miehen tavattuani yhteinen juttumme on alusta asti ollut urheilu. Hän ei myöskään herkuttele, mutta huolestuneena alkuaikoina mietti että saisin saada vähän lisää lihaa ja yllättikin satunnaisesti herkuilla.

Hyvän itsetunnon ei pitäisi kummuta toisten ihmisten mielipiteistä, mutta painavimmillani se on juurikin niin mennyt. :) Kun itse ei ole ollut niin varma, on se rakas vierellä sen hyvän olon tuonut. Ja ehkä pasta ja suklaa ;)

Kiitos ihanasta blogistasi! :)

reetta emilia
brigadoon

Ja kun mieluummin näillä palstoilla esiinnyn omalla naamallani, niin tämä aiempi kommentti oli minulta! Unohtui vain kirjautua sisään :)

Maria Hakkala
The Variety Show

Juuri näin! Kun oma kuva peilissä ei välttämättä täsmää sen päänsisäisen minäkuvan kanssa, on ihanaa, kun vieressä on oma rakas, joka silti kehuu ja pusuttelee. <3

Kiitos! :)

Riikka_ (Ei varmistettu)

Tsemppiä, kyllä se siitä, kunhan tekee pieniä muutoksia ja malttaa olla stressaamatta! Itselle kävi sama juttu kun aloitin aikanaan seurustelun mieheni kanssa, puolessa vuodessa kertyi 9 kiloa roskaruuasta... Onneksi ne lähtivät juurikin ruokailun normalisoimalla ja kuntoilulla. :)

Maria Hakkala
The Variety Show

Meidän ruokailutavat on (onneksi) hurjan paljon paremmat kuin tuolloin kahdeksan vuotta sitten, mutta sorrutaan aivan liian usein, ja itse koen hurjaa annoskateutta, jos mieheni saa isomman annoksen kuin minä... :)

Amma
Why you little!!

Tiiätkö, kaikkia ihania ruokia saa syödä aika vapaasti niin kauan kun harrastaa vaan liikuntaa! Mä oon ottanu tällasen kannan elämääni ja ihanaa, kun saa syödä ja liikuntaankin olen jäänyt koukkuun -asia, jota en koskaan kuvitellut tapahtuvan. Paras motivaattori liikuntaan tuntuu olevan hyvä kaveri mukaan, niin ei tule luistettua. Lisäksi kun löytää oikeat lajit, niin avot, jo on kivaa! Mä oon nyt ollu poikkeustilanteessa, kun mies on ollut reissussa ja me on sairastettu lapsen kans vuoronperään, niin en ole päässyt tekemään mitään viikkokausiin ja tää muuten tuntuu kropassa!! Selkä jumittaa, lihakset on sen tuntoiset, että on pakko päästä tekemään edes JOTAIN! Ehkä kuitenkin parantelen tämän poskiontelontulehduksen tästä ensin rauhassa..

Maria Hakkala
The Variety Show

Mutta entä jos on ihan hirveeen laiska?!? :)

Häästressin (ja kesäisen yleisen elämästressin) suurena apuna oli iltainen lenkkeily, kun parikyt minuuttia vaan reippaili ja ajatteli asioita pinnallisella laalaa-tasolla!

Amma
Why you little!!

No sepä, se alku on ihan ..no, paskaa. Mutta ei mee kauaa, kun siihen jää koukkuun ja musta tää on nimenomaan ihan kauheinta ikinä, että siihen oikeesti JÄÄ koukkuun! En olis itestäkään koskaan uskonut!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.