Elossa 24h: Kunnianosoitus suomalaiselle terveydenhuollolle

Terveydenhuollosta valitetaan, terveydenhuollosta supistetaan, henkilökuntaa ei ole riittävästi, resursseja ei ole tarpeeksi, mikään ei ole yhtä hyvin kuin ennen... Monet ihmiset valittavat kotimaisesta terveydenhuollosta, mutta kuinka moni on oikeasti miettinyt hoitotyötä tekevien tai sitä vastaanottavien arkea? Miten hoitajat ja lääkärit kokevat potilaat, ja mitä kaikkea yhden tavallisen työvuoron aikana voi sattua?

Yle esittää viikon aikana katsauksen yhteen tuikitavalliseen päivään suomalaisessa terveydenhuollossa, ja ohjelman kautta katsojien on tarkoitus saada parempi käsitys siitä, mihin kymmenet miljoonat eurot kuluvat joka ikinen päivä. Terveydenhuolto on työn arkea mutta myös ainutlaatuisia kohtaamisia ja kokemuksia, ja tähän kaikkeen kamerat pääsevät osallistumaan.

ITV Studios Finlandin tuottama ja kansainväliseen formaattiin perustuva televisiosarja Elossa 24h kuvattiin eräänä viime vuoden syyskuisena päivänä ympäri Suomea, monessa eri sairaalassa ja liikkuvassa sairaanhoitokohteessa. Ohjelman vuorokausi nähdään kuudessa varsinaisessa jaksossa, jotka esitetään perättäisinä päivinä Yle TV1:llä, ja lopuksi nähdään erikoisjakso, jossa päivitetään ohjelmassa nähtyjen potilaiden kuulumiset.

Elossa 24h on näkynyt vahvasti sosiaalisessa mediassa viimeisten viikkojen aikana, ja monta lyhyempää pätkää olen minäkin nähnyt jo ennen tämän postauksen kirjoittamista. Vuodatin kyyneliä kuunnellessani vauvojen teho-osaston kätilön työstä, sillä juuri niillä samoilla TYKS:in käytävillä mekin kävelimme poikamme ensimmäisten elinpäivien aikana. Yritin myös katsoa ohjelman ensimmäistä jaksoa etukäteen lehdistöpalvelusta, mutta en pystynyt tutustumaan ohjelmaan toimittajamaisen objektiivisesti; potilaiden ja hoitohenkilökunnan tarinat käyvät sydämeen väistämättäkin.

Suosittelen vahvasti Elossa 24h -ohjelmaa ihan kaikille. Tutustu, kuuntele, eläydy, ajattele. Tee vuoden hyvä televisiotyö heti ensimmäisen viikon aikana.

 

Elossa 24h

Yle TV1 alkaen su 1.1. klo 20.00

Uudet jaksot joka arkipäivä klo 20.00

Myös uusinnat ja Yle Areena

 

 

 

 

 

Kuva: Yle/ITV.
Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.