Game of Thrones: 6. kausi vihdoinkin!

Perinteiset kymmenen maanantaita huhtikuussa, toukokuussa ja kesäkuussa menevät niin hurjan nopeasti joka vuosi, ja siitä alkaa aina fanien piinaava odotus seuraavan vuoden eli kauden jaksoihin. Nyt on jälleen se aika vuodesta, kun voit kuulla omituisesti käyttäytyvien ihmisten mutisevan oudoilla kielillä tai nähdä erityisen paljon sosiaalisessa mediassa keskiaikaiselta kauhuleffalta näyttäviä kuvia ja meemejä. Kenties sinunkin arjessasi harkitaan uusien jaksojen katsomista jo varhain aamulla sunnuntain ja maanantaisen välisenä yönä, ja kenties juuri sinä etsit kaapistasi sitä fanipaitaa tai -kahvimukia.

Game of Thrones -sarjan 6. tuotantokausi alkaa HBO Nordicilla varhain maanantaina 25.4., ja Suomessa nähdään nyt jo toista kautta uudet jaksot samaan aikaan kuin alkuperäisesitys Yhdysvalloissa. Kuhina tämän uuden kauden ympärillä on ollut aivan erityisen suurta ja vauhdikasta, ja tästä osin käy kiittäminen 5. kauden loppuratkaisuja sekä televisiosarjan vääjäämättä lähestyvää loppua. Sehän on käynyt selväksi jo aika päivää sitten, että George R.R. Martin ei ehdi kirjoittaa kirjoja yhtä nopeasti kuin mitä televisiosarjaa tehdään, joten tämä 6. kausi on ensimmäinen, jonka tapahtumia kirjat lukeneet fanit eivät tiedä. Spekulointi on kovaa, ja tähdet joutuvat vastaamaan juonikysymyksiin haastatteluissa enemmän kuin koskaan.

Video: Game of Thrones season 6 trailer #2

Vaikka sarjan kohtalosta ei varsinaisesti ole täytynyt huolehtia, huojentaa varmasti faneja silti tieto, että sarja sai virallisen uusinnan 7. kaudelle pari päivää sitten. Tällä kertaa ei kerrottu tilattujen jaksojen määrää, ja yleisesti onkin tiedossa, että jäljellä olevat 7. ja 8. kausi tulevat olemaan lyhyempiä kuin tähänastiset kymmenjaksoiset tuotantokaudet.

GoT-fanien ei ole myöskään tarvinnut kärvistellä videoiden ja muun materiaalin puutteessa, sillä erilaisia trailereita ja teasereita on tippunut tasaiseen tahtiin kuten myös kaikkea ekstraa. Sarjan YouTube-sivuilla on muun muassa tietoa Game of Thrones -sarjan hyväntekeväisyysprojektista sekä taiteilijoista, jotka haastettiin tulkitsemaan sarjaa omalla tavallaan. Kannattaa myös katsoa amerikkalaisia talk show -pätkiä, sillä sarjan päätähdet ovat kiertäneet ahkerasti promoamassa sarjan uusinta kautta!

Tämän vuoden uutuutena on After the Thrones -keskusteluohjelma, jonka jaksot julkaistaan aina päivän uuden GoT-jakson jälkeen, eli Suomessa uudet jaksot nähdään 26.4. alkaen. AtT:n juuret ovat suosituissa podcasteissa, joista tehdään nyt kerralla salonkikelpoisia HBO:n tuotannon tuella. Ohjelmaa vetävät Andy Greenwald ja Chris Ryan, jotka käyvät joka jaksossa läpi edellisenä päivänä esitetyn uuden GoT-jakson ja puhuvat tapahtumien merkityksestä ja vaikutuksesta. Yhdysvalloissa AtT-jaksot nähdään vain HBO Now -palvelussa, mutta Suomessa ne nähdään HBO Nordicin muiden ohjelmien rinnalla normaalisti. Faneille on siis luvassa tuplaten kivaa: Game of Thrones ja After the Thrones!

 

 

"That's what I do: I drink and I know things."

- Tyrion Lannister, Game of Thrones

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, HBO.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.