Gilmore Girls -katsaus: kuvaukset käynnissä!

Jo viime lokakuussa viihdemaailmassa kuohahti, kun hyvin luotettavat tahot kertoivat Gilmoren tytöt -sarjan saavan jatkoa Netflixillä, mutta virallista julkistusta saatiin odottaa tammikuun lopulle asti. Gilmore Girls: Seasons on Netflixin tuotantoa, ja mukana ovat oikeastaan kaikki alkuperäistähdet! Uudet jaksot koostuvat neljästä jättipitkästä jaksosta eli oikeastaan neljästä tv-elokuvasta, joista jokaisen nimi ja teema on joku vuodenajoista. Jaksoista ensimmäinen on "Winter", sitten tulee "Spring", "Summer" ja viimeisenä "Fall". Voin vain kuvitella, kuinka hienosti nämä vuodenajat näkyvät Stars Hollow'n aina yhtä hellyyttävän outoina tapahtumina.

Tammikuisen vahvistuksen jälkeen on edetty vauhdilla, sillä kuvaukset alkoivat jo helmikuun 2. päivä! Ensimmäinen 'table read' eli käsikirjoituksen läpikäynti oli paria päivää ennen eli vahvistuksen julkaisupäivänä, ja talviset kuvaukset lähtivät heti saman tien käyntiin. Pari päivää kuvausten alkamisen jälkeen fanit saivat yllätyksenä jo ensimmäisen valokuvatodisteen kuvauksista, kun kärttyistä Micheliä esittävä Yanic Truesdale twiittasi yllä olevan kuvan otsikolla "First day back at the Inn with my old boss. Fun times! #GilmoreGirlsRevival #WarnerBros". Tästä voi tietysti päätellä Lorelain pienen hotellin olevan edelleen olemassa ja ehkäpä jopa Michelin ja Lorelain olevan vielä siihen jollain tavoin kytköksissä.

Tässä yllä olevassa kuvassa Lauren Graham (Lorelai) riemuiten vahvisti mukanaolonsa uudessa Gilmore Girls -tuotannossa, ja samassa alkurysäyksessä Netflix uutisoi Alexis Bledelin (Rory), Scott Pattersonin (Luke) ja Kelly Bishopin (Emily) myös vahvistaneen osallistumisensa. Sarjan fanit odottavat kieli pitkällä uutisia sarjan alkuperäisnäyttelijöiden mukanaolosta, ja helmikuussa näitä uutisia tippuikin ihan päivittäin kaikkien riemuksi. Poissaolollaan loistaa tietysti toissa vuonna menehtynyt Edward Herrmann (Richard), jonka kuolema heijastuu luonnollisesti myös näihin uusiin jaksoihin, ja tämä koettelee kaikkia päähahmoja mutta erityisesti Richardin vaimoa Emilyä.

Pientä kohua on saatu aikaiseksi Melissa McCarthyn (Sookie) mahdollisesta osallistumisesta uustuotantoon. McCarthyhan on nykyään kiistatta kaikista suurin tähti GG-näyttelijöistä, ja suurin osa ihmisistä tuntuu vain olettaneen, ettei niin suurta tähteä varmaankaan saada mukaan, joko ajan tai kiinnostuksen puutteen vuoksi. Sarjan luoja ja uustuotannon vetäjä Amy Sherman-Palladino ehti uusissa haastatteluissa kommentoida McCarthyn kiireellisyyttä, ja että olisi hienoa saada hänet mukaan vaikka edes pariin kohtaukseen. Fanit tuntuivat tyytyvän tähän ja jatkavan muiden uutisten jännittämistä, kunnes McCarthy itse twiittasi asiasta näin: "Thanks for the invite, but sadly no one asked me or Sookie to come back to Stars Hollow. Wish them all the best!!". Arvailut tämän johdosta ovat seuraavia: joko kutsu ei ole välittynyt agenttien kautta näyttelijälle itselleen, tai oletetusta kiireestä johtuen kutsua ei ole välitetty lainkaan, tai McCarthy on vähemmän kohteliaasti kieltäytynyt kutsusta, sillä huhutaan Amy Sherman-Palladinon olevan/olleen ei-niin-helppo ihminen. Tällä hetkellä joka tapauksessa näyttää siltä, että Sookie ei ole uudessa juonessa mukana, mutta Jackson (Jackson Douglas) on, joten eiköhän jokin selitys asiaan saada.

Päänelikon jälkeen mielenkiintoisin ja kiihkeimmin odotettu roolitusuutinen liittyi Roryn elämän miehiin, eli onko mukana Dean, Jess, tai Logan, vai kenties he kaikki? Vastaus on kaikeksi onneksi tuo jälkimmäinen, eli kaikki herrat ovat mukana! Fanit jännittävät kenen kanssa Rory päätyy yhteen, sillä suinkaan ei ole mahdollista, että Rory olisi löytänyt jonkun ihanan, uuden miehen itselleen sarjan lopun jälkeisinä kahdeksana vuotena. Yllä olevan kuvan omasta käsikirjoituksestaan twiittasi Milo Ventimiglia (Jess), joka ovelasti peitti jakson nimen kynällä, sillä fanit yrittävät etsiä vihjeitä loppuratkaisusta sen mukaan, missä jaksossa mikäkin hahmo on mukana.

Hyvin toivottua oli myös suosikkipari Parisin ja Doylen mahdollinen liittyminen uusien jaksojen näyttelijäporukkaan, ja molemmat ovat onneksi mukana. Tämä pari hurmasi fanit omalaatuisuudellaan, ja näyttelijöiden kemia on aivan huippua. Nyt arvuutellaan, ovatko he vielä yhdessä, mutta ainakin Danny Strong (Doyle) twiittasi yllä olevan kuvan itsestään ja Liza Weilistä (Paris) uusien jaksojen kuvauksista. Heidän kummankaan osallistuminen GG-jatkoon ei ollut millään tavalla varmaa, sillä Liza Weil on kiireinen hittisarja How to Get Away with Murder kuvaamisessa, ja Danny Strong tuottaa Empire-hittisarjaa sekä käsikirjoittaa muita projekteja. On kyllä mielenkiintoista nähdä, mihin nämä kaksi ovat elämässään päätyneet, sillä intohimoa ja kunnianhimoa molemmilla tuntui olevan vaikka muille jakaa!

Eihän Gilmore Girls -uustuotanto olisi mitään ilman Luke Danesia, ja fanien iloksi Scott Patterson on twiitannut pieniä välähdyksiä omista tutuista kuvaustavaroistaan. Sarjan alkuperäisessä lopussahan annettiin ymmärtää Luken ja Lorelain päätyvän yhteen, kun Lorelain ja Christopherin avioliitto vääjäämättä rysäytti karille. Ex-miehistä puheen ollen, David Sutcliffe (Christopher) on mukana uusissa jaksoissa myöskin, mutta vielä ei ole tietoa, missä kapasiteetissa ja kuinka monessa jaksossa. Oi, toivottavasti Gigi tuodaan uusiin jaksoihin myös! Laskujen mukaan hän olisi noin 12-vuotias, joten ihan omia juonikuvioitakin voisi hänelle jo suoda.

Luken ja Christopherin välillä on myös kaksi koulukuntaa, mutta varmuutta Lorelain miestulevaisuudesta ei suinkaan ole vielä tässä vaiheessa. Minun mielestäni Luke on ainoa oikea Lorelaille, ja Christopherin kanssa asiat piti avioliiton muodossa käydä läpi, jotta Lorelai olisi vapaa olemaan Luken kanssa ilman menneisyyden kummittelemista. Lukella tietysti on omat ongelmansa, joista suurimpana on tietysti tytär April, ja tämän juonikuvion muodostumista oli todella tuskallista katsoa sarjan kuudennella kaudella. Fanien tyrmistykseksi Vanessa Marano (April) on mukana sarjan uusissa jaksoissa, ja vaikka häntä syytetään yleisesti Luken ja Lorelain erottamisesta, on Luken tyttären läsnäolo tulevaisuuden kuvioissa minusta aivan itsestäänselvää.

Gilmoren tytöistä kohtuulliseen suosioon noussut Jared Padalecki (Dean) on nykyään omalla tavallaan järjettömän suosittu, sillä Supernatural -sci-fi-/fantasiasarja on omassa genressään todella suosittu, ja sen 11 kautta jatkunut fanitus henkilöityy vahvasti Padaleckiin ja muihin sarjan päänäyttelijöihin. Supernatural:in fanit ovat äärettömän omistautuneita, ja uskoisin monen heistä tutustuvan viimeistään nyt tämän uustuotannon myötä myös GG:hen.

On kyllä ihan järjettömän kutkuttavaa nähdä näitä twiitattuja kuvia sarjan tuotannosta, sillä vielä ei ole mitään havaintoa uusien jaksojen juonikuvioista! Tiedetään, että jaksot kattavat noin vuoden hahmojen elämästä noin kahdeksan vuotta sarjan alkuperäisen lopun jälkeen, eli reaaliajassa mennään. Tiedetään myös, että ne kuuluisat viimeiset sanat eivät ilmeisesti olekaan yhden hahmon lausumia, vaan tv-maailman kenties rakastetuin äiti-tytär-duo ovat niistä yhteisesti vastuussa. Tiedetään, että vaikka Palladinon pariskunta ei ollut mukana sarjan viimeisen kauden tuotannossa, ei 7. kauden tapahtumia sivuuteta, vaan niistä yksinkertaisesti jatketaan eteenpäin, sillä ne eivät kuulemma tuhonneet heidän alkuperäisiä suunnitelmiaan sarjan suunnalle.

Kaikki näyttelijät eivät ole olleet niitä fiksuimpia omien käsikirjoitustensa suhteen, sillä mahtavan omalaatuista Finniä näyttelevä Tanc Sade julkaisi yllä olevan kuvan, mikä paljasti hänen olevan mukana viimeisessä uustuotannon jaksossa "Fall", mistä voisi taas helposti päätellä Loganin olevan viimeisessä jaksossa mukana, mikä voisi tietysti merkitä paljon hänen ja Roryn tulevaisuudelle. Minulle aina Logan on ollut Rorylle paras, sillä sarjan tapahtumat ja Roryn miehet ovat kulkeneet juuri oikeaa rataa. Kuten kesäisessä GG-paneelikeskustelussa joku näyttelijöistä sanoi, jokainen Roryn kolmesta poikaystävästä on ollut se juuri oikea mies juuri oikeaan aikaan. Mielelläni näkisin Loganin reippaasti aikuistuneena versiona, päätyipä hän Roryn kanssa yhteen tai ei.

Viimeistään tämä yllä oleva kuva todistaa sen, että Loganin posse, eli Robert, Finn ja Colin, on mukana sarjan uusissa jaksoissa, ja toivottavasti odotettavissa on myös Life and Death Brigade -tempauksia! Eikö olekin muuten hurjaa, kuinka paljon Finn eli Tanc Sade (kuvassa keskellä) on muuttunut ulkonäöltään? Tulee olemaan erittäin outoa nähdä kaikki tutut hahmot omina itsenään mutta reippaasti vanhempina.

Tuttujen hahmojen lisäksi uustuotantoon on tähän mennessä kiinnitetty yksi näyttelijä uutta hahmoa varten: Bunheads (Amy Sherman-Palladinon toinen sarja) ja Younger -sarjoista tuttu mahtava Sutton Foster on mukana uusissa jaksoissa! Spekulointia käydään siitä, nähdäänkö Foster Bunheads:in hahmonaan, mikä toisi mielenkiintoisia déjà vu -tunnelmia jaksoihin, sillä moni Sherman-Palladinon GG-luottonäyttelijä piipahti myös tässä toisessa sarjassa. Mitään varmaa ei Fosterin hahmosta ole vielä kuultu, mutta hänen sopivuudestaan Stars Hollow'n maailmaan ei ole mitään epäilystä.

Gilmore Girls -sarjaa kuvattiin alkuperäisesti Los Angelesissa Warner Bros. -studion pitkäaikaislavasteissa (ns. 'backlot'), joita on käytetty ennen sarjaa ja sarjan jälkeen lukuisiin muihinkin projekteihin. Viimeisimpänä oli Fox-kanavalla nähty Grease: Live, jonka esityspäivän (31.1.2016) jälkeen lavasteita alettiin muokata Stars Hollow'n tunnetuksi pikkukaupungiksi. Joitain kuvia lavasteista on jo nähty, ja ihanhan tässä fanina itsekin innostun!

Vaikka kuvauksista tihkuu tietoa melkeinpä päivittäin, saamme odottaa parempaa tietoa ja itse jaksoja vielä kohtuullisen pitkään. Varmaa julkaisuaikataulua ei vielä ole virallisesti kerrottu, joten epämääräisessä odotuksessa kuluu kuukausi jos toinenkin. Täytyy vain suuresti toivoa, että sarjan promokiertue ulottuu Pohjois-Eurooppaan, ja että mukaan otettaisiin tällaisia yli-innokkaita bloggaajiakin! :D

 

Mitä odotat Gilmoren tyttöjen uusilta jaksoilta eniten?

 

 

 

Kommentit

Amma
Why you little!!

Voi ei voi ei, hihittelin kuin pikkutyttö lukiessani tätä!! Iih, kuinka IHANAA!!!

Maria Hakkala

Mä aina välillä unohan uusien jaksojen toteutumisen kokonaan, ja sit oon ihan fangirl, kun muistan taas. :D

Mariaa
Hömppätaivas

Nyt en kyllä jaksaisi odottaa noiden uusien jaksojen näkemistä. Toivon niin kovasti että Lorelai ja Luke on yhdessä. Ja minäkin olen aina kuulunut siihen koulukuntaan josta Logan on se oikea Rorylle, joten toivon että hekin ovat yhdessä. Deanista en oikein koskaan pitänyt. Ihanaa kun noin monta alkuperäistä on mukana. Vähän harmittaa, että Sookie puuttuu, mutta sillehän ei voi mitään.

Maria Hakkala

Ilmeisesti jossain vaiheessa tänä vuonna pitäisi jaksojen ilmestyä, mutta liian pitkältä odotus tuntuu! :)

injuuuu (Ei varmistettu)

Olen sanaton innostuksesta!!!!!!!! Mutta harmittaa tuo, että McCarthy/Sookie ei ole mukana! :(

Maria Hakkala

Jee!! Ja höh, yhtä lailla! :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Ihanaa!! Ja mä olen Jess-fanina niin onnellinen siitä, että myös Ventimiglia on uusissa jaksoissa mukana. Tykkään kyllä myös tosi paljon Loganista, joten olisin tyytyväinen, jos Rory palaisi yhteen joko Jessin tai Loganin kanssa.

Ois ihan kauheaa, jos Lorelai ja Luke ei olisikaan enää yhdessä tai jos ne eroais näissä uusissa jaksoissa, koska mä ainakin tulkitsin viimeisen jakson perusteella ihan varmaksi niiden yhteisen tulevaisuuden.

Kuulostan ihan teinitytöltä :D 

Ps. Meidän täytyy ehdottomasti pitää joku GG-aiheinen ilta!!

Maria Hakkala

Ehdottomasti GG-ilta, joo!! :) :) :)

Vähän kans kyl pelottaa uudet juonikuviot, mutta täytyy vaan luottaa Palladinon pariskuntaan. :)

Kiti

En malta odottaa! Odotus on onnen- ja kauhunsekaista; mitä jos jaksot ovat pettymys? (Ikuinen pessimisti täällä päivää. :D) 

Joka tapauksessa mahtavaa nähdä tuttu jengi koossa. Täytyy varmaan katsoa ennen noita uusia jaksoja kaikki kaudet ihan vaan muistin virkistykseksi!

Maria Hakkala

Mä en jotenkaan usko pettyväni jaksoihin, sillä kuulemma Amy ja miehensä ovat pyöritelleet jatkoa mielissään jo pidempään.

Uuuu, GG-maratooni, jee!! :)

Ranja
Haavekuvia

Toivon jaksojen jatkavan taattua Gilmore-laatua ja niiden olevan huolellisesti ja uskottavasti käsikirjoitettuja. Lorelain ja Roryn sanailua odotan. Myös minussa pieni pessimisti pelkää, että mitäs jos jaksot ovat huonoja ja luovat sitten varjon aiempien tuotantokausien päälle. Mutta ihanaa nähdä ystävät jälleen. <3

Maria Hakkala

Oi, toivottavasti näistä jaksoista tulee yhtä lailla lentäviä lauseita kuin alkuperäisistäkin jaksoista! :)

katiK
Punainen tupa

En malttais millään odottaa! Tämä on vain mahdottoman ihanaa <3 toisaalta sitten joutuu taas uudestaan pääsemään yli näistä ihanista hahmoista :o

Maria Hakkala

Joo, eihän nää neljä jättijaksoa voi millään riittää!! :D

Hanna / 2 rumaa ja pari kaunista (Ei varmistettu) http://kuvastimeni.blogspot.fi/

Lempisarjani joka ei ole löytänyt veroistaan. Meinasi ihan itku tulla tätä lukiessa, sillä olen sivuuttanut koko paluun! Mahtavaa!

Maria Hakkala

GG on aina yhtä ihana! <3

Ingaliina (Ei varmistettu)

Odotan tuota niin paljon! Kaikkien aikojen parhaita sarjoja, jota pitää aina säännöllisin väliajoin katsella. Rorylle Dean on ainoa oikea ja Lorelaille Luke, mutta odotan mielenkiinnolla muitakin juonenkäänteitä!:)

Maria Hakkala

Vitsi, pitää ehkä laittaa gallup pystyyn Roryn miehistä!! :)

Amma
Why you little!!

Jess <3

Dean on ihan plääh ja Logan.. No, Loganin mä pystyin sulattamaan, ainakin sillon kun se ei ollut ihan täysi douchebag.

Lorelai ja Luke on ihan ehdottomat, siitä nyt ei voi edes keskustella. Voi kuinka sydämeni itki verta Lorelain ja Chrisin mentyä naimisiin :'(

Räyhälä
Räyhälä

Oumaigaad, tää on kyllä jännittävää. Mutta jokin skeptisyyden ääni sisälläni pelkää, että näistä jaksoista tulee lopulta jotenkin päälleliimattuja ja nopeasti kasaan raavittuja (sellainen fiilis jäi vähän viimeisimmästä tuotantokaudesta). Mutta sitten taas toisaalta... mitä vaan voi tapahtua!

Apua! Jännää!

(Ja onneks Paris on mukana. Ja mistä vetoa, että siitä ei tullutkaan lääkäri eikä juristi, vaan joku humanistihihhuli. Tai aggressiivinen poliitikko.)

Maria Hakkala

Viimeinen tuotantokausi GG:ssä on erilainen kuin muut sen takia, että Amy Sherman-Palladino ja miehensä Daniel Palladino (sarjan luojat, tuottajat ja pääkäsikirjoittajat) poistuivat sarjasta erimielisyyksien takia 6. kauden jälkeen. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten Palladinot käsittelevät 7. kauden tapahtumia näissä uusissa jaksoissa! :)

Räyhälä
Räyhälä

No ilmankos! Siitä paistoi läpi jotenkin sellainen tuotannollinen epävarmuus - itse ajattelin että oliskohan johtunut jostakin sellaisesta, ettei ollut varmaa saako sarja vielä jatkoa, ja siksi tuntui, että mutkia oiottiin vähän turhankin suoraan ja hätäisesti.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Jännä kyllä nähä, mitä tästä tulee! En tiedä yhtään mitä odottaa... :)

Maria Hakkala

Toisaalta haluaisin seurata kaikkea aiheen uutisointia kuin hai laivaa, mutta toisaalta eihän sitä jännityksen määrää voi kestää mitenkään! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.