Ilmianna itsesi: Mitä tv-sarjoja katsot juuri nyt?

The Variety Show

Mitä sarjoja sinä katsot juuri nyt? Katsotko oman hetken koittaessa jotain verkon suoratoistopalveluista, vai varaatko itsellesi joka viikko rauhallisen hetken lempisarjasi katsomiseen suoraan televisiosta? Puuhailetko samalla jotain, vai onko sarjat pyhitetty niihin uppoutumiselle?

Kun Hakekaa kätilö! (eng. Call the Midwife) -sarjan uusin eli 5. tuotantokausi esitettiin aikaisemmin tänä vuonna Ylellä, olin mukamas niin kiireinen, että katsoin tuolloin vain joulujakson lisäksi kauden ensimmäisen varsinaisen jakson. Herättyäni miettimään jaksoja olivat ne jo poistuneet Yle Areenasta. Viimeisen parin viikon aikana olenkin katsellut koko uusimman kauden, sillä jaksot ilmestyivät vähänä aikaa sitten Netflixiin. Uutta kautta työstetään paraikaa, ja siitä juttua blogissa myöhemmin!

Netflixin suursatsaus The Crown on ollut katseltavissa vasta vajaat pari viikkoa, mutta se on jo saanut ensimmäiset palkintoehdokkuutensa! Minä näytin sarjaa äidilleni hänen meillä ollessaan, ja jatkoin sarjan katselemista myös omillani. Nyt minulla on enää yksi kokonainen jakso katsomatta, ja todellakin janoan lisää!

Olen aika innoissani siitä, että HBO Nordicilla näytetään nykyään laajemmin sarjoja eri genreistä, ja Supergirl on katsontalistallani. Kahlaan vielä läpi ensimmäisen kauden jaksoja, mutta mieli tekee jo päästä käsiksi uusiin, kerran viikossa ilmestyviin, toisen kauden jaksoihin. Spoilaannun tasaisesti tästäkin sarjasta viihdeuutisissa, joten kiire on!

Katselen Poldark-draamaa sekä televisiosta suorana että Yle Areenasta jälkijunassa. Sarja on laadukasta pukudraamaa, kuten BBC:ltä on totuttu näkemään, mutta hiukan minua hämmentää se, että sarjassa liikutaan niin nopeaa tahtia aikajanalla. Kirjat ovat ilmeisesti samanlaisia, ja niistä kirjoitankin pian juttua, sillä sain kahdesta ensimmäisestä romaanista arvostelukappaleet. Luvassa on myös arvontaa!

Lämminhenkistä brittidraamaa on viime viikkojen ajan tarjoillut Kotilieden lämpöä (eng. Home Fires), jonka nyt näytetty toinen tuotantokausi jää valitettavasti sarjan viimeiseksi. Olisin mielelläni seurannut Great Paxfordin naisten elämistä pitempäänkin, sillä toinen maailmansota oli näissä jaksoissa vasta alussa, ja erittäin mielenkiintoista olisi ollut nähdä loppusodan vaikutuksien lisäksi jälleenrakentamisen aika. Televisiomaailma on välillä julmaa, ja monet hyvät sarjat jäävät tyystin kesken.

 

Mitä televisiosarjoja sinä katsot? :)

 

 

 

 

 

Kuvat: BBC, Netflix, HBO Nordic, BBC, ITV.

Kommentit

Kun kuulin sarjasta Crown, oli Netflix otettava uudelleen aktiiviseksi. Tämä on aivan mahtava sarja. Olen nyt katsonut ensimmäisen kauden kaikki jaksot ja tuskin maltan odottaa uutta kautta! Siinä yhdistyy sekä historia että se, että pääseen kurkistamaan hoviin, joka tietenkin on fiktiivistä kuvaa. Mutta kuitenkin! Ja ne asut ja jalokivet ovat upeita. 

Poldarkia en arvaa vielä seurata televisiosta, sillä luen parhaillaan sitä kirjana. Kirjat kuitenkin ovat minulle tärkeämpiä kuin TV.

Maria Hakkala
The Variety Show

Voi, kunpa The Crown:in seuraava kausi tulisi nopeasti! Ilmeisesti toinen tehdään putkeen, tai ainakin kahden ensimmäisen kauden budjetti on yhteinen. :)

Kaikki muut listallasi on myös ollut katselussa meillä paitsi Poldark ja Supergirl... pitää varmaan ottaa nekin katseluun. Meillä parhaillaan myös menossa Westworld ja True blood. 

Maria Hakkala
The Variety Show

Meillä mies on testannut Westworld:istä pari ekaa jaksoo ja kovasti tykkäs! Kuinka pitkällä ootte True Blood:issa?

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mä en ole nyt hetkeen keksinyt oikein mitään hyvää katsottavaa, mikä on vähän hämmentävää, kun yleensä oon tottunut siihen, että hyviä sarjoja on tarjolla paljon enemmän kuin aikaa niiden katsomiseen. Mä odotan uusia Gilmore Girls -jaksoja niin innolla, että sekin varmaan vaikuttaa tässä taustalla - kaikki muu tuntuu olevan ihan plääh.

Niin joo, onhan meillä Parenthoodin eka kausi nyt katsottavana! Se on ihan ookoo, ei mikään sellainen, että kieli pitkällä metsästäisin jostain seuraavankin kauden, mutta ihan mukavaa viihdettä ja jotenkin tarpeeksi lämminhenkistä marraskuun iltoihin. :)

 

Maria Hakkala
The Variety Show

Parenthood on kyllä niin ihana! En tiedä, pystynkö niitä nyt hetkeen taas katsomaan, kun oma näkökulma on vähän muuttunut. :)

Pax
Liikehdintää

Gilmoren tytöt on kesken. Tuskin ehdin koko seiskakautta katsoa ennen uusia jaksoja. Ex-onnellisista on vielä pari jaksoa katsomatta. Ensitreffit alttarilla loppui juuri... MasterChef Australia on kestoviihdyttäjä. 

Ylläolevista The Crown jäi kutkuttamaan. :)

Maria Hakkala
The Variety Show

Ex-onnellisten konsepti on kyllä kiehtova ja omaperäinen! Voi, voi, niitä pareja taas Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa...

The Crown on ihan huippu! Hyvin tehty ja kiireetön, jos niin voi sarjasta sanoa.

chai (Ei varmistettu)

Mä katson tällä hetkellä HBO:n Westworldia ja Netflixistä The Expansen ykköskautta :) Suurena scifin ystävänä maistuu.

Maria Hakkala
The Variety Show

Kuvailit just mun miehen katsontalistan! :D

Yhtä sirkusta!

Seuraan niin monia sarjoja...kaikki kyllä tallennan digiboxiin ja sieltä katselen rauhassa. meillä on netflix, mutta sitä en ole katsellut. En ehdi, on niin paljon tallennuksiakin katsomatta.

"Kotiin takaisin" on ihana sarja. odotan tällä viikolla alkavia uusia jaksoja kieli pitkällä. Nyt ovat näyttäneet uusintoina 2-kautta.

Emmerdale on kestosuosikki. Samoin Kettu ja muutkin murha-/rikossarjat. Ne tallennan kaikki.

Hakekaa kätilö ja kotilieden lämpö oli kanssa niitä, joita seurasin.

Maria Hakkala
The Variety Show

Tänään taisikin juuri alkaa uudet Kotiin takaisin -jaksot.

Oon jo monta vuotta miettinyt tallentavan boxin hankkimista, sillä on kuitenkin vielä niin paljon sarjoja ja ohjelmia, joita ei nää verkkopalveluista, mutta pelkään, että sitten siitä tulee vaan loputon suo. :)

Minnea
Minnean muruja

Tällä hetkellä katselussa on Sorjonen Yle areenasta sekä juurikin tuo The Crown Netflixin puolelta :) Kun nämä saan päätökseen, ajattelin katsoa paljon hehkutusta saaneen Black Mirror -sarjan :)

Maria Hakkala
The Variety Show

Mies on kans miettinyt Sorjosen katsomista, hän kun tykkäs myös Sillasta ja muistakin synkistä sarjoista. Samaten hän on miettinyt Black Mirror -sarjan testausta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Juuri katsoin loppuun CMorelta sarjan Versailles ekan - ja toistaiseksi ainoan saatavilla olevan - kauden. Pilotti ei vielä vakuuttanut, mutta sen jälkeen sarja on noussut todella hyväksi. Odotan jo innolla seuraavan kauden alkamista!

Maria Hakkala
The Variety Show

Vau, kylläpä kuulostaa kiehtovalta sarjalta! Oli pakko googlettaa, sillä jotenkin tuo sarja on ihan tuntematon mulle. Kiitos vinkistä! :)

JaninaJ (Ei varmistettu) http://makeaweddingblog.blogspot.fi/

Täällä ollaan ihan koukussa Crowniin ja Poldarkiin. Lisäksi ruutuun pamahti juuri Velvetin kolmas kausi, se on tietty katsottava myös! :)

Maria Hakkala
The Variety Show

Velvet kiinnostaa myös! :)

Juls and Rags

Tällä hetkellä: How I Met Your Mother (Netflix). Tykkään katsoa sarjoja jälkikäteen eli vasta silloin kun kaikki jaksot on nähtävillä. Varsinkin kun kyse on lyhyistä jaksoista, ja voi katsoa moooooonta jaksoa peräkkäin ilman että tarvii odottaa.

Maria Hakkala
The Variety Show

Toi on kyllä niiiin totta! Monesti panttaan jonkun uuden sarjan tai kauden katsomista, jos on sellanen fiilis, että ne on täyttä timanttia!

Poldark, Hercule Poirot, Midsummerin murhat ja muukin brittituotanto. Hämmentävin sarja, johon yllättäen koukutuin oli joltain mainoskanavalta tullut Timber Kings. Se kertoo hepuista, jotka rakentavat isoja hirsitaloja. Siis vaan rakentavat. Jokaisessa jaksossa jännättiin kestääkö nosturi isot hirret ja valmistuuko talo huojuvasta nosturista huolimatta. Siinä sitä oli draaman kaarta :D

Maria Hakkala
The Variety Show

Vitsit, mikä premissi sarjalle! :D Me nähtiin tässä yks ilta ekasta kertaa suomalaista versiota huutokauppatyypeistä; jotenkin se on niin erilaista, kun tietää, että ne on suomalaisten tavaroita niissä varastoissa!

Mä sain juuri tänään The Crown -sarjan katsottua loppuun ja Sorjosesta on 2 vikaa jaksoa katsomatta. Näiden kahden lisäksi olen katsonut myös Poldarkia (johon olen ehkä vähän pettynyt, on aika tylsä kun vertaa Outlanderiin. Kerro sitten mitä tykkäät kirjoista kun yleensä kirjat on parempia kuin sarjat/leffat, ehkä tässäkin tapauksessa).

Lisäksi tietty olen katsonut ikisuosikki-Emmerdalea ja odottelen jo innolla (ihan KOHTA!) tulevia uusia Gilmoren tyttöjen jaksoja. Edelliset kaudet löytyy dvd:nä hyllystä ja on tosi hienoa että saadaan uusia jaksoja!

Maria Hakkala
The Variety Show

Mä haluaisin katsoa uudet Gilmoren tytöt -jaksot ihan rauhassa, omaan tahtiini, mutta pakko ne on katsoa aika vauhdikkaasti, ettei spoilaannu liian pahasti. Se ei ois kivaa :(

Just oli Gilmoren tyttöjen virallisilla somekanavilla video jossa kiellettiin spoilaamasta ne 4 vikaa sanaa jotka nyt siis kaikkien näiden vuosien jälkeen vihdoin selviävät! :D

 

Mäkin yritän katsoa jaksot nopeasti, ärsyttää jos vahingossa törmää spoilereihin jossain. Onneksi olen oikeastaan kaikkien sarjojen kohdalla selvinnyt ilman spoilereita, yksi uusimman kauden Game of Thrones -jakso spoilaantui Twitterissä kun joku julkkis (!) twiittasi jotain jaksoon viittaavaa mutta muuten ei pahempaa spoilausta ole tapahtunut. Tosin GoT-jaksot katoinkin aina heti maanantai-aamuna kun olivat edellisenä yönä tulleet HBO Nordiciin joten spoilaus-aika jäi vähäiseksi. :D

tinndy

Penny Dreadful on ihan SIKAHYVÄ ja löytyy Netflixistä. Sopii kaikille hyvin toteutetusta kauhuromantiikasta ja 1800-luvun hämyisestä tunnelmasta kiinnostuneille. Mun poikaystäväkin fanittaa Pennya, vaikka se normaalisti inhoaa kaikkia sarjoja ja leffoja, jotka liittyvät yliluonnolliseen. Juoni on koukuttava ja kaikkea muuta kuin ennalta-arvattava.

PS pääosassa on Eva Green.

Maria Hakkala
The Variety Show

Mun mielestä on alusta asti ollut niin hauskaa, että siinä sarjassa on entinen Hollywoodin sydäntensärkijä Josh Hartnett! :D Mun suosikki olis kyllä Timothy Dalton, jonka epäsuosio Bondina on todella epäreilua! Hän oli myös huippu Tuulen viemää -jatkosarjassa Scarlett.

Laura I.
Aivan hyvä Chicago

Mää katon Greyn anatomiaa ja How to get away with murderia, molempia jenkkitahtiin, joten nyt on parin kuukauden tauko kun siellä alkaa talvi-/joulutauko. Sorjosen katsoin, oli tosi hyvä, samoin Downshiftaajat tuijottelin Areenasta. 

Launtaisin tulee tuijoteltua Haluatko miljonääriksi ja Brittien X Factor, ainaki niin kauan ku Saara Aalto on messissä. 

Tällä hetkellä pitäisi työstää gradua, joten lopetin HBO Nordicin ja Netflixin tilaukset. Tarkoitus ois saada gradu sen verran hyvään kuntoon joululomaan mennessä, että voin sitten joululomalla tapittaa Gilmoren tyttöjä ja The Affairia. 

Maria Hakkala
The Variety Show

Ai, että, oli muuten aika herkullinen paljastus syksyn viimeisessä How to Get Away with Murder:issä! En millään malttanut olla 'kurkistamatta lakanan alle' viihdeuutisissa! :)

Laura I.
Aivan hyvä Chicago

Juu se oli kyllä! Se on kyllä viihdyttävä sarja siinä mielessä, ettei koskaan tiedä mitä tapahtuu :D

Gilmoren tytöt on menossa... toista kertaa tänä vuonna, hups! Mutta kun en millään malttais odottaa että 25.11 tulee, niin en mitään muutakaan pysty katsomaan :D

Maria Hakkala
The Variety Show

Mun oli kans tarkoitus katsoa koko sarja ennen uusia jaksoja, mutta en vaan saanut aikaiseksi! Toisaalta, suurin osa jaksoista on niin hyvin takaraivossa, etten usko sen haittaavan. :)

A.H.
Helsinki-Antwerpen

Täällä tuli alkusyksystä sellainen tyhjiö sarjojen kanssa, ettei tiedetty yhtään mitä ruvettais katsomaan, ja päädyttiin aloittamaan X-files alusta :D Sittemmin on tullut katsottua The Killingin ykköskausi, Rick & Mortyn uusimmat ja The Crown. Seuraavaksi katson Lovesickin kakkoskauden :)

Maria Hakkala
The Variety Show

Mun mies kans puhu jaksojen uudelleen katsomisesta, kun ne uudet jaksot tuli vähän aikaa sit! :)

Mimimii (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida vaikka on jo "vanha" postaus.

The Crown loppui juuri, ah mikä sarja! Puvut, kuvaus, brittituotanto, hovi.... En kestä se oli kyllä aivan loistava. Seuraavaa kautta odotellessa.

Eksyin Areenaan yksi päivä ja katsoin useamman jakson Luottomies-minisarjaa, todella hauska! Suosittelen, sinäkin tästä taisit postata.
Aloitin myös Kimmoa, ei ennen ole kiinnostunut mutta vaikutti ihan hauskalta pläjäykseltä miehen kanssa katsottavaksi. Olemme katsoneet yhdessä myös Designated Survivoria, tässä vain pitää odottaa uusia jaksoja.

Odotan perjantaita älyttömän paljon, GG-jaksoista on tarkoitus katsoa ainakin pari yhdessä ystäväni kanssa, pakko saada sohvapöytä täyteen herkkuja. Jotenkin jo nyt ns. pelkään sitä tunnetta kun jaksot loppuu, mitä sitten tapahtuu? :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.