Insta-vinkki: Maatuskoja pop-kulttuurimaisesti

The Variety Show

Maatuskat ovat tällä hetkellä huippusuosittuja lastensisustuksessa (kyllä, luit oikein), mutta minua kiinnostaa hiukan popkulttuurillisemmat versiot! Olen jo jonkin aikaa seurannut Instagramissa mahtavaa Irene Hwangia, joka maalaa uskomattoman tarkkoja sekä näköisiä maatuskoja televisiosarjoihin ja elokuviin liittyen. Miltä kuulostaisi, perinteisten huivimummojen sijaan, maatuskat The Big Bang Theory -sarjasta tai vaikka Sekaisin Marista -elokuvasta?

Maatuskat on suunniteltu hauskasti siten, että hahmojen tärkeysjärjestys näkyy suoraan niiden suuruusjärjestyksessä, ja tämä tieto auttaa myös siinä tapauksessa, jos ei jotain hahmoa tai settiä suoraan tunnista. Minulle muotoutuu jokaisesta setistä omat lempihahmot, joiden näköisyys on erityisen hyvä varsinkin luonteenpiirteiden osalta. Esimerkiksi yllä olevan Sons of Anarchy:n Opie (toiseksi suurin) on juuri niin surusilmäinen kuin hahmo televisiosarjassakin, ja alla olevan kuvan Scream Queens:in Chanel #3 katselee juuri sopivan alta kulmain korvaläpät päässään!

Irenellä on myös kotisivut, joiden kautta nukkesettejä voi ostaa, joskin kohtuullisen korkeaan hintaan tarkan käsityön ollessa kyseessä. Instagram-tilillään hän jakaa myös nukkien työvaiheita, mikä on ainakin minusta mielenkiintoista! Ollessani Venäjällä työreissulla pari vuotta sitten pääsin osallistumaan maatuskojen maalauskurssille. Se oli aivan mahtavaa, vaikkakin todella vaikeaa!

 

 

Instagram: Nesting Dolls with Attitude! @bobobabushka

 

 

 

 

 

Kuvat: BoBo Babushka.
Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.