Jude Law amerikkalaispaavina: The Young Pope

Mitä Jude Law on tehnyt viime vuosina? Tuntuu, että hän ei ole ollut paljoakaan julkisuudessa, vaikka hänen työlistaustaan lukiessaan muistaa oikeastaan jokaisen hänen uudemmankin roolinsa. Tämän ja viime vuoden aikana Law on jälleen ollut paljon tapetilla The Young Pope -sarjan myötä, joka alkaa perjantaina 7. heinäkuuta Ylellä.

The Young Pope -draamasarjan nimiroolissa Jude Law on nuori amerikkalaispiispa, joka valitaan yllättäen koko katolisen maailman johtajaksi, paaviksi. Saapuessaan Vatikaaniin uusi paavi Pius XIII alkaa sekoittaa pakkaa toiminnallaan ja ajatuksillaan, eikä hänen liikkeitään pysty ennustamaan kardinaalit tai sarjan katsojatkaan.


Video: The Young Pope trailer (HBO ym.)

The Young Pope on virallisesti englanninkielinen italialainen sarja, jonka teossa on mukana muun muassa HBO ja eurooppalainen kanava Sky Atlantic. Tämä kymmenosainen minisarjaksikin luonnehdittu teos ei kuitenkaan ole ainakaan vielä katsottavissa HBO Nordicilla, sillä sen levitysoikeudet eivät käsittääkseni kuulu HBO:lle. Suomessa sarjaa on näyttänyt aikaisemmin tänä vuonna C More. Yle TV1 näyttää sarjan parhaaseen katseluaikaan perjantai-illoissa klo 21.05, ja jaksot tulevat kuukauden ajaksi myös Yle Areenaan.

Jude Law ei suinkaan ole sarjan ainoa iso nimi, sillä Lenny Belardona aiemmin tunnetun uuden paavin kasvattiäitinä ja mentorina nähdään legendaarinen näyttelijä Diane Keaton. Paavi tuo sisar Maryn mukanaan Vatikaaniin, jotta hänellä on lähipiirissään edes yksi ihminen, johon hän voi luottaa. Pahat kielet alkavat heti laulaa sisar Maryn olevan kiinni vallankahvassa, mutta kumpikaan uusista tulokkaista ei oikein sopeudu helpolla uuteen maailmaansa. Uusi paavi polttaa ja käyttäytyy kuin mafiapomo, mutta hän on kaikesta amerikkalaisuudestaan huolimatta harras uskonmies, joka vaatii ehdottomuutta muiltakin ihmisiltä.

Arviot The Young Pope -sarjasta ovat jakautuneita; osa kriitikoista hehkuttaa sarjan erilaisuutta, mikä johtuu täysin sarjan päätekijän, italialaisen elokuvaohjaajan Paolo Sorrentinon uniikista lähestymistavasta; ja osa kriitikoista pitää sarjaa vähän liian outona, sekä draaman kaareltaan että hahmonkehitykseltään. Jude Law saa sekä hehkutusta että ihmettelyä roolisuorituksestaan, ja luulenpa, että miehen nimi näkyy tulevalla palkintokaudella useammassakin ehdokaslistauksessa. Vielä enemmän ihmettelyä aiheuttaa sarjan toinen tuotantokausi, joka näyttää muuttavan sarjan muotoa totaalisesti tähän ensimmäiseen kauteen verrattuna, mutta lisätietoja aiheesta saadaan varmasti odottaa vielä jonkin aikaa, sillä sarjan ensimmäiset 10 jaksoa vaativat nekin pitkän ajan valmistuakseen.

 

The Young Pope

Yle TV1 alkaen pe 7.7. klo 21.05

Yle Areena

 

 

 

 

 

Kuvat: Gianni Fiorito/Yle.
Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.