Kauhukomediaa ja kauniita kuvia: Scream Queens alkaa Foxilla

Yksi tämän televisiovuoden mielenkiintoisimmista uutuuksista alkaa tänään Foxilla, eikä syitä tähän ohjelmaan koukkuuntumiselle ole todellakaan liian vähän! Sosiaalisessa mediassa vahvasti jylläävä Scream Queens on trendikäs sarja pienehköistä katsojaluvuista huolimatta eikä vähiten kiiltokuvamaisen ulkokuorensa ansiosta. Sarjan pääosissa nähdään pino kuumia tähtiä, ja tuttujen naamojen määrä huimaa päätä. Muun muassa elokuvista tutut Emma Roberts, Abigail Breslin ja Jamie Lee Curtis tähdittävät sarjaa televisiosta tuttujen kollegoidensa rinnalla (Lea MicheleGlee; Keke PalmerMasters of SexOliver HudsonNashville; jne.). Mukaan on saatu värvättyä myös muutama poptähti Ariana Granden ja Nick Jonasin muodossa!

Scream Queens -sarjan taustalla ovat Glee:n luovat nerot eli Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Tämän 13-osaisen ensimmäisen kauden tapahtumien keskipisteenä on Kappa Tau -sisarkunta (eng. 'sorority') ja sen toimintaa hankaloittava murhamysteeri. Virallisesti sarjaa kuvataan termeillä musta komedia tai kauhusatiiri, enkä muista ihan heti törmänneeni vastaavaan kuvailuun! Nuorten naisten yhdistyksen toimintaan sekaantuu ihmisiä koulun henkilökunnasta naisten perheisiin, ja samalla kauheudet ympärillä jatkuvat.

Video: Scream Queens season 1 trailer

Scream Queens -sarjan ensimmäinen kausi oli suunnitellusti vain puolikkaan mittainen, ja ensimmäinen murhamysteeri sai ratkaisunsa viime joulukuussa. Jo tammikuussa kuultiin, että toinen kausi tulee toteutumaan, mutta vasta sarjan viime viikkoisessa PaleyFestin paneelissa sarjan tekijät kertoivat yleisölle ja näyttelijöille (!) seuraavan kauden viitekehyksestä. Sarjassa tulee olemaan täysin uusi murhamysteeri, mutta suurin osa samoista hahmoista palaa takaisin, ja tapahtumapaikkakin on toisella puolen maata. Tässä selkeästi sekoitetaan perinteisen sarjajatkumon ja uudemman 'limited series' -sarjamallin ideoita.

Tällaisena televisiosarjaesteetikkona olen suorastaan kuolannut Scream Queens -sarjan promomateriaalia. Kirkkaiden värien ja sliipattujen kuvien lisäksi videopätkissä nähdään Chaneleina tunnettujen pääosanaisten kuolemattomia lausahduksia, ja jo pelkästään vaatetus aiheuttaa varmasti suomalaisissakin katsojissa ihastuneita huokauksia!

 

Scream Queens

Alkaen to 17.3. klo 22.00

Fox (+ Fox Play!)

 

 

 

Kuvat: Fox, Fox, Ruven Afanador/EW.

Kommentit

Oranssinen

Aivan totaalisen hervoton sarja!
Hahmot ja tapahtumat vedetty niin överiksi, ettei paremmasta väliä, tarina heitteli minne sattuu ja juonenkäänteet pitivät tiukasti sohvalla.
UPEA!
 

Maria Hakkala

Jee! Toivottavasti moni muukin löytää sarjan pariin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Harmi kun huomasin tämän jutun vasta tänään! Et sattuisi tietämään tuleeko uusintana, tai mistä tuon ensimmäisen jakson voisi päästä näkemään?

Maria Hakkala

Hei, ensimmäinen jakso näyttäisi tulevan uusintana Foxilla myöhäisillassa ainakin lauantaina, sunnuntaina ja tiistaina! Lisäksi ohjelman voi katsoa vaikka heti Foxin suoratoistopalvelu FoxPlay:ssä. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos infosta! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.