Kesä, kärpäset ja koomaaminen television ääressä

On se jännää, miten kova flunssa muuttaa aikatauluja ja tärkeysjärjestystä elämässä: yhden pitkän viikonlopun aikana ehdin katsoa läpi kaikki kymmenen ensimmäisen kauden jaksoa viime aikojen puhutuimmasta amerikkalaisesta sarjasta The Handmaid's Tale. Tarina on hyvä ja mielenkiintoisesti kuvattu, sarjassa on paljon mahtavia näyttelijäsuorituksia, ja kiinnostus toista kautta kohtaan on kova, mutta kaikista paras asia sarjassa minulle on sen visuaalisuus: kuvaustekniikat, värien käyttö puvustuksessa tarinaa tukemassa, ja upeat valaistuskeinot. Suosittelen!

Muutama viikko sitten Netflixiin tuli uusi kausi New Girl -komediasarjaa. Tai no, "uusi" kausi, sillä tämä Netflixiin lisätty sarjan 5. kausi on oikeastaan sarjan toiseksi uusin kausi. Kuudes kausi loppui juuri keväällä Yhdysvalloissa, ja ensi syksynä tai talvella on luvassa sarjan päättävä 7. kausi kahdeksan jakson voimin. Lyhyitä komediajaksoja on todella kätevää katsella arjen lomassa, ja koko kausi tulikin katsottua parissa viikossa.

Olen kirjoittanut aikaisemminkin siitä, miten tämä 5. kausi arvelutti minua etukäteen, sillä pelkäsin liian suuria muutoksia. Sarjan päätähti Zooey Deschanel lähti kauden alussa äitiysvapaalle, ja hänen tilalleen sarjan asuntoon tuli Megan Foxin näyttelemä Reagan. Fox onnistui yllättäen voittamaan minut täysin puolelleen puolikkaan kautensa aikana, eikä hänen läsnäolonsa jatkossakaan haittaa minua lainkaan. Myös muut uudet juonikuviot ja henkilöt olivat toimivia, ja kauden loppuhuipennus oli juuri niin hauska ja romanttinen kuin olisi voinut kuvitellakin!

Tämän televisiovuoden suurin parisuhdesarja, eli minun ja mieheni yhdessä katsoma sarja, on ollut Designated Survivor. Tämä ABC-kanavan sarja näkyy Suomessa Netflixissä tuoreeltaan viikon viiveellä alkuperäisesityksistä. Välillä odotimme kieli pitkällä aina uusia jaksoja, ja toisinaan uusia jaksoja ehti kertyä monta kunnon maratonikatselua varten. Salaliittoteoriat laahasivat jossain vaiheessa tätä ensimmäistä kautta, mutta erilaiset juonikuviot saatiin oikein mukavasti nivottua loppua kohti, ja aivan innoissamme arvuuttelimme lopputulosta. Onneksi sarja on saanut jatkoa, sillä ruudussa on niin monta ihanaa näyttelijää mahtavissa rooleissa!

iZombie on hyvä sarja tähän vuodenaikaan, sillä mieheni alkoi katsoa sarjaa pari viikkoa ennen poikamme syntymää, ja pian poika täyttää vuoden. Valkeat kesäillat sopivat oudosti yhteen Livin uuden elämänvaiheen kanssa, jota voi seurata paraikaa Netflixissä uusien kolmannen kauden jaksojen parissa. En olisi halunnut alkaa katsoa näitä uusia jaksoja, sillä kammoan liian suuria 'big, bad corporation' -juonikuvioita, mutta Majorin ja Cliven uudet taidot ja tiedot piristävät muuten masentavia tarinoita.

Katselin keväällä loput minulta puuttuneet neljännen kauden jaksot Orphan Black -sarjasta, joten pääsen mukavan nopeasti uusien 5. kauden jaksojen pariin. BBC American sarja näkyy meillä tuoreeltaan Netflixissä, aina viikottain alkuperäisesityksen jälkeen, ja myöhemmin koko kausi on varmasti katsottavissa myös Ylellä. Hiukan huonompien toisen ja kolmannen kauden jälkeen neljäs tuotantokausi oli aivan huippu, ja tämä viides kausi on sarjan viimeinen, joten jännityksellä odotan tarinan loppua. Tuleekohan viimeisellä kaudella vielä uusia klooneja?

 

Mitä televisiosarjoja sinä olet katsonut nyt alkukesästä?

 

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, Fox, ABC, CW, BBC America.

Kommentit

Annika - KirjojaLeffojaSarjoja (Ei varmistettu) http://kirjojaleffojasarjoja.blogspot.fi/

Minä katsoin myös The Handmaid`s Talen, se oli suorastaan kylmäävän hyvä. Tykkäsin myös paljon Good Wife -sarjan spin offista The Good Fight, oli mielestäni jopa alkuperäistä parempi joltain osin. :)

Maria Hakkala

Juu, onneksi The Handmaid's Tale oli hyvä, sillä on niin ärsyttävää, jos tietää jonkun sarjan olevan laadukas ja hyvä mutta ei vaan itselle nappaa! :)

Mimimii (Ei varmistettu)

Ahmin Orange Is The New Blackin uusimman kauden heti kun se tuli saataville. Edellinen kausi jäi niin mehukkaaseen kohtaan etten voinut odottaa. 5. kausi oli mun mielestä ihan huippu. Niin erilainen mutta silti samat tutut hahmot. Kun kausi oli katsottu tuli kyllä iso perinteinen sarjakrapula "mitä mä nyt katon?!" :D Jatkoin sitten House of Cardsin uuteen kauteen mutta taidan jättää sen vielä syrjään siksi aikaa kun saadaan miehen kanssa Designated Survivor loppuun, kaksi Valkoisen talon sarjaa päälekkäin ei oikein onnistu.

Maria Hakkala

Juu, vaikka samanhenkisiä sarjoja on kiva katsoa, nimenomaan sellasessa lisää-tätä-heti-tyylisessä olotilassa, ei sarjat sais mielellään mennä liikaa päällekkäin. Sama pätee, jos katsoo saman näyttelijän eri rooleja samanaikaisesti!

Minnea
Minnean muruja

Oooh, mulla onkin hakusassa uusi sarja, ja tuo The Handmaid`s Tale vaikuttaa kyllä tosi kiinnostavalta! Samoin odottelen useampaa jaksoa ilmestyväksi huippuun Orphan Blackiin, jotta voin sitten katsoa monta jaksoa putkeen :D

Viimeksi katsoin läpi House of Cardsin vitoskauden.

mariiia
Catching Rainbows

Mä oon katsonut nyt myös tuon New Girlin uusimman kauden, House of Cardsin uusimman kauden, Orange is the New Blackin uusimman kauden ja tuon Handmaid's Talen. Täytyy sanoa että viimeinen oli kyllä loistava, vaikkakin näin raskaana ollessa ehkä vähän turhan rankka. Tuli muuten uniin painajaisina lähes joka jakson jälkeen.. :D 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.