Kirjaklassikko Sota ja rauha Ylellä!

Yle esittää tuoreen filmatisoinnin yhdestä kirjallisuuden suuresta klassikkoteoksesta, kun Sota ja rauha (War & Peace) alkaa tänään tiistaina 23. elokuuta Yle TV1:llä. Leo Tolstoin samannimiseen romaaniin perustuva eeppinen tarina nähdään tällä kertaa kuusiosaisena minisarjana. Aikaisemmista sovituksista tunnetaan kenties parhaiten vuoden 1956 amerikkalainen elokuvaversio, jonka pääosassa hurmaa legendaarinen Audrey Hepburn, mutta englanninkielistä televisioversiota ei ole tehty vuoden 1972 jälkeen. Tuolloinkin asialla oli BBC, joka onkin niitä harvoja tahoja, jotka pystyvät tällaiseen suurtuotantoon.

Minisarjan pääkolmikkona nähdään Lily James (Downton Abbey), Paul Zano (12 Years a Slave) ja James Norton (Death Comes to Pemberley). Kovassa huudossa oleva Lily James on sarjan ehdoton tähti varsinkin ulkomailla, mutta Norton on hyvin tunnettu englantilaisista televisiosarjoista. Muita tuttuja kasvoja sarjan rooleissa on muun muassa Gillian Anderson (The X-Files) ja Jim Broadbent (Bridget Jones's Diary).

Tätä BBC:n suurta pukudraamaa on seurattu mielenkiinnolla Briteissä, ja sarjan tapahtumista on saatu aikaiseksi monia otsikoita. Jotta minisarja säilyttää katsojien mielenkiinnon klassikkoromaanin tarinan tunnettuudesta huolimatta, on tuotantotiimi tehnyt muutamia muutoksia tarinaan. Myös verta ja alastomuutta löytyy ruudusta, joten ei ole mikään ihme, että Sota ja rauha on saanut hyvän vastaanoton! Katsojia ei varmasti myöskään ole haitannut sarjan käsikirjoituksesta vastaava Andrew Davies, joka on vastuussa monista upeista BBC:n pukudraamoista, kuten vuoden 1995 Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjasta.

Video: War & Peace trailer (BBC)

Yle TV1 esittää Sota ja rauha -minisarjan kuusi jaksoa tiistai-illoissa klo 21.00, ja perinteisesti jaksot ovat myös nähtävissä Yle Areenassa. Jaksoja ei nähdä pian ensiesityksen jälkeen uusintana, ja jaksot ovat Yle Areenassa katsottavina vain 14 päivän ajan, joten sarjan pariin kannattaa kiiruhtaa saman tien!

 

 

 

 

Kuva: Yle, BBC.
Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.