Linkkivinkit Lilyssä: Utopiaa ja aikuistumista

Toimitus: Miksi katsomme nyt tv-sarjoja, jotka kuvaavat ahdistavaa tulevaisuutta – esimerkkinä The Handmaid’s Tale

Kuvaputkessa: Painavaa katsottavaa

Sekä toimituksen väki että Laura G katsovat Suomessa HBO Nordicilla nähtävää Hulun The Handmaid's Tale -sarjaa, ja heidän lisäksi suosituksia sarjan pariin heittäytymiseen sataa joka puolelta. Tämä yksi tämän hetken puhutuimmista sarjoista kertoo utopistisesta maailmasta, jossa osa naisista on olemassa orjina vain lisääntymistä varten. Sarja on ehdottomasti myös omalla katselulistallani.

tiptopnippanappa: Twin Peaks-paluu (sis. juonipaljastuksia)

Pari viikkoa sitten alkanut Twin Peaks -jatko ihastuttaa ja vihastuttaa, mutta eiköhän kaikki odota kieli pitkällä loppuratkaisua tälläkin kertaa!

Toimitus: Skam loppuu, ja tässä sille loistava seuraaja

Norjalainen nuortensarja Skam on onnistunut koukuttamaan myös aikuiskatsojat, mutta yhtä kaikki fanit hajoilevat jo valmiiksi pian koittavan lopullisen lopun takia. Korvaavaa sarjakohdetta etsitään kuumeisesti, ja Lilyn toimitus vinkkaa toisesta norjalaissarjasta Nuoret ja lupaavat, jota voi katsoa jo nyt Yle Areenassa.

Aivan hyvä blogi: Shonda Rhimes – nainen tasa-arvoisempien tv-sarjojen takana

Shonda Rhimesin kanssa ei kannata ryppyillä, sillä nainen pyörittää yhtä vaikuttavimmista mediaoperaatioista useamman televisiosarjan voimin. Laura I. intoilee Rhimesin vankasta linjasta roolittaa ihonväriin katsomatta, luoden samalla uutta normia televisioonkin.

Ja kello tulee kolme: Millainen on hyvä adaptaatio? Osa 1: Anne with an E

Monien rakastama L.M. Montgomeryn lastenkirjasarja Annan seikkailuista on saanut Netflix-käsittelyn, eivätkä kaikki oikein tiedä, mitä ajatella tästä modernilla tavalla kerrotusta vanhasta tarinasta. Anne with an E (suom. Anna, A lopussa) nostaa esiin teemoja, jotka voisivat mennä ohi nykylukijalta, mutta kaikki eivät suinkaan haluaisi katsoa tarinaa aivan niin läheltä.

 

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic, Showtime, Ylen kuvapalvelu, Entertainment Weekly, Netflix.
Share

Kommentit

Tiiaanna
cake & copper

En ole vielä katsonut The Handmaid's Talea, mutta se on ehdottomasti listalla seuraavana! Se taitaa tosin lukeutua dystopiaan utopian sijaan? :)

Maria Hakkala

Oikeassa olet! Heh, ei kannattaisi kirjoittaa väsyneenä. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.