Miksi, oi, miksi: SuomiLOVE, Hasselhoff, The Office Suomeen

Usein viihdeuutiset eivät aiheuta minussa kovin suuria reaktioita, ja ennemminkin fiilistelen hyviä uutisia kuin harmittelen huonoja. Nyt alkuviikosta oma v-käyräni on kuitenkin ollut nousussa kotimaisten viihdeuutisten takia, joten päätin jakaa harmitustani myös teille!

Ylen supersuosittu musiikkiviihdeohjelma SuomiLOVE jatkuu syksyllä uusin 3. tuotantokauden jaksoin, joita on alettu nauhoittaa tänään. Ihana feelgood-ohjelma on hurmannut aikaisemmilla kausillaan suomalaiset, ja katsojaluvut ovat olleet huikeita myös uusintakierroksilla. Jostain syystä Yle halusi kuitenkin tehdä uudistuksia hyväksi havaittuun kaavaan, ja pakkaa sekoitettiin ainakin tämän katsojan harmiksi. Uudistuksista suurin on juontajien vaihtuminen: Ilkka Villin ja Marja Hintikan sijaan tunteikkaita tarinoita luotsaavat Mikko Leppilampi ja Jenni Pääskysaari. Aiemmin lähinnä Maikkarilla ja Nelosella vaikuttaneet konkarijuontajat ovat taatusti ammattilaisia mutta jakanevat mielipiteet Villiä ja Hintikkaa vahvemmin, enkä suoraan sanottuna ole itsekään kovin tyytyväinen juontajavaihtoon. Miksi, oi, miksi juontajat piti ylipäätään vaihtaa?!?

Toisena uudistuksena on kanavan vaihtuminen, sillä SuomiLOVE:n uudet jaksot nähdään Yle TV1:llä. Tämäkin on mielenkiintoinen muutos, sillä yleensä Ylen viihdeohjelmat on nähty TV2:lla, ja mieleen tuli, että alkaako Ylellä tapahtua suurempikin konseptimuutos. Uudet jaksot nähdään televisiossa tämän vuoden joulukuussa, ja perinteisesti luvassa on kauden päätyttyä myös SuomiLOVE-konsertti.

Brittiläinen kulttikomedia The Office on tyyliltään mokumentti eli muka-dokumentti, jossa seurataan yhden toimiston henkilöstön tohelointia. Koomikko Ricky Gervaisin vetämä sarja sai oman versionsa Yhdysvalloissa, missä pääosassa nähtiin Steve Carell. Sarjasta on tehty versiot myös ainakin Ranskassa, Kanadassa, Israelissa ja Brasialiassa, ja pian myös Suomessa. Kyllä. luit oikein. Nelonen julkisti perjantaina tekevänsä sarjan yhteistyössä BBC:n kanssa, ja Suomen version päähenkilö julkistetaan ensi viikon maanantaina. Miksi, oi, miksi pitää lähteä matkimaan ulkomaista klassikkosarjaa?!? Tämä uusi projekti osoittaa Suomessakin olevan vallalla Yhdysvaltain televisiomarkkinoilla jo hyvin huomattava trendi, missä varsinaisia uusia ideoita on vähän, ja enimmäkseen kierrätetään vanhaa, joko oman maan tv-historiasta tai ulkomailta.

Täytyykö tätä viimeistä edes selittää sen tarkemmin: miksi, oi, miksi David Hasselhoff on Talent Suomi -kykyohjelman vierailevana tuomarina?!? No, selitän silti. Täysin has-been Hasselhoff on entinen julkkis, joka jostain kumman syystä nauttii Suomessa kultti-ihailua. Kyllä, tiedän Baywatch:in ja Ritari Ässä:n, ja onhan The Hoff ansainnut tunnettavuutensa, mutta näillä vanhoilla hiteillään edelleen ratsastava tyyppi saa Suomessa osakseen niin poikkeuksellista ihailua, että hän sai viime vuonna jopa oman talk show'n Suomeen Sub-kanavalle. Näin vain Suomessa (ja ehkä Saksassa).

 

 

 

 

 

Kuvat: Yle, Nelonen, Nelonen.
Share

Kommentit

niinpä, oi miksi, oi miksi! olisin mieluummin katsellut ilkka villiä kuin leppilampea. villi niin sopii suomiloveen. ja on tietenkin ihan hyvältä näyttävä! jenni pääskysaari voi itse asiassa sopiakin tuohon ohjelmaan.

Maria Hakkala

SuomiLOVE kaipaa sellaista lempeää otetta juontamiseen, sopivasti pilke silmäkulmassa, enkä oikein näe näitä uusia juontajina sellaisina. Toivottavasti oon väärässä! :)

Anne (Ei varmistettu)

Mä olin kanssa todella pettynyt näihin juontajamuutoksiin. Vili & Marja olivat niin kivoja SuomiLovessa ja heidän korvaamisensa täysin puhkikulutetuilla kasvoilla vie jotenkin palan koko sarjasta :( :( :( voi Yle minkä teit.

Maria Hakkala

Joo, juontajat oli mukavia ja mukavan tuoreita kasvoja, nimenomaan tällaisessa juontopestissä. Yle vihjaili aikaisemmin tulevista juontajista, ja muistan ajatelleeni silloin, että varmaan joku Leppilampi valitaan... :) Toisaalta, onhan Leppilampi ja Pääskysaari turvallinen ja varma valinta.

Laura I.
Aivan hyvä Chicago

Jep, en käsitä miksi Marja ja Ilkka piti vaihtaa pois. Äitinikin ensimmäinen reaktio oli, että noinkohan pitää lopettaa koko ohjelman katsominen. 

Maria Hakkala

Ymmärrän, mutta kyllä aion jatkaa ohjelman katsomista, ja pidän peukut pystyssä, että ohjelma on yhtä hyvä uusillakin juontajilla! :)

Eikös Hintikka ja Villi kumpikin lopettaneet oma-aloitteisesti? Muistan lukeneeni, että Villi haluaa keskittyä näyttelemiseen ja Hintikalla on tekemistä oman keskusteluohjelmansa kanssa (plus että miehensä on juuri Riossa toimittamassa olympialaisista, joten ei varmaan onnistu tuosta vaan SuomiLoven kuvaukset perheenäidiltä). 

Maria Hakkala

Toi kyllä selittäis paljon! Muistan kans lukeneeni Hintikalta kommentin, että he luovat uraansa vuorotellen, ja Hintikan supervuoden jälkeen näyttäisi olevan miehen vuoro.

sohvatiikeri (Ei varmistettu)

Olen liikuttavan samaa mieltä näistä asioista.

En tiedä parantaako vai pahentaako asiaa, mutta Hasselhoff talk showta tehtiin ja esitettiin myös Ruotsissa (pari vuotta sitten kai). Miksi, oi miksi?

Maria Hakkala

Niin tais muuten olla! Positiivisena puolena voidaan siis ajatella, että ruotsalaisetkin joutuivat kestämään samaa. :D

Maria Hakkala

The Officen pääosassa nähdään Sami Hedberg! http://www.iltasanomat.fi/a/2000001240254

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.