Mistä televisiosarjasta muistat tämän kesän?

Aivan kuten musiikki ja tuoksut, myös televisiosarjat kytkeytyvät helposti muistoissa tiettyyn ajanjaksoon! Hovimäki muistuttaa minua aina omista teinivuosistani, kun taas Susikoira Roi tiivistää hyvin tunnelmia lapsuudestani. Aina muistojen ei tarvitse olla sarjan alkuperäisen esittämisen ajankohdasta, ja varsinkin nykypäivän suoratoistopalvelut ja DVD-valikoimat mahdollistavat sarjojen ja muistojen monimuotoisuuden. Erityisen paljon nykyään televisiosarjamuistojen muodostumiseen vaikuttaa binge-watching, sillä helposti esimerkiksi talvi jää muistoihin, jos olet katsonut sen aikana kuusi tuotantokautta Oz-sarjaa (suom. Kylmä rinki)!

Video: Behind-the-Scenes: How It All Began

Kuinka moni muistaa, miten olin pitkään Modern Family:ä vastaan, ja useimmiten kieltäydyin kohteliaasti monen teistäkin suositellessa minulle kyseistä sarjaa? Hölmö, mikä hölmö, ja sen olen jo aikoja sitten myöntänytkin! Viime vuonna aloittamani Modern Family -katsominen oli pitkään aikamoisella tyhjäkäynnillä, mutta viime keväänä vauhti kiihtyi, ja tänä kesänä homma lähti aivan täysin käsistä. Katsoimme avokin kanssa kaikki viisi Netflixissä olevaa tuotantokautta, ja nyt tekisi mieli lisää! Sarjaa on tehty toistaiseksi kuusi tuotantokautta, ja 7. kausi alkaa syyskuussa ABC-kanavalla. Suomessa on nähty AVA:lla alkuvuodesta vajaa puolet 6. kaudesta, ja nyt 9.8. alkaa loput kuudennen kauden uusista jaksoista. 

Video: Lily is a Monster

Varsinkin juhannus kulminoitui meillä aikamoiseen Modern Family -maratoniin, ja siitä jää varmasti itselle aika ihania muistoja: hyvä sarja televisiossa, useimmiten hyvää ruokaa sohvapöydällä, ja vieressä sohvalla oma kulta! Intoudumme myös usein tämän sarjan parissa puhumaan omasta tulevaisuudestamme (koska perustaisimme perheen, minkälaisia vanhempia haluaisimme olla, mitä haluaisimme opettaa lapsillemme) sekä meidän luonteenpiirteistä, joita huomaamme sarjan hahmoissa. Minä pelkään olevani äitinä kuin Claire, mutta on niitä huonompiakin kohtaloita, sillä sarjan kaikista hahmoista huokuu rakkaus omaa perhettä kohtaan. Nykyään ihmiset muodostavat elämässä aina vain pienempiä yksiköitä, ja suuret perhekokoontumiset eivät tunnu kovin muodikkailta 'ystävät ovat perheeni' -ajatusmallin ollessa vallalla, joten tällainen moderni perhekokonaisuus on kaikessa perinteisyydessään piristävää vaihtelua!

 

Mistä televisiosarjasta sinä tulet muistamaan tämän kesän? :)

 

 

Kuva: ABC

Kommentit

Ranja
Haavekuvia

Tuo muistojuttu on niin totta! Viime kesästä muistan Gossip Girlin ja tämä kesä jää mieleen Breaking Badista, jonka olen katsonut lähes kokonaan. :)

Maria Hakkala

Ei todellakaan huonoja sarjoja jäädä mieleen! :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Tästä kesästä taitaa jäädä parhaiten mieleen Silta-sarja, jota me katsotaan nyt Netflixiltä (tänään luvassa ykköskauden viimeinen jakso + lautasellinen nachoja :D). Ei mikään kepeä kesäsarja, mutta jotenkin sattui nyt miellyttämään kovasti.

Viime kesältä muistan vahvasti House of Cardsin, jota katsottiin aika lailla H-hetkeen eli kuopuksen syntymään saakka (mulla taisi itse asiassa olla jo supistuksiakin siinä vaiheessa, kun vielä katsottiin jotain ykköskauden viimeisistä jaksoista! :D), Modern Familyn (johon siirryttiin kuopuksen synnyttyä sen takia, koska aivot eivät pystyneet käsittelemään mitään vaativampaa) ja loppukesästä/alkusyksystä Gossip Girlin. 

Mulla sekoittuu muuten tosi usein vahvoihin TV-muistoihin myös vahvat makumuistot - Downton Abbeyn yhdistän piparkakunmakuiseen mud cakeen (katsottiin sarjaa joulun aikoihin) ja sekä Modern Familyn että Gossip Girlin Maraboun Daim-suklaaseen; sitä kun söin levytolkulla vauvan ollessa pieni.

 

Maria Hakkala

Tää Silta on kans semmonen juttu, jota en oikein ymmärrä! Kaikki sitä tuntuu hehkuttavan, mutta itseäni ei kiinnosta alkuunkaan! Onkohan tää taas niitä, joiden takia joudun syömään sanani myöhemmin... :D

Joo, varmasti ruokamuistot sekoittuu sarjamuistoihin, mutta pystyykö sarjaa jatkamaan tulevaisuudessa ilman sitä samaa herkkua? :)

hellin sininen (Ei varmistettu) http://sinistapintaa.blogspot.fi

Varmaan Maan povessa jää parhaiten mieleen, kun katsottiin eka jakso inkoolaisen kartanohotellin oleskeluhuoneessa. Jäi mieleen, kun vähän kuumotti sen jälkeen olla ihan kaksistaan koko hotellissa (no siinä oli vaan 10 huonetta, mutta kuitenkin) :D. Toinen jakso jäi siitä mieleen, kun katsottiin sitä anoppilassa yhdessä teini-ikäisen tytärpuolen kanssa, joka kommentoi hauskasti koko ajan. Ko. sarja ei ehkä ole kesän paras sarja, mutta mieleenpainuvin ehdottomasti.

Maria Hakkala

Hui! Aika rohkeaa! :) Ajan lisäksi selkeästi myös paikka jää tiiviisti televisiosarjamuistoihin kiinni!

Homous on synti. Homous johtuu demoneista tuomitsematta homoja. Homot ovat yhtä arvokkaita, mukavia ja tärkeitä mutt pitää uskoa Kristukseen jotta pelastuu

Jutta R (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Roswell! Muistan siskoni katsoneen sitä kun oltiin nuoria. Itse olin sarjan ilmestymisen aikaan vasta muutaman vuoden ikäinen, joten pääsin siihen käsiksi vasta nyt :-D Ihana Netflix kun sieltä löytyy tällaisiakin helmiä. Seuraavaksi olisi luvassa Salaiset kansiot - ufo-teema siis jatkuu!

Maria Hakkala

Aika makea välikäden televisiosarjamuisto! :)

hanne_tasteofhoney

Tältä kesältä jää mieleen Outlander, katsoin koko ekan tuottarin ihan omaan tahtiini (eli aika vauhdilla)... :) mutta joo, nuo sarjat kyllä linkittyvät elämäntapahtumiin vahvasti! Opiskeluaikoina katottiin kämppiksen kanssa jatkuvasti Greyn anatomiaa. Vuorotyössä ollessani katsoin kaikki Sinkkuelämää-kaudet iltaviikkoina, muistan vielä mitä teetä join sinä kesänä sarjaa katsoessa (2009)... :) HIMYM ja Prison Break piristivät pahinta muuttokaaosta ja Jenkkeihin sopeutumista. Lista voisi jatkua loputtomiin...

Mariaa
Hömppätaivas

Olen katsonut ihan innoissani uusintoja sarjasta Kaisa ja puoli valtakuntaa ja sitten uutena tuttavuuteni Neiti Fisherin etsivätoimistoa. Frendit ja Moderni perhe myöskin ollut katselussa tänä kesänä seka Klikkaa mua. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.