MTV3: Worst TV Scheduling EVER

Sydänmailla<br />
http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/ohjelmat/ulkomaiset_sarjat/kevat_2014/1782798-max593x354.jpg" title=" MTV Oy" border="0">

Kuva: MTV3 / CW

Kirjoitin blogini alkutaipaleella elokuussa Hart of Dixie -nimisestä amerikkalaisesta sarjasta, joka kertoo Rachel Bilsonin (The O.C.) näyttelemästä newyorkilaislääkäristä, joka muuttaa Alabaman sydänmaille oppiakseen enemmän ihmisläheisyydestä ammattiaan varten. Sarjasta esitetään paraikaa Yhdysvalloissa kolmatta tuotantokautta, ja olen odottanut kieli pitkällä, koska tämä herttainen ja hauska sarja saadaan Suomeen. Bongasin eilen töissä Hesarin TV-liitteen pienestä sivumaininnasta, että sarja alkaa tiistaina 7.1. MTV3:lla. Esitysaikana on niinkin ihana kuin klo 8.50 aamulla...

Kuva: CW

Usein pyörittelen silmiä televisiokanavien aikataulutusratkaisuille, mutta ymmärrän kyllä realistisesti, että Yhdysvalloissa primetimeen kuuluvat sarjat eivät välttämättä ole täysin samoin tavoin suomalaiseen makuun uppoavia. Yleensä suuren profiilin sarjat näytetään Suomessa klo 20, 21 tai 22, ja kaikki muut sarjat piilotetaan joko myöhäisyöhön, loppuiltapäivään tai viikonloppuihin. Suomessa eniten tilaa saa mainosrahoitteisilla kanavillakin parhaaseen katseluaikaan hämmentävän paljon muut kuin sarjat. Ehkä Suomessa ei uskota sarjojen menestykseen, koska niiden katsomiseen pitää tavalla tai toisella sitoutua. Äkkiseltään vilkaistuna tiistaina 8.1. illan parhailla paikoilla suurimmilla kanavilla on tositv:tä ja sarjoja suurin piirtein samoissa määrissä. Aivan varmasti olisi tälle sarjalle saatu tilaa muualtakin kuin aamun surkeasta katseluajasta! Työkaverini kommentoi tähän semisarkastisesti, että kiva kun MTV3 on ajatellut työttömiäkin.

Kuva: CW

Kuten kirjoitin aikaisemmassa jutussani tästä sarjasta, Hart of Dixiessä on paljon yhtymäkohtia muihin Suomessa menestyneisiin sarjoihin: Villi Pohjola (kaupunkilaislääkäri pikkukaupungissa), Gossip Girl (vaatteet, tyyli, sosiaalinen media) ja Gilmoren tytöt (hassu pikkukaupunki hassuine sivuhahmoineen) näin mainitakseni muutaman. Jo Rachel Bilsonin mukanaololla MTV3 olisi pystynyt suhteellisen helposti markkinoimaan sarjan halutulle 15-30 -vuotiaat naiset -demoryhmälle (keksitty demoryhmä, todellinen kiinnostuneiden keski-ikä). Ymmärrän kyllä, että markkinointi ei ole ilmaista, mutta se, että sitä ei tehdä ollenkaan, on ihan käsittämätöntä. Sarjan oma sivu MTV3:n netissä on myös keskeneräinen ja yksinkertaisesti karu, vaikka jo pelkästään sarjan promokuvien perusteella saisin jo viidessä minuutissa paremman sivun rakennettua. En ymmärrä, miten sarjaa voidaan näin hylkiä, sillä ei sarjojen ostaminen Suomeen ole ikinä ilmaista.

Hyi, MTV3, hyi!

Kaikesta huolimatta, tai juurikin siitä syystä, haluan erityisesti suositella tätä feelgood -sarjaa kaikille! Sydänmailla (eng. Hart of Dixie) alkaa MTV3:lla tiistaina 7.1. klo 8.50. Toivottavasti sarja tulee Katsomoon katsottavaksi!

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiitos sarjavinkistä! :) 

Tässä kohtaa olen niin kiitollinen tallentavasta digiboksistani.

Maria Hakkala

Ole hyvä! :)

Mä oon kyllä todella huono tvsarjabloggaaja kun mulla ei ole tallentavaa digiboksia...

Amma
Why you little!!

Tallentava digiboksi FTW!!
Jes, lisää ohjelmia johon voi koukuttua vaikkei aikaa oikeastaan enempää olisikaan :D

Maria Hakkala

Lucky you! :) Toisaalta, jos mä hankkisin vielä Netflixin päälle tallentavan digiboksin, tää homma lähtis lopullisesti käsistä! :D

Amma
Why you little!!

No se on kyllä harvinaisen totta, boksi pullistelee katsottavaa, mutta mulla on sille vedenpitävät perustelut: lapsiperheessä ei ole toivoakaan siitä, että saisi keskittyä ohjelmiin niiden tullessa suorana telkkarista. Plus kun vapaa-aikaa on rajallisesti, on kiva että mainokset saa kelattua eikä niihin tuhraudu aikaa.

Meillä toki ollaan viihteen suurkuluttajia, sillä taloudesta löytty tallentavan digiboksin ja netflixin lisäksi myös maksukorttikanavia vino pino.

Nimim. Meidän telkkarista katotaan suorana vaan junioria ja formuloita

Amma
Why you little!!

Mobiili ei tykännyt kommentoinnistani, joten tässäpä uusi yritys.

Mies hoksasi sarjan jenkkiflixistä ja mä oon viettänyt päivät ja illat ja muutenkin kaiken liikenevän vapaa-ajan siellä ja tuijottanut paidattomia Wadea ja Levonia ..kröhöm.. tätä syvällistä draamasarjaa, joka herättää minussa niin paljon ajatuksia.

Tiiu. (Ei varmistettu)

Jee! Äitiyslomalaisille jotain katsottavaa! Mutta ymmärrän kyllä pointtisi :)

Maria Hakkala

On kyllä totta, että kun tätä asiaa ajattelee päivät kotona olevan kannalta, on todella kivaa, että päiväsaikaan on muutakin katsottavaa kuin ostostv:tä ja saippuasarjoja. :)

Päivitäti (Ei varmistettu)

Hyvä kun tämän uutisen kerroit! Just meinasin tilata ekan tuotantokauden boxin. Oon muuten tosi iloinen että löysin blogisi kun ittekki tykkään kovasti hyvistä sarjoista.

Maria Hakkala

Ole hyvä! :) Bokseissa on kyllä se hyvä puoli, että ekstrat on yleensä ihan mahtavia niissä! Oon heikkona kaikkeen sellaseen taustatietoon. :)

Nāiádes
Naiádes

No vihdoin! Olenkin pohtinut, että tässä olisi hyvä sarja katseltavaksi, koskakohan saadaan Suomeen. Eikä kellonajallakaan ole yhtikäs mitään merkitystä. Itseltäni kun puuttuu niin tallentavat digiboksit kun tavallisetkin, ja katselenkin kaikki televisiosta tulevat sarjat TVkaistan kautta! SE on mahtava keksintö!

Maria Hakkala

Olisinkin itse kuvitellut myös, että tämä sarja olisi tullut nopeammin Suomeen, juurikin, koska tämä tuntuu sopivan tänne hyvin!

Eipä tuo TVkaistakaan tunnu ihan hirveän halpa olevan, vai ootko saanu siihen jonkun alennusjutun? Mä voisin kyllä miettiä sijoittavani ehkä tallentavaan digiboksiin ni en olis vielä tämän enempää netin armoilla. :)

Nāiádes
Naiádes

Eeeen tiedä alennuksista, meillä on kaveriporukalla yhteiset tunnarit : )

Maria Hakkala

Kätevää! :)

pieta
Ruista Ranteessa

No on kyllä aika omituinen aika! Laittaisin tämän sarjan kyllä ihan parhaisiin katseluaikoihin. Odottelin sarjaa myös jo aikaa sitten Suomeen, koska kyseessä on loistava sarja :)

Maria Hakkala

Kiva kyllä, et tuli Suomeen, mutta harmi, että tulee menemään todella monelta ohi olemattoman markkinoin ja huonon esitysajankohdan takia. :(

pieta
Ruista Ranteessa

Niinpä :(

annam_
anna k.

Hei, tämän juttusi ansiosta huomasin tämän sarjan ja katoinkin juuri ensimmäisen osan Katsomosta! Tätä täytyy varmaan alkaa seuraamaan, sen verran kivalta vaikutti ;)

Maria Hakkala

Mahtavaa, että tämä sarja tuli myös Katsomoon, ja kiva, että tykkäsit siitä! :)

(Ei varmistettu)

Myö miekkosen kanssa katottu klo 00:00-01.00 @valta. Aivan ihana sarja

Maria Hakkala

Ihanaa jos oot saanu miehes kattoon tätä kans! Tää on jotenkin niin symppis sarja. :)

Tätähän aletaan näyttämään myös Avalla, myös todella mainioon katseluaikaan puolen yön jälkeen sekä täysin eri päivärytmissä kuin Maikkarilla. MAHTAVAA. Kävin antamassa Avalle palautetta ajat sitten jo tuosta, että Frendejä  (niin paljon kuin niistä tykkäänkin) ei tarvitse esittää sadannetta kertaa klo 18 (se siis todellakin alkaa taas alusta...) vaan tämä voitaisiin laittaa niiden tilalle... Lisäksi itse bongasin sarjan ihan vahingossa telkku.comista, yhtään ainoaa mainosta en ole nähnyt! Samoin Salattu sisar alkoi Subilla täysin mainostamatta, enkä muista onko piakkoin taas alkavaa Love Bites -sarjaa näytetty kertaakaan muulloin kuin keskellä yötä Subilla/Avalla. Kanavasuunnittelijanerot taas loistavat...

Katsomoon onneksi tosiaan tuli tämä sarja, niin saattaa ehtiä töissäkäyvätkin katsomaan...

Maria Hakkala

Joo, AVAlla tämä näköjään tulee uusintana päivää myöhemmin aina MTV3n ensiesityksestä (tästäkään ei ollut oikein missään tietoa). The Lying Game alkoi tosiaan kanssa ihan puskista! Tyhmät kanavat. Jos kaikilla kanavilla olisi edes joku sivu, missä olisi listattuna uusia sarjoja, mutta ei, kaikki tietoo pitää kaivaa hankalasti. Edes joidenkin kanavien pressitiedotteet ei kerro kaikista uusista sarjoista.

Hämmentävän positiivista on kyllä, että Hart of Dixie tuli Katsomoon; siellä kun ei kovin montaa hyvää MTV3:n ulkomaalaista sarjaa ole (yleensä vain Salkkareita, realityä ja uutisia). :)

Anneliini (Ei varmistettu)

Moikka :)
Oon samaa mieltä kyllä kanssasi !!
Katsoin eilen kun oli vapaapäivä ,, ihan vahingossa sarjan ! Ja tänään pitikin laittaa nauhoitteeseen kun huomasin että on ainut lähetys ajankohta ??,, olen yli 50 v ja silti sarja söpöisyydessään viihdyttää minua .. Viaton ja väkivallaton ja huumorilla höystetty ! En ymmärrä lähetys ajankohtaa minäkään ! Pidän sarjasta kovasti !!

Maria Hakkala

Kiva, että tykkäät sarjasta! Niin minäkin. :)

Kuten --m-- tuossa edellisessä kommentissa huomautti, tulee uusinta AVA:lta, mutta sekin on hassun myöhäisessä ajankohdassa.

Tuo viattomuus, väkivallattomuus ja söpöys on kyllä hyvä kuvaus sarjasta! Hyvän mielen sarja vähän niin kuin Gilmoren tytöt. :)

claraaa (Ei varmistettu)

Ensimmäinen jakson löysin eilen sattumalta Katsomosta ja koukutuin heti sarjaan. Tänään heti ensimmäisenä kun kotin pääsi, täytyi laittaa kone auki et näki uuden jakson. Vau mikä sarja!! Aivan mahtava. Mun oli pakko YouTubesta katsella hieman mitä tuleman pitää ja odotan kyllä sen perusteella innolla uusia jaksoja tekstityksineen kun tuo englannin taito ei ole mikään kaikista parhain. Toivottavasti myös toinen ja kolmas kausi tulee heti perään. Onks kellään asiasta tietoa? :))

Maria Hakkala

En tajunnutkaan, että toi sarja tulee oikeesti joka päivä.. Ihan hassua! (mut hirveen hyvä asia koukkuntuneille) Tällä hetkellä Yhdysvalloissa on kolmas kausi menossa puolessa välissä, joten ihan heti ei varmasti kolmannen kauden jaksoja osteta Suomeen. Toisaalta, hyvät katsojaluvut parantavat jatkon mahdollisuuksia. Ei valitettavasti ole sen tarkempaa tietoa. :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Katsottiin äsken miehen kanssa eka jakso Sydänmailla-sarjaa ja oli kyllä tosi hyvä! Kiitos tosiaan vinkistä, sillä mulle ei tule normaalisti mieleenkään tarkastella aamun TV-tarjontaa. Kävin jo vinkkaamassa sarjasta siskollenikin. Jos Maikkari ei tajua mainostaa hyviä uutuussarjojaan niin mainostetaan me katselijat sitten! :)

Maria Hakkala

Oikea asenne! :) Ja onneksi olkoon uuden parisuhdesarjan löytymisestä! :)

ekkaramelli

Wuhuu! Pointsit maikkarille siitä, että toivat sarjan Suomeen. Pari ensimmäistä kautta olen katsonut jenkkien netflixin kautta. Juuri sopiva hömppäsarja, jota katsoessa ei tarvitse turhia ajatella. Saa nähdä miten iskee suomalaiseen yleisöön, juuri siksi että on niin southern-sarja. En tiedä olenko ainoa, joka on ihan rakastunut tuollaiseen southern belle -tyyliin. :)

Hyvä jos katsomosta löytyy, taidanpa katsoa ihan ajankuluksi uudestaan. Ja vielä suomenkielisillä tekstityksillä!

Maria Hakkala

Juu, ihanaa hömppää tämä on. Oon ite kans aina tykänny tommosesta southern-meiningistä, ja ehkä siksi päädyinkin Georgiaan vaihtolukukaudekseni. :)

Innoissaan (Ei varmistettu)

Työkaverisi kommentti oli hyvinkin osuva. Jollen olisi jäänyt viikko sitten työttömäksi niin en todennäköisesti olisi koko sarjaa bongannutkaan. Esitysaika on työssäkäyville tietenkin hieman haasteellinen, mutta onneksi on katsomo. Katsoin tänään kaikki neljä jaksoa, koukussa!! :)

Maria Hakkala

Jos mä vielä opiskelisin, olisin tasan tarkkaan joka aamu television ääressä, ja hyvin ehtisi vielä kymmenen luennollekin! I feel you! :)

Miss_Jen (Ei varmistettu)

Satuin vahingossa näkemään aloitusjakson Avalla to-yönä ja ihastuin.Olen yrittänyt katsoa sitä Katsomosta, mutta ei löydy. :( Löytyykö se teillä muilla ja monta jaksoa sinne on ehditty ladata?

annam_
anna k.

Kyllä se pitäisi löytyä kun vaikka kirjoittaa hakuun Sydänmailla. Tässä kuitenkin suora linkki, siellä on kaikki tähän mennessä tuleet jaksot: http://www.mtvkatsomo.fi/?treeId=33005060

:)

Maria Hakkala

Jos yrität katsoa sarjaa Katsomosta mobiililaitteella (tabletti, kännykkä), ei tämä sarja ole saatavilla. Sarjojen nettiesitysoikeudet ovat erilaisia mobiililaitteille, joten useimmiten parhaimmat sarjat eivät näy mobiilisti ollenkaan. :(

Parempaa onnea varsinaisella tietokoneella! :)

Miss_Jen (Ei varmistettu)

Kiitokset teille vastauksistanne! Mobiililaitteelahan minä olen yrittänyt päästä sarjasta nauttimaan. Nyt on iso kupillinen ihanaa teetä, tyttö sohvalla viltin alla ja tietokone auki sekä aikaa katsoa kaikki ennalta näkemättömät jaksot. Pakkassumnuntain laatuaikaa siis! :)

Sukkis (Ei varmistettu)

Minä (jo yli 40v) satuin ihan vahingossa katsomaan tammikuussa tätä sarjaa ja koukkuun jäin. Tosin koukussa myös mainitsemaasi Gilmore Girls'iin ja boxitkin löytyy.
Olen ihmetellyt esitysaika, mutta moni muukin hyvä sarja on alkanut Suomessa kummalliseen aikaan ja katsojalukujen lisäännyttyä siirtynyt parempaan esitysaikaan. Mm. Emmerdale, jonka takia meidän lapset aina aikojen alussa myöhästyi kerhosta :)
Toisaalta tämä aamuaika on hyvä, kun samaan aikaan ei tule muita koukuttavia sarjoja niin nauhoituskin onnistuu :D

Maria Hakkala

Kiva, että löysit tän ihanan sarjan. :)

Toivon kanssa, että tää sarja vaihdettaisiin paremmalle esityspaikalle, mutta niin tuskin käy ihan heti kun toinenkin kausi tätä alkaa Maikkarilla näillä näppäimillä. Ehkä Maikkari tästä silti jotain oppii! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon aivan koukuttunut tohon sydänmailla sarjaan, harvemmin jään koukkuun sarjoihin!

Maria Hakkala

Eikös se yleensä menekin niin, että jos ei yleensä koukutu helposti, ni sit voi kerralla kolahtaa pahemmin (tai tässä tapauksessa paremmin)? Hyviä katseluhetkiä uuden suosikin parissa. :)

Kris (Ei varmistettu)

Älä unohda silmäruokaa!! ;))

Itse kuvailin tätä jollekin Everwoodin ja Gilmoren tyttöjen yhdistelmäksi.

Maria Hakkala

Uu, Everwood on kanssa hyvä kuvailu tästä! :) Enkä kyllä mitenkään pysty unohtamaan tämän sarjan silmänruokaa... :D

Nanna niina (Ei varmistettu)

mäkin ihastuin sarjaan, siihen, että siitä jai hyvä mieli ja se todella viihdytti :) unohtamatta silmänruokaa!
Kysyin jopa maikkarilta 3.kauden näyttämisajankohtaa.. valitettavasti ne vastasivat, että tällä hetkellä sitä ei ole suuniteltu näytettäväksi ollenkaan..
Tietäiskö joku, mistä sitä voisi katsoa netistä?

Maria Hakkala

Tuo 3. kausi on vasta puolivälissä Yhdysvalloissa, joten ei ehkä ole ihme, että sen näyttäminen ei ole vielä Maikkarin suunnitelmissa. Voishan sitä laittaa adressin pystyyn. :)

MTK (Ei varmistettu)

Ihmettelin myös suuresti tämän sarjan näytösaikaa, varsinkin sen jälkeen kun olin sarjan katsonut kokonaan. Mahtava feelgood-sarja, näitä enemmän eikä aina ahdistavia ja mieltä painavia rikos-ja ihmissuhde-sarjoja, jotka ovat vain pahanmielen ohjelmia.

Innolla odotan, milloin näen lisää Hart of Dixietä! Ihana sarja!

Maria Hakkala

Vois toivoa, että MTV3 laittais uusintakierroksen paremmalle paikalle, ja varsinkin jos kolmannen kauden ottavat esitykseen jossain vaiheessa. Nyt alkaa jo pikkuhiljaa tulemaan ton ensimmäisen kauden dvd-hinnat alaspäin ni pääsee ainakin verestämään muistoja. :)

Eilen huomasin Cdonin alessa Hart of Dixien ekan kauden alle kympillä. Jos ei olisi itsellä ostolakko menossa niin tuo olisi kotiutunut parin muun boksin lisäksi... :)

 

Maria Hakkala

Bongasin ihan saman, ja mietin kans, et pitäskö kommentoida tänne! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.