My Watch List: Lempisarjoja, laatua ja laaduttomuutta

Sarja: Pretty Little Liars
Lähde: DVD.

Ostin malttamattomana vajaa vuosi sitten PLL:n kuudennen kauden DVD:n, sillä en millään voinut odottaa sen sisältämiä suuria muutoksia. Sen lisäksi, että vuosikausia jatkunut A-draama sai päätöksensä kauden puolivälissä, hypättiin sarjan aikajanalla viisi vuotta eteenpäin! 6A- ja 6B-osien välillä tytöt varttuivat naisiksi, colleget suoritettiin tavalla tai toisella, ja hahmot saivat mukavat tyylimuutokset. Lisäksi näyttelijät itse ovat nyt lähempänä esittämiensä hahmojen ikiä, mikä on aina hyvä asia.

Sain viimeinkin katseltua kuudennen kauden loppuun, mutta siinä on yksi todella huono asia: en saa mistään järkevästi ja laillisesti käsiini paraikaa pyörivää seitsemättä kautta! Viime kesänä Yhdysvalloissa esitettiin 7A-jaksot, ja nyt tänä keväänä ja kesänä nähdään loput 7. kauden ja koko sarjan jaksoista. Ihan muutaman viikon päästä PLL päättyy lopullisesti, ja voin vain kuvitella sitä paljastusten määrää, mikä finaalijaksossa nähdään. Tahtoo, tahtoo!

Sarja: Rouva Ministeri
Lähde: MTV Katsomo ja AVA

Rouva Ministeri on selkeästi yksi tämän hetken lempisarjoistani, vaikka se ei ole kaikista mediaseksikkäin tai erikoisin sarja. Hyvät näyttelijät ja heidän välinen kemiansa, hyvin ajatellut juonikuviot, mielenkiintoinen aihe... Tässä sarjassa on niin paljon hyvää, ja toisinaan todella rankoista aiheista huolimatta sarjan yleissävy on lämmin. McCordien perhe on todellisen oloinen ja aivan ihana, ja suuren luokan poliitikon perhe-elämää on todella mielenkiintoista seurata. Tällä hetkellä lähinnä kismittää se, että AVA yllättäen katkaisi kolmannen kauden kesken ilmoittaen sarjan jatkuvan syksyllä, vaikka kaikki kyseisen kauden jaksot ovat jo ilmestyneet Yhdysvalloissa.

Sarja: Bones
Lähde: MTV Katsomo

On katkeransuloista katsoa oman lempisarjan loppusuoraa, vaikka samalla tietää sarjan olleen valmis lopullisille kesälaitumille jo pidemmän aikaa. Lyhennetyn 12:n jakson mittainen 12. tuotantokausi on nyt Suomessa kahta jaksoa vaille valmis, ja hahmojen tulevaisuudenkuviot alkavat selvitä pala kerrallaan. Jonkin verran olen tuosta maaliskuun lopulla alun perin esitetystä finaalijaksosta spoilaantunut, mutta levollisin mielin katson sen pian itsekin. Hyvä sarja kärsii, jos se venyy liian pitkälle ilman hyvää syytä, ja Bones:in on vain yksinkertaisesti jo aika mennä.

Sarja: Supergirl
Lähde: HBO Nordic

Usein käy niin, että hyväkin sarja voi olla pidemmän aikaa keskinkertainen, eikä sitä tule seurattua yhtä asiaankuuluvalla intensiteetillä kuin muita lempisarjoja. Supergirl on alusta asti kuulunut minulla näihin sarjoihin. Joskus innostun katsomaan vaikka puolet kaudesta pienen ajan sisään, kun taas välillä menee pidempikin aika, ettei kiinnosta katsoa jaksoakaan. Katsoin kuitenkin viime viikolla sarjan toisen tuotantokauden loppuun, ja kyllä kannatti! Lopussa oli ainakin minulle suuria yllätyksiä, ja kuulemani uutiset tulevasta kolmannesta kaudesta saa minut varmasti jatkamaan myöhemminkin sarjan parissa. Naispuolisen supersankarin omaa sarjaa haluan kannattaa jo ihan periaatesyistäkin.

Sarja: Hakekaa kätilö!
Lähde: Yle Areena

On aivan ihanaa muistaa perjantai-iltana rankan viikon jälkeen, että Yle Areenaan on juuri ilmestynyt uusin Call the Midwife -jakso! Kymmenen jakson verran saimme taas nähdä lontoolaisten elämää 1960-luvun alussa, enkä millään malttaisi odottaa taas pitkälle ensi vuoden puolelle uusia jaksoja. Onneksi sarjaa on kuitenkin luvassa takuuvarmasti ainakin parin uuden tuotantokauden verran, joten sarjan fanit voivat huoahtaa helpotuksesta. Sarjan Facebook-sivuilla voi seurata uuden kauden kuvauksia, ja voi sieltä bongata myös muutamia juonipaljastuksia!

Sarja: Temptation Island Suomi
LÄHDE: Ruutu

Kyllähän uusin Temppari-kausi tuli tuijotettua kokonaisuudessaan, vaikka treffiosuudet ovat edelleenkin aivan käsittämättömän huonoa televisioviihdettä. Tämä kausi oli erilainen aikaisempiin kausiin verrattuna siinä mielessä, että en tsempannut yhtäkään pariskuntaa. Yksittäisiä ihmisiä kyllä, mutta pariskuntia yhdessä en lainkaan. Mielipiteitä pariskuntien yhdessä jatkamiseen minulta löytyi silti runsaasti, ja mieheni sai niitä kuunnella aivan liikaa kauden aikana. Olin myös aivan liian innoissani, kun jokin aika sitten bongasin, että Elämänpeli-Jonne aloitti blogin, missä hän kertoo omat kokemuksensa sarjan tekemisestä! TIS3:n tyypit ovat hyvää pataa edelleenkin monta kuukautta kuvausten jälkeen, ja osa heistä on perustanut yhdessä Instagram-tilin nimeltä Tequilaa ja tv-viihdettä.

Sarja: Vain elämää
Lähde: Ruutu

Uusin Vain elämää -kausi vei minut aivan täysin mennessään ennakkoepäilyksistä huolimatta. Mondan linna oli täynnä hyviä tyyppejä, upeita artisteja, ja ihmisiä, jotka olivat valmiita antamaan itsestään enemmän kuin heidän aikaisemmat julkiset profiilinsa. Tälle uudelle kaudelle oli tehty muutos, että lauluesitykset näytettiin kokonaisuudessaan aiempien lyhennettyjen versioiden sijaan, mutta minä haluaisin aina enemmän lounaan ja päivällisen pöytäkeskusteluja. Lisää muistoja artistiuran varrelta, enemmän vertaistukea artistilta artistille, ja useampia pätkiä ihan vain vapaata pälätystä. Siinä on mielestäni aina ollut ohjelman suola ja sokeri, vaikka lauluesitykset ovatkin aina huikeita. Tämän kauden breakout-tähti? Ehdottomasti suomeksi laulava Samu Haber!

Sarja: Timeless
Lähde: Netflix

Yksi uusimmista sarjalöydöistäni on NBC:n alkuperäissarja Timeless, joka kertoo aikamatkailusta. Sarjan kolme päähenkilöä jahtaavat eri aikakausien läpi pahista, joka puolestaan yrittää tuhota nykypäivään lonkeromaisesti vaikuttavan salaliiton. Sarja on hyvä, osittain jopa aivan mahtava, mutta aivan liian usein ja aivan liian nopeasti nykysarjat ovat täynnä salaliittoja ja megamonsteriyrityksiä, jotka tietävät kaikista kaiken ja haluavat tuhota kaikkien nykyisen elämäntavan. Alkuinnostukseni Timeless:ia kohtaan kärsi suuresti, mutta intouduin silti katsomaan ensimmäisen kauden loppuun asti, ja onneksi juonikuvio muuttui paremmaksi vuosisatojen vilahdellessa ruudussa. Huom! Sarjan ensimmäinen kausi uhkasi juuri jäädä myös sarjan viimeiseksi, sillä kevään armottomassa tv-myllyssä Timeless lopetettiin jo kertaalleen, mutta sarjan teemalle uskollisessa yllätyskäänteessä paria päivää myöhemmin sarja uusittiinkin toiselle tuotantokaudelle!

Sarja: Criminal Minds: Beyond Borders
Lähde: Viaplay

Criminal Minds on yksi kaikkien aikojen lempisarjoistani, mutta sen kahdella spin-off-sarjalla ei ole ollut onni myötä emosarjansa tavoin. Hyvistä näyttelijöistä ja jännittävistä juonikuvioista huolimatta Criminal Minds: Suspect Behavior loppui yhteen kauteen vuonna 2011, ja tänä keväänä kuoliniskun sai myös Criminal Minds: Beyond Borders, jota esitettiin kahden kauden verran. Olen nyt katsellut ensimmäisen kauden melkein loppuun asti, ja kyllähän tätä ihan mielellään katsoisi enemmänkin kuin vain kaksi kautta. Henkilökohtaisesti olen heikkona Gary Siniseen, joka saisi olla jatkossakin tv-ruudussani, eivätkä muutkaan hahmot sarjassa millään tavalla huonoja ole! Mainostulojen puolesta "huonosti" pärjännyt sarja kuitenkin sai aivan lopussakin viitisen miljoonaa katsojaa joka jaksolle, joten näin suomalaisesta näkökulmasta voi vain pyöritellä päätä amerikkalaisten televisiosarjojen kohtaloiden armottomuudelle.

 

Mitä televisiosarjoja SINÄ olet katsonut viime aikoina?

 

 

 

 

 

Kuvat: Freeform, CBS, Fox, CW, BBC, Nelonen, Nelonen/Petri Aho, NBC, CBS.

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Rouva Ministeri kuuluu myös omiin lemppareihini :) Mulla on "työn alla" tällä hetkellä House of Cardsin viides kausi. Nyt kun Girls on katsottu, tarvitaan jotain samantyylistä tilalle!

Maria Hakkala

Heh, mä kans ajattelen joistain sarjoista, et ne on työn alla, et pitää saada suoritettua pois! :D

Ranja
Haavekuvia

Katsoin The Good Wifen loppuun Netflixissä, mistä hyppäsin suoraan The Good Fightiin HBO Nordicilla. Sarja jatkaa mukavasti Good Wifen linjoilla, vaikka Aliciaa ei olekaan.

Maria Hakkala

Spin-off-sarjat on aina haastavia, mutta The Good Fightista oon kuullu vaan pelkkää hyvää! Täähän on "vaan" webbisarja Jenkeissä, ja on sitenkin pieni ihme, että saa jatkoakin. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi! Onko sulla jotain tietoa, milloin Pretty Little Liarsin kuudes kausi tulee Netflixiin?

Maria Hakkala

Valitettavasti ei oo! Netflix ei enää tiedota medialle tulevista sarjoista muuten kuin jokaisen kuun alussa, eikä vielä ole kuulunut PLL:stä mitään. :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Handmaid's Talea ja Bloodlinea viimeksi :) Nyt meinasin kurkata American Godsia ja odotella GoTin, Top of the Laken ja Orphan blackin uusia kausia... Vielä en tiedä uskaltaisko sitä uutta Twin Peaksia katsoa vai onko ihan kauhea :)

Maria Hakkala

Mulla on kans Handmaid's Tale tulevalla katselulistalla, ja mun mies varmasti haluais nähdä American Godsin, koska on lukenut kaikki Gaimanin kirjat! Heh, tänään mun ruudussa on pyörinyt New Girlin 5. kausi, joka tuli just Netflixiin. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.