My Watch List: Supersankareita, kloonidraamaa ja lähiöhuumoria

Aika on luonnollisesti kortilla elämässä tällä hetkellä, kun kaikkiin vuorokauden tunteihin tunkeva ammattinimike on nykyään 'äiti', mutta televisiosarjoja ehtii katsoa hetken silloin, toisen tällöin, ja toisinaan jopa jaksokaupalla hyvän unimäärän kärsiessä siinä sivussa. Joitakin kotimaisia viihdeohjelmia pyrin katsomaan pojan seurassa, koska ne käyvät rauhalliseksi leikkimistaustaksi eivätkä sinänsä haittaa pienen pojan omia leikkejä. Parasta on kuitenkin käpertyä sohvan nurkkaan teemukin tai iltapalan kanssa ja antaa kropan sekä pään nollata päivän kiireet.

Viimeisen pari kuukautta katsotuin sarjani on ehdottomasti ollut Supergirl, jonka katsoin kiinni amerikkalaiseen esitystahtiin. Reaaliaikainen seuraaminen on mahdollista HBO Nordicilla, joka esittää Suomessa tämän CW-kanavan alkuperäissarjan uudet jaksot heti Yhdysvaltain ensi-illan jälkeen. Tutustuin sarjaan yhden jakson verran, kun se toissa syksynä debytoi CBS-kanavalla, ja muutaman jakson katsoin sarjan alettua HBO Nordicilla, mutta varsinainen sarjasta innostuminen oli jäänyt. Nyt olen sitten innostunut sarjasta senkin edestä, enkä millään malttaisi odottaa uusia jaksoja, varsinkin, kun uusimmissa juonikuvioissa on ihan huikeita vierailevia tähtiä.

Supergirl-sarja on onnistunut parissakin mahdottomalta tuntuneessa tehtävässä. Kara eli Supergirl itse on hahmona moderni ja perinteinen, ja hän on oma herttainen itsensä, pystyen samalla tyrmäämään kaikki uhittelevat pahikset. Sarjaa syytettiin aluksi antifeminismistä, mutta Kara osoittaa pystyvänsä kaikkeen vähintään yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin kuuluisa miespuolinen serkkunsa. Kyseinen serkku eli Superman (suom. Teräsmies) tuotiin sarjaan kunnolla kakkoskauden alussa, ja tässä todella hankalassa roolituksessa onnistuttiin loistavasti! Teen Wolf -sarjasta tuttu Tyler Hoechlin on uskottava sekä sliipattuna ja kaikkivoipana supersankarina että tavallisena ja mokailevana ihmisenä. Useamman jakson vierailun tehnyt Hoechlin nähtäneen sarjassa jatkossakin, vaikka tällä hetkellä Karan elämässä onkin toinen supersankaria leikkivä muukalainen.

Supergirl-sarjan jälkeen aloin katsoa Orphan Black -sarjaa ajan tasalle. Sarjan neljäs tuotantokausi on ilmestynyt Netflixiin jo aikoja sitten, mutta sekin vain odotti minulla oikeaa aikaa ja oikeaa fiilistä, joka nyt on käsillä täydellä tunteella. Sarjan kakkoskausi oli aikamoinen pettymys upean avauskauden jälkeen, mutta kolmoskausi oli jälleen todella hyvä, ja tämä neljäs kausi on aika huikea. Mysteerin syvetessä päästään näkemään enemmän myös sen alkulähteitä, ja panokset kovenevat kaikilla osapuolilla.

Sarjan tekijät ovat ilmoittaneet lopettavansa sarjan tulevaan viidenteen kauteen. Nämä viimeiset jaksot saavat ensi-iltansa ensi kesäkuussa, ja voisin kuvitella Netflixin näyttävän nämäkin jaksot tuoreeltaan kerran viikossa. Vaikka näin upean sarjan loppuminen luonnollisesti harmittaa, en voi harmitella harkitun lopun tekemistä, sillä aina on riskinä esityspaikan vieminen yhtäkkiä, fanien jäädessä suremaan järkyttyneinä kesken jäänyttä tarinaa. Näin eeppinen sarja ansaitsee yhtä mahtavan lopetuksen ja useana kloonina rehkivä päätähti Tatiana Maslany varmasti ansaitsee loman tai kolme.

Sain muutama viikko sitten Viaplayn suoratoistopalveluun pressitunnukset, ja yhtäkkiä, tuosta vaan, katselulistani sai järjettömän määrän lisää täytettä! Näistä paras ja eniten odottamani on ABC-kanavan komediasarja black-ish, joka on ensi-illastaan asti löytynyt tuolta blogin sivupalkin tutustumisen arvoisista sarjoista. Aika perinteiseen sitcomkaavaan pohjautuva sarja onnistuu olemaan hauska, raikas ja moderni, vaikka se käsitteleekin stereotypioita kohtuullisen perinteisellä ABC-kanavalla.

black-ish kertoo keskiluokkaisesta ja mukavasti pärjäävästä perheestä, jonka isä on mainosalalla, äiti on lääkäri, ja lapset käyvät yksityiskoulua. Perheen isä (Anthony Anderson) huolestuu perinteisen mustan kulttuurin häviämisestä valkoisen kulttuurin ympäröimistä lapsistaan, ja hän alkaa ujuttaa enemmän tai vähemmän ovelasti perinteiseksi katsomiaan elementtejä perheensä elämään. Eihän tässä yleensä mene kovin hyvin.

Anthony Anderson on hauska sekoilevana isänä, ja tykkään hänen komediatyylistään, mutta varsinainen paras yllätys tässä sarjassa on äitiä näyttelevä Tracee Ellis Ross, joka on parhaimmillaan äitiyttä suorittaessaan. Sarjan lapsinäyttelijät ovat myös huikeita, joten kokonaisuus toimii sarkastistinen isoisä (Laurence Fishburne) mukaan lukien. Samaa mieltä ovat selkeästi myös monet muut tahot, sillä tämä kolmannelle kaudelle ehtinyt sarja on saanut suuret määrät palkintoehdokkuuksia heti ensimmäisestä kaudestaan alkaen.

 

Mitä televisiosarjoja sinä olet katsonut viime aikoina? :)

 

 

 

 

Kuvat: HBO Nordic/CW, BBC America, ABC.

Kommentit

henna1988girl (Ei varmistettu)

O.C -sarjaa katson, minulla on ne kaikki.

Maria Hakkala

O.C. oli ihan suosikki teininä! Pitäisi katsoa se uudestaan, kun se nyt on Netflixissä ja Viaplayssäkin. :)

Minnea
Minnean muruja

Tuo Orphan black on kyllä huippu! Innolla odottelen vitoskautta! Mulla on tällä hetkellä katsonnassa paljon hehkutettu Skam sekä Girls.

Maria Hakkala

Anteeksi, kun unohdin vastata aikaisemmin! :(

Ihan vähän vaan polttelee 5. kauden eka jakso Netflixissä! :)

Eeru
Packing peanuts

Katsoin viimein Affairin kolmannen kauden ja blaah kun olin pettynyt. Eka kausi oli paras ja sen jälkeen on menty ja venytetty sarjaa tekohengityksellä. 

Supergirliä olen myös katsonut ja tykännyt siitä kovasti. Magicians on ollut myös loistava! Aloitin Arrangementin koska Michael Vartan... 

Bates Motellin 3 kausi on odottelemassa sopivaa hetkeä... siinä ehkä ne oleellisimmat mitä on tullut katsottua, ja tottakai Herolta Castlea myös ;-)

 

Maria Hakkala

Pahoittelut vastauksen viipymisestä! :(

Juu, monet sarjan pitäisi vaan jättää siihen huikeaan ensimmäiseen kauteen, kuten esim. True Detective on opettanut. :D

hellin sininen (Ei varmistettu) http://sinistapintaa.blogspot.fi

Six katsottiin juuri loppuun, oli aika meh.. Suomen surkein kuski ja Sohvaperunat pitää muistaa katsoa, mutta muuta ei ole juuri nyt menossa. Vikingsin ja The Fallin uusimmat kaudet pitäisi katsoa ja josko The Crown on hyvä..

Maria Hakkala

Anteeksi vastauksen viipymisestä! :(

The Crown on ihan huippu! Hidastempoinen, mutta ah, niin kiehtova! Joko olet sen testannut? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.