Nuori Hyacinth oppii tärkeilemään

"The Bouquet residence, the lady of the house speaking"  

- Hyacinth Bucket

Kuinka monta kertaa tämänhetkiset aikuiset ovatkaan kuulleet tuon liioitellun ylhäisesti lausutun puhelintervehdyksen televisioruuduissamme? 90-luvun suosikkisarjoihin kuulunut Pokka pitää (eng. Keeping Up Appearances) on pyörinyt ahkerasti Suomen lisäksi muissakin maissa, sillä aiemmin tänä vuonna sarjan julistettiin olevan brittien yleisradioyhtiö BBC:n suosituin vientituote. Patricia Routledgen esittämän Hyacinthin yhteiskunnalliset tavoitteet paljastavat kunnon keskiluokkaisen pyrkyrin, mutta miten Hyacinthista tuli niin tärkeilevä?

Video: Young Hyacinth preview (BBC)

Tänä vuonna BBC juhlistaa suosituimpia komediasarjojaan vuosien varrelta, ja moni sarja on saanut erikoiskäsittelyn juhlinnan ansiosta. Suomalaisillekin tutusta Pokka pitää -komediasta on tehty erikoisjakso Nuori Hyacinth (eng. Young Hyacinth), jossa seurataan nuoren ja vielä naimattoman Hyacinthin elämää sodanjälkeisessä Englannissa. Tukevasti työväenluokassa elämänsä aloittanut Hyacinth on sisäkkönä varakkaammassa taloudessa, ja hän imee vaikutteita itseensä sen minkä kerkiää.

Erikoisjaksossa nähdään Hyacinthin lisäksi hänen isänsä (Mark Addy) ja kolme siskoaan, sekä tukku muita hahmoja. Itse Hyacinthia näyttelee Kerry Howard. Uuden jakson on käsikirjoittanut alkuperäisenkin sarjan luonut Roy Clarke, joka on omien sanojensa mukaan jo pitkään miettinyt, mistä lähtökohdista Hyacinth on päätynyt kypsän ikänsä snobeiluun.

Huhujen mukaan Nuori Hyacinth saattaa päätyä omaksi kokonaiseksi sarjakseen, jos erikoisjakso on tarpeeksi suosittu! Sen ensiesitys oli Briteissä 2. syyskuuta, ja se keräsi yli neljä miljoonaa katselijaa. Suomessa jakso nähtii Yle TV1:llä nyt menneenä lauantaina, ja jakso on nähtävissä Yle Areenassa vielä seuraavaan lauantaihin asti.

 

 

 

 

Kuvat: Yle/BBC.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.