Pretty Little Liars loppuu: Twitter-katsaus

Kuva: Shay Mitchell (@shaymitch)

Ratkeavatko loputtomat juonikuviot? Rauhoittuvatko nuorten naisten elämät Rosewoodissa ja maailmalla? Loppuvatko oudot ja uhkaavat viestit lopullisesti? Tällä viikolla Yhdysvalloissa esitettiin Pretty Little Liars -sarjan (suom. Valehtelevat viettelijät) finaalijakso, ja sosiaalinen media on ollut täynnä surua, intoa ja hämmästelyä sekä sarjan loppumisen ankeuden että vihoviimeisen jakson paljastusten takia. PLL kesti yhteensä 7 tuotantokautta ja 160 jaksoa, ja sarja keräsi ympärilleen yhdet tv-maailman uskollisimmista ja kiihkeimmistä faneista.

Kuva: Janel Parrish (@JanelParrish)

Sarjan viimeiset kuvaukset tehtiin viime vuoden lokakuussa, ja muutaman viikon ajan sarjan tähtien some-tilit olivat täynnä erilaisia jähyväisiä. Yksi kerrallaan sarjan muut näyttelijät saivat valmiiksi omat viimeiset suorituksensa, ja jokaista lopettamista juhlistettiin tunteellisesti. Lokakuun 27. päivä kuvattiin PLL-päätähtien viimeinen kohtaus, ja fanien kyynelhanat aukesivat lopullisesti. Moni nuori kasvoi sarjan mukana, eikä omien kasvuvuosien lempisarjojen tärkeyttä voi korostaa tarpeeksi. Outojen ja usein todella epäuskottavien juonikuvioiden keskiössä on sarjassa kuitenkin aina ollut ystävyys, mikä on erittäin hyvä viesti sarjan nuorille katsojille.

Kuva: Ashley Benson (@AshBenzo)

Sarjan päätähdet ovat selvästi myös kiintyneet toisiinsa vuosien saatossa, ja Twitteristä sekä Instagramista voi lukea tähtien vuodatuksia toisilleen, sillä faniensa tapaan naiset ovat kasvaneet näyttelijän ammattiin ja tähteyteen sarjan aikana. Naiset ovat myös aina olleet todella otettuja faniensa rakkaudesta, ja tässä yllä olevassa kuvassa he katselevatkin viimeisen kohtauksensa kuvaamisen lomassa fanien lähettämiä videoita. Varsinkin Ashley Benson (Hanna) ja Shay Mitchell (Emily) valloittavat faneja tosielämän ystävyydellään, ja heillä onkin ystävyydelleen oma yhteinen nimitykensä #ButtahBenzo!

Kuva: I. Marlene King (@imarleneking)

Viimeisen PLL-kuvauspäivän päätyttyä sarjan naiset kävivät ikuistamassa sarjan vaikutuksen tatuointien muodossa! Tarina ei kerro, oliko retki suunniteltu vai hetken mielijohde, mutta fanit olivat asiasta luonnollisesti innoissaan, ja oletettavasti näitä tatuointeja kopioidaan ympäri maailmaa. Troian Bellisario (Spencer), Ashley Benson (Hanna), Shay Mitchell (Emily), Sasha Pieterse (Alison), Lucy Hale (Aria) sekä bonusvalehtelija Janel Parrish (Mona) ottivat sarjalle tunnusomaiseen shh-sormeensa oman hahmonsa etukirjaimen, mikä on kyllä aivan mainion pieni, sopivasti piilotettavissa oleva, ja erittäin sopiva kunnianosoitus heidän uransa kunnolla käynnistäneelle televisiosarjalle.

Kuva: Shay Mitchell (@shaymitch)

Käsite Pretty Little Liars:in päätähdistä ja hahmojen pääporukasta on vaihdellut paljon sarjan aikana, eikä se vieläkään ole aivan selvää. Alun perin sarjan alkutekstitkin kertoivat, että pääosassa on Hanna, Spencer, Emily ja Aria, mutta myöhemmin elävien kirjoihin paluun tehnyt Alison liittyi alkuteksteihin arkun ulkopuolellekin. Soppaa sekoittaa vielä Janel Parrishin Mona, jonka suhde pääosan hahmoihin on aina ollut hankala, mutta hän oli selkeästi sarjassa se seuraavaksi lähellä olevin hahmo.

Kuva: Lucy Hale (@lucyhale)

Katsoin itse vasta vähän aikaa sitten PLL:n kuudennen kauden loppuun, joten hinku nähdä nämä viimeisen kauden jaksot, ja varsinkin finaalijakso, on luonnollisesti kova. En vain ole löytänyt vielä laillista keinoa katsoa viimeisen kauden jaksoja Suomesta käsin, ja siksikin joudun monien muiden tavoin kärvistelemään vielä jonkin aikaa. Suomessa PLL tulee televisiosta Subilta, jossa on menossa paraikaa 5. kauden uusinnat, joiden perään näytetään myöskin jakso päivässä -periaatteella 6. kauden jaksot. Vielä ei ole varmaa tietoa, koska seitsemäs kausi alkaa. Sarja on myös katsottavissa Netflixissä, mutta siellä on vasta viisi kautta PLL-jaksoja, joten en usko sen ennättävän Subin edelle tässä asiassa.

Kuva: Troian Bellisario (@SleepintheGardn)

Nykyään on hieno saavutus, jos televisiosarjaa tehdään useampi tuotantokausi, ja Pretty Little Liars -sarjan menestys on ollut huikeaa. Sarja on ollut jo pitkään sometetuin sarja, ja tämän viikon finaalijakso oli tämän vuoden twiitatuin televisiojakso. Sarjan lopettaminen oli käsittääkseni sarjan tekijöiden oma päätös, ja hyvältä päätökseltä se tuntuu. Kuudennen kauden aikana loppunut lukio, useamman vuoden aikahyppy, sekä viimeisen kauden uudet tapahtumat tuovat sarjan tarinan hyvin päätökseen juuri oikeaan aikaan. Tällaista tarinaa voi kuljettaa uskottavasti vain aikansa, ja sarjan tähdetkin alkoivat varmasti haaveilla rajojensa kokeilemisesta muuallakin viihdemaailmassa.

Jännitystä, draamaa, ja saippuasarjamaista toimintaa; hyvin rooleihinsa istuvat näyttelijät, jotka ovat pitäneet kiinni yhteishengestä myös tosimaailmassa; ja ne vaatteet, ne ihanat vaatteet! Pretty Little Liars on ollut juuri oikeanlainen sarjan juuri oikeanlaiselle yleisölle, ja ainutlaatuisesti toteutettu tarinakonsepti jäänee varmasti ihmisten mieliin.

 

 

 

 

Share

Kommentit

mariiia
Catching Rainbows

Mulla lukee kalenterissa että 7.kausi alkaa Subilla 31.7 mutta en sitten tiedä pitääkö paikkansa jos sullakaan ei tällaista tietoa ole? :D

Maria Hakkala

Hei, näin tuon saman uutisen, mutta silloin jo ihmettelin asiaa, sillä ohjelmatiedot sanovat jotain ihan muuta. Nyt olikin Sarjaseuraajassa korjaus uutiseen, eli vielä ei ole 7. kauden jaksoja tiedossa Suomen televisioon. Onneksi DVD tulee kuitenkin pian, ja tähän taidan sortua jossain vaiheessa itsekin! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.