Ruotsin kuninkaalliset häät: Carl Philip ja Sofia!

Ihanaa, ihanaa! Prinsessahäät! Vaikka Ylekin tituleeraa virallisesti prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häitä prinssin häiksi, ovat ne silti prinsessahäät. Kuninkaallisten häät yleensäkin ovat olemukseltaan ja ulkomuodoltaan prinsessahäät, ja tällä kertaa mukana jännityksessä on Sofian uusi titteli, sillä neiti Hellqvististä tulee virallisesti avioliiton myötä prinsessa Sofia!

Tässä vihkipäivän eli lauantain 13.6. ohjelma televisioesityksineen (Suomen aikaa):

  • Yle aloittaa suomeksi selostetun lähetyksen TV1:llä klo 17.05, jolloin seurataan vieraiden saapumista Tukholman kuninkaanlinnan kirkkoon
  • Itse vihkimisen on ilmoitettu alkavan klo 17.30
  • Yle TV1:n lähetys jatkuu klo 18.45, mikä kattaa myös vihkimisen jälkeisen hevosvaunuajelun tervehtimisineen
  • Ennen Yle TV1:n lähetystä: mm. Aftonbladetin, SVT:n ja Expressenin nettisivuilla
  • Yle TV1:n lähetyksen jälkeen: em. nettisivuilla sekä Yle Areenassa (sis. hääjuhlan viralliset osuudet kakunleikkauksineen ja puheineen).

 

Video: Prins Daniels tal vid Kronprinsessparest bröllop

Toivottavasti luvassa on välitöntä ja rakkaudentäyteistä tunnelmaa! Tässä yllä on katsottavissa prinssi Danielin koskettava ja äärettömän hyvin esitetty puhe hänen ja kruununprinsessa Victorian häissä. Rentouden lisäksi toivon materialismin puolella kaunista ja Sofian näköistä hääpukua sekä jo ennalta veikattuja pieniä väripilkahduksia.

 

Koska puolet tällaisten tapahtumien hauskuudesta on nykyään sosiaalisen median seuraaminen ja kommentointi, aion minäkin pitää sylissäni sekä iPadin että älypuhelimen! Livetwiittaan ainakin häiden virallisen osuuden ajan, ja jaan tunnelmia myös ennen ja jälkeen.

Liity seuraani Twitterissä @MariaVariety!

Tässä tapahtumaan liittyviä hashtageja:

#kungligtbröllop2015 #royalwedding2015

 (Ruotsin kuningashuoneen antamat viralliset hashtagit)

#prinssihäät

(Ylen ehdottama suomenkielinen hashtag)

#prinssilleprinsessa

(minä käytän lisäksi tätä hashtagia)

 

Käy katsomassa kattava paketti kuninkaallisista häistä (ja muista kuninkaallisiin liittyvistä aiheista) mainion kuninkaallisbloggaaja Hovikirjeenvaihtajan sivuilla! Hän on monen muun suomalaisen tavoin Tukholmassa paikan päällä juhlimassa ihanissa häätunnelmissa. :)

 

Kuva: Kungahuset.se/Erika Gerdemark
Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.