Sarjakokeilu: Veep

The Variety Show

Yhteistyössä HBO Nordic

HBO:n komediasarja Veep on yksi niistä sarjoista, joita olen vältellyt pitkään, sillä olen aina ajatellut sarjan olevan muille mutta ei minulle. Olen saanut sarjasta hiukan oudon kuvan, kun olen siitä nähnyt lyhyitä pätkiä joko televisiossa tai palkintogaalojen ehdokasesittelyissä. Vierastan luonnostaan komedioita, jotka yrittävät tehdä jotain uutta tai olla niin kovin moderneja, eli monesti tykkään tutusta ja turvallisesta naururaidasta perinteisen sitcom-kaavan tukena. Hehkutetut komediat, kuten Arrested Development ja The Office, saavat minulta reaktioksi monesti vain olankohautuksen ja silmien pyörittelyä, ja pienikin vihje outoudesta saa minut usein vaihtamaan sarjaa.

Oudosta mielikuvasta huolimatta Veep on kiehtonut minua jo pitkään, ja olen oikeastaan kovasti halunnut tykätä sarjasta, vaikka en olekaan aikaisemmin tehnyt asialle mitään. Julia Louis-Dreyfus on voittanut roolistaan varapresidentti Selina Meyersina lukuisia palkintoja ja on ollut ehdolla joka vuosi sarjan debyytistä lähtien. Sarjan muutkin näyttelijät ovat saaneet ehdokkuuksia, eikä kannata unohtaa lukuisia käsikirjoitus-, ohjaus- ja sarjaehdokkuuksia. Louis-Dreyfusin kiitospuheet ovat olleet järjestään hauskoja ja viihdyttäviä, ja ne ovat monesti kytketty hänen voitokkaaseen rooliinsa.

Osana HBO Nordicin joulukalenterihaastetta suostuin testaamaan erilaisten palvelussa näkyvien sarjojen pilottijaksoja, ja tartuin innolla tilaisuuteen kokeilla tällaisen mukavan haasteen varjolla aikaisemmin välttelemääni Veep-sarjaa. Värväsin mukaan toki miehenikin, sillä en halunnut kestää mahdollista kärsimystä yksin, ja potentiaalisesti hyvää sarjaa on aina mukavaa seurata yhdessä oman rakkaan kanssa. Meillä on myös hyvin samanlainen (ja outo) huumorintaju, joten mahdollisuudet olivat hyvät yhtenevään mielipiteeseen tästä hehkutetusta komediasarjasta.

Niinhän siinä sitten kävi, että jouduin perumaan aikaisemmat puheeni sarjan minulle sopimattomuudesta, sillä Veep on hyvä ja toimii! Hiukan pelkäsin etukäteen, että ymmärränkö kaikkia Yhdysvaltain politiikkaan liittyviä vitsejä, mutta näin parin ensimmäisen jakson perusteella voin huoahtaa sen olleen aiheeton huoli. Sarjaa katsoessa ei kuitenkaan kannata puuhailla mitään muuta, ja korvat kannattaa muutenkin pitää höröllä, sillä iso osa sarjan parhaista vitseistä lauotaan niiden hahmojen toimesta, joista huomio on juuri kääntynyt toisaalle.

Video: Veep series trailer

Julia Louis-Dreyfus on täysin vakuuttava urapoliitikkona, ja hahmon roolit julkisen ja yksityisen välillä vaihtuvat nopeasti ja railakkaasti, korostaen poliitikkojen kaksinaamaisuutta. Veep tunnetaan poliittisena satiirina, minkä takia yllätyin, kuinka h***etin paljon sarjassa kiroillaan! Monet kiroilukohdat ovat myös sangen mielikuvituksellisia, ja varapresidentin sekä tämän henkilökunnan älytön sähellys saa yleisesti katsojan naureskelemaan, kuinka ihmeessä nämä ihmiset ovat päässeet elämässä näin pitkälle; hetken päästä heidät nähdään sittenkin loistamassa jossain poliittisessa tilanteessa, eikä heidän verrattaista menestystä enää ihmettelekään.

Odotan innolla sarjan katsomista eteenpäin, sillä viihdeuutisia vuosia seuranneena muistan joitain Veep-sarjaan liittyviä otsikoita, ja monta kutkuttavaa hetkeä on luvassa sarjan tulevilla kausilla! Sarjasta on nyt esitetty Yhdysvalloissa HBO:lla neljä tuotantokautta, ja jo tilattu 5. kausi alkanee ensi keväänä. Kaikki tähän mennessä ilmestyneet neljä tuotantokautta ovat luonnollisesti katsottavissa HBO Nordicilla, ja minun joulunaikani taitaakin värittyä amerikkalaisella poliittisella komedialla!

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic, HBO.

Kommentit

Amma
Why you little!!

Vitsi, nää on jänniä nää "haluaisin tykätä tästä, mutta en oikein ole varma lämpenenkö.."-sarjat. Mulla on tällanen fiilis mm. Girls-sarjasta, mutta se on jäänyt, koska en vaan kahden ekan jakson aikana lämmennyt. Enkä siis edes antanut sitä 5 jakson pakkotutustumisaikaa, minkä olen havainnut hyväksi.

Me saatiin just purkkiin Parks and Recreation, josta mulla on ollut enempi vaan semmonen "öö, mitä he******ä.."-fiilis, mutta ai että siinä oli mahtava sarja! Naurettiin kaudet läpeensä ja kaikki 7 kautta onkin katsottu viimeisen kolmen kuukauden aikana... (kaikki muut sarjat on joutuneet tauolle sen takia ja yleensä meillä katsotaan kahta sarjaa vuoroiltoina, ei nyt)

Nyt katsontalistalla aloittivat Jessica Jones ja Leftovers. Jälkimmäinen vakuutti jo ekalla jaksolla, eikä vähiten Justin Therouxin takia. On epäreilua, miksi niin hyvännäköisiä ihmisiä on olemassa. (Plus kakkoskausi oli saanut muistaakseni IGN:llä täydet 10/10 arvostelut)

Niin paljon katsottavaa, ihan liian vähän aikaa!!

Maria Hakkala

Mulle ei myöskään Girls oo pudonnut, sillä en sille suostu antamaan yhden jakson katselua enempää, kun tuokin jakso tuotti niin paljon myötähäpeää ja muita negatiivisia tunteita, ettei vaan pystynyt. En muutenkaan arvosta sitä hehkutusta, että näiden naisten vätysmäinen märehtimisasenne elämää kohtaan olisi jotenkin yleinen kuva omasta sukupolvesta.

Nyt mennään Veepissä jo kolmannen kauden alussa, ja vieläkin toimii! Vähän jo kaipasinkin uutta katsottavaa. :)

Eeru
Packing peanuts

Ajauduin Veepin pariin puoli vahingossa ja jäin koukkuun. Juurikin se älytön sähellys on sarjan juttu ja juoni, heti kun asiat menee suht hyvin, niin joku taas säheltää ja ollaan liemessä. 5. kautta odotellessa...

Maria Hakkala

Toimii! Oon niin tyytyväinen, että tykkäsinkin tästä sarjasta, koska nyt voin entistä enemmän fanittaa sarjan näyttelijöiden palkintopuheita gaaloissa. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.