Six: Armeijan erikoisjoukot oikeassa sodassa ja rakkaudessa

Muistatko viime vuosilta sotasarjoja, jotka käsittelevät nykyaikaa ja oikeita sotatilanteita? En minäkään, joten HBO Nordicilla torstaina 19. tammikuuta alkava Six on virkistävä poikkeus televisiosarjojen joukossa, vaikka itse sisältö onkin aika rankkaa.

Six seuraa Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkoa lempinimeltään SEAL Team Six, joka hoitaa niitä kaikkein vaarallisimpia ja vaikeimpia tehtäviä sotarintamalla. 80-luvulla terrorismin vastaiseen taisteluun perustetun erikoisjoukon rahoitus ja käyttö lisääntyi räjähdysmäisesti 2000-luvun alussa 9/11-iskujen käynnistettyä terrorismin vastaisen sodan. Merivoimien erikoisjoukko mellastaa nykyään myös maalla, ja he toimivat yhdessä armeijan muiden erikoisjoukkojen kanssa erityistilanteissa, kuten kidnappauksissa. SEAL Team Six oli myös mukana Osama Bin Ladenin löytämisoperaatiossa.

Uutuussarjan Six pääosassa on yksi SEAL Team Six -joukon ryhmistä, joka nähdään sekä keskellä kovinta sotaa että rakkaiden parissa kotirintamalla. Miehet nähdään teltassaan vapaa-aikaa viettämässä, pitämässä yhteyttä perheisiinsä, mutta yhtä lailla tappamassa vihollisia ja käsittelemässä tekojensa seurauksia, kukin omalla tavallaan. Ryhmä on täynnä erilaisia yksilöitä, ja kaikilla heistä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joista osa aiheuttaa enemmän ongelmia kuin toiset.

Sarjan ideana on kurkistaa telttojen sisään, tähyillä samoilla kiikareilla, rynnätä ryhmän mukana vihollisten keskelle, kokea se sama adrenaliinin syöksy, ja kaivata omia rakkaita, jotka suorittavat sitä aivan tavallista arkea kaukana kotona. Vaikka erikoisjoukkojen tehtävät ovat monimuotoisia ja maantieteellisesti hyvin vaihtelevia, keskittyy sarja yhteen suurempaan sijaintiin jokaisella kaudella. Sarjan tekijöiden mukaan ensimmäisen kauden pääpaikkana on Afrikka, joka on ajankohtainen esimeriksi lukuisten sisällissotien ja kuuluisan koulukaappauksen takia.

Video: Six series trailer

Six on tehty vaikuttavalla porukalla, ja idea sarjaan tuli itse Harvey Weinsteinilta. Sarja on History Channelin alkuperäistuotantoa, ja Suomessa levityksestä vastaa HBO Nordic. Realistisen sotakuvauksen lisäksi jo etukäteen on puhututtanut sarjan roolitus, sillä pääosaan kiinnitetty Joe Manganiello (True Blood) vetäytyi sarjasta kuvattuaan materiaalia jo parin jakson verran. Muutaman päivän viiveellä sarjaan saatiin kiinnitettyä Walton Goggings (Justified, The Shield), joka esittää sarjassa vaikeuksiin joutuvaa ryhmän johtajaa. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Barry Sloane (Revenge), Juan Pablo Raba (Narcos) ja Nadine Velazquez (My Name Is Earl).

Esikatselun perusteella sarja vaikuttaa hyvin tehdyltä ja mielenkiintoiselta. Toimintakohtauksissa räjähtelee, eikä vapaa-ajallakaan jäädä ilman draamaa. Toki kyseessä on draamasarja, mutta hahmot tuntuvat todellisilta, eikä ole tarvetta epäaidoille hahmoille. Ryhmädynamiikka on mielenkiintoista, sillä kyseessä ei ole vain pelkkä ammatti, ja kaikkien tiukkojen sääntöjen ja käskyjen keskiössä on ryhmä, joka on jäsenilleen perhe, välillä jopa enemmän kuin ne kotona odottavat rakkaat. Toisaalta, sotakin on vain työtä, ja ajatukset karkaavat välillä muihinkin asioihin.

Puhuin sarjasta jo miehellenikin, ja voisimmekin alkaa seurata sarjaa yhdessä. Mikä kuulostaakaan enemmän parisuhdesarjalta kuin terrorismi, sota ja epätoivo? Six-sarjan kahdeksan jaksoa ilmestyvät HBO Nordicille kerran viikossa alkaen torstaina 19. tammikuuta.

 

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic/History Channel.
Share

Kommentit

hellin sininen (Ei varmistettu) http://sinistapintaa.blogspot.fi

Kiitos vinkistä! En tiedä onko minun juttuni, mutta täytyy tsekata kuitenkin!

Maria Hakkala

Ole hyvä! Kannattaa ainakin tosiaan kokeilla. :)

Kotza (Ei varmistettu)

HBOn valikoimassa on suunnileen kymmenen vuoden takaa Generation Kill, jossa vähän samanlainen meininki kuin tässä Sixissä. Tosin kotirintamalla on hiljaista.

Maria Hakkala

Kiitos tiedosta! Myönnettäköön, että tämä genre ei ole itselle se tutuin, ja vaikka lapsuudessani on tullut tuijoteltua likaiset tusinat ja kwai-joen sillat, en ole katsonut esimerkiksi The Pacific tai Band of Brothers -sarjoja. Näissä nykyaikaan sijoittuvissa sotasarjoissa ja -elokuvissa on omat haasteensa, mikä tekee niistä hyvin tehtyinä erittäin mielenkiintoisia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.