Syksy + koulu = Gossip Girl!

Elokuun puoliväli pakottaa ainakin puolet Suomesta perinteisesti palaamaan arkirytmiin koulujen alun myötä. Tänä kesänä ainakin otsikoiden perusteella aurinko, ja sen mukanaan tuoma lämpö, tuntuu hiukan myöhäisherännäiseltä, vaikkakin ihmisten jokakesäinen valitus kesäsäästä on jatkunut ihan koko kesän, oikeastaan kelistä riippumatta. Nyt myöhäiset lomalaiset kiittelevät onneaan, kun arkeen pakotetut joutuvat miettimään koulutarvikkeita, arjen aikataulutusta ja syysvaatteiden hankintaa.

Vaikka kesä on ihan mukavaa aikaa, olen aina pitänyt syksystä ja sen mukanaan tuomasta kouluarjesta, viileämmistä keleistä ja yleisestä järjestyksestä. Olen ollut hiukan orpona syksyisin nyt viimeiset vuodet, kun en itse enää valmistaudukaan tässä vaiheessa vuotta uuteen lukuvuoteen kalentereineen ja kaikkineen. Kouluun ja normaaliin arkeen palaamisen lisäksi syksyssä parhainta minusta on syysvaatteet ja lempisarjojen jatkuminen. Arjen myötä televisiosarjoihinkin tuntuu löytyvän enemmän aikaa, ja ihanien neuleiden sekä pehmeiden materiaalien himoitseminen vahvistuu mitä lähemmäksi sitä ensimmäistä syksyn tuoksua ilmassa päästään!

Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, miten tietyt vuodenajat ja televisiosarjat kytkeytyvät helposti toisiinsa, ja yksi vahvimmista syksysarjoista minulle on Gossip Girl. Sarjan mahtava puvustus on täynnä upeita takkeja ja niihin yhdistettyjä huikeita asusteita, mikä osaltaan teki sarjasta huippusuositun. Gossil Girl:in kaksi ensimmäistä tuotantokautta keskittyvät hyvin vahvasti high schoolin tapahtumiin, sekä tyttöjen että poikien yksityiskouluissa, ja seuraavinakin vuosina paikallisten huippulukioiden nuoret pysyivät juonikuvioissa mukana nuorempien hahmojen ansiosta. Sarjan yksityiskouluissa oli pukukoodit, minkä ansiosta perinteisiä amerikkalaisia koulupukuja eri variaatioissa näkyy ruudussa reippaasti. Kaikilla tytöillä oli selkeästi aina omat tyylinsä, jonka pohjana käytettiin koulupukujen bleisereitä, skottiruutuhameita ja valkoisia paitoja.

Ihanan koulupukumuodin teki suureksi hitiksi sarjassa sen mielikuvituksellinen muokkaaminen asusteineen ja päällysvaatteineen. Sarjan ehkäpä suurin yksittäinen myötävaikutus muotiin oli hiuspannat, jotka Blair omalla asemallaan runnoi sarjassa paljon puhutuksi pakkohankinnaksi. Asuissa vakiona näkyi hiuspantojen lisäksi suuria designer-laukkuja, umpinaisia korkokenkiä, takkeja sekä mahtavaa väri-iloittelua. Blair hännystelijöineen oli tämän preppy chic -tyylin lähettiläs, ja boheemimpi Serena meni tässäkin asiassa omia, rennompia polkujaan. Sekä Blairin että Serenan tyylit ovat kantajilleen upeasti sopivia, ja näiden kahden muodin suurkuluttajan puvustoissa riittää inspiraatiota vielä tänäkin päivänä, vajaa kymmenen vuotta sarjan alkamisen jälkeen.

Kuusi tuotantokautta kestänyt New Yorkin seurapiirinuorten elämästä kertova Gossip Girl -sarja oli aina esitysaikanaan valokeilassa muotinsa ansiosta, ja seurasin itsekin muutamia blogeja, joissa kaivettiin esille sarjassa nähtyjen vaatteiden ja asusteiden merkkejä ja jälleenmyyntipaikkoja. Minulle Blair on ehdoton suosikkini muodin puolesta ja muutenkin, sillä tyyliltään Blair on aina huolitellun klassinen mutta ei koskaan tylsä; kirkkaita värejä, selkeitä linjoja ja laadukkaita materiaaleja. Blair on myös syksystä niin muistuttavan preppy-tyylin kuningatar, ja joka syksyisten vaatemainosten jäljiltä päädyn haaveilemaan hänen sarjatyylistään. Tahdon täksikin syksyksi Blairin vaatekaapista ihania takkeja, kenkiä, hameita, sukkahousuja ja upeita laukkuja!

 

Iskeekö sinuun Gossip Girl:in syystyyli? Odotatko jo syksyä innoissasi vai tuntuuko se vain elämän ikäviltä kahleilta? Mikä on sinusta syksyssä parasta?

 

 

Kuvat: CW
Gossip Girl katsottavissa kokonaisuudessaan Netflixissä!

Kommentit

ninjasofia

Alotin ite tässä just viikko sitten Gossip Girlin kattomisen uudestaan, kun ekat tuotantokaudet on jo päässy unohtamaan ja täytyy myöntää, että sarja iskee vieläkin!

Innostun myös itse tuosta glamourista, minkä GG:n oppilaat jaksaa tuoda joka ikiseen arkipäivään. Itellänihän menee siis puolisen tuntia valita mitä päälleni laitan ja silti näytän aina yhtä hupsulta niissä vanhoissa farkuissa ja lämpösessä neuleessa, joka on ainoa mikä toimii koulun yli-viileää ilmastointia vastaan.

Ehkä sitä pitäis vaan joskus ottaa itteään niskasta kiinni ja ottaa mallia näistäkin New Yorkin nuorista, piittaamatta siitä mitä lämpötilat sanoo...

Maria Hakkala

Tasaisin väliajoin mietin itsekin sarjan katsomista uudestaan alusta asti, mutta ainakin toistaiseksi uusia sarjoja on aivan liikaa katsomislistalla! :)

Gossip Girl on niitä harvoja sarjoja, jotka on oikeasti tuonut mulle pukeutumisinspiraatiota, sillä yleensä en inspiroidu edes muotilehdistä. Sarjat on muutenkin parempaa muoti-inspiraationlähdettä, sillä on kivempaa nähdä vaatteet liikkeessä ja erilaisten vartalotyyppien päällä. Pretty Little Liars on toinen hyvä sarja tähän. :)

ninjasofia

Ja sitten tekee yleensä myös sen virheen, että alottaa monta sarjaa samaan aikaan :D (ainaki omia kokemuksia vastaavasta on, en tiedä onko muut jo tajunneet, että ehkä ei kannata...)

Ranja
Haavekuvia

Gossip Girlin vaatteet on tyylikkäitä ja ihania, inspiroivat tekemään vaateostoksia. Syysvaatteet ovat muutenkin lemppareitani, ja tykkään myös niiden mainoksista: lämpöisiä neuleita, vakosamettihameita, pitkävartisia saappaita, mallilla miettiväinen katse jonnekin kaukaisuuteen, taustalla värikkäitä lehtiä, vuoria ja usvaa. :) Syksy on lempivuodenaikani - sopivan viileä ja raikas ilma, kaunis luonto, katuvalot pimenevässä illassa... Tosin ihanammalta syksy tuntuu kuuman kesän jälkeen, kun viileys alkaa ollakin jo ihan tervetullutta.

Maria Hakkala

Aina ennen itse valitin, että syksy on ihan tyhmää, kun tuntui väärältä tykätä siitä kaikista eniten hyljelsitystä vuodenajasta, mutta kyllä mäkin siitä tykkään! :)

Ranja
Haavekuvia

Se on kyllä ihan suotta hyljeksitty vuodenaika! >:(

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.