Tubecon 2015 Yle Areenassa ja kaikkialla

Tuntuu, että kaikki ovat viikonloppuna Helsingissä, osa Flow-fiiliksissä ja osa TubeConissa. En ole osa kumpaakaan yhteisöä, ja vähän mietin, että pitäisikö minusta tulla edes tubettaja? Se olisi aika loogista, mutta miten kestäisin omaa naamaani videolla, kun en kestä suurinta osaa näistä nykynuorison* tähdistä videoillaan?

Edellisessä postauksessani pohdin television katselemisen muuttumista sekä itse laitteiston että sisällön muuttumisen myötä, ja Tubecon korostaa hienosti tätä liikkuvan kuvan viihdesisällön nykyaikaista monimuotoisuutta. Tubecon on tapahtuma, jossa erilaisia YouTube-kanavia seuraavat ihmiset kokoontuvat omaan tapahtumaansa fanittamaan näitä kanavia ja niissä esiintyviä ihmisiä; tämä viihdevideoita juhlistava tapahtuma nähdään suoratoistona Yle Areenassa, ja sen päätapahtumana olevasta Tubeawards-palkintogaalasta nähdään suora lähetys myös Ylen valtakunnallisella TV2-kanavalla. Luonnollisesti suoraa lähetystä ja taltiointeja on luvassa myös tapahtuman omalla YouTube-kanavalla. Onhan tämä hiukan moninaisempaa kuin lauantai-illan saunavuoron jälkeen avattu mainostelevision kanava, joka näyttää nauhoitettua studiokuvaa tv-visailusta.

Video: TubeCon trailer

Olen ehkä väärää sukupolvea videoiden ja niiden tähtien fanittamiseen, mutta olen kyllä yrittänyt tykästyä tähän viihteen genreen. Olen muiden mukana katsonut jennamarblesit ja kaikkia sekalaisia sosiaalisessa mediassa jaettuja tubettajien videoita, mutta mitään varsinaista omaa suosikkia en ole sieltä löytänyt. Vaikka olen aina tykännyt televisiosarjoista, en jostain ihmeen syystä ole tykästynyt monin tavoin samanlaisista vlogeista. Ehkä blogien suosiminen johtuu siitä, että olen aina tykännyt lukea kirjoja ja käyttää omaa mielikuvitustani; ehkä vlogien yleinen karttaminen johtuu käsittämättömästä myötähäpeän määrästä, joka saa minut yleensä välttelemään kilpailullisia realitysarjoja, kunnes jäljellä ovat vain ne oikeasti osaavat osallistujat.

Kaikesta ulkopuolisen märinästä huolimatta TubeCon kuulostaa ihan järjettömän hienolta tapahtumalta, ja olen vilpittömästi iloinen kaikkien tähän loppuunmyytyyn tapahtumaan lippunsa hankkineiden puolesta! Olisipa ollut niin hienoa, että tällainen tapahtuma olisi ollut minun teiniaikoina minun fanittamilleni asioille, tai olisipa sellainen nyt kaikille televisiosarjoista innostuneille! Hyvää TubeConia! :)

 

 

* = joo, vanha täti täällä, hei.

Kommentit

hellin sininen (Ei varmistettu) http://sinistapintaa.blogspot.fi

Oletko katsonut niitä erilaisia leffojen ja tv-sarjojen arviointiin keskittyviä kanavia? Osa on niin isoja, että saavat myös tähtiä ja sarjojen tekijöitä haastateltavikseen. Mun lemppari on What The Flick ja Emergency Awesome (jälkimmäinen näistä avaa tosi paljon Game of Thrones -maailmaa). GoldDerby -kanavalla on myös paljon haastatteluja.

Toinen genre, mitä tapitan, ovat erilaiset kauneusaiheiset kanavat. Mutta sieltähän löytyy vaikka ja mitä joka makuun. Varsinaisia vlogeja en itsekään katso, niin kuin en juuri lue life style -blogejakaan, kun ei niin tuntemattomien elämät kiinnosta.

Maria Hakkala

Jonkin verran oon kauneusvideoita katsonut, ja huomasin kyllä, että niitä jää helposti tuntikausiksi tuijottamaan, vaikka en niistä neuvoja tai vinkkejä etsisikään! Oon luonteeltani sen verran addiktoituva, että yritän karsia turhaksi katsomani koukuttumiset heti alkuunsa (kymmenisen vuotta sitten kesti aikansa pyristellä Harry Potter -fanficistä eroon). :)

Oon myös miettinyt itse alkavani tekemään arviointi-intoilu-videoita sarjoihin liittyen, jatkaen tätä blogin teemaa. Videoihin saisi hyvin kaiken omgomgomg-säätämisen. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.