Uutuussarja Girlboss: Sä pystyt ihan mihin vaan!

Tyttö, nainen, etsii vintage-vaatteita, kuvaa niitä, ja myy ne hyvään hintaan eBay:ssä. Toivottamattomalta näyttänyt elämä vaihtuu menestykseen ja miljooniin. Girl power, feminism, fierceness! Kuulostaa hyvältä, eikö totta?

Netflixin uutuussarja Girlboss kertoo Sophia Amorusosta, joka nousee talousselämän huipulle vaatebisneksellään. Päähenkilö Amoruso perustuu tosielämän Amorusoon, joka tunnetaan erityisesti #Girlboss-kirjastaan ja menestyksensä huipennuksesta Nasty Gal -vaatekaupasta. Girlboss-televisiosarja perustuu Netflixin omien sanojen mukaan "löyhästi" tositapahtumiin, joten joitakin mutkia on varmasti oiottu Amoruson tarinaa pienelle ruudulle sovitettaessa.

Video: Girlboss trailer (Netflix)

Girlboss-sarjan pääosassa Amorusona itsenään nähdään Britt Robertson, joka on tuttu monen sarjan pääosasta, mutta hän ei ole silti onnistunut lyömään itseään läpi todelliseen menestykseen. Sarjat Life, UnexpectedSecret Circle ja Under the Dome kestivät vain parin kauden verran, ja monelle Robertson onkin jäänyt tutunoloiseksi hahmoksi siinä sarjassa, jota ei juuri nyt pysty nimeämään.

Girlboss-sarjassa Robertson vaikuttaa olevan elementissään rosoisena, hiukan yliampuvana ja epätoivoisena, silti itsevarmuutta puhkuen elämää päin kolistajana. Sarjassa on paljon muitakin tuttuja kasvoja, joista hauskimmat yllätykset ovat itse RuPaul (RuPaul's Drag Race) sekä Melanie Lynskey (Two and a Half Men). Sarjan käsikirjoittaja, tuottaja ja luoja Kay Cannon on vastuussa mahtavista Pitch Perfect -elokuvista!

Girlboss-sarja kuvataan feministisenä kohellussarjana, jonka päähahmo on täynnä tulta ja tappuraa, mimmienergian ruumiillistuma, joka osaa pukea itsensä lisäksi myös tuntemattomat ihmiset. Sarjaa on kuitenkin kritisoitu päähenkilöstä, josta on mahdotonta pitää, joka tekee itsekkäitä päätöksiä, jonka firma kaatui sarjan ollessa tekeillä, ja joka ei voi mitenkään olla feminististen aatteiden ilmentymä. Feminismistä tai sen puutteesta kritisoidulla sarjalla on monesti hankala tie edessään, vaikka kiviä olisikin heitelty aivan turhaan. Käytännössä kuitenkin sarjan katsojien täytyy pitää päähenkilöstä tai hänen toimistaan edes jollakin tavalla, joten sarjan toinen tuotantokausi ei ole vielä mitenkään kiveen kirjoitettu.

Girlboss-sarjan ensimmäisen kauden 13 jaksoa ovat nyt katsottavissa Netflixissä, ja haluaisin kuulla mielipiteesi sarjasta! Aiotko katsoa? Joko katsoit? Mitä mieltä olit? Jatkoon vai ei?

 

 

 

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä.

Kuvat: Netflix.

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

En ole vielä katsonut, mutta annan toki mahdollisuuden :) Jos päähenkilö on liian ärsyttävä, tai juoni kökkö, niin saattaa jäädä katsominen kesken.

Maria Hakkala

Mulle on ittelle sattunut kohdalle vain yksi sarja ikinä, missä päähenkilö oli niin pessimistinen ja v***umainen, että en vaan pystynyt katsomaan! Kyllä nää asiat yleensä hoidetaan jo siinä tuotantovaiheessa. :)

[sarja on Dead Like Me, löytyi aikaisemmin Netflixistä]

Kirsikka W.

Katsottu on, ja meni kyllä aika lailla maratoonaamalla läpi :) Ei kuulu ehkä ihan lempparisarjoihin, koska aika ajoittain sarja on liian yliampuva, mutta kyllä aion tulevatkin kaudet katsoa. RuPaul oli itselle tosi kiva yllätys, ja näyttelijävalinnat muutenkin on osunut aika nappiin.

Maria Hakkala

Sarjat voi olla hyviä, vaikka niistä ei tulisikaan uusia lempisarjoja, tai niiden vetoa ei ainakaan osaa selittää samalla tavalla kuin muiden lemppareitten! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.