Vieläkö American Idolin 15. ja viimeinen kausi jaksaa innostaa?

Aika on monessa mielessä ajanut jo American Idol -laulukilpailuohjelman ohi, mutta silti Ryan Seacrest ja tuomarit porskuttavat ruuduissa kaudesta toiseen. Nyt tälle on tulossa loppu, sillä viime viikolla Suomessakin alkoi pyöriä kieltämättä tunnetuimman kykyohjelman viimeinen tuotantokausi. Tämän viimeisen kauden myötä ohjelmalla on kasassa 15 voittajaa, koko Amerikan idolia, joista jopa muutama on oikeasti tähti, osa kohtuullisen tunnettuja, ja loput kaivetaan naftaliinista viimeistään ohjelman päättävään juhlajaksoon.

Suomessa perinteisesti ohjelma nähdään jonkin verran jälkijunassa, mikä on aina harmillista tällaisen laajahkosti julkisoidun kilpailuohjelman ollessa kyseessä mutta myös realistista ostosopimuksien valossa. Viime vuonna Sub esitti kauden reippaasti myöhässä, ja muistaakseni jopa voittaja tiedettiin jo kauan ennen Suomen ensi-iltaa. Tälle viimeiselle kaudelle Sub on onneksi skarpannut, ja ohjelman jaksot esitetään meillä sen perinteisen pari viikkoa jäljessä. Tämä aikaero jaksojen esityksien välillä tulee todennäköisesti vaihtelemaan muiden amerikkalaisten ohjelmien ja tapahtumien vaikutuksesta, ja oman osansa asioita muuttaa ohjelman kikkailu parempien katsojalukujen toivossa. Yhdysvalloissakin American Idol:ia esitetään normaalisti kaksi jaksoa viikossa, ainakin näin aluksi. Kirjoittaessani tätä postausta Yhdysvalloissa Fox-kanavalla on esitetty kuusi jaksoa koelauluja monesta eri kaupungista ja bussikiertueelta sekä kaksi jaksoa Hollywood-viikkoa.

American Idol Celebrating the Farewell Season: Opening Sequence

Aloin itse seurata American Idol:ia enemmän tai vähemmän neljännelta kaudelta eli Carrie Underwoodin voittokaudelta. Yksi kausi minulta taisi kokonaan jäädä välistä sen jälkeen, ja muutaman olen seurannut enemmän päällisin puolin. Voin edelleenkin sanoa pitäväni ohjelman formaatista, vaikka siinäkin on omat ongelmansa, enkä yleisesti pidä ollenkaan siitä nolausmeiningistä, mihin tosi-tv pitkälti nojautuu. Tykkään siitä positiivisesta, ihmisten onnistumisesta ja upeista laulusuorituksista! Onneksi AI:kin vähensi jo vuosia sitten sitä huonojen laulajien näyttämisen määrää.

Toivon tältä viimeiseltä kaudelta ennen kaikkea hyvää musiikkia! Toivon, että laulajat ja esiintyjät pääsevät tulkintojensa kanssa esille, eivätkä he huku liialliseen formaattikikkailuun. Vanha hyvä kaava sydämellä tehtynä kantanee tämän reality-veteraanin hyvin ansaituille eläkepäiville!

Sub esittää uusia jaksoja tällä hetkellä lauantai- ja sunnuntai-illoissa, uusintojen sijoittuessa maanantaille ja tiistaille. Jaksot näkyvät pienellä viiveellä myös Katsomossa. Nyt mukaan jännittämään viimeisen kauden voittajaa, ja kannattaa jo valmiiksi harjoitella valikoivaa netinselailukykyä tulevia tuloksia varten!

 

 

 

Kuvat: Fox.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.