Viikon vinkki: Historiallinen Roots-minisarja alkaa

On olemassa muutama elokuva ja televisiosarja, joiden koetaan kuvastavan erityisen hyvin afrikkalaisamerikkalaisten kulttuuriperintöä, raakaa historiaa siirtomaaisäntien käsissä, ja edelleen jatkuvaa rasismin historiaa: vuonna 1977 julkaistu Roots-minisarja on yksi näistä merkkiteoksista, joiden perintö jatkuu nykyaikaan asti. Nyt tästä legendaarisesta minisarjasta on tehty uusi versio uusille sukupolville, ja se saa huomenna ensi-iltansa myös Suomessa HBO Nordicilla.

Samalla nimellä Roots kulkeva minisarja on alkuperäisen sarjan tavoin kahdeksanosainen, ja jaksojen aikana kuljetaan monta vuosikymmentä seuraten yhden perheen tarinaa omistajiensa käsissä ja historiallisten tapahtumien reunoilla. Sekä alkuperäinen minisarja että tämä uusintaversio perustuvat Alex Haleyn romaaniin Roots: The Saga of an American Family, ja tämä uusi sarja on saanut inspiraationsa osin myös edellisestä minisarjasta, vaikkakin nyt näkökulma on kuulemma modernimpi.

Video: Roots 2016 official trailer

Tämä klassikkotarina alkaa Afrikasta, nykyisen Gambian alueelta, missä orjakauppiaat kumppaneineen kidnappaavat Kunta Kinten. Pitkän merimatkan jälkeen hänet myydään orjaksi Virginiaan, eikä hän pitkään aikaan sopeudu kuuliaisesti uuteen kohtaloonsa, vaan yrittää kaikin keinoin säilyttää oman identiteettinsä. Kunta Kinte menee naimisiin ja saa tyttären, ja tarinan keskipiste siirtyy ensin Kizzy-tyttäreen, ja myöhemmin vielä Kizzyn George-poikaan. Useamman sukupolven aikana Kunta ja hänen jälkeläisensä saavat kokea kaiken sen kauhuuden, minkä historia kertoo olleen jokapäiväistä tuhansille orjille. Roots on tarina orjuudesta, identiteetistä, juurista ja elämän väistämättömästä jatkumisesta.

Sarjan pääosissa nähdään muun muassa Malachi Kirby, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Anika Noni Rose ja Jonathan Rhys Meyers. Sarjan tuottajista löytyy alkuperäistä nuorta Kinteä näytellyt Star Trek -legenda LeVar Burton, ja musiikeista vastaa The Roots -yhtyeestä tuttu Questlove. HBO Nordic julkaisee tällä viikolla tiistaista perjantaihin joka päivä kaksi uutta jaksoa sarjasta, eli viikonloppuna voi jo pitää kunnon sarjamaratoonin kaikkien jaksojen kera!

 

Roots (2016)

HBO Nordic

Uudet jaksot ti 31.5. - pe 3.6.

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic.

Kommentit

minsu
Mainostaulujen takana

Mä inspiroiduin tästä postauksesta ja Rootsista niin, että tein siitä ihan oman jutun. Kiitos vinkistä!

http://www.lily.fi/blogit/mainostaulujen-takana/juuret-ja-vastarinta

Maria Hakkala

Vau, mahtavaa! Hyvä juttu! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.