Viikonlopun televisioherkku: Minttusuklaapopcorn

Vihdoin on aika blogihistorian toiselle reseptille! Tämä popcornherkku noudattelee helppoudessaan ensimmäistä riisisuklaaherkkua, mutta nyt rima on kyllä laitettu niin alas, että seiskaluokkalainen räkänokka tai uusavuton kaupunkilainenkin suoriutuu tästä gourmetlajikkeesta erinomaisesti. Valmistusaika vaihtelee vartista vajaaseen tuntiin, riippuen innokkuudesta ja sähläysasteesta, ja tämä herkku on kätevää valmistaa sekä yksin rauhassa että koko perheen voimin kiireessä ennen illan elokuvan alkua.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarvittavat ainesosat ovat:

  • popcornia
  • minttusuklaata.

Popparit voit tietysti paukutella kattilassa jyvistä, tai voit käyttää ihan perinteisiä mikropoppareita. Kannattaa kuitenkin valita versio ilman voita, mutta pieni suolaisuus on ihan suositeltavaa kontrastin vuoksi. Suklaaksi käy luonnollisesti mikä tahansa tavallinen suklaa, ja tästä minun minttusuklaaversiosta tuli hauskan omanlaisensa maku.

Tarvikkeiksi tarvitset ainakin:

  • kulhoja
  • puuhaarukka ja/tai nuolija
  • muffinssivuokia.

Kerta-annoskoko kannattaa miettiä hyvin etukäteen, sillä lopputuote jähmettyy mukavasti, eikä annosvuokien sisältöä ole hirveän helppo jakaa jälkikäteen. Tämän ensimmäisen annoksen tein itse jättimuffinssivuokiin (ns. amerikkalaisiin vuokiin), ja annokset olivat aivan liian suuria herkun makeuden takia.

1. Valmista popcornit. Suhde yksi pussi ja yksi levy on hyvä, mutta parhaiten tämän havaitsee kokeilemalla, ja tuskinpa ylijäämäaineet ketään taloudessa varsinaisesti haittaa.

2. Paloittele suklaa kulhoon, ja sulata. Mikrotus on nopeaa, mutta vahdi, ettei suklaa ylikuumene. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan vesihauteessa (laita hanan kuuminta vettä isompaan kulhoon tai pieneen lavuaariin, ja aseta suklaakulho vakaasti veteen / keitä vettä, ja tee sama homma vielä varovaisemmin).

3. Sekoita suklaa ja popcorn varovasti käännellen. Popcorn kannattaa tiputella suklaakulhoon, jotta voit säädellä sekoitussuhdetta helpommin. Nuolijan avulla pystyt hyödyntämään kaikki suklaat reunoiltakin. Vaihtoehtoisesti voit levittää popcornit leivinpaperille ja valuttaa suklaat päälle, jolloin myös jäähdytys tapahtuu paperin päällä.

Annostele valmis suklaapopcornsekoitus muffinssivuokiin. Tässä kannattaa olla huolellinen mutta nopea, jotta seos ei ehdi jähmettymään liikaa kulhossa. Tässä vaiheessa seosta kannattaa ehdottomasti maistaa, koska nam!, mutta myös sen takia, että voit halutessasi lisätä suolaa tai muita mausteita. Voit myös lisätä seoksen päälle vuokiin muita herkkuja, kuten pähkinöitä, pieniä vaahtokarkkeja tai nallekarkkeja. Siirrä muffinssivuoat tarjottimella tai muulla vastaavalla tasolla jääkaappiin jäähtymään hetkeksi.

Suklaapoppariherkut säilyvät helposti jääkaapissa parikin päivää. Kannattaa ehkä laittaa vuoat jo jäähtymisvaiheessa muovirasioihin, jos ei halua koko jääkaapin tuoksuvan minttusuklaalle! Voi nämä toki suoraan pistellä poskeen ilman varsinaista jäähdyttämistäkin, jos herkkusuilla on kovin kiire. Itse päädyin tähän niin sanottuun reseptiin pienen googlettelun jälkeen, ja kunnianhimoisempia versioita on helppo löytää oman mielensä mukaan.

 

Hyvää viikonloppua ja ihania herkkuhetkiä! :)

 

 

 

Minttusuklaa saatu Cloettalta jo päättyneen yhteistyön myötä.

Kuvat: The Variety Show.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.