Viktoriaaninen Sherlock-erikoisjakso Ylellä

Kuumeisesti uusia Sherlock Holmesin moderneja seikkailuja odottavat fanit saavat hiukan lääkettä kipuihinsa, kun Sherlock julkaisee uuden erikoisjakson, joka sijoittuu kolmannen ja neljännen tuotantokauden väliin. The Abominable Bride -nimellä kulkeva uusi tarina on vain nimeltään kytköksissä Arthur Conan Doylen novelliin, ja se sijoittuu alkuperäisten tarinoiden viktoriaaniseen aikaan. Vaikka tämä uusi jakso on tehty omaksi kokonaisuudekseen, ja sen sanotaan toimivan muista Sherlock-jaksoista irrallaan, jatkaa se silti omalla tavallaan tarinaa kolmannen kauden viimeisestä jaksosta. Kytkös näkyy enemmän erikoisjakson lopussa.

Useissa maissa, mukaan lukien Suomi, tämä erikoisjakso näytettiin valituissa elokuvateattereissa, ja samassa yhteydessä näytettiin jakson lisäksi lyhyt making of -dokumentti, jossa kierrettiin sarjan tekijöiden kanssa Baker Streetin kulisseissa. Ainakin Turussa jakso näytettiin Finnkinolla 4. ja 11. tammikuuta, ja tämän takia Yle näyttää tämän jakson vasta nyt 17. tammikuuta. Briteissä ja Yhdysvalloissa The Abominable Bride näytettiin uudenvuodenpäivänä, ja sekä televisio- että elokuvanäytännöt ovat olleet erittäin positiivisia katsojalukuineen. Jos joku teistä kävi katsomassa Finnkinon version jaksosta, kommentoikaa ihmeessä kokemuksesta!

Video: The Sherlock Special - trailer

The Abominable Bride -jakson sijoittuminen 1800-luvun loppupuolelle on varmasti saanut sarjan fanit kihelmöimään innostuksesta, sillä Benedict Cumberbatch on aina Sherlock Holmesina vaikuttanut entisaikojen siirtolaiselta! Myös alkuperäisten kirjojen ja tarinoiden fanit saanevat tästä erikoisjaksosta paljon irti. Sherlock-fanit joutuvat taas tämän jakson ahmittuaan pitkän odotuksen pariin, sillä seuraavia uusia jaksoja on luvassa tällä tietoa vasta ensi vuoden puolella. Jos kaikki aikataulujen puitteissa natsaa, pitäisi neljännen kauden kuvaukset alkaa nyt keväällä, mutta sarjan tekijöiden suosio hankaloittaa asian toteutumista. Tässä mielessä sarjan suosio toimii sitä itseään vastaan!

Sherlock: The Abominable Bride

Yle TV2 su 17.1. klo 21.00

Yle Areena

 

 

 

Kuvat: BBC.

Kommentit

Amma
Why you little!!

Jes jes, kiitos että muistutit! Mä olin kuvitellut tämän tulevan vasta ensi viikolla!!

Maria Hakkala

Ole hyvä! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.