Voiko televisiosarjoihin purkaa aggressioita?

Tiedättehän ne päivät, kun koko maailma ärsyttää ja haluaisit purra ihmisiltä päät poikki? Kun haluaisit purkaa aggressioita työpäivän jälkeen oikein kunnolla mutta olet liian laiska purkamaan niitä oikeaoppisesti liikunnan kautta? Joskus vajaa parikymppisenä minulla oli pitkittynyt aggressioiden kausi, joka sai kaverini naureskelemaan minulle ja minut vetämään tekodramaattisesti vielä enemmän mustaa kajalia sekä toivomaan syntymäpäivälahjaksi niitti- tai naulapyssyä. Yleisesti, jos olen huonolla tuulella, jaksan raivota vain minuuteissa tai tunneissa mitattavan ajan kerrallaan, jonka jälkeen huomaankin jo nauravani jollekin, mitä avokkini sanoi tai teki piristääkseen minua. Huono tuuleni ei myöskään liity niin mieltä ylentävästi nimettyihin naisten ongelmiin, vaan aggressiotuulelleni voin sattua missä kohtaa kuukautta tahansa. 

Ongelmani näissä tilanteissa on seuraava: miten voisin purkaa aggressioitani rakastamani televisioharrastuksen puitteissa? Olen laiska, enkä halua lähteä lenkille tai superpotkunyrkkeilemään, ja aggressiivisen musiikin kuuntelu vaatii jotain muuta tekemistä sen oheen. Television katselu on hyvin passiivista ajanvietettä, enkä oikein näe itseäni raivoamassa televisiolle tai jollekin hahmolle yleisesti. Mietinkin, että voisiko aggressioita purkaa sarjakatselun puitteissa omien lempihahmojen kautta? Jotkut hahmot ovat niin hyviä raivoamaan, että koomisen ylinäyteltyjä kohtauksia on monesti hauska katsoa. Toisaalta voisi valita jotakin niin väärin olevaa, että juonen epäoikeudenmukaisuus ja järjettömyys saisi raivoamaan sarjan tekijöille, mutta en myöskään halua katsoa mitään niin oikeasti huonoa.

Yksi lempihahmoistani, joka on niin hyvä ollessaan vihainen, on Gossip Girl:in Blair Waldorf. Jo sarjan alusta asti Blairin osana on ollut olla se hemmoteltu yläluokkainen prinsessa, joka juonittelee ja raivoaa kunnes saa mitä haluaa. Blair on usein raivostuessaan jo koominen, mutta osaa hän olla myös synkän vihainen. Hänen aggressioitaan on kuitenkin viihdyttävää katsoa, joten voisin ehkä purkaa omiani tämän hahmon parissa!

 

Pystytkö sinä purkamaan aggressioitasi television avulla? Vai pitääkö sitä varten turvautua aggressiiviseen liikuntaan? Pystytkö vihaisena tai huonotuulisena ylipäätään katsomaan televisiosarjoja?

Gif
Share

Kommentit

Oranssinen

En pysty kiukkuisena, turhautuneena tai muuten ärtyneenä katsomaan telkkarista mitään keskittymistä/paikallaanpysymistä vaativaa, joten aggressioiden purkuun ei se laite sovellu.

Itse puran aggressioini musiikilla: Stranglersia, Motörheadia, Jimi Hendrixiä tai vaikka Janis Joplinia soimaan niin että astiat kaapeissa helisevät ja kas, pian jo elämä hymyilee.
Jostain kumman syystä korvanapeilla/kuulokkeilla huudatettu musiikki ei aja samaa asiaa vaan aggression poisto vaatii monikanavatoiston jumalattomalla bassolla ;)

 

Maria Hakkala

Ehdottomasti ei kuulokkeista vaan kaiuttimista!! :) Joskus nuorempana purin aggressioita maalaissivuteillä kaahaten ja mankkaa huudattaen, ja siinä toimi ihan älyttömän hyvin Don Huonojen "Pyhimys"! Tajusin kyllä aika nopeasti, että auto ja aggressiot eivät ole se paras mahdollinen yhdistelmä... :)

Hölöttävin Pöllö

Minä taas yleensä rauhoitun kun katson jotain telkkariohjelmaa. 

Maria Hakkala

Niin minäkin! Pohdinkin juuri sitä, että voisiko olla olemassa joku sarja, joka pitäisi aggression huipussaan, jotta sen saisi purettua. :)

En pysty sarjojen avulla, mutta tietyt elokuvat lievittävät kertynyttä aggressiota. Mutta tässä on sitten kauhean tarkkaa että mikä elokuva, tilanne, löytyykö hyvä asento, jaksaako istua jne.

Viimeaikoina noita aggrenpurkuleffoja ovat olleet Pitch Perfect ja ihanan ällöttävä teinityselokuva Vampie Academy. PP:ssä Fat Amy ja jäljemmässä on sopivasti pikkusievää turpaanvetoa ja typerää teinidraamaa joka saa ainakin minut oivaltamaan että "ihan sama vaikka v*tuttaa niin ettei veri kierrä, enpähän ole enää teini!" ja tsädääm! Suurin aggre on poistunut. 

Ja sitten on ne päivät kun MIKÄÄN ei auta. Lenkin jälkeen saa pidätellä ettei laita suihkun sisustusta uusiksi.

Maria Hakkala

"ihan sama vaikka v*tuttaa niin ettei veri kierrä, enpähän ole enää teini!" -->  Toi on niin totta!! :D :D :D

Mä yleensä raivoon avokille aikani, se nauraa mulle, kun oon niin järjetön, ja sit tosiaan pian nauran itekin! Joskus haluan vaan potkia asioita ja murjottaa.

No sama homma. Kiukuttelen puoli tuntia kuin pahin uhmaikäinen (sellanenkin löytyy kotoa) ja sit helpottaa. Ja mies tuhahtelee vieressä ja pyörittelee silmiä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.