Ladataan...
The Variety Show

Sitähän sanotaan, että vasta painettuun mediaan pääseminen tekee kuolemattomaksi, ja vähän sellainen fiilis on tässä kuussa ollut itselläni, kun olen aina välillä ihaillut omaa parin sentin kokoista kontribuutiotani lehtimaailmaan. Vastasin toimituksen ja pääkirjoituksen kysymykseen "Miten helpotat maailmantuskaasi?", ja kolmen lauseen minivastauksellani tunnen todellakin tehneeni näyttävän debyytin lehden sivuilla. Luonnollisesti ostin äidilleni oman kopion lehdestä, jotta hän voi ylpeän äidin tavoin ihastella tyttärensä saavutuksia.

Joulukuu alkaa huomenna, ja vaikka en täällä blogin puolella järjestä varsinaista joulukalenteria, olen esillä muutamassakin muun tahon joulukalenterissa. Joulukuun aikana kannattaa vilkuilla ainakin HBO Nordicin Facebook-sivuja sekä täällä Lilyssä toimituksen omaa jouluista neuvontapalstaa! :)

 

 

 

Kuva: Trendi 11/15.

Ladataan...
The Variety Show

Yhteistyössä TV Mix

Kalifornialaisesta moottoripyöräjengistä kertova Sons of Anarchy keräsi vankan fanijoukon seitsemän kautensa aikana, ja moni fani toivoi sarjan loppuessa sen luojalta Kurt Sutterilta lisää omalaatuista draamaa. Fanien toiveisiin vastattiin, jo itse asiassa reippaasti ennen SoA:n loppumista, sillä uusi keskiaikaisen synkkä draama sai ensisysäyksensä jo pari vuotta sitten. Suuren rummutuksen säestyksellä  The Bastard Executioner sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa pari kuukautta sitten, ja nyt sarja nähdään myös Suomessa HBO Nordicin suoratoistopalvelussa.

Itse Kurt Sutterin lisäksi huomiota herätti jo ennen sarjan varsinaista alkua sen näyttelijävalinnat, joista suurimman kohinan sai aikaiseksi True Blood:in jäljiltä kuumaa valuuttaa oleva Stephen Moyer (Bill Compton, True Blood). Hänen roolinsa on ihan hyvän kokoinen mutta ennakkokäsityksistä poiketen ei kuitenkaan sarjan pääosa. Nimirooliin kiinnitettiin hyvinkin tuntematon australialaisnäyttelijä Lee Jones, joka vahvalla läsnäolollaan luo katsojalle tunteen suuremmasta ja merkityksellisemmästä urasta. Sutter toistaa itseään roolittamalla tosielämän vaimonsa Katey Sagalin myös tähän toiseen sarjaansa, ja yhtä perinteisesti hän näyttelee itse sarjassa sivuosaa, jolta puuttuu aisti jos toinenkin. Muissa sivurooleissa on tuttuja kasvoja, joista osa on tunnetumpia muilta taiteenaloilta.

Video: The Bastard Executioner Vengeance Promo

The Bastard Executioner on selkeästi väkivaltainen, jopa räikeällä tavalla, ja se tuntuu jatkavan monen muun tämän hetken suositun sarjan tapaa asian suhteen. Luonnollisesti sarjan sijoittuminen 1300-luvun alkuun vaikuttaa väkivallan määrään ja laatuun, mutta Kurt Sutter vakuuttaa pienen värityksen ohella väkivallan olevan sarjassa aina mahdollisimman luonnollista ja aitoa, eli sillä on aina seuraamukset ja se on aina vahvasti sidottu tarinaan. Jo sarjan nimi kertoo väkivallasta ja sen äärimmäisestä harjoittajasta, mutta sarjan pohjalla eli sen alussa on teloittajan tarina, joka juontuu petokseen, murhiin, koston kierteeseen, henkiseen muutokseen ja vakoojamaiseen syyllisten metsästämiseen: lisää kaikki puukuppiin, ja sekoita mielivaltaisesti!

The Bastard Executioner -sarjan synkkyyteen, oli se sitten kuinka oikeutettua tai ei, sopii erinomaisesti ainakin väritykseltään Cloettan uusien Mini-makeispussien TV Mix Salmiakkinen. Hehkutin näitä Mini-pusseja jo syyskuisen TV Mix -postauksen yhteydessä, eikä tämä Salmiakkinen jää paljoa jälkeen Kirpeä-suosikilleni! Mieheni oli aivan innoissaan näistä karkeista salmiakin ja lakritsin rakastajana. Mini Salmiakkinen -pussin karkit koostuvat eri TV Mix -pusseista tutuista mustista karkeista, sekä muutamasta Cloetta-suosikista, kuten legendaarisista Launtaipussin autokarkeista! Nam! Suoraan ikeneen ja lapsuuden tunnelmiin! Salmiakki on omanlaisensa makuelämys, jolle monet ovat persoja, ja samalla tavalla The Bastard Executioner -sarjan synkkyys ja väkivalta vetoavat osaan katsojista. Jotenkin tuntuisikin ehkä hassulta syödä sateenkaaren värisiä ja pirtsakoita Mini Kirpeä -karkkeja tämän sarjan seurana, joten tummaa tumman seuraksi!

Mini-pussien etuna on myös niiden nimen mukainen koko, eli niitä on helppo ahmia pieni pussi kerrallaan, ilman sen pahemmin soimaavaa omaatuntoa. Siinäkin mielessä televisiosarjat ja Mini-pussit sopivat yhteen keskenään: yksi jakso The Bastard Executioner -sarjaa ja pussillinen Mini TV Mix Salmiakkinen -karkkeja on juuri hyvin yhteensopiva annos! Jätä jättikarkkipussit suosiolla elokuvien kaveriksi!

The Bastard Executioner -sarja sai ensi-iltansa HBO Nordicilla viime viikon keskiviikkona, ja kertarysäyksellä palveluun lisättiin koko sarjan ensimmäinen tuotantokausi! Valitettavasti katsojaluvut Yhdysvalloissa FX-kanavalla eivät olleet sarjan tulevaisuudelle suosiolliset, joten sarja jäi vain tämän yhden kauden mittaiseksi. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen! Kymmenen jakson mittainen sarja on äärimmäisen helppo ja nopea ahmia läpi karkkipussin siivittämänä, ja seuraavaksi Kurt Sutter keskittyy Sons of Anarchy -maailmaan sijoittuvaan Mayans-sarjaan! Win-win!

 

 

 

 

Kuvat: 1. HBO Nordic, 2-3. The Variety Show.

Ladataan...
The Variety Show

Ah! Voi, ei! Ihanaa! Kamalaa! Downton Abbey -draamasarjan viimeinen varsinainen jakso tulee Yle TV1:ltä huomenna eli tiistaina 24. marraskuuta! Hätä ei onneksi kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä varsinaisen lopetuksensa sarja saa vuodenvaihteessa Suomessakin nähtävän erikoisjakson voimin. Televisioelokuvan mittainen erikoisjakso nähdään Englannissa joulupäivänä, ja meillä Suomessa se jaetaan kahteen osaan (29.12. ja 5.1.).

Downton Abbey:n viimeiseen tuotantokauteen on luonnollisesti ladattu paljon odotuksia, mutta ainakin toistaiseksi olen ollut aika todella tyytyväinen juonikuvioihin. Joiltain osin juonessa on tohotettu eteenpäin tuhatta ja sataa, jotta mahdollisimman moni hahmo ehtii saada tarinalleen tulevaisuuden suunnan, mutta monilta osin sarjan viimeisissäkin jaksoissa on ehditty mennä sarjalle ominaisella verkkaisella tahdilla kohti aika arkisiakin asioita; tilaa hoidetaan, illallisia juhlitaan, elämän alkuja ja loppuja koetaan, koko ajan säilyttäen sarjan oman tunnelman. On ollut ihanaa huomata, kuinka Maryn ja Edithin suhde alkaa pikkuhiljaa normalisoitumaan, ja että Molesley kokee kerrankin yllättäen ja pyytämättä jotain positiivista; olen jopa surumielisen myötätuntoisena seurannut Thomaksen rankkaa matkaa ulos kartanon elämästä. Olemme olleet äitini kanssa jo jonkin aikaa pienessä taistelussa Maryn ja Tomin kohtaloista, eikä enää ole kauaakaan, kun näemme lopullisesti, kumpi olikaan oikeassa!

Video: Downton Abbey Series 6 Finale trailer (ITV)

Kuten olen jo aikaisemmin maininnutkin, leimaa näitä viimeisen kauden jaksoja lopun alun tunnelma, joka on läsnä jo sarjan tapahtumissakin yläluokkaisen elämäntavan vääjäämättömän lopun ravistellessa kartanon elämää. Monet ihmiset päätyvät aivan uudenlaisiin ammatteihin, yhteiskuntaluokat muuttuvat, ja rahaa käytetään hyvin erilaisiin asioihin kuin sarjan alkupuolella. Sarjan kaari on kirjoitettu nerokkaasti kulkemaan rinta rinnan uuden ajan todellisen alun kanssa. Katsojana haluaa sarjan tarinan jatkuvan eteenpäin, mutta ei myöskään halua sarjalle ominaisten tapojen loppuvan. Sarjan tekijöiltä onkin kovasti kyselty sarjalle mahdollista jatkoa televisioelokuvien muodossa, ja ehdottaisinkin sarjalle tehtävän muutaman prequel-tyylisen jatkon, jossa näkisimme esimerkiksi Violetin nuoruudesta paloja tai Robertin pikkupoikana!

Tämän 6. kauden alkaessa lokakuussa laitoin täällä blogissa pystyyn arvonnan Downton Abbey - Kartanon vuosi -kirjasta, ja olen täysin unohtanut julistaa voittajan myös täällä blogissa! Voittajaksi selviytyi nimimerkki Minkak, jolle kirja lähti postissa jo aikoja sitten. Kiitos kaikille osallistuneille!

Huomasinpa omaa kopiota kirjasta selatessani kirjassa lilyläisiä kiinnostavan seikan: sen on kääntänyt Tuhat ja yksi kirjaa -blogin irisihmemaassa! Kylläpä on pieni maailma! iriksellä on sormensa pelissä myös tässä juuri julkaistussa Downton Abbey - Muistojen aika -kirjassa (kuva yllä)! Tämä juuri kirjakauppoihin ilmestynyt kirja kattaa sarjan kaikki kuusi tuotantokautta, joten tässä on erinomainen joululahja kaikille sarjan ystäville!

 

#DowntonTiistai

 

 

 

Kuva: Yle.

Pages